Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
- drugrankovic
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
da ih j bilo deset hiljada pridruzili bi se, u masi...
religija ...
tako se i krkani iz RS pridruzise bratiji iz rusije kao pravoslavna armija u cg...
no, kad bolj razmislim, ovo sa palestinom jbg svakom normalnom kida zivce... tolika bahatost jevreja jer imaju para pa im se moze...
a ono u cg bese debilzam...
religija ...
tako se i krkani iz RS pridruzise bratiji iz rusije kao pravoslavna armija u cg...
no, kad bolj razmislim, ovo sa palestinom jbg svakom normalnom kida zivce... tolika bahatost jevreja jer imaju para pa im se moze...
a ono u cg bese debilzam...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Jutros sam citala ovaj clanak. Nisam pristalica izraelske politike ali ovo ponasanje mi je odron. 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Veliki plan Baždarevića: Pogledajte kakav tim će BiH imati u budućnosti
Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pun je elana preuzeo novu funkciju
Baždarević se od prva dana svojski prihvatio posla, a ključna stvar koju novi selektor radi u reprezentaciji BiH biće vidljiva tek nakon određenog perioda vremena.
Naime, Baždarević se po dolasku u reprezentaciju Bosne i Hercegovine susreo sa velikim problemom.
"Nemamo dovoljno igrača. To je problem. Bio sam zabrinut uoči utakmice sa Andorom jer smo imali mnogo povrijeđenih i suspendovanih igrača, kao i onih koji su van forme", rekao je selektor BiH.
Upravo iz tog razloga, Baždarević je krenuo maksimalno ofanzivno u proširivanje šireg spiska reprezentacije BiH.
Prvi tim BiH

Na utakmicama protiv Andore i Austrije stigla su nova imena, Edin Cocalić, Milan Đurić i Riad Bajić, kao i zaboravljeni povratnici kao što su Ibrahim Šehić, Ervin Zukanović, Semir Štilić...
Osim njih, uskoro bi svoj debi u državnom dresu Bosne i Hercegovine trebali imati i Ivan Martić i Mario Vrančić, koji čekaju odobrenje od FIFA za to.
Drugim riječima, Baždarević sprema još jednu ekipu, kako bi u budućnosti Zmajevi imali dovoljno velik izbor igrača.
Koliko je ovo bitno, najbolje smo se uvjerili uoči utakmice protiv Izraela, kada je tadašnji selektor Safet Sušić ostao bez oba napadača, Edina Džeke i Vedada Ibiševića, pa smo u Haifi igrali bez napadača, što se kasnije pokazalo kao potpun promašaj.
Baždarević nije kao Sušić i želi imati u svakom trenutku na raspolagnju što je moguće više igrača na svim pozicijama u ekipi, što se u mnogim situacijama pokazalo kao ključno.
Selektor BiH već sada može sastaviti dvije sjajne ekipe, te se za nadati da će uspjeti ostvariti primarni cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević pun je elana preuzeo novu funkciju
Baždarević se od prva dana svojski prihvatio posla, a ključna stvar koju novi selektor radi u reprezentaciji BiH biće vidljiva tek nakon određenog perioda vremena.
Naime, Baždarević se po dolasku u reprezentaciju Bosne i Hercegovine susreo sa velikim problemom.
"Nemamo dovoljno igrača. To je problem. Bio sam zabrinut uoči utakmice sa Andorom jer smo imali mnogo povrijeđenih i suspendovanih igrača, kao i onih koji su van forme", rekao je selektor BiH.
Upravo iz tog razloga, Baždarević je krenuo maksimalno ofanzivno u proširivanje šireg spiska reprezentacije BiH.
Prvi tim BiH

Na utakmicama protiv Andore i Austrije stigla su nova imena, Edin Cocalić, Milan Đurić i Riad Bajić, kao i zaboravljeni povratnici kao što su Ibrahim Šehić, Ervin Zukanović, Semir Štilić...
Osim njih, uskoro bi svoj debi u državnom dresu Bosne i Hercegovine trebali imati i Ivan Martić i Mario Vrančić, koji čekaju odobrenje od FIFA za to.
Drugim riječima, Baždarević sprema još jednu ekipu, kako bi u budućnosti Zmajevi imali dovoljno velik izbor igrača.
Koliko je ovo bitno, najbolje smo se uvjerili uoči utakmice protiv Izraela, kada je tadašnji selektor Safet Sušić ostao bez oba napadača, Edina Džeke i Vedada Ibiševića, pa smo u Haifi igrali bez napadača, što se kasnije pokazalo kao potpun promašaj.
Baždarević nije kao Sušić i želi imati u svakom trenutku na raspolagnju što je moguće više igrača na svim pozicijama u ekipi, što se u mnogim situacijama pokazalo kao ključno.
Selektor BiH već sada može sastaviti dvije sjajne ekipe, te se za nadati da će uspjeti ostvariti primarni cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ovakav selektor sigurno sebi neće dozvoliti taj luksuz da ostane bez ijednog napadača. Kao što neće dozvoliti da bude rupa na bilo kojoj poziciji. Svidja mi se rad Baždarevića, veoma ozbiljno o profesionalno pristupa poslu. A o igri još uvijek ne možemo mnogo toga reći, na tom polju tek treba da pokaže šta zna ili ne zna, u narednim utakmicama, je l'. 
Samo sabura
Ovo je dobro
širok kadar, konkurencija..... ako postavi sve tako onda nema pretplaćenih kao do sad.....odigraj ili sljedeća sjediš..... možda i doma 
Habibti, ya nour el - ain... 
Bih i hr dogovaraju prijateljski susret u junu .... bilo bi fino da bude tu negdje blizu 
...jedva cekam bice razloga za podjebavanje...unaprid se zalujem 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Kako znam, bit će u Njemačkoj, novca radi.
Krokodil Behko wrote:Kako znam, bit će u Njemačkoj, novca radi.
da...to sam i ja načuo... mogli su barem u sloveniji
..i mogucnosti nereda bojim se.....
..pjanić zabio odlučujići gol za romu kontra napolia... 
- drugrankovic
- Inventar foruma

navijacu za bosnu of kors
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
..to je ok uvik za slabijeg...drugrankovic wrote:navijacu za bosnu of kors
- drugrankovic
- Inventar foruma

ne, vec sto mi je bosna milion puta milija...
ok jaki su hrvati u pm... ali dobra je i bosna, nece to bas tako lako...
hrvati imaju sad i narastaj, nekih 4-5 godina mogu opasno da vladaju, oce li... zavisi od mnogo cega...
mandzuka, modric, rakitić, balić, halilović, brozović, perisic ... ebace ovi mnoge...
ok jaki su hrvati u pm... ali dobra je i bosna, nece to bas tako lako...
hrvati imaju sad i narastaj, nekih 4-5 godina mogu opasno da vladaju, oce li... zavisi od mnogo cega...
mandzuka, modric, rakitić, balić, halilović, brozović, perisic ... ebace ovi mnoge...
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Dogovaranje sa Hrvatima nije baš pametno riješenje. Svi znamo kako su se odvijale stvari na tribina kod tih utakmica. Tako da će to biti svačega, a najmanje prijateljske utakmice.
Bolje da se traži neka zamjena za tu Hrvatsku. Neredi nam ne trebaju.
Bolje da se traži neka zamjena za tu Hrvatsku. Neredi nam ne trebaju.

FIFA rang lista
Bh. reprezentacija ispala iz Top 30
Piše: E. Škorić
Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija zauzima 31. mjesto na najnovijoj FIFA rang listi.
Izabranici Mehmeda Baždarevića nazadovali su za jednu poziciju unatoč pobjedi nad Andorom (3:0) u kvalifikacijama za EP i remiju s Austrijom (1:1) u prijateljskom susretu.
Bh. reprezentacija trenutno je 31. na svijetu sa 784 boda, a prethodno je zauzimala 30. mjesto. Iz Top 30 izgurala nas je Škotska, koja je napredovala čak 10 pozicija.
Bilo je nekoliko promjena i u Top 10. Belgija je zamijenila Kolumbiju na trećem mjestu, dok je Brazil došao na peto mjesto ispred Holandije. Među 10 najboljih reprezentacija je sada i Švicarska, koja je sa 12. došla na deveto mjesto, a iz najboljih 10 ispala su Francuska i Italija.
Hrvatska je napredovala dvije pozicije i sada je na 17. mjestu, dok je Srbija sa 40. pala na 44. mjesto.
FIFA rang lista, 9. april:
1. Njemačka 1687 bodova
2. Argentina 1490
3. Belgija 1457
4. Kolumbija 1412
5. Brazil 1354
6. Holandija 1301
7. Portugal 1221
8. Urugvaj 1176
9. Švicarska 1126
10. Španija 1130
….
31. BiH 783

Nekad najbolji mladi golman Hrvatske igrat će za BiH?
Piše: I.G.
Foto:Screesnhot/FK Sarajevo
MATEJ DELAČ, nekad najbolji mladi golman hrvatske lige i talent koji je za rekordni iznos prodan iz zaprešićkog Intera u Chelsea, mogao bi zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Delač, koji ove sezone brani u Sarajevu na posudbi iz Chelseaja, novinarima je otkrio kako je spreman prihvatiti poziv BiH izbornika ukoliko ga Mehmed Baždarević odluči uputiti.
Delač je rođen u Bosni i Hercegovini, a za U21 hrvatsku reprezentaciju odigrao je desetak utakmica dok za seniore još nije nastupio u službenoj utakmici. FIFA-ina pravila, stoga, dopuštaju 22-godišnjem vrataru promjenu nacionalnog dresa.
"Rođen sam u Bosni i Hercegovini i normalno da bi bila velika čast ako bih dobio poziv. Ako stigne poziv, normalno da ću se odazvati", rekao je Delač.
Hrvatsku je napustio još 2010. godine, a od tada ga je Chelsea slao na posudbe u Vitesse, Češke Budejovice, Vitoriju Guimaraes, natrag u Zaprešić, Vojvodinu, francuskog drugoligaša Arles, i dvaput u Sarajevo, u kojeg se vratio u veljači ove godine.
"Dosta je novih stvari od mog povratka u Sarajevo. Organizacija je još bolja nego prošle godine. Došao je i novi trener, stil igre je malo promijenjen, a Sarajevo sve više napreduje", dodao je Delač.
- drugrankovic
- Inventar foruma

nikakav golman
Baždarević sutra objavljuje spisak
Vršajević i Sušić dobili pozive za duel sa Izraelom
Piše: A. Pašić
Mehmed Baždarević sutra će u hotelu "Europe" u Sarajevu objaviti spisak igrača na koje će računati za predstojeći kvalifikacijski duel sa Izraelom.
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i ovaj put je odlučio ukazati povjerenje Vršajeviću i Sušiću, što je splitski Hajduk potvrdio na svojoj službenoj stranici.
Podsjećamo, kvalifikacijska utakmica sa Izraelom na rasporedu je 12. juna u Zenici na stadionu Bilino polje, a okupljanje reprezentativaca zakazano je za 3. juni u Sarajevu.
Vršajević i Sušić dobili pozive za duel sa Izraelom
Piše: A. Pašić
Mehmed Baždarević sutra će u hotelu "Europe" u Sarajevu objaviti spisak igrača na koje će računati za predstojeći kvalifikacijski duel sa Izraelom.
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i ovaj put je odlučio ukazati povjerenje Vršajeviću i Sušiću, što je splitski Hajduk potvrdio na svojoj službenoj stranici.
Podsjećamo, kvalifikacijska utakmica sa Izraelom na rasporedu je 12. juna u Zenici na stadionu Bilino polje, a okupljanje reprezentativaca zakazano je za 3. juni u Sarajevu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ako su oni dobili pozive, to znači da smo stvarno tanki.