Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Oslobođen iako je priznao ubojstvo dvoje staraca, vareških Hrvata… no .... nema dokaza OSLOBOĐEN IAKO JE PRIZNAO UBOJSTVO HRVATA
'Ovo je dokaz da su slabi i nemoćni potpuno nezaštićeni u našem društvu'
SARAJEVO - Županijski sud u Zenici oslobodio je Arnesa Delića iz Vareša optužbe da je u travnju 2014. godine ubio i opljačkao starce Nikolu Crepulju i Maricu Kristić iako je on taj zločin priznao neposredno nakon uhićenja
Nema nekih detalja. Baš se pitah, kako to da sam jučer propustio vijest s ovakvim naslovom. Prevrnem sve i ustanovim da su to svi SA mediji objavili u rubrici crna hronika. Eto zašto nisam ni vidio.
Ubistva su bila iz koristoljublja. Ukoliko je priznao, naravno da bi ga trebalo giljotinirati, jer ima li išta gore od ubijanja nemoćnih osoba? Debil 1/1.
Ništa manji debil nije ni onaj koji je smislio taj naslov sa nacionalnim predznakom.
Šta sad? Niko nije objavio da je ubistvo nacionalno inspirisano? Ispadnemo svi kolektivno fašisti, jer je neki neostvareni novinar, poželio da mu članak bude na naslovnoj strani?
Krokodil Behko wrote:Nema nekih detalja. Baš se pitah, kako to da sam jučer propustio vijest s ovakvim naslovom. Prevrnem sve i ustanovim da su to svi SA mediji objavili u rubrici crna hronika. Eto zašto nisam ni vidio.
Ubistva su bila iz koristoljublja. Ukoliko je priznao, naravno da bi ga trebalo giljotinirati, jer ima li išta gore od ubijanja nemoćnih osoba? Debil 1/1.
Ništa manji debil nije ni onaj koji je smislio taj naslov sa nacionalnim predznakom.
Šta sad? Niko nije objavio da je ubistvo nacionalno inspirisano? Ispadnemo svi kolektivno fašisti, jer je neki neostvareni novinar, poželio da mu članak bude na naslovnoj strani?
ljudi niko se ne bi ni okrenuo mnogo za ovakvim uzasima nažalost , pljackama dje se starci orobe... no novinarska patka, sa nacional sranjem...
ovdje novinaru treba ebat nanu naninu pa da objasni cemu je u slucaju kriminala bitna nacionalna pripadnost? u mafijasha nema politike, nema nacija... to bar dobro potvrdjuju nashi krimosi iz srbije, hrvatske, bosne, odlicno suradjuju...
a sto se tiče ovog nesretnika, presuda je doneta oslobadjajuca i pored njegovog priznanja, što govori pametnome dosta toga....
sta se krije iza cele price nije navedeno sto ocito ovom smradu od novinara nije ni bitno... bitan je ovaj naslov... balija pobio hrvate, opljacko, prizno i jos pusten!
kako samo to dobro zvuci a?
ebem im mater novinarsku
ps.
laganini, ne zanosi se
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
e zanosi se... ono sto sam rekao, rekao sam jer kolko tolko imah veze profesionalno sa poenutom temom... dok si ti od policije ili bilo cega daleko i dolazis u ovu temu ko hrvatina nista drugo... zato rekoh ne zaosi se... novinar koji je ovo upakovao u ovakav naslov je slican tebi laganini...
dodje neko prizna ubistvo, ja sam ubio te ljude! op trt geveznzajn... ne ide to tek tako...
ali mnogo dobro zvuci naslov koji u prevodu znaci:
BALIJA POKLO JADNE STARCE HRVATE, PRIZNO SVOJE KLANJE, I NA KRAJU OSLOBODJEN U SUDU BiH !
kad se to kod dela ubistva sa prethodnim razbojnistvom, stavlja i nacionalnost...
laganini nemoj da trolas, ako nemas sta adekvatno na temu tj naslov reci, odskakuci u letovima....
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Naoružani muškarac vičući "Allahu ekber" upao u postaju i ubio policajca
Piše: R.J
Screenshot: YouTube (RTRS)
JEDAN je policajac ubijen, a dva su ranjena nakon što je naoružani napadač upao u policijsku postaju i otvorio vatru po policijskim službenicima. Policija je nakon razmjene vatre ubila napadača.
"U 19 sati u PU Zvornik ušao je naoružani muškarac i počeo pucati. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je potom ubijen, a povrijeđeni policajci prevezeni u bolnicu", izjavila je glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović, javlja Klix.ba.
Ranjeni policajci nisu u životnoj opasnosti, a motiv napada za sada nije poznat.
Kako Dnevni avaz neslužbeno doznaje ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su Željko Gajić i Stevo Milovanović.
[ytube][/ytube]
Neslužbeno se doznaje i da je napadač došao u automobilu Golf 2 crne boje te je uz povike "Allahu ekber" krenuo pucati.
Kako RTRS saznaje, napadač na postaju je Nermin Ibrić.
Iz Opće bolnice u Zvorniku potvrdili su kako su Gajić i Milovanović u stabilnom stanju i izvan životne opasnosti.
Ministar sigurnosti: Ili ćemo mi pobijediti terorizam ili će terorizam pobijediti državu
Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je za "Avaz" da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku okarakteriziran kao "teroristički napad".
"U ogromnim smo problemima i moramo im se suprotstaviti. Ili ćemo mi pobijediti terorizam ili će terorizam pobijediti državu", poručio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.
Dodik: Jasno je da se radi o napadu s vjerskim i terorističkim motivima
Predsjednik RS-a Dodik napad je iskoristio kako bi se ponovo obrušio na tijela vlasti BiH optužujući policijske i obavještajne agencije na državnoj razini da nisu radile svoj posao jer nisu dostavile nikakve informacije o mogućem napadu.
"Nije bio nikakvih podataka o napadu i to samo govori koliko je u RS terorista-spavača", kazao je Dodik lokalnim medijima.
Dodao je kako je uvjeren da nije riječ o izoliranom činu.
"Jasno je da se radi o napadu s vjerskim i terorističkim motivima", kazao je Dodik.
Policijske agencije u Bosni i Hercegovini odmah su podigle stupanj pripravnosti
Odmah nakon vijesti o napadu i indicija o mogućim motivima napadača u Zvornik su uz pojačanje iz policija Republike Srpske upućeni i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te tužiteljski tim Tužiteljstva BiH koje je zaduženo za procesuiranje slučajeva terorizma.
Ako se Dodik i aktuelna vlast u RS-u nadala navodnim teroriističkim napadima , onda su policijska tjela trebala dodatno pojačati sigurnost . U istom segmetntu trebalo je odrediti dodatni OBL-a policijskih postaja i podići stepen gotovosti policije .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).