Veca wrote: 08 Sep 2024, 22:28
lijepo je priznao i napisao, da nije spreman, drazi su mi takvi koji priznaju da nisu spremni i ne odu, nego oni koji odu, vrate se i
zive kao ja 
licemjeri.

Oj, nane.
Veco, k'o sestra si mi, ali nisi u pravu ovdje. Recimo, ako ja volim ponekad popiti pivo, ili sta god vec (ne pijem, ali eto primjer, radim stosta drugo

), ne mogu reci da ne mogu klanjati ili postiti radi toga. Jer, piti jeste grijeh (ili bilo koji drugi oblik grijesenja), ali ne skida sa mene obavezu da klanjam ili postim... Vidis mene kakav sam, ali 2017. sam odlucio otici na hadz, jer vise nisam sam sebi mogao opravdati zasto ne mogu otici, pa sam otisao. Mislim da sam mnogo bolji od tada, a i da nisam, ja sam ga obavio najbolje sto sam mogao, te tako obavio ono sto je apsolutno obavezno za onoga ko je u stanju. A, vidi kako sam i dalje bRezobrazan.

Neobavljanje tih stvari je grijeh, a to sto radimo sto ne bi trebalo je jos jedan. Znaci, radi se samo o tome hoces li jedan ili dva grijeha.
Eh, sada, u njegovom slucaju, umra nije na stepenu hadza, a sada pogotovo ima malo zdravstvenih problema, tako da je jasno da ne mora ici (cak nije ni preporuceno da ide, ako moze dovesti do pogorsanja zdravlja).
Ali, bas si me nasmijala sa ovim uvecanim.