Re: FACEBOOK
Pisala sam vec da ja vrlo malo komentiram na fb. Kolegica je stavila svoju cotku i obucena je najnormalnije.Napisala sam da lijepo izgleda i pohvalila sto ide u teretanu.Kratko, ni trunke nepristojnosti ni vrijedzanja nisam napisala..nikada i nikome aali sef nas je prozvao.je pa nije nas imenoovao ali znamo..ja na toj sjednici nisam bila.Mislim da nije u redu od njega..U kakvim se pozama neke kolegice fotkaju pa nikom nista...Mozda je bolje sto to nije rekao preda mnom...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Imam pravi profil, ali do njega ne mogu svi. Ne postavljam svoje ni slike članova porodice. Stavljanje slika na net mi se čini pomalo narcisoidnim i neodgovornim. Ali neka svatko, kako mu drago.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
- Status: Offline
Roditelji u strahu: Novi bizarni izazov na Facebooku
Ukoliko tinejdžeri pristanu na Facebook izazov dužni su, bez obavijesti za roditelje, nestati na 72 sata. Kako prenose britanski mediji, upravo bi ovaj novi izazov mogao biti razlog nestajanja djevojčica Siobhan Clark i Sammy Clark iz Essexa.
Nakon što su u petak napustile škole djevojčicama se izgubio svaki trag do ponedjeljka, kada su pronađene trideset kilometara od svojih kuća.
Nestalim se smatrao i njihov prijatelj dvadesetdvogodišnji Keiran Hartley Andreson koji je poslije uhapšen i osumnjičen za nestanak djevojčica.
Sve troje su pronađeni u Westcliffu nakon dojave policiji, a britanska javnost je slučaj povezala sa novim Facebook izazovom Game of 72 u kojem tinejdžeri nestaju na 72 sata kako bi bili proglašeni nestalim.
Bizarno pravilo ove igre je da nestale osobe ne smiju nikoga o tome obavijestiti.
Ukoliko tinejdžeri pristanu na Facebook izazov dužni su, bez obavijesti za roditelje, nestati na 72 sata. Kako prenose britanski mediji, upravo bi ovaj novi izazov mogao biti razlog nestajanja djevojčica Siobhan Clark i Sammy Clark iz Essexa.
Nakon što su u petak napustile škole djevojčicama se izgubio svaki trag do ponedjeljka, kada su pronađene trideset kilometara od svojih kuća.
Nestalim se smatrao i njihov prijatelj dvadesetdvogodišnji Keiran Hartley Andreson koji je poslije uhapšen i osumnjičen za nestanak djevojčica.
Sve troje su pronađeni u Westcliffu nakon dojave policiji, a britanska javnost je slučaj povezala sa novim Facebook izazovom Game of 72 u kojem tinejdžeri nestaju na 72 sata kako bi bili proglašeni nestalim.
Bizarno pravilo ove igre je da nestale osobe ne smiju nikoga o tome obavijestiti.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
Imam pitanje:
Npr. ja imam profil, normalan, obican, imam tamo ljude (prijatelje)... Da bi profil postao samo informativan (kao grupa, album ili pojma nemam sta) da li ja mjenjam taj profil sa privatnog u Album,Grupa, organizacija?
Pitam jer sam imala "prijatelja" ustvari je Moto Klub koji je "odjednom" od obicnog postao ALBUM
da li su djecaci napravili sranje, sami promijenili "oblik" ili sta se desava?
Npr. ja imam profil, normalan, obican, imam tamo ljude (prijatelje)... Da bi profil postao samo informativan (kao grupa, album ili pojma nemam sta) da li ja mjenjam taj profil sa privatnog u Album,Grupa, organizacija?
Pitam jer sam imala "prijatelja" ustvari je Moto Klub koji je "odjednom" od obicnog postao ALBUM
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Facebook je bolest koja se tesko lijeci,vecinom zahvata mladju populaciju od 14-25 godina iako je donja granica jos vise pala,mada ni oni starije zivotne dobi nisu u potpunosti sigurni.Ako se ne lijeci na vrijeme ostavlja trajne posljedice 
Question everything.
Ja sam se izlječio.....ali sam jednu ovisnost zamijenio drugomrethna wrote:Facebook je bolest koja se tesko lijeci,vecinom zahvata mladju populaciju od 14-25 godina iako je donja granica jos vise pala,mada ni oni starije zivotne dobi nisu u potpunosti sigurni.Ako se ne lijeci na vrijeme ostavlja trajne posljedice
sad tek odem pogledati ....ali nekad i tjednima ne otvorim....
zato ovdje visim ko luster, ja
Habibti, ya nour el - ain... 
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Ne volim FACEBOOK i nemam profil, jesam li u redu . 
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
pitala sam nestoje li bolest ili ne svako odlucuje sam
po meni nije, jer ne provodim vrijeme na FBu, sluzi mi za odrzavanje kontakta sa ljudima koji su daleko... i za vasu informaciju profili se koriste i na profesionalnoj bazi za sirenje poslovne mreze (uz Xing i Linkedin)
ne sjedimo svi 24/7 cekajuci ko ce sta postaviti niti objavljujem raspored pishanja i sranja
zato, ako neko zna odgovor, hvala na informaciji
storm wrote:Ja sam se izlječio.....ali sam jednu ovisnost zamijenio drugomrethna wrote:Facebook je bolest koja se tesko lijeci,vecinom zahvata mladju populaciju od 14-25 godina iako je donja granica jos vise pala,mada ni oni starije zivotne dobi nisu u potpunosti sigurni.Ako se ne lijeci na vrijeme ostavlja trajne posljedice
Question everything.
storm wrote:Ja sam se izlječio.....ali sam jednu ovisnost zamijenio drugomrethna wrote:Facebook je bolest koja se tesko lijeci,vecinom zahvata mladju populaciju od 14-25 godina iako je donja granica jos vise pala,mada ni oni starije zivotne dobi nisu u potpunosti sigurni.Ako se ne lijeci na vrijeme ostavlja trajne posljedice
Ne volm facebook
Sve dok vise ljudi ne sazna i dok se ne procuje za tu tvoju manu i veliki problem sve ce biti uredu.Posle toga te proglasavaju pecinskim covjekom,izbjegavaju te jer si cudan ,postajes zatucan i nisi u trendu.Terasa svjesti wrote:Ne volim FACEBOOK i nemam profil, jesam li u redu .
Nemoj dalje pisati o ovome da se ne procuje
Question everything.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
zasto FB vidite kao nesto in ili u trendu?
jel mislite da je to jedini smisao?

jel mislite da je to jedini smisao?
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
pa i ne moras, niko te ne tjera
mozete procitati i razlicite komentare u kojima se kaze da profil nemamo JER JE U MODI nego zbog lakseg ostajanja u kontaktu sa dragim ljudima, s kojima se nije bas lako cuti (daljina, razlicita vremenska zona)
jel to toliko fuj?
mozete procitati i razlicite komentare u kojima se kaze da profil nemamo JER JE U MODI nego zbog lakseg ostajanja u kontaktu sa dragim ljudima, s kojima se nije bas lako cuti (daljina, razlicita vremenska zona)
jel to toliko fuj?
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Ima i drugih načina komunikacije Klaro . Uzgred i manje popularan Tviter .
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
naravno, ali ako svi moji prijatelji imaju FB ?
dzaba se nadmudrujemo
dzaba se nadmudrujemo
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).