Nikad nisam ni tvrdio da sam fin i kulturan, ako nisam pomenuo 1000 puta do sada da sam tipični balkanski krkan i da mi je draži 100 puta neki bošnjački krkan kao komšija nego najfiniji Srbin i Hrvat, jer bar se ne moram brinuti da će me Bošnjak zaklati (ukoliko nije narkoman ili psihički bolesnik).Matan wrote: 15 Sep 2024, 18:45Isti si Behko. samo izvrces postove i smisljas kako si ti fin i kulturan a svi ostali rasisti i govna..Naseef Mushroom wrote: 15 Sep 2024, 18:41
Pa vidiš, svako gleda svoju korist. Recimo, niti ja niti taj Kenijac ne bi vidjeli Njemačke da nema takvih asocijalnih primjera kao ovi u slikama koje sam postavio, jer Njemačka nema problem sa natalitetom, već što ima dovoljno stanovništva koji neće da rade, a socijalna pomoć im je omogućila taj luksuz.
Razlika između mene i tebe je da sam jučer bio u Bosni, danas sam u Njemačkoj a sutra ću biti možda u Tajlandu, a gdje god budem živio plaćat ću račune, pridržavat se zakona i neću bacati smeće pokraj kante, ne što sam nekome zahvalan već što sam ponio taj odgoj od kuće i isti sam, bio u New Yorku ili Gluhoj Bukovici.
Dok osobe poput tebe imaju kompleks manje vrijednosti i reći će da ona debela Njemica sa slike miriše ispod pazuha više od neke sarajevske ili tuzlanske dame, samo zato što je Njemica, i da ti austrijski poslodavac daje platu jer te voli.
ja nemam komplex, samo sam realan da priznam istinu i cinjenice...
a ti mrzis Nijemce iz dna duse, zasto samo ti znas....
kad procitam Informer isti narativ kao i kod tebe..
za Nijemce mislim..
eto, a ti nastavi..
Znači sve što izvrćeš i smišljaš da sam ja o nekome nešto ružno napisao, to sam ja prvo napisao o sebi.
Evo ovako, zaposliš se u Tuzli, Zenici, Sarajevu, Maglaju, nije te niko zaposlio jer si mu fin i simpatičan, možda je to bio jedan od razloga na početku, ali ako nisi dobar radnik neće te zadržati jer ne doprinosiš firmi pa on od toga neće imati korist.
I u kojem god od tih gradova budeš radio, nećeš tim gradovima pisati ljubavne pjesme, ne radiš ti za taj grad i ljude već za tu firmu od koje imaš koristi i oni od tebe, ne svidi ti se firma, otići ćeš u Mostar ili Tešanj, pa makar taj grad bio raj na zemlji.
Kako se onda odjednom stvaraju ti kompleksi ćim se pređe balkanska granica? Kao da smo gubavi pa nas pogledala neka ljepotica pa joj zato moramo i smrdljive noge ljubiti?