Zenski kriminalitet i mal. delinkvencija
Moderator: Krokodil Behko
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 29299 times
- Been thanked: 33540 times
- Status: Offline
Re: Glumica uhapšena jer je pretukla svog momka
Nie to vise ljubomora
I nie samo do nje
I nie samo do nje
Caveat emptor
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23580 times
- Been thanked: 21577 times
- Status: Online
Jeste samo do nje. Niko nema pravo da nekog udara na ovaj nacin.
- Zanki
- saudade

Izvini malo si skrenia pricu sad
To smo rjesili
A ja se nadovezala na pricu o uhodjenju
Ne znam sta zelis da mi porucis
To smo rjesili
A ja se nadovezala na pricu o uhodjenju
Ne znam sta zelis da mi porucis
Caveat emptor
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Pa i uhođenje je do nje jer sebi stvara bezveze teret.
Kao da ona može njega spriječiti da je prevari i ako to odluči. Ako to odluči to će i uraditi. Skontaće svakako vremenom i time se ne treba opterećivati.
Kao da ona može njega spriječiti da je prevari i ako to odluči. Ako to odluči to će i uraditi. Skontaće svakako vremenom i time se ne treba opterećivati.
- Zanki
- saudade

Ama nie ovdje sad rijec o nekim obicnim ljudima
a nie iskljuceno da se dogadja svima
Znaci kako znas da mu nie na pocetku godilo da ga poznata glumica uhodi
to bi znacilo da je jak frajer, sto naravno da mu pasalo hehe
Sta ne znamo jos iz drugog razgovora neke stvari msm ne pripoznajemo
nemojmo se praviti smotani...
Muskarcima pase da zena uhodi i ljubomorise do jednog levela
i onda kad zapravo vide s kim imaju posla je malo i kasno
a nie da se ne dogadja i obrnuto...
Tako da nije uvik sve crno bjelo, nijanse su jako bitne
od osobe do osobe
od osobe do osobe
Caveat emptor
- Zanki
- saudade

A prevara je tek neki drugi par postola
Caveat emptor
- Zanki
- saudade

Ne mogu ima tako mnogo varijacije na ovu temu
A dosta san radila s kriticnom skupinom koja je bila itekako zahvacena ovom problematikom
a moran ic, avatar se sam nece stesat i metnut
pa ja
A dosta san radila s kriticnom skupinom koja je bila itekako zahvacena ovom problematikom
a moran ic, avatar se sam nece stesat i metnut
pa ja
Caveat emptor
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Pa nije uvijek crno-bijelo, ali ako ćemo iskreno, vazda se traže opravdanja i sve ostalo kad je žena zlostavljač. Vazda se pravi ta neka slika i potencira se da nije crno-bijela sa čime se i ja sam slažem. Ili se potencira da je taj muškarac neki šmokljo jer to sebi dozvoljava. Nije to baš tako jednostavno.Zanki wrote: 04 Sep 2024, 13:41 Ama nie ovdje sad rijec o nekim obicnim ljudima
od osobe do osobe![]()
Ali, kad je muškarac zlostavljač ta slika je gotovo pa isključivo crno-bijela i nema ovakvih priča u manje više svim slučajevima. Ne smiješ ni spomenuti da ga je ona varala prije nego što je udario, prebio ili šta već, pa da ima i do nje i ne samo do njega.
Zašto mnoge žene reaguju odmah na prvu da je neko od muškaraca monstrum ko to uradi, a recimo to je uradio jer ga je prevarila? Zašto vrlo često ne date da se ta prevara uopšte spominje?
Obrnuto vazda bude ona huda on je varao pa je na kraju pukla i slično, ali eto ipak to nije smjela uraditi.
Valjda razumiješ o čemu pričam. Nekako mi ova selekcija u pristupu ne leži u zavisnosti o kojem je spolu riječ. Ja sam za varijantu da se fokusiramo isključivo na nasilje i radnje koje normalna osoba ne bi smjela raditi bez obzira što druga vara i sve ostalo.
Last edited by Masamune on 04 Sep 2024, 13:55, edited 2 times in total.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3011 times
- Been thanked: 5303 times
1. Ona nije poznata glumica, ni blizu.Zanki wrote: 04 Sep 2024, 13:41 Ama nie ovdje sad rijec o nekim obicnim ljudima
od osobe do osobe![]()
Ostalo razumijem o cemu govoris.
Ne bih samo to govorila iz ugla izjednacavanja krivice, jer pracenje necijeg kretanja, jeste nasilje samo po sebi i to treba odvojit od nekada simbioze koje ljudi naprave u patoloskim odnosima, a i u odnosima i u zivotu na koncu je svako odgovoran za sebe.
Nekada zrvama doista treba malo tough love da se probude i osvjeste zasto su oni zapravo dopustali da neko vrsi nasilje nad njima i koliko sami snose odgovornosti nad krajnjem ishodu, sto ne bi trebalo abolirati nasilnika odgovornosti, niti bi zbog toga iskustvo zrtve trebalo biti umanjeno ili ismijano
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1751 times
- Been thanked: 3324 times
Ne znamo mi sta je bilo između 4 zida i da li je on nju maltretirao kao da li je on nju varao.
I kakva je ona do sada imali iskustva sa njim, a nije ga ni pretukla cim je utekao
I kakva je ona do sada imali iskustva sa njim, a nije ga ni pretukla cim je utekao
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Zato sto kad Zena udari muskarca, to je vijest.Masamune wrote: 04 Sep 2024, 13:51Pa nije uvijek crno-bijelo, ali ako ćemo iskreno, vazda se traže opravdanja i sve ostalo kad je žena zlostavljač. Vazda se pravi ta neka slika i potencira se da nije crno-bijela sa čime se i ja sam slažem. Ili se potencira da je taj muškarac neki šmokljo jer to sebi dozvoljava. Nije to baš tako jednostavno.Zanki wrote: 04 Sep 2024, 13:41 Ama nie ovdje sad rijec o nekim obicnim ljudima
od osobe do osobe![]()
Ali, kad je muškarac zlostavljač ta slika je gotovo pa isključivo crno-bijela i nema ovakvih priča u manje više svim slučajevima. Ne smiješ ni spomenuti da ga je ona varala prije nego što je udario, prebio ili šta već, pa da ima i do nje i ne samo do njega.
Zašto mnoge žene reaguju odmah na prvu da je neko od muškaraca monstrum ko to uradi, a recimo to je uradio jer ga je prevarila? Zašto vrlo često ne date da se ta prevara uopšte spominje?
Obrnuto vazda bude ona huda on je varao pa je na kraju pukla i slično, ali eto ipak to nije smjela uraditi.
Valjda razumiješ o čemu pričam. Nekako mi ova selekcija u pristupu ne leži u zavisnosti o kojem je spolu riječ. Ja sam za varijantu da se fokusiramo isključivo na nasilje i radnje koje normalna osoba ne bi smjela raditi bez obzira što druga vara i sve ostalo.
Zene zrtve u vijesti dospiju kad je ubije.
Malo karikiram, ali kad bi se vijesti pisale o svakoj zeni koja je dobila jednom saku samo bismo o tom citali.
Sve su to, jebiga patoloski odnosi gdje imas raznih ubjedjena, gdje zena vjeruje da je ljubav kad joj malo cuhne samar jer je i babo majku tukao pa su cijeli zivot zivjeli zajedno, itd.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1372 times
- Been thanked: 4708 times
Pa gore su te zene sto poslije prvog samara i dalje ostanu s njim, i kontaju promijenit ce se.
Aha malo sutra
Aha malo sutra
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ma jasno, ali sve što hoću da kažem kad već o tome pričamo i ako se tako nešto pojavi u medijima jbg hajmo to bar pokušati gledati istim očima tamo gdje se može. Ne može se gledati isto statistički, u vidu izvještavanja i slično i to je apsolutno jasno. Zna se da muškarci u preko 90% slučajeva vrše nasilje nad ženama, a obrnuto je manje od 10%. Staviti znak jednakosti u tom dijelu je apsurd.Nora Ibsenova wrote: 04 Sep 2024, 14:04Zato sto kad Zena udari muskarca, to je vijest.Masamune wrote: 04 Sep 2024, 13:51
Pa nije uvijek crno-bijelo, ali ako ćemo iskreno, vazda se traže opravdanja i sve ostalo kad je žena zlostavljač. Vazda se pravi ta neka slika i potencira se da nije crno-bijela sa čime se i ja sam slažem. Ili se potencira da je taj muškarac neki šmokljo jer to sebi dozvoljava. Nije to baš tako jednostavno.
Zene zrtve u vijesti dospiju kad je ubije.
Malo karikiram, ali kad bi se vijesti pisale o svakoj zeni koja je dobila jednom saku samo bismo o tom citali.
Sve su to, jebiga patoloski odnosi gdje imas raznih ubjedjena, gdje zena vjeruje da je ljubav kad joj malo cuhne samar jer je i babo majku tukao pa su cijeli zivot zivjeli zajedno, itd.
Međutim, isto tako zna se šta je nasilje, uhođenje i sve ostalo. Zakon ne poznaje spol i po zakonu je to sve isto. Kod mene je jarana žena prebila za malo da ostane bez oka. Otekla mu sva faca koliko ga je izbubala da je bio i u bolnici 2 dana. Ubila Boga u njemu zbog ljubomore i jer je mislila da je vara. Jedni su to ismijavali (uključujući i neke žene), a drugi ne, pa je bilo i onog "sigurno šveraš okolo ženi dopizdilo" i slično. Ovo bi svi trebali po defaultu osuditi bez tih nekih komentara sa strane o šveranju i slično i to bi bilo korektno, a pogotovo ne bismo trebali ismijavati.
Koja je razlika između nje i muškarca koji to isto uradi nekoj ženi sa kojom živi? Nema je ako uzmemo u obzir da su posljedice manje više slične. Nema razlike osim tamo gdje postoje stereotipi i gdje slučaj žene zlostavljača postaje šprdnja umjesto da to bude ozbiljno shvaćeno, a to je posebna priča. Isto tako, nisam lud da osporim to da, kad je muškarac zlostavljač ovog tipa kao u članku, da to može povući i smrtni slučaj sa sobom. To je činjenica.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nemam odgovor na tvoja pitanja, nazalost i sama se pitam isto. Za mene je nasilje, nasilje, ko god ga provodi.
E sad, situacije u kojima ljudi zasnuju veze u kojima ima aspekta nasilja su pretezno patoloski odnosi u kojima i zrtva ispunjava nesto sto je njoj potrebno, koliko god to ruzno zvuci. Recimo, nekim muskarcima je patoloska ljubomora ustvari potvrda da je voljen i zeljen, neke zene su toliko od djetinjstva ubijene u pojam da su nesposobne pa je nasilan muz koji ih tuce ustvari potvrda njihove nesposobnosti, itd.
Slozene stvari.
Jedne prilike u razgovoru sa psihologom dok smo pricale u djetinjstvu rekla sam psihologu "imam dojam da me dosta prijatelja koristilo da bi im radila zadace i testove" pa me ona pitala da li mislim da sam radeci to i ja njih koristila da dobijem njihovo vrijeme i prijateljstvo.
A ovo sto su ismijavali tvog prijatelja.
Pa to ti krene od malih nogu:
Udaras kao curica
Aaa curica te udarila
Curica te prestigla
Itd
I onda u jedno drustvo ostane ukorjenjeno da je sramota da te zena nasilnicki istuce, umjesto da te svo vide kao zrtvu nasilja, a nju kao nasilnika.
E sad, situacije u kojima ljudi zasnuju veze u kojima ima aspekta nasilja su pretezno patoloski odnosi u kojima i zrtva ispunjava nesto sto je njoj potrebno, koliko god to ruzno zvuci. Recimo, nekim muskarcima je patoloska ljubomora ustvari potvrda da je voljen i zeljen, neke zene su toliko od djetinjstva ubijene u pojam da su nesposobne pa je nasilan muz koji ih tuce ustvari potvrda njihove nesposobnosti, itd.
Slozene stvari.
Jedne prilike u razgovoru sa psihologom dok smo pricale u djetinjstvu rekla sam psihologu "imam dojam da me dosta prijatelja koristilo da bi im radila zadace i testove" pa me ona pitala da li mislim da sam radeci to i ja njih koristila da dobijem njihovo vrijeme i prijateljstvo.
A ovo sto su ismijavali tvog prijatelja.
Pa to ti krene od malih nogu:
Udaras kao curica
Aaa curica te udarila
Curica te prestigla
Itd
I onda u jedno drustvo ostane ukorjenjeno da je sramota da te zena nasilnicki istuce, umjesto da te svo vide kao zrtvu nasilja, a nju kao nasilnika.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Hajd bar na ovom forumu možemo pokušati ako nigdje drugo. I to zadnje si ubola i to me užasno nervira.
Oj ogladnio sam. Ove diskusije troše energiju
Oj ogladnio sam. Ove diskusije troše energiju
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10249 times
- Been thanked: 17470 times
Ledena wrote: 04 Sep 2024, 14:05 Pa gore su te zene sto poslije prvog samara i dalje ostanu s njim, i kontaju promijenit ce se.
Aha malo sutra
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
I mi ovdje našli tražiti neki pravi rezon u svemu ovome, a to njeno da nisi citirala ne bih ni pročitao.spacebound wrote: 04 Sep 2024, 14:45Ledena wrote: 04 Sep 2024, 14:05 Pa gore su te zene sto poslije prvog samara i dalje ostanu s njim, i kontaju promijenit ce se.
Aha malo sutra![]()
I sve dok je to tako neće ovdje ići na bolje. Žrtva nikad ne može biti gora od nasilnika. Niko ne zaslužuje da ga ona druga strana udari. Sve ostalo su glupe balkanske priče proizašle iz nakaradnog odgoja.
- Ledena
- Ange Ou Demon

- Mood:
- Has thanked: 1372 times
- Been thanked: 4708 times
Sta sam sad rekla?spacebound wrote: 04 Sep 2024, 14:45Ledena wrote: 04 Sep 2024, 14:05 Pa gore su te zene sto poslije prvog samara i dalje ostanu s njim, i kontaju promijenit ce se.
Aha malo sutra![]()
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 32390 times
- Been thanked: 30286 times
Ja razumem sta hoces da kazes.Ledena wrote: 04 Sep 2024, 14:05 Pa gore su te zene sto poslije prvog samara i dalje ostanu s njim, i kontaju promijenit ce se.
Aha malo sutra
Samo ti to gledas iz ugla jake zene. Ali nisu sve zene iste.
Imaju …. Ne znam kkao da objasnim… devote, submissive… zene i njima je tesko izaci iz takvih veza, ili nikako…
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 4028 times
- Been thanked: 7459 times
Ma nista..
u pravu si..
Ali ima zena koje nemaju hrabrosti, niti
samopouzdanja..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..