Ako kazem da Izrael ne poštuje nikakve medjunarodne konvencije ili rezolucije, nisam reko da volim Hezbollah ili Hamas, niti da navijam za jedne od njih. Nisi ti glup da to ne kontaš, samo nemoj biti bezobrazan i namjerno okretati pricuGeneral War wrote: 28 Sep 2024, 13:53Nevjerovatan je stepen dvolicnosti ovdje...bolje da nisi nista napisao...kazes volim Hezbollah i Hamas i to je to, nego da se sluzis logickim akrobacijama.Duminjo wrote: 28 Sep 2024, 00:22
Dreka i vriska traje vec pola godine od skoro cijelog svijeta na iste te Izraelce da prestanu vrsiti genocid u Gazi. Rezultat dreke i vriske je da Izrael i dalje vrši genocid i da ih boli kurac za cijeli svijet i za UN dok americkih brodovi stoje tu gdje stoje.
I ti sad prosipaš šuplju kako se Izrael povuko iz Libana zbog UN rezolucije i necije dreke ili vriske. Malo cemo postovati svjetski poredak, sudove, rezolucije, malo necemo.. kad nam guzici odgovara, postovacemo. Kad ne odgovara, idemo po svome, neka cijeli svijet gleda.
Povukli su oni kurac moj zbog rezolucije ikakve. Preko 50 godina, haman od nastanka Izraela, vojska im je duboko u Libanu, imali svoje baze kao i Francuzi, talijani, amerikanci.. radili sta su htjeli dok nisu dosle 80e i Hezbollah. Malo po malo, jacanjem Hezbollaha, odlaze svi i sada se mogu gledati preko granice.
Ufatio prosipat suplje o rezolucijama i Izraelu, ko da je neko tele. Nikakve svjetske sudove nit rezolucije postuju, nikakve dogovore, nikakva ljudska prava. Cista sila i Amerikanac iza ledja. I sada se drzimo neke rezolucije kojom Benjamin Brise guzicu. Ajde bjezi tamo
GDJE to u svijetu, sada i prije koliko istoriju unazad mozes pratiti...neko koga napadnu a ima nacina da se brani da to ni ne ucini? Je li po ovome sto si napisao i Ukraina agresor? je li Iran agresor na Irak, Siriju, pa i Liban? Ili to samo vazi za Izrael? OCITO da vazi, Izrael ne smije se brinuti ni o vlastitoj sigurnosti, ne smije imati ni saveznike, ne smije cuvati svoje gradjane...sta fali da malo hezbollah ili Hamas ili Al quds ili vec neki terorista preleti preko zida, pobije i otme...
Pricas o Americkim brodovima, a cijim raketama ovi gadjaju Izrael? Sta koji qurac hoce Hutijanci?
Kao sto rekoh, ne branim ti, navijaj koliko hoces...sve sto sam rekao postoji i uzrok i sredina i kraj...to sto se tebi ne svidja vec bez ikakvog osnova nesto izmisljas sta Izrael postuje ili ne...to je do tebe, jer nema nacina ti dokazati drugo, a ne pada mi napamet ti misljenje mjenjati.
I eno, Nasreallah je isto dobio dusu, eto da vidimo
Fino stoji razlog zasto sam napiso da Izrael poštuje samo silu. Hezbollah i Hamas uopste mi nisu tema. Od pocetka je glavno pitanje jedno. Bezveze se vrtimo.
Evo vidimo, roknuše Nasrallaha, hocel sada uci nogom u Liban?