Moderator: spacebound
Ja mislim da ti malo pretjeruješ. Izgleda da taj ožiljak više smeta tebi nego ženama u tvojoj blizini. Povlačiš se i unaprijed odustaješ iz straha da bi bio odbačen ili ismijan. Misliš da su sve žene idiotkinje koje se pale isključivo na vanjštinu.tovar wrote:Ne!
Ja imam unakaženo lice ožiljkom, ... i to je moja stvarnost. Ja sam se na svoju ružnoću bio prisiljen naviknuti jer sam morao, nisam imao izbora, ... i nitko, ali baš nitko drugi na ovome cijelome svijetu to isto ne mora, NE mora, ( ne mora se naviknuti na moju unakaženost) ... Imam materijalnih mogućnosti i preporuku liječnika da se podvrgnem plastičnoj operaciji uljepšavanja lica što sa gnušanjem odbijam učiniti. Takav sam - kakav sam, uzmi ili ostavi. I uvijek je ono - ostavi. Ja to kod dama poštivam. Stoga najmanje zamjeram Zmaji što me neće (i ne samo Zmaji) a da me nije još niti vidjela. Kada me vidi, tek me onda neće htjeti. Realno, ni ja se ne bih udao sam za sebe. Bez obzira na plemeniti (kao me neki tješe iz sažaljenja) uzrok ili razlog moje unakaženosti, nema ništa romantičnog u tome. Ni jedna ne želi s Franckensteinom leći u krevet i zagrlit ga pred komšijama a kamo li poljubiti. Ja svakodnevno svoje ružno lice gledam u zrcalo dok se brijem i perem zube, zato jer moram, vi to ne morate.
Sada ću vam otkriti svoju jedinu tajnu (ionako moram prisilno, uskoro otići odavde pa me i nije briga više), - "Mene je nemoguće povrijediti osim na jedan, jedini način - sažaljenjem, kojeg prezirem iz dna duše." Najgore u životu mi je kad mi neka dama kaže "Da joj je to baš privlačno!", ili još gore:"To je baš seksi!" ... Udat se za mene i potom cijeli život maštat o Apolonu? Niti jednoj takvu, strašnu kaznu ne želim priuštiti. ... ja sam ružno magare i moram svoj teret na svojim plećima nosit, ... moj teret je samo moj, ... i nikom ga ne dam ...
E, da vidim sada ovdje riječi utjehe, s dva prsta desne ruke ću ga/ju udavit... poružnio sam prije vremena, zar mislite da će te dovijeka i vi biti lijepi? ...
Heidi wrote:Izgled je prvo sto vidis i na sto se oslanjas. To je jednostavno tako.
E, sad, ljudima treba dati sansu i da progovore. Na kraju ce to i odluciti kod zrelih osoba, posebno kod zena, one vise slusaju nego sto gledaju.
Cjelokupna pojava moze biti karizmaticna. Znaci, kriv nos, oziljak na sred cela, al te podere retorikom, elokventan je, sarmantan. A ako je neko i ruzan i duhovno zaostao, ne moze zraciti nicim osim mozda dobrim srcem ali to nije dovoljno za nekog ko je uznapredovao i zeli vise.
To sve stoji, Saro. Ja sam napisala: ali to nije dovoljno za nekog ko je uznapredovao i zeli vise. To je perspektiva tog posmatraca. Tako da neko ko je manje lijep i u nekom smislu zaostao taj citat nista ne mijenja. On mora traziti posmatraca na svom nivou. Raznolikost i jeste car svega. Bitno je samo da se svako postuje. Za mene licno svako na ovom svijetu ima nesto za reci sto bi me zanimalo. Ne mora me kuci voditi jer mu nisam dorasla, ali je moje ljudsko pravo da me se postuje, sto je u biti i najvaznije.SaraSara wrote:negdje sam procitala da je tovar napisao : ljepota je u ocima promatraca...i to se slazem sa njim...svi mi gledamo svojim ocima...nesto sto je u mojim ocima lijepo..nekom drugom nije..i obrnuto
nema ruzne osobe....svi imamo nesto....
laganini wrote:..da brišemo rič ružni...kad nema...naravno da ima i naravno da je lakše u životu ako si zgodniji...ja se ne bunim..
Heidi wrote:To sve stoji, Saro. Ja sam napisala: ali to nije dovoljno za nekog ko je uznapredovao i zeli vise. To je perspektiva tog posmatraca. Tako da neko ko je manje lijep i u nekom smislu zaostao taj citat nista ne mijenja. On mora traziti posmatraca na svom nivou. Raznolikost i jeste car svega. Bitno je samo da se svako postuje. Za mene licno svako na ovom svijetu ima nesto za reci sto bi me zanimalo. Ne mora me kuci voditi jer mu nisam dorasla, ali je moje ljudsko pravo da me se postuje, sto je u biti i najvaznije.SaraSara wrote:negdje sam procitala da je tovar napisao : ljepota je u ocima promatraca...i to se slazem sa njim...svi mi gledamo svojim ocima...nesto sto je u mojim ocima lijepo..nekom drugom nije..i obrnuto
nema ruzne osobe....svi imamo nesto....
...čemu predrasude o meni...rezultat frustracija i dvoličnosti neki likova...inasab wrote:laganini wrote:..da brišemo rič ružni...kad nema...naravno da ima i naravno da je lakše u životu ako si zgodniji...ja se ne bunim..
O laganini ,,pozdrav, ne znam ni sama zasto ali radujem me tvoje prisustvo.
Lakse u zivotu ljepsim ? zasto ? svako ima svoje muke ...
Ako se uz tu fizicku ljepotu ne povezu i neke validne humane i karakterne cari ...
uzalud je...
laganini wrote:...čemu predrasude o meni...rezultat frustracija i dvoličnosti neki likova...inasab wrote:laganini wrote:..da brišemo rič ružni...kad nema...naravno da ima i naravno da je lakše u životu ako si zgodniji...ja se ne bunim..
O laganini ,,pozdrav, ne znam ni sama zasto ali radujem me tvoje prisustvo.
Lakse u zivotu ljepsim ? zasto ? svako ima svoje muke ...
Ako se uz tu fizicku ljepotu ne povezu i neke validne humane i karakterne cari ...
uzalud je...i ja tebe volim...