Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Pasaga wrote: ↑29 Sep 2024, 09:37
da ne pregonimo
oni avioni su bili dobri,straha,kad nalete ...
jer nismo vidjeli boje ni savremenje
samo rjetki su mozda imali srecu
ono je bilo sve zrelo jos 80-tih za temeljnu doradu,modernizaciju
To nije up8itno, danasnji vojni avioni upravo slijede nerealizirane nacfte i projekte '80tih godina.
Kompjuterizacija nije uopće dio ove priče.
Projekti se realiziraju politikom.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
General War wrote: ↑29 Sep 2024, 09:18
..a de kad vec lupas, de uporedi sa necim po tebi "modernim"?
samo nako usput,JNA kadar,oficiri i ostalo osoblje,krkani i seljoberi ekumenskih razmjera
toliko sam u to bio razocaran ....
...mislis da se u Americku, Njemacku...Englesku vojsku ukljucuju iz vecih gradskih sredina? Ne, isti je to profil ljudi, samo nacin provodjenja discipline je drugaciji, pa i po rodovima u KoV u je disiplina slabija od tehnicki zahtjevnijih rodova tipa RViPVO ili RM...ja promjenio koliko dobro racunam cetiri razlicite vojske ...ono sto sam vidio-isto, manje vise
Pa ne mogu ja sebe porediti s nečim modernim, kad sam pamet stekao prije interneta i foruma.
Za razliku od tebe, koji misliš da ako si uporan na temi i tvoj je post zadnji, e onda si i najpametniji
...nisam reKnuo sebe vec po tebi sta je to moderno bilo, jos bolje ako si stekao pamet ranije
...ne znam vala, ocito da ti dozivljavas izraz "forum" sasvim drugacije nego ja pa mozda ja ti tako zvucim
...na temu:
G4M
Last edited by General War on 29 Sep 2024, 15:51, edited 1 time in total.