Je li religija rezervisana za siromašne i neuke?
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Re: Je li religija rezervisana za siromašne i neuke?
religija i vjera, khm khm, nisu baš sinonimi
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ti bila mrtva ?? Kažeš srela boga ? Ako si ga srela, kakav je ??Biba wrote:Najnovije itraživanje torinskog platna priznaje da je obris nastao baš kao zračenjem rendgenskih zraka...što se moglo dogoditi baš odvajanjem duha od tijela..nemojte da ja počnem pisati sve dokaze...ja sam bila mrtva i znam sta je dusa...i tocka...Boga morate sresti na duhovni način a tko to ne može džaba mu je i milijun okica......nisu samo siromašni vjernici...
André Frossard rođen je 14. siječnja 1915. u Colombier-Châtelonu/Doubsu (nekoć: Douxu), a umro je 2. veljače 1995. g. u Parizu. Bio je glavni urednik dnevnih novina L’Aurore, suradnik tjednika Paris Match, nositelj ordenja Légion d’Honneur i Croix de Guerre, član Académie française te prijatelj Ivana Pavla II., čije je intervjue objavio u knjizi N’ayez pas peur (Ne bojte se) 1982. g.
Frossard je svoj odlučujući doživljaj Boga imao u dobi od 20 godina. Tek 35 godina kasnije odvažio se javno govoriti o tome. Jer, naočigled veličine ovog događaja sve je ovisilo o vjerodostojnosti svjedoka, a Frossard je smatrao da nju tek mora zadobiti. Bio je slavan novinar i poštovan intelektualac kada je konačno objavljen njegov izvještaj pod udarnim naslovom Bog postoji. Ja sam Ga susreo, i to upravo u Parizu, kojeg su baš te 1969. g. tresli studentski nemiri. Knjigu je posvetio svojim roditeljima. Oni doduše u svojim početnim ateističkim stavovima nisu ni najmanje pridonijeli njegovom obraćenju, ali su mu svojim primjerom ljudske sigurnosti dali temeljne obrise. Njegova sestra te mnogo kasnije i majka slijedile su ga na njegovom putu u Katoličku Crkvu.
... nisam ga tamo srela, to nikad nisam napisala...ama i sad je tu, majke mi, sprječava me da nekoga pošaljem u k...

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

U nedjelju ću misu uplatit sa nakanom za Bibino sprječavanje. Nemoj njega tamo slat da slučajno ne bi mene dopao, ima i drugih mjesta za slanje. Oš da ti nacrtam?
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Nego spoznala? Nikad nije kasno!Salahuddin wrote:Podrinjac, nigdje nije napisala da je vidjela Boga.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
..jesi sreo ljubav...zlo..Podrinjac wrote:Ti bila mrtva ?? Kažeš srela boga ? Ako si ga srela, kakav je ??Biba wrote:Najnovije itraživanje torinskog platna priznaje da je obris nastao baš kao zračenjem rendgenskih zraka...što se moglo dogoditi baš odvajanjem duha od tijela..nemojte da ja počnem pisati sve dokaze...ja sam bila mrtva i znam sta je dusa...i tocka...Boga morate sresti na duhovni način a tko to ne može džaba mu je i milijun okica......nisu samo siromašni vjernici...
André Frossard rođen je 14. siječnja 1915. u Colombier-Châtelonu/Doubsu (nekoć: Douxu), a umro je 2. veljače 1995. g. u Parizu. Bio je glavni urednik dnevnih novina L’Aurore, suradnik tjednika Paris Match, nositelj ordenja Légion d’Honneur i Croix de Guerre, član Académie française te prijatelj Ivana Pavla II., čije je intervjue objavio u knjizi N’ayez pas peur (Ne bojte se) 1982. g.
Frossard je svoj odlučujući doživljaj Boga imao u dobi od 20 godina. Tek 35 godina kasnije odvažio se javno govoriti o tome. Jer, naočigled veličine ovog događaja sve je ovisilo o vjerodostojnosti svjedoka, a Frossard je smatrao da nju tek mora zadobiti. Bio je slavan novinar i poštovan intelektualac kada je konačno objavljen njegov izvještaj pod udarnim naslovom Bog postoji. Ja sam Ga susreo, i to upravo u Parizu, kojeg su baš te 1969. g. tresli studentski nemiri. Knjigu je posvetio svojim roditeljima. Oni doduše u svojim početnim ateističkim stavovima nisu ni najmanje pridonijeli njegovom obraćenju, ali su mu svojim primjerom ljudske sigurnosti dali temeljne obrise. Njegova sestra te mnogo kasnije i majka slijedile su ga na njegovom putu u Katoličku Crkvu.

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
religija spada pod dodatno uzivanje ,a teolozi sami sebe mogu uvjeriti u bilo sto..
radnje obicnih stvari u zivotu donosi mir i spokojstvo ,nekima !
radnje obicnih stvari u zivotu donosi mir i spokojstvo ,nekima !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Ni za siromašni ni za neuke nego upravo ze one koji traže smisao svoga života.Mislim da se u današnje vrijeme najviše pitamo zašto kad tako puno imamo, ljudi su ipak jako nesretni...Neću tumačiti sreću ali mislim da religija ili vjera mogu objasniti smisao života...meni moje može ...ponavljam, ja u užem smislu riječi nisam religiozna jer se ne pridržavam onoga što mi religija nalaže i znam da me neki smatraju vrlo čudnom...samo se trudim živjeti kako mi nalaže...Mnogi pametni ne vjeruju... i to je za ljude...Jedna mi je rečenica jednog znanstvenika ostala u sjećanju...Godinama se znanstveno ispituje torinsko platno...sve se slaže s biblijskim tumačenjem ali još kažu da nisu otkrili tajnu...je li to bio Isus...znanstvenik je usporedio lice i tijelo onoga koji je bio omotan platnom... (postoji još jedno platno samo s otiskom lica)...i iznenadio se znanstvenik jako - Tijelo izmrcvareno jako ali...lice je izuzetno smireno ... ???? ... može li čovjek to izdržati...ili netko tko zna...kamo ide 

- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Znači ateisti, agnostici i deisti nemaju smisao svog života ?Biba wrote:Ni za siromašni ni za neuke nego upravo ze one koji traže smisao svoga života.Mislim da se u današnje vrijeme najviše pitamo zašto kad tako puno imamo, ljudi su ipak jako nesretni...Neću tumačiti sreću ali mislim da religija ili vjera mogu objasniti smisao života...meni moje može ...ponavljam, ja u užem smislu riječi nisam religiozna jer se ne pridržavam onoga što mi religija nalaže i znam da me neki smatraju vrlo čudnom...samo se trudim živjeti kako mi nalaže...Mnogi pametni ne vjeruju... i to je za ljude...Jedna mi je rečenica jednog znanstvenika ostala u sjećanju...Godinama se znanstveno ispituje torinsko platno...sve se slaže s biblijskim tumačenjem ali još kažu da nisu otkrili tajnu...je li to bio Isus...znanstvenik je usporedio lice i tijelo onoga koji je bio omotan platnom... (postoji još jedno platno samo s otiskom lica)...i iznenadio se znanstvenik jako - Tijelo izmrcvareno jako ali...lice je izuzetno smireno ... ???? ... može li čovjek to izdržati...ili netko tko zna...kamo ide
Znači Ajnštajn, Njutn, Tesla i dr. naučnici nisu imali smisao života. Čudno ...

Eh pa ovaj gote me bas ne razumije...pa svako covjek moze imati drukciji smisao...nekome je to -u se, na se i poda se, nekome nesto drugo...i tak...jedino sto ateista tugica zna kad umre da nema vise zivota...pojedu ga črveki il nesto drugo...eto ak su i ateisti u pravu ja makar necu biti obilna gozba
..za podrinjce ne znam
...Joj pa da, tek sad sam se sjetila...sta seljaci manj vrijede od drugih..hbte pa danac pastir mora biti informaticki pismen...pa taj pojam seljak nije kao nekad..seljak mora imati itekako mudrosti...a Tesla nije imao svoju religiju ko Sai...Tesla je noc proveo s duhovima...i Teslin otac je godinu dana prije imao na nebu nagovjestj njegovogbrodzenja...koji izvanzmaljac moze pokretati zvijezde...ma k... moze ako ga uopce i imaaju....je pa i nama predvidzaju znamsstvenici manjak seksa....a ak su izvanzemaljci tak napredni..onda se i razmnozavaju naprednije
...a ne ko druga zivotinjska bica... 

Last edited by Biba on 08 Apr 2015, 17:44, edited 1 time in total.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14401 times
- Been thanked: 9960 times
Bibo kroz svoje postove provlacis da oni koji ne vjeruju nemaju ili ne znaju smisao zivota
De popusti malo,ziva bila
Vjeruj, a prestani bockati i ismijavati...Nije niko blesav
De popusti malo,ziva bila
Vjeruj, a prestani bockati i ismijavati...Nije niko blesav
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Nikad ja nisam napisala da samo vjernik ima smisao zivota...mozda je i Hitler bio vjernik a smisao mu bio ...znamo sta..ne prozivajte me za nesto sto nisam tvrdila...ja nikad nista ne tvrdim i ne kazem da sam u pravu....ja samo pisem...

Podrinjac wrote: Znači ateisti, agnostici i deisti nemaju smisao svog života ?
Znači Ajnštajn, Njutn, Podrinjac, Tesla i dr. naučnici nisu imali smisao života. Čudno ...![]()

- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4995 times
- Been thanked: 6881 times
Nisam imala namjeru mijesati se u ovu temu ali moram reci.
Religija + politika = poslovni partneri.
Vijekovima nam pune zile svojim metodama,zahtjevima,pravilima,ocekivanjima i zeljnim rezultatima.
Svojim strategijama cinili/e nas slabim. Bacaju nas u narucje iluzije, u narucje straha.Uz sve to
drzali/drze nas podaleko jedni od drugih....ispijajuci kafice iz soljica iste dimenzije i sastava.
Postavljali/postavljaju barikade izmedju persona ( svi smo mi od krvi i mesa) govoreci : Vi ste ipak slobodni !
Govoreci nam pruzi ruku i okreni drugi obraz ( ako se tako kaze
) .Pocrkase pricajuci o ljubavi.
Slomise se davajuci savjete.
Vijekovima nam sugerisu da je tako i da tako mora biti
( naravno da je smrt neizbjezna ali svaki covjek moze izabrati sam taj puteljak/asfalt ili blato kojim moze hodati ili trcati do te odredjene mete ).
Radi vjerovanja :" tako je i ne moze drugacije , tako je odredjeno, takva su pravila, tako je ostavljeno " nemoguce su radikalne humane promjene.
Da skratim.
Religiju cesto gledam kao neku vrstu ovisnosti.Moze se zaraziti bilo ko.
Siromasan, bogat, pametan ili manje pametan,glup,apsurdan idt. Znacajno je koliko si udis'o/la tokom zivota.Koliko fuckas ili si strastven duhandjija. Koliko ti utice na mozak, srce i dusu
( da ne spominjem i pluca )
Religija + politika = poslovni partneri.
Vijekovima nam pune zile svojim metodama,zahtjevima,pravilima,ocekivanjima i zeljnim rezultatima.
Svojim strategijama cinili/e nas slabim. Bacaju nas u narucje iluzije, u narucje straha.Uz sve to
drzali/drze nas podaleko jedni od drugih....ispijajuci kafice iz soljica iste dimenzije i sastava.
Postavljali/postavljaju barikade izmedju persona ( svi smo mi od krvi i mesa) govoreci : Vi ste ipak slobodni !
Govoreci nam pruzi ruku i okreni drugi obraz ( ako se tako kaze

Slomise se davajuci savjete.
Vijekovima nam sugerisu da je tako i da tako mora biti
( naravno da je smrt neizbjezna ali svaki covjek moze izabrati sam taj puteljak/asfalt ili blato kojim moze hodati ili trcati do te odredjene mete ).
Radi vjerovanja :" tako je i ne moze drugacije , tako je odredjeno, takva su pravila, tako je ostavljeno " nemoguce su radikalne humane promjene.
Da skratim.
Religiju cesto gledam kao neku vrstu ovisnosti.Moze se zaraziti bilo ko.
Siromasan, bogat, pametan ili manje pametan,glup,apsurdan idt. Znacajno je koliko si udis'o/la tokom zivota.Koliko fuckas ili si strastven duhandjija. Koliko ti utice na mozak, srce i dusu

( da ne spominjem i pluca )
Svijest ima sidrište.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14401 times
- Been thanked: 9960 times
inasab
lijepo receno

lijepo receno
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Ispricavam se svima koji su stekli dojam da ja namecem svoje razmisljanje.Ja da namecem nekome nesto...pa ja to nikada nisam nikome radila.Ni rodzenom sinu n namecem nista..a tko moze vjeru usporedzivati s ovinostima...droga unistava covjeka, za duhan znam da je ljekovit ali uturili su nam otrov u cigare..Ja nisam ni mrvicu ovisna o vjeri, da jesam..trcala bih u crkvu kao neki koji se napirlitaju i nafriziraju a putem pretresu cijelo selo..samo ne bih niciju vjeru usporedzivala s necim sto ubija. Ovisnost je koliko ja znam, bolest a vjera nije...ljudi koji su cvrsto vjerovali da ce ozdraviti, ozdravili su...mislim na placebo a ne na neku religiju...mnobi su ipak, na samoj samrti potrazili Boga...neki i najokorjeiji...meni ne smeta nitko i nicijaa vjera...ali cinjenica je da se ispunjava polakl jedna od Gospinih poruka...vrag je itekako lukav...i sve se cini da se dodze do globalizacije...pa i jedne moderne vjere pune razvrata i zla...neka netko kaze da je malo zla u svijetu...i ja nikome ne odredzujem ni koliko ce dumaanati..svoja pluca ce, nece moja..
...ali necu ni pljeskati onima koji vjeru usporedzuju s duvanom iako ga volim vise vec sebe...eto..
...nema vjera veze je li netko seljak ili mudrac..ima veze samo voljom i izborom pojedinca...svatko ima svoju glavu i neka bira..siroko mu polje.. 

Last edited by Biba on 08 Apr 2015, 19:38, edited 1 time in total.

- ina
- Mjesečarka
vjera u Boga je jedno....moze biti dobra vodilja kroz zivot..
religija nesto drugo....
religija nesto drugo....
Svijest ima sidrište.
Znaaaam, i Sai je imao svoju religiju ali zahebo se...umro je a prorocanstvo se nije ispunilo...inasab, usporedba vjere i ovisnosti nema nimalo smisla...nemojte mi tumaciti sta je religija a sta vjera...ja nisam religiozna...i necu vise o vjeri...vjerovo ili ne, budi covjek.. 

- ina
- Mjesečarka
U tome i jeste poenta. Biti covjek. Radi impozitivnih pravila religije covjek to cesto nije.
Da ne nabrajam primjere.
Otom potom ...prije nego sto sam se tako izrazila navela sam i motive. Svidjelo se ili ne.....
Imala bih dodati jos tonu motiva ...ali bolje da sutim
Da ne nabrajam primjere.
Otom potom ...prije nego sto sam se tako izrazila navela sam i motive. Svidjelo se ili ne.....
Imala bih dodati jos tonu motiva ...ali bolje da sutim

Svijest ima sidrište.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
ovo je točnoinasab wrote:vjera u Boga je jedno....moze biti dobra vodilja kroz zivot..
religija nesto drugo....
iako vjerujem u Boga...sa religijom ili bolje receno crkvenim normama imam velikih problema