Zašto je važno biti Bosanac?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20584 times
- Been thanked: 18592 times
- Status: Offline
Re: Zašto je važno biti Bosanac?
Isto i takav ću biti do smrti.
Bosanci su oni koji ovoj državi žele najviše dobrog u kontekstu države, državnosti itd. iako ova "kmeka" kako Nazif spominje sasvim sigurno bode oči nacionalistima.
Bar kod Bošnjaka to uglavnom nije neka izdaja. Kod onih drugih bi bilo po defaultu.
Bosanci su oni koji ovoj državi žele najviše dobrog u kontekstu države, državnosti itd. iako ova "kmeka" kako Nazif spominje sasvim sigurno bode oči nacionalistima.
Bar kod Bošnjaka to uglavnom nije neka izdaja. Kod onih drugih bi bilo po defaultu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13069 times
- Been thanked: 21236 times
Ja nit sta zelim nit sta osjecam.
Sta sam sad po nacionalnosti, jebte me ako znam vise
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2587 times
- Been thanked: 21528 times
Pa realno zaboli te qrac,sve je ovo budalastina jedna velika.U se na se i podase i ko im jebe mater svima.Zivi.Fuddo wrote: 23 Sep 2024, 23:10 Ja nit sta zelim nit sta osjecam.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4110 times
- Been thanked: 3010 times
Ama kako? Eno ih puna trojka, ti jarcaMasamune wrote: 23 Sep 2024, 22:57 Isto i takav ću biti do smrti.

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44948 times
- Been thanked: 8031 times
Naravno da ces mislit drzavi dobro, pogotovo ako nemas rezerve. Nigdje nisam dobrodoso ko u svoju mahalu, medju svoje i to. Moji se ljece od poreza koje uplatim, IZ funkcionise zbog moje clanarine i zekata koji dam, komsija me postuje jer mu pomazem. Firma me cijeni jer ne varam i ne kradem. Placam i platio sam svaki porez koji postoji jer sam svjestan da se iz toga sve finansira. Kod kupovine gledam da kupim od lokalaca jer kod njih rade moje komsije. Postujem sva pravila i zakone.Masamune wrote: 23 Sep 2024, 22:57 Isto i takav ću biti do smrti.
Zar takav ne bi trebo da bude svaki gradjanin bosne, nebitno koje je nacije?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Prvo pozdrav prije svega i dobro došao nazadMelek wrote: 23 Sep 2024, 23:20Ama kako? Eno ih puna trojka, ti jarcaMasamune wrote: 23 Sep 2024, 22:57 Isto i takav ću biti do smrti.
Bar kod Bošnjaka to uglavnom nije neka izdaja. Kod onih drugih bi bilo po defaultu.![]()

I ja sam protiv trojke i mnogi drugi, ali nažalost ni alternativa nije ništa bolja. Čak je i gora po nekim pitanjima. I DF je puna Bosanaca.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Trebali bi, ali znamo da to nije tako pogotovo po pitanju RS.ElTriconi wrote: 23 Sep 2024, 23:26Naravno da ces mislit drzavi dobro, pogotovo ako nemas rezerve. Nigdje nisam dobrodoso ko u svoju mahalu, medju svoje i to. Moji se ljece od poreza koje uplatim, IZ funkcionise zbog moje clanarine i zekata koji dam, komsija me postuje jer mu pomazem. Firma me cijeni jer ne varam i ne kradem. Placam i platio sam svaki porez koji postoji jer sam svjestan da se iz toga sve finansira. Kod kupovine gledam da kupim od lokalaca jer kod njih rade moje komsije. Postujem sva pravila i zakone.Masamune wrote: 23 Sep 2024, 22:57 Isto i takav ću biti do smrti.
Zar takav ne bi trebo da bude svaki gradjanin bosne, nebitno koje je nacije?
Mada ima ih anamo koji doprinose državi u kontekstu ekonomije, plaćaju poreze koliko i ti i ja, nikog ne varaju, pošteni ljudi, vole mjesto odakle su, komšije, kupuju tako kao i ti i ja od svojih lokalaca... ali u srcu su ipak nešto drugo nažalost.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44948 times
- Been thanked: 8031 times
To je pajdo zato sto ima rezervu. Pajdo to ti je isto ko kad se u skoli pocne streber kurcit, nema u njemu ceteres kila al zato pajdo moj ide mu buraz u vise razrede, koji je vican da se poudara i to. E to ti je to 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3695 times
- Been thanked: 3422 times
Sve bi bilo to OK šta pišeš da i u SFRJ nisu bili Mujo Musliman, Miroljub Srbin i Jadranka Hrvatica, i SFRJ bar što se tiče toga niko nije kritikovao niti to ko zvao plamenskim uređenjem i mentalitetom.Masamune wrote: 23 Sep 2024, 22:53 Od plemenskog uređenja države ne možeš ništa drugo ni očekivati, a doprinos tome je dao i bošnjački korpus iako znatno manje od druga dva.
Ako si Mujo automatski si musliman i Bošnjak i ništa drugo. Ako si Miroljub automatski si Srbin i pravoslavac. Ako si Jadranka automatski si Hrvatica i katolkinja. Nije bitno šta ti misliš da si i kako se osjećaš. To je unaprijed neko odredio da to moraš biti.
Školski primjer plemenskog mentaliteta.
Čak i iza rata u nezavisnoj Bosni i Hercegovini nisu se kritikovali patriote Milan i Zdravko koji se nisu izjašnjavali Bosancima “To su pošteni Srbi i Hrvati sa kojima trebamo graditi državu”.
Tek je se hajka digla, iako je sve ostalo po starom, kada je se Musliman izjasnio Bošnjakom, zanimljivo

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22787 times
- Been thanked: 23369 times
- Masamune
- DeLorean
- Mood: