Dobro laganini kaže, trošak auta nije samo njegova kupovina, gdje su ostale stvari....Zagorka wrote:
p.s.lagani ne boj se,nećeš ti
Inače, lijepa priča, meni se jedino ne sviđa ovo personaliziranje registarskih tablica...

Moderator: Krokodil Behko
Dobro laganini kaže, trošak auta nije samo njegova kupovina, gdje su ostale stvari....Zagorka wrote:
p.s.lagani ne boj se,nećeš ti
...stoceti....Ruana wrote:Kupi ti meni isto ovako, ja cu placat sve dadzbine.laganini wrote:A KO ĆE PLATITI DADŽBINE DO REGISTRACIJE.....
pa sirotinja mu je i amidža,pogledaj ga samo.....a on samo htio na najbolji mogući način vratiti dobrotu dobrim,a vi odmah svoje......Ruana wrote:Ma vidis da su puni ko brod, mogao je adzu kupit golfa a ostalo dati sirotinji.
Da se ne ponavljam..Blackhawk wrote:Ovo isto sam htio napisati, i slazem se potpunosti sa istim..silence wrote:Dobro si postavila temu. I dobro si konstatovala da se to neko dobro ne mora vratiti baš od one osobe ili ljudi kojima činiš dobro.Jaca wrote:sve vise sumnjam u ovu izreku
Mi čineći neko dobro, razmišljamo kako bi ljudi trebali da budu dobri i da nam to vrate. Ne, tako ne treba razmišljati. Ne treba nikada činiti neko dobro, a razmišljati o tome kako ćemo zauzvrat dobiti nešto drugo dobro. Ljudi su jako čudni. Neki, naviknuti na dobra djela drugih (dobročinitelje) smatraju za normalno da im se tetoši. Ne znaju cijeniti tuđe dobro.
Zar nije sam osjećaj i zadovoljstvo koje osjetimo čineći neko dobro djelo jedna velika nagrada nama.
A poslije, kada se podvuče crta, tako ja kažem i kada se sabere svako dobro koje smo dali, vidjećemo da je u ravnoteži sa onim što smo dobili.
Odakle ja znam da me nije moglo zakačiti auto, da nisam mogla stradati? Možda jesam, a da me neko dobro djelo zaštitilo, sačuvalo.
Mi ne znamo ništa, ali znamo da se sve vraća kao bumerang. Dobro se vraća dobrim, a zlo zlim.
Prema tome, najvažnije je činiti dobro, a ne osluškivati gdje će nam se to vratiti. Saznaćemo.
To važi i za zlo.
Treba ciniti dobro zbog sebe, zbog samog osjecaja kad nesto nekom ucinis, a ne zbog toga da se to dobro tebi vrati na neki nacin..
I vrati se sigurno i uvijek, samo zavisi na koji nacin i da li cemo mi to znati da se vratilo...
I kao sto kazes, mi ne znamo sta nam se je moglo desiti u zivotu, a sto smo izbjegli upravo zbog cinjenja dobrih djela prema drugima.. Sami krojimo svoju sudbinu, i mozemo je svojim postupcima promjeniti na bolje ili na gore..
I nekako mi se cini kroz ove postove sto sam procitao, da vecina to dobro ocekuje kao nagradu u necem materijalnom, a malo je onih koji bi to dobro kao duhovno bogastvo...
Awenary wrote:Ne vjerujem, nego znam da se dobro dobrim vraća. Kao i suprotno.
Vratilo se dobro ili ne treba raditi dobre stvari i pomagati drugima....covjek se bolje osjeca kada pomogne nekomeJaca wrote:Ja vjerujem da se nesto sto uradimo nesebicno vrati, ne mozda direktno (posto se rijetko sta bas direktno vrace) ali u nekom pa modifikovanom obliku.
sta vi mislite o tome ??
ja sam puno u zivotu pomagala druge valjda ce bog pogledati bar na moju djecu
mada u momentu kad nekom nesto ucinim i nepomislim na to
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests