ISIL

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: ISIL

Post by storm »

laganini wrote:..uništen povjesni grad nimrud..pod zaštitom unesca...sad samo čekam kako će neko napisat da su to srušili ameri :place
Ne treba... Ti si...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..znači ipak ameri..tebi virujem :hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

laganini wrote:..znači ipak ameri..tebi virujem :hihi
Daj lagani ne trolaj... Uglavnom znamo o cemu se radi...
Tko kosi a tko vodu nosi...
Jos cu pomisliti, da nisi noćas oka sklopio zbog Nimruda..

BTW Nimrud je razrusen prije par tjedana...
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

storm wrote:Ako igdje cionisti nemaju pristup, onda je to Iran.... zato , između ostalog i jesu kost u grlu ovima, trude se na svaki način isprovocirati otvoreni sukob, no ne polazi im za rukom.....za cijevima :oo
ako im oprostim onu glupost sa raketiranjem makete nosača aviona- :ok za Iran
Nije tačno.
Židovi u Iranu imaju više prava nego Suniti. Znaš li ti da samo u Teheranu postoje preko 30 sinangoga, dok suniti koji su dosta brojniji nemaju ni jednu džamiju ?? Znaš li da je Iran država sa najvećim brojem Židova izvan Izraela ??
Plus se još informiši o investicijama između Izraela i Irana.
Nisu oni neprijatelji kao što govore. Nego mažu oči jadnom i naivnom narodu.

Zašto onda kad su toliki neprijatelji se ne prepuste konfliktu ?? Već preko 20 god. oni palamude da su neprijatelji, a ni jednom nisu imali konflikte.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Salahuddin wrote:
Podrinjac wrote:
storm wrote:Ako igdje cionisti nemaju pristup, onda je to Iran.... zato , između ostalog i jesu kost u grlu ovima, trude se na svaki način isprovocirati otvoreni sukob, no ne polazi im za rukom.....za cijevima :oo
ako im oprostim onu glupost sa raketiranjem makete nosača aviona- :ok za Iran
Nije tačno.
Židovi u Iranu imaju više prava nego Suniti. Znaš li ti da samo u Teheranu postoje preko 30 sinangoga, dok suniti koji su dosta brojniji nemaju ni jednu džamiju ?? Znaš li da je Iran država sa najvećim brojem Židova izvan Izraela ??
Plus se još informiši o investicijama između Izraela i Irana.
Nisu oni neprijatelji kao što govore. Nego mažu oči jadnom i naivnom narodu.

Zašto onda kad su toliki neprijatelji se ne prepuste konfliktu ?? Već preko 20 god. oni palamude da su neprijatelji, a ni jednom nisu imali konflikte.
Svih 9000 jevreja najveca populacija izvan Izraela? Ne znas ni na internetu potraziti prije nego sto pustis ovakvu dezinformaciju. U USA ih je vjerovatno vise nego u Izraelu ali se ne moze zasigurno reci jer se u USA takvi podaci bas i ne smatraju vaznim.

U iRanu mnogo dzamija ima sunitskog imama (naravno, ni blizu pola ali ih ima prilican broj), sto te dzamije prakticno cini "sunitskim" (ovakva podjela dzamija ne postoji).
Preko 30 000 Jevreja ima u Iranu. I oni su zaštićena religiozna manjina u Iranu. Gdje sam spominjao 9000 ?? Znaš li šta šiitska milicija radi sunitima u Iranu ?? Ne znaš ??
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 375 times
Status: Online

Post by harlekin »

ja bi fkt volio znat cemu tolika mrznja sunita prema iranu
mozda jer imaju kralja,koji je po islamskim propisima?ili sto imaju ucenjake koji vire iz guzice tog istog kralja i smisljaju fetve i propise razne?ili sto su pobili poslanikovu lozu?jest fkt ih treba mrzit :puca
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

sadam je bio borac za ljudskost a to sto oni sad idu isilu je jedina opcija koju nazalost tako vide...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

islam se slabi upravo podjelama a to cini cia salahudine

ta demokratska amerika... izrael i usa su zlo , ziv bio pa vidjeo ovo je borba za slabljenje islama
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

drugrankovic wrote:sadam je bio borac za ljudskost a to sto oni sad idu isilu je jedina opcija koju nazalost tako vide...
De saberi se, o kakvoj ljudskosti pricas :lud

Bio je možda manje zlo tada od ovih sad...

A i ja sam mišljenja da rade i Cia i Izrael na slabljenju islama... Cak se i Europom trude tu histeriju prenijeti
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

srecko nije bio marioneta kao ni gadafi...

kako su ih sjebali i sta je.narod tamo dobio vidjesmo...
igra cie i mosada

da islam bude pod kontrolom, jbg danas kad ga pomjenes sta se pomisli? isil radikalisti fanatici a ok su katar i slicni dje amer vodi igru kako mu pashe...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

da nemaju nafte ne bi ih ni pogledali... ovako daj to ovamo ako ne das zna se... :zubi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

drugrankovic wrote:srecko nije bio marioneta kao ni gadafi...

kako su ih sjebali i sta je.narod tamo dobio vidjesmo...
igra cie i mosada

da islam bude pod kontrolom, jbg danas kad ga pomjenes sta se pomisli? isil radikalisti fanatici a ok su katar i slicni dje amer vodi igru kako mu pashe...

Nije bi marioneta, to stoji.... tad su usa imale pune ruke posla sa cccp ....ja bi se čak usudio reći da je hladni rat bio bogom dan... oni su se driblali, a svijet je radio i živio :oo malo se šalim...

Saddam je imao užasnu strahovladu, kako je samo zgromio kurde s vremena na vrijeme.... samo nas to nije tada previše diralo.... sad kad nam je zaprdilo svima oko ušiju ( jer ovo sve prijeti da, eskalira u svjetski rat) naglo smo zainteresirani...
Ne znam .... ono prije nije valjalo, ovo sad još manje :cudi
Kriva korekcija društva, a nije rezervirana samo za bliski istok .... itekako imamo i mi tu isto iskustvo...
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Ko nije bio marioneta? :sok
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Bla wrote:Ko nije bio marioneta? :sok
Kome je Saddam bio marioneta?
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ma tad oko sssr i usa bese avganistan dje su ameri predstavljali hrabrim iz naroda junake mudzahedine cije se zens siluju djeca ubijaju... a posle ko behu mundzosi?

amerika tj cia kontrolise ... islam sjebavaju...

a sve to borba kapitalista... i rusi su kapitalisti sad of kors no ipak da islam drze kako ono zele jer iskreno prijetio je maaovnoscu a imo je i prirodno blago...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Bla wrote:Ko nije bio marioneta? :sok
sadam

a gadafi kad je zagrizo udicu 2005 pofpiso je sebi kraj bler mh glave doso, toboz dobio pozifive u sv medijima pa opla... inftfirase mu se u drzavu i aj zdravo

istp to yad rade sa bslorusom... do juce tiranin danas mirotvorac... sjutra aj zdravo! trsbace im zbog intdresa...
i kubi se ne pise dobro... samo polako sve ce se pokazat
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

kad neko nekog iskoristi više puta zarad svojih ciljeva, kod mene se to zove marioneta, bez obzira da li je ista toga svjesna ili ne.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times
Status: Online

ISIL dobio poruku iz dženeta

Post by Krokodil Behko »

GLASNOGOVORNIK IS-a Dobili smo poruku iz Dženeta, naš heroj dobit će četiri djevice
Image
Glasnogovornik takozvane „Islamske države“ (IS) u Zemljama Zaljeva oglasio se audioporukom nakon današnjeg napada na džamiju u Kuvajtu u kojem je ubijeno najmanje 25 ljudi, od čega većina djece, a više od 200 je ranjeno. Napad je izveo 26-šestogodišnji Saudijac Khaled Jaber Al-Shamri.

U poruci navodi se da IS preuzima odgovornost za napad, te da su dobili poruku iz Dženeta kako njihov „heroj i mučenik upravo ruča s poslanikom Muhamedom, nakon čega ide u Dženet gdje ga čekaju četiri djevice“.

Podsjetimo, Kur'an u 32. ajetu sure „Trpeza“ navodi: Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: ISIL dobio poruku iz dženeta

Post by storm »

Skype?
Viber?
SMS?
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Re: ISIL dobio poruku iz dženeta

Post by Pasaga »

storm wrote:Skype?
Viber?
SMS?
..drug...bili se isplatilo za 4. djevice....? :trlja
...treba tu i damu....... :ha :ha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Post Reply

Return to “Svijet”