Slovenija
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14484 times
- Been thanked: 24474 times
- Status: Online
Re: Slovenija
Jel se javljala ona mala kontra
Trebal sta
Slauf, helikopter, hug…nesta?
Trebal sta
Slauf, helikopter, hug…nesta?
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Za dvije hefte ce kmecati kako je susa i nema dovoljno podzemnih voda
Uvijek je poplava bilo samo sto se nije trcalo slikati sa šakom grada na svemrezju
Uvijek je poplava bilo samo sto se nije trcalo slikati sa šakom grada na svemrezju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10121 times
- Been thanked: 17172 times
Oj, Rume, ne seri

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 10080 times
- Been thanked: 8672 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41696 times
- Been thanked: 28479 times
Od svake riječi koju izgovori čovjek, Allah od nje stvara jednu vrstu meleka. Pa, ako je riječ dobra po islamskom naučavanju, novostvoreni melek će biti melek milosti, a ako je riječ loša, tad će taj melek biti melek kazne!!!
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- spacebound
- Urednik foruma

Nabijem te nogom u dupeRum wrote: 05 Aug 2023, 12:47Od svake riječi koju izgovori čovjek, Allah od nje stvara jednu vrstu meleka. Pa, ako je riječ dobra po islamskom naučavanju, novostvoreni melek će biti melek milosti, a ako je riječ loša, tad će taj melek biti melek kazne!!!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Katastrofalne poplave u Sloveniji ne jenjavaju: Voda potpuno "progutala" nekoliko kuća
Dramatično nevrijeme koje je pogodilo Sloveniju nije prestalo ni danas, a opasnost po stanovništvo još uvijek postoji.
Najgore je trenutno u Zgornjosavinjskoj i Mežiškoj kotlini gdje je naređena preventivna evakuacija uz sliv Meže. U Zadrečkoj dolini su konačno uspostavili kontakt sa svijetom, ali su poplave mnogo toga uništile. Voda je poplavila kuće, a mnoge su i dalje bez struje i vode. Također u mnogim mjestima postoji rizik od klizišta zbog vlažnosti tla, piše 24ur.
Spasilačke ekipe su jučer uspjele doći do Črne na Koroškem, kojaje bila potpuno odjsečena bez struje, vode i telefonske mreže. Helikopterima je dopremljena hrana i najnužnije potrepštine s obzirom na to da u ovom mjestu još nema znakova smirivanja situacije. Zbog loše vidljivosti i teških vremenskih uslova, helikopter ne može da izvrši evakuaciju ljudi koji su odsječeni u ovom mjestu.
Jako loša situacija je i u Mežici, međutim stanovnici su ovdje uspješno evakuisani. Na Prevaljama je narasla rijeka Meža te je doslovno progutala pojedine kuće.
Na području uz rijeku Muru stanovništvo je evakuisano, a saobraćajnice su potopljene.
U Ljubnom ob Savinji voda je odnijela dvije kuće, no stanovnici su se uspjeli na vrijeme spasiti te niko nije povrijeđen.
Stravičnim prizorima gdje su tragedije izbjegnute za dlaku su snimljene i prethodnih dana. Na jednom snimku se vidi rušenje mosta dok automobil pokušava preći, a prvi dan poplava su stanovnici spašavali ženu čiji automobil je nosila bujica.
U Zadrovačkoj dolini je situacija također teška, pogođena su mjesta uz rijeku Dretu. Zbog poplavljenih puteva su stanovnici odsječeni od svijeta, a nemaju ni struju i vodu. Također nekoliko kuća je poplavljeno do plafona.

klix.ba
Dramatično nevrijeme koje je pogodilo Sloveniju nije prestalo ni danas, a opasnost po stanovništvo još uvijek postoji.
Najgore je trenutno u Zgornjosavinjskoj i Mežiškoj kotlini gdje je naređena preventivna evakuacija uz sliv Meže. U Zadrečkoj dolini su konačno uspostavili kontakt sa svijetom, ali su poplave mnogo toga uništile. Voda je poplavila kuće, a mnoge su i dalje bez struje i vode. Također u mnogim mjestima postoji rizik od klizišta zbog vlažnosti tla, piše 24ur.
Spasilačke ekipe su jučer uspjele doći do Črne na Koroškem, kojaje bila potpuno odjsečena bez struje, vode i telefonske mreže. Helikopterima je dopremljena hrana i najnužnije potrepštine s obzirom na to da u ovom mjestu još nema znakova smirivanja situacije. Zbog loše vidljivosti i teških vremenskih uslova, helikopter ne može da izvrši evakuaciju ljudi koji su odsječeni u ovom mjestu.
Jako loša situacija je i u Mežici, međutim stanovnici su ovdje uspješno evakuisani. Na Prevaljama je narasla rijeka Meža te je doslovno progutala pojedine kuće.
Na području uz rijeku Muru stanovništvo je evakuisano, a saobraćajnice su potopljene.
U Ljubnom ob Savinji voda je odnijela dvije kuće, no stanovnici su se uspjeli na vrijeme spasiti te niko nije povrijeđen.
Stravičnim prizorima gdje su tragedije izbjegnute za dlaku su snimljene i prethodnih dana. Na jednom snimku se vidi rušenje mosta dok automobil pokušava preći, a prvi dan poplava su stanovnici spašavali ženu čiji automobil je nosila bujica.
U Zadrovačkoj dolini je situacija također teška, pogođena su mjesta uz rijeku Dretu. Zbog poplavljenih puteva su stanovnici odsječeni od svijeta, a nemaju ni struju i vodu. Također nekoliko kuća je poplavljeno do plafona.

klix.ba
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31580 times
- Been thanked: 29373 times
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41696 times
- Been thanked: 28479 times
Zizi nije zao pa ja
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Je li se javljala uvijek_kontra?
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24596 times
- Been thanked: 10694 times
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6837 times
- Been thanked: 6181 times
Nice wrote: 10 Aug 2023, 19:25 Kako vidim, zadnji put aktivna prije četiri dana
Sigurno pomaže gdje treba
Tu gdje ja zivim i okolina bilo je najgore - Savinjska. I Zgornjasavinjska. Ne zelim ni da pisem o tome vise.
Hvala svima od srca koji ste pitali za mene i ljude odavde, tek sad vidim ovo i toplo mi je oko srca, s obzirom da nikog nikad nisam upoznala i van foruma, drago mi je i cast sto sam nekad i svoje vrijeme i forum dijelila sa ovakvim ljudima.
Last edited by uvijek_kontra on 01 Apr 2024, 16:10, edited 1 time in total.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6837 times
- Been thanked: 6181 times
Ovo mi je najteze palo dok smo s bracom pomagali na kilometar od nas. Jedna macka prolazi, umazana od blata, ne vidis kakve je boje i vlasnica izlazi iz druge kuce i vidi ja gledam macku, kaze, jedina je ostala. Imala je srecu pa je bila kuci i kaze, svi smo otisli na tavan i ona sa nama. Veli, ako odem ja, otic ce i ona. Ostali su zakasnili da ih nadju i spase jer se to odvilo u sekundama i kuce su bile pod vodom. Kad je voda nestala, prizor je bio uzasan. I ne pricam samo o psima, mackama vec i o kravama, konjima.. nisu imali sanse.Morgen wrote: 06 Aug 2023, 09:09 Jadni ljudi. Jadni seljaci koji nisu uspeli da spase svoje zivotinje..
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 906 times
eh da, docekam i ja da me stari uz nadzor strogi pusti do bleda na tri dana
sjebem se do daske.. koja cistoca...opuska ni smeca ..
sve sto sam smeknula za kupit je predivno bilo
sjebem se do daske.. koja cistoca...opuska ni smeca ..
sve sto sam smeknula za kupit je predivno bilo