Uvrede na internetu - kako protiv toga?
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4722 times
- Been thanked: 6309 times
- Status: Offline
Re: Uvrede na internetu - kako protiv toga?
Nasilno/ekstremno postupanje/reagiranje.. psihičko ili fizičko ili sve ujedno.. nikad u ničemu nije donijelo niti će.. Neke značajne promjene u svijest ljudi.
Svijest ima sidrište.
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 8968 times
- Been thanked: 9613 times
Boli nasilnika briga za to, on zadovoljava svoje primitivne potrebe. Da to ima imalo mozga, ne bi se o tome ni pisalo
Pobjeci sad od svega zelim
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3764 times
- Been thanked: 3488 times
Zašto postoje tolike psihijatrije i zatvori? Pa i bez toga, koliko si u životu upoznala shupaka i kretena? E sada koliko ima tih osoba koje te ne znaju lično i pogledaju neki tvoj story, o svim sretnim i žalosnim trenucima, koji žive u drugom gradu, državi ili čak kontinentu.ina wrote: 12 Sep 2024, 19:25 Nasilno/ekstremno postupanje/reagiranje.. psihičko ili fizičko ili sve ujedno.. nikad u ničemu nije donijelo niti će.. Neke značajne promjene u svijest ljudi.
Zašto bi neki kreten od svih osoba baš prestao biti kreten kod neke nepoznate osobe na internetu?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4140 times
- Been thanked: 2043 times
- Status: Online
Meni su kazali da sam glupa, pa šta 
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1334 times
- Been thanked: 1587 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa neće nikoga otjerati sa interneta uvreda da je neko glup.
Govorim o ozbiljnijim stvarima, ruganje nečijoj djeci ili ličnoj tragediji.
Objavi neko fotografiju svoje djece za milion nepoznatih ljudi i onda se čude što su se među milionima našlo dvije kretena.
I još je tu i sreća što je se javio kreten, koliko ima pedofila na internetu što samo čekaju na slike djece?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 4140 times
- Been thanked: 2043 times
- Status: Online
Ja kad bi imala zenu da mi mece slike djece javno na internet nepoznatim, iztrejala bi iz kuce.
Ko te jubi kad nisam tu beeboooo ?
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21015 times
- Been thanked: 18995 times
Došli smo u vrijeme kad se intima sve više prikazuje svijetu i to najviše putem društvenih mreža. Takvo je vrijeme i na to ne možemo puno uticati.
I to opet nasilniku, bullyu i ostalima ne daje pravo da rade to što rade. Zato su i sve veće kampanje protiv cyberbullyinga, kao i sve rigoroznije kazne. Kod nas to još uvijek nije ni blizu na potrebnom nivou, ali biće.
I to opet nasilniku, bullyu i ostalima ne daje pravo da rade to što rade. Zato su i sve veće kampanje protiv cyberbullyinga, kao i sve rigoroznije kazne. Kod nas to još uvijek nije ni blizu na potrebnom nivou, ali biće.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Evo jedan video koji perfektno opisuje o čemu govorim, ženske poznate ličnosti govore u videu kakve komentare dobijaju, gdje bez cenzure čitaju i najvulgarnije komentare koje su dobili i pokazuju čak fotografije penisa koje dobijaju u porukama
Da li treba ovako ženama govoriti? Naravno ne, ali sada dolazimo do problema.
Samo ova sa crvenom kosom ima preko tri miliona pratioca, gdje postavlja slike u bikiniju.
Samo će papak, seljačina ili neko još gori govoriti da je žena u bikiniju kurawa, ali ako imaš 3 miliona pratioca, a moguće je imati i više pratioca, i dopuštaš da te svako može pratiti i gledati ti fotografije, onda dopuštaš da to može raditi i incel Hans, i nezaposleni Helmut što čitav dan samo pije pivu i češka jajca, i zlobni Klaus koji mrzi cijeli svijet i tako po internetu luta i nalazi svakome slabu tačku.
Mogla je omogućiti da joj fotografije mogu gledati samo one koje zna i kojima može vjerovati (mada te i onaj koji zna može uvrijediti, ali bar kod takvih osoba imaš alibi što si ispao naivan) ali onda neće moći imati toliki broj followera.
Samo je borba za lajkove i followere gdje možeš primiti svakog budalu u tu listu, i kada naleti na jednu takvu budalu onda je kukanje “Jeste li pročitali šta mi je vulgarno napisao?”
Da li treba ovako ženama govoriti? Naravno ne, ali sada dolazimo do problema.
Samo ova sa crvenom kosom ima preko tri miliona pratioca, gdje postavlja slike u bikiniju.
Samo će papak, seljačina ili neko još gori govoriti da je žena u bikiniju kurawa, ali ako imaš 3 miliona pratioca, a moguće je imati i više pratioca, i dopuštaš da te svako može pratiti i gledati ti fotografije, onda dopuštaš da to može raditi i incel Hans, i nezaposleni Helmut što čitav dan samo pije pivu i češka jajca, i zlobni Klaus koji mrzi cijeli svijet i tako po internetu luta i nalazi svakome slabu tačku.
Mogla je omogućiti da joj fotografije mogu gledati samo one koje zna i kojima može vjerovati (mada te i onaj koji zna može uvrijediti, ali bar kod takvih osoba imaš alibi što si ispao naivan) ali onda neće moći imati toliki broj followera.
Samo je borba za lajkove i followere gdje možeš primiti svakog budalu u tu listu, i kada naleti na jednu takvu budalu onda je kukanje “Jeste li pročitali šta mi je vulgarno napisao?”

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa može se uticati, ne objavljuj, eto “Koteljubi” napisa da bi žena letjela iz kuće kada bi objavila sliku djece, ne bih ni ja miram bio kada bi mi žena ovjavljivala slike u bikiniju a pretpostavljam da i ti nisi tipa koja postavlja story ručka i roštilja kada se god sa svojim najbližim sastaješ.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 21:00 Došli smo u vrijeme kad se intima sve više prikazuje svijetu i to najviše putem društvenih mreža. Takvo je vrijeme i na to ne možemo puno uticati.
Zaboravio sam napisati ono najvažnije, druga strana koja napiše nešto vulgarno treba joj odmah banovati račun i ako je još nešto ekstremnije napisala, prijaviti policiji i podnijeti tužbu, ali se ovdje radi o naivnosti, dopustiti svakome da te prati, među njima i anonimni kreteni, i onda se čudiš što ti je anonimni kreten poslao kretensku poruku.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13520 times
- Been thanked: 22243 times
Najbolji nacin da se zastitus od uvreda na internetu jeste da ne koristis drustvene mreze i izbjegavas konflikt sa manje i vise poznatim i nepoznatim ljudima.
Upalis fino televizor i gledas mumijeve, relaksiras se u svom habitatu bez stresa.
Al haj ti dogovori kad je narod radoznao, hoce da se druzi, da upozna nove ljude, itd itd
Upalis fino televizor i gledas mumijeve, relaksiras se u svom habitatu bez stresa.
Al haj ti dogovori kad je narod radoznao, hoce da se druzi, da upozna nove ljude, itd itd
Dozvolite da se obratimo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ja sam osoba koja je neaktivna na društvenim mrežama jer sam ja to tako odabrao. Ne postavljam nikakve slike nigdje. Imamo albume, izrađene slike, a sve ostale su pohranjene elektronski. Mene je ta faza prošla kad sam online visio, postavljao slike i sve ostalo.Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 21:25Pa može se uticati, ne objavljuj, eto “Koteljubi” napisa da bi žena letjela iz kuće kada bi objavila sliku djece, ne bih ni ja miram bio kada bi mi žena ovjavljivala slike u bikiniju a pretpostavljam da i ti nisi tipa koja postavlja story ručka i roštilja kada se god sa svojim najbližim sastaješ.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 21:00 Došli smo u vrijeme kad se intima sve više prikazuje svijetu i to najviše putem društvenih mreža. Takvo je vrijeme i na to ne možemo puno uticati.
Zaboravio sam napisati ono najvažnije, druga strana koja napiše nešto vulgarno treba joj odmah banovati račun i ako je još nešto ekstremnije napisala, prijaviti policiji i podnijeti tužbu, ali se ovdje radi o naivnosti, dopustiti svakome da te prati, među njima i anonimni kreteni, i onda se čudiš što ti je anonimni kreten poslao kretensku poruku.
Ali isto tako osoba koja postavi sliku sebe u bikiniju ne daje to drugima za pravo da budu stoke i sve ostalo kao što sam rekao. Zato ih i ne osuđujem.
Jarane, to doživljavaju i žene koje ne postavljaju takve fotografije. Pa mojoj ženi kreteni i danas znaju slati dick picove svakih par mjeseci mada i ona više ne postavlja gotovo ništa.
Pogledaj komentare na video, pa uporedi sa time šta ti pišeš. Niko nije napisao ništa u tom smislu. Razlika u mentalitetu jednostavno.
Kod nas i kad siluju žene mnogi viču što je hodala takva tamo negdje.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Kako ćeš zabraniti stoki da se ne ponaša kao stoka? Dugo si na oba foruma i nagledao si se svakakvih forumaša (u negativnom smislu), da li si mogao kraj milion pokušaja da utičeš da se onaj Jugosloven A.Š. koji je bio na ovom forumu i šubara na onom forumu prestanu ponašati kao stoke? To su jednostavno takvi “ljudi”.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 21:35Ja sam osoba koja je neaktivna na društvenim mrežama jer sam ja to tako odabrao. Ne postavljam nikakve slike nigdje. Imamo albume, izrađene slike, a sve ostale su pohranjene elektronski. Mene je ta faza prošla kad sam online visio, postavljao slike i sve ostalo.Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 21:25
Pa može se uticati, ne objavljuj, eto “Koteljubi” napisa da bi žena letjela iz kuće kada bi objavila sliku djece, ne bih ni ja miram bio kada bi mi žena ovjavljivala slike u bikiniju a pretpostavljam da i ti nisi tipa koja postavlja story ručka i roštilja kada se god sa svojim najbližim sastaješ.
Ali isto tako osoba koja postavi sliku sebe u bikiniju ne daje to drugima za pravo da budu stoke i sve ostalo kao što sam rekao. Zato ih i ne osuđujem.
Jarane, to doživljavaju i žene koje ne postavljaju takve fotografije. Pa mojoj ženi kreteni i danas znaju slati dick picove svakih par mjeseci mada i ona više ne postavlja gotovo ništa.
Pogledaj komentare na video, pa uporedi sa time šta ti pišeš. Niko nije napisao ništa u tom smislu. Razlika u mentalitetu jednostavno.
E sad zamisli da takvim dadneš pristup fotografijama i privatnim stvarima.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Zato trebaš imati bolji monitoring, pravila i sve ostalo. Loših ljudi će uvijek biti i to je tako, a ostali se trebaju definitivno znati i nositi sa time. U konačnici one koji pređu crtu treba pocesuirati i to je to.Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 21:59Kako ćeš zabraniti stoki da se ne ponaša kao stoka? Dugo si na oba foruma i nagledao si se svakakvih forumaša (u negativnom smislu), da li si mogao kraj milion pokušaja da utičeš da se onaj Jugosloven A.Š. koji je bio na ovom forumu i šubara na onom forumu prestanu ponašati kao stoke? To su jednostavno takvi “ljudi”.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 21:35
Ja sam osoba koja je neaktivna na društvenim mrežama jer sam ja to tako odabrao. Ne postavljam nikakve slike nigdje. Imamo albume, izrađene slike, a sve ostale su pohranjene elektronski. Mene je ta faza prošla kad sam online visio, postavljao slike i sve ostalo.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa najgore u tome je što niko i ne upoznaje nove ljude. Hajd da neko nema društva, da mu ne odgovara društvo ili da ima društvo ali da želi proširiti krug, onda zapazi neku osobu iz drugog grada, koja je na Facebooku lajkovao iste stvari i da je u istim grupama, pa joj pošalje poruku pa da se kasnije nađu jer ih interesuju iste stvari, i tako stekneš novog prijatelja.Fuddo wrote: 12 Sep 2024, 21:28 Najbolji nacin da se zastitus od uvreda na internetu jeste da ne koristis drustvene mreze i izbjegavas konflikt sa manje i vise poznatim i nepoznatim ljudima.
Ali u realnosti sjedi društvo za stolom, i umjesto da razgovaraju, smiju se i uživaju, svako bulji u telefon i čeka na reakcije na fotografiju od ljudi iz Švedske i Japana koje nikada u životu neće sresti.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa monitoring je sam po sebi kada dozvoliš pristup informacijama samo familiji, prijateljima, komšijama osobama iz grada koje znaš ili ih često viđaš, školskim prijateljima i radnim kolegama.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 22:12Zato trebaš imati bolji monitoring, pravila i sve ostalo. Loših ljudi će uvijek biti i to je tako, a ostali se trebaju definitivno znati i nositi sa time. U konačnici one koji pređu crtu treba pocesuirati i to je to.Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 21:59
Kako ćeš zabraniti stoki da se ne ponaša kao stoka? Dugo si na oba foruma i nagledao si se svakakvih forumaša (u negativnom smislu), da li si mogao kraj milion pokušaja da utičeš da se onaj Jugosloven A.Š. koji je bio na ovom forumu i šubara na onom forumu prestanu ponašati kao stoke? To su jednostavno takvi “ljudi”.
I ako neko od njih se počne ponašati kao stoka, taj zna da će se kad-tad sa tobom sresti.
Zašto rizikovati i objavljivati informacije za nekog Jacka iz Londona koga i ne znaš?
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
To je njihova stvar i sloboda da to rade. Pričamo o npr. slici u bikiniju koju svaka žena može objaviti bilo kad bilo gdje. Viđaš žene u tome na plaži na moru svakodnevno. Pa nećeš izaći pred nju i izvaditi ćunu da mašeš s njom.Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 22:18Pa monitoring je sam po sebi kada dozvoliš pristup informacijama samo familiji, prijateljima, komšijama osobama iz grada koje znaš ili ih često viđaš, školskim prijateljima i radnim kolegama.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 22:12
Zato trebaš imati bolji monitoring, pravila i sve ostalo. Loših ljudi će uvijek biti i to je tako, a ostali se trebaju definitivno znati i nositi sa time. U konačnici one koji pređu crtu treba pocesuirati i to je to.
I ako neko od njih se počne ponašati kao stoka, taj zna da će se kad-tad sa tobom sresti.
Zašto rizikovati i objavljivati informacije za nekog Jacka iz Londona koga i ne znaš?
Ne pričamo o onlyfans i sličnim platformama o kojima imam skroz drugačiji stav.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Neću izvaditi čunu ali opet ima muškaraca koji misle kada je ugledaju “Što bih ja ovo yebo”.Masamune wrote: 12 Sep 2024, 22:23To je njihova stvar i sloboda da to rade. Pričamo o npr. slici u bikiniju koju svaka žena može objaviti bilo kad bilo gdje. Viđaš žene u tome na plaži na moru svakodnevno. Pa nećeš izaći pred nju i izvaditi ćunu da mašeš s njom.Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 22:18
Pa monitoring je sam po sebi kada dozvoliš pristup informacijama samo familiji, prijateljima, komšijama osobama iz grada koje znaš ili ih često viđaš, školskim prijateljima i radnim kolegama.
Ne pričamo o onlyfans i sličnim platformama o kojima imam skroz drugačiji stav.
Internet je i dalje mjesto gdje mogu svi napisati šta misle, većinom bez posljedica.
Plaža je javno mjesto gdje svako može doći, čak i neki rutavi perverznjak ukoliko ne pravi probleme ali da ona organizuje neki privatni beach party, ne bi ga sigurno pozvala da bude na njenoj listi gostiju, zašto onda na internetu dozvoljava da takvi budu na njenoj listi followera?
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1348 times
- Been thanked: 4634 times
Izvadi, izvadi 

Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Budi ekser!
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4722 times
- Been thanked: 6309 times
Ne slažem se s jednim dijelom tvoje "potencijalne" (koju sam na samom početku navela pretjeranom) mogućnosti rješavanja pojave..Naseef Mushroom wrote: 12 Sep 2024, 20:07Zašto postoje tolike psihijatrije i zatvori? Pa i bez toga, koliko si u životu upoznala shupaka i kretena? E sada koliko ima tih osoba koje te ne znaju lično i pogledaju neki tvoj story, o svim sretnim i žalosnim trenucima, koji žive u drugom gradu, državi ili čak kontinentu.ina wrote: 12 Sep 2024, 19:25 Nasilno/ekstremno postupanje/reagiranje.. psihičko ili fizičko ili sve ujedno.. nikad u ničemu nije donijelo niti će.. Neke značajne promjene u svijest ljudi.
Zašto bi neki kreten od svih osoba baš prestao biti kreten kod neke nepoznate osobe na internetu?
Kada majka objavi sliku bebe, neka joj milioni napišu kako je beba ružna i da više liči na majmuna nego na ljudsko biće.
Kada neka žena objavi za milione nepoznatih ljudi da je imala pobačaj, neka joj milioni napišu da je zaslužila.

Svijest ima sidrište.