Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Bošnjaci koji ratuju u Siriji

Post by Mala_Mu »

Cuj oni branili :sok

Ne djecu su branili pravi nasi borci, ljudi kao sto je moj tata. Nikako mudzahedini

I ti Harle pretjerujes
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Podrinjac wrote:ama Bošnjaci su miran narod, gdje će se oni uputiti međi ISIL-ovce ?? Šta vam je ba ljudi ?? Nemoj da vam ćifuti i Ameri ispiraju glave. :djed

hehehehe... al' najjače je kad ti isti Bošnjaci počnu pametovat kako je to zapravo američki produkt, a sami odlaze u Siriju. :lupa
MoRe l' se generalizovati momčino?
Samo sabura
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

greeneyes wrote:
Podrinjac wrote:ama Bošnjaci su miran narod, gdje će se oni uputiti međi ISIL-ovce ?? Šta vam je ba ljudi ?? Nemoj da vam ćifuti i Ameri ispiraju glave. :djed

hehehehe... al' najjače je kad ti isti Bošnjaci počnu pametovat kako je to zapravo američki produkt, a sami odlaze u Siriju. :lupa
Jesam li generalizovao ?? Normalno da se misli na ove radikalne Bošnjake kojih ih je na nesreću dovoljno.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Podrinjac wrote:
greeneyes wrote:

Jesam li generalizovao ?? Normalno da se misli na ove radikalne Bošnjake kojih ih je na nesreću dovoljno.
Naravno da jesi, dovoljno je pročitati samo početak tvog posta, ne treba više.
Samo sabura
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Šta fali početnom dijelu posta ?? :hihi

Ama, izrevoltiran sam više na ovo stanje u državi. Više mi se popalo na neku stvar vaše prosipanje ekstremizma i sa srpske, i sa hrvatske i sa bošnjačke strane. Jer svi vi podjednako uništavate državu.

Još malo pa ni u džamiji nećete biti sigurni. Može vam uči neki bradonja sa dinamitom da i ljude i džamiju u zrak odnese.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Ma samo ti po svom, kao da je generalizacija s tvoje strane nešto novo, kao i bockanje Bošnjaka.
Samo sabura
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9887 times
Been thanked: 11698 times

Post by Krokodil Behko »

Koliko ja vidim, četnici su udarna pesnica ISIL-a na ovim prostorima.
Svaki put, kad neki prononsirani genocidaš, progovori o borbi protiv islamskih radikala, njih će biti sve više i više. Jednostavno postave upit, zar ćemo s takvima biti na istoj strani, a odgovor se sam nametne.

Eto, pa sljedeći put kad budem rekao, da bi se Srbi trebali obračunati, s milion svojih četnika, požurite pa recite dsa je to branjenje islamskih radikala.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Krokodil Behko wrote:Koliko ja vidim, četnici su udarna pesnica ISIL-a na ovim prostorima.
Svaki put, kad neki prononsirani genocidaš, progovori o borbi protiv islamskih radikala, njih će biti sve više i više. Jednostavno postave upit, zar ćemo s takvima biti na istoj strani, a odgovor se sam nametne.

Eto, pa sljedeći put kad budem rekao, da bi se Srbi trebali obračunati, s milion svojih četnika, požurite pa recite dsa je to branjenje islamskih radikala.
Jest, ali problem je u tome što će islamski radikalizam najviše štete donijeti Bošnjacima, ne četnicima.
Bar su mogli pronaći neki bolji način te borbe protiv četničkih radikala.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Krokodil Behko wrote:Koliko ja vidim, četnici su udarna pesnica ISIL-a na ovim prostorima.

eto cetnici krivi za ove idiote sto idu po siriji i bjelom svjetu klati ko oni njihovi saborci iz al kaide...

:lupa

jes jes srbi

koji je ovo balijas sunac ti zalosni j...., vlado bataljuj pricu s ovim handzaristom

i ovdje mu srbi krivi

a u bjeljinu, rampu da i kad pridjesh morash obic :djed
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Podrinjac wrote:

Jest, ali problem je u tome što će islamski radikalizam najviše štete donijeti Bošnjacima, ne četnicima.

Nek svako počisti svoje.
Samo pitam se, kad Srbi detaljno počiste, da li će se ostvariti proročanstvo Tarabića.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

Mala_Mu wrote:Cuj oni branili :sok

Ne djecu su branili pravi nasi borci, ljudi kao sto je moj tata. Nikako mudzahedini

I ti Harle pretjerujes
cuj pretjerujem :cudi
ja gledo te ljude,bili u buzimskim Hamzama,borili se protiv cetnika s nasim tatama,umirali snjima
naucili nase tate vikati allahu ekber,a sad su smece,treba te sramota bit onih sto su poginuli.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

hahaha naučili vaše tate vikati allahu ekber
hahahah kao da su vas naučili kvantnu fiziku, hebem ga. :plavi
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

Podrinjac wrote:hahaha naučili vaše tate vikati allahu ekber
hahahah kao da su vas naučili kvantnu fiziku, hebem ga. :plavi
sta smijesno :cudi
pa ajd ti uz pomoc kvantne fizike rastjeraj hrpu cetnika
a da vidis cirkusa kak ide s allahu ekber :kafa
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Rankoviću pa Ukrainci su bili vaš bratski narod , dolazili su u Bosnu takođe "vagonima" i borili su se na Srbskoj strani u paravojnim jedinicima , mislim da je nekima poznat i izraz Vikend Ratnici .

Dole oko Ilijaša i Višegrada imaju njihova i zasebna groblja , red je da im Srbi pomognu jer je dole zagustilo . ;)

Nisu samo Mudžehedini bili na našoj strani odnosno tzv. Armiji BIH , čini mi se da koristiš iste riječi i retoriku za Armiju BIH .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Krokodil Behko wrote:
Podrinjac wrote:

Nek svako počisti svoje.
Samo pitam se, kad Srbi detaljno počiste, da li će se ostvariti proročanstvo Tarabića.
Jasno je da treba počistiti. Ali četnici neće nikakvu drugu državu osim RS-a i Srbije. Nikad oni zavoljeti BiH neće. A što se tiče ovih islamskih ekstremista, oni će unutarbošnjačke teritorije stvarati svoj kalifat sa nekim njihovim vjerovanjima i idealima. Očiti primjer ti je Gornja Maoča, mjesta kod Tuzle itd. Oni su zakačili svoju crnu ISIL-ovu zastavu i tu niko ne smije kročiti. To je njihov kalifat. Ako se bude širio, mi Bošnjaci ćemo najebat jer prvo će udariti na nas, ne na četnike. Podjelit će nas između nevjernika koji ne slijede njihov način religije i vjernika koji slijede njihov način religije. To je čisto dijeljenje bošnjačkog naroda i pravljenje neke islamske šerijatske zemlje unutar Bosne.
Četnici jesu neprijatelji Bošnjaka i Bosne, ali oni nisu neprijatelji Srbima. Dok ovi islamski radikali su najveći neprijatelji samih Bošnjaka, a i Bosne. Prije nekoliko mjeseci u Austriji je bilo hapšenje onih koji rade za ISIL, i upravo su oni imali korijene iz Bosne ili Sandžaka. Jedan Adis Medunjanin svrstan među najopasnije teroriste, i ne možeš vjerovat, vuče korijene iz BiH.
Ovo nije generalizovanje Bošnjaka, ali jedna po jedna osoba može upotpunosti preokrenuti mišnljenje svijeta prema nama. Ni prije nismo bili nešto voljeni od strane tog svijeta, ali od ovakvih stvari može nam se desiti da nam većina okreće leđa. Ako nam je cilja da budemo voljeni od strane samo Arapa i Turaka, onda i ne zaslužujemo bolju budućnost.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

Terasa svjesti wrote:Rankoviću pa Ukrainci su bili vaš bratski narod , dolazili su u Bosnu takođe "vagonima" i borili su se na Srbskoj strani u paravojnim jedinicima , mislim da je nekima poznat i izraz Vikend Ratnici .

Dole oko Ilijaša i Višegrada imaju njihova i zasebna groblja , red je da im Srbi pomognu jer je dole zagustilo . ;)

Nisu samo Mudžehedini bili na našoj strani odnosno tzv. Armiji BIH , čini mi se da koristiš iste riječi i retoriku za Armiju BIH .

problem ozbiljan koji i vama oz doci glave jer fanatici i na silu vrbuju a ti o pravdanjima i dalje...

dobro da saka cetnika je bila u ukrajini...

to je isto ko i desetine hiljada vehabija ?

jeli ta grupa jadnika iz ukrajine napala neke institucije u BiH ili po srbiji, ko ovi policiju uz alahu ekber?

kakvo poredjenje... ali da, bitno da srbe prljamo, srbi su krivi...
vidji, nista nije ne ocekivano jer tom politikom se od pocetka bavite... i za ovo s policijo, bice pojeo vuk magarca jer ko jebe srbe...

tako ce i zapad to poturit u zaborav a sa charli hebdo ce ispirati mozak narodu dok ne ostvare svoje ciljeve... a to sto je musliman opiceni i krvnik napao srpsku policiju nema veze...

samo se vi pravdajte, i posle se pitaj kako delujes u nasim ocima... i sto se za srpsku zalazemo kao poseban entitet...

nemoj vise porediti gluposti...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

[/quote]

Jasno je da treba počistiti. Ali četnici neće nikakvu drugu državu osim RS-a i Srbije. Nikad oni zavoljeti BiH neće. A što se tiče ovih islamskih ekstremista, oni će unutarbošnjačke teritorije stvarati svoj kalifat sa nekim njihovim vjerovanjima i idealima. Očiti primjer ti je Gornja Maoča, mjesta kod Tuzle itd. Oni su zakačili svoju crnu ISIL-ovu zastavu i tu niko ne smije kročiti. To je njihov kalifat. Ako se bude širio, mi Bošnjaci ćemo najebat jer prvo će udariti na nas, ne na četnike. Podjelit će nas između nevjernika koji ne slijede njihov način religije i vjernika koji slijede njihov način religije. To je čisto dijeljenje bošnjačkog naroda i pravljenje neke islamske šerijatske zemlje unutar Bosne.
Četnici jesu neprijatelji Bošnjaka i Bosne, ali oni nisu neprijatelji Srbima. Dok ovi islamski radikali su najveći neprijatelji samih Bošnjaka, a i Bosne. Prije nekoliko mjeseci u Austriji je bilo hapšenje onih koji rade za ISIL, i upravo su oni imali korijene iz Bosne ili Sandžaka. Jedan Adis Medunjanin svrstan među najopasnije teroriste, i ne možeš vjerovat, vuče korijene iz BiH.
Ovo nije generalizovanje Bošnjaka, ali jedna po jedna osoba može upotpunosti preokrenuti mišnljenje svijeta prema nama. Ni prije nismo bili nešto voljeni od strane tog svijeta, ali od ovakvih stvari može nam se desiti da nam većina okreće leđa. Ako nam je cilja da budemo voljeni od strane samo Arapa i Turaka, onda i ne zaslužujemo bolju budućnost.[/quote]

Sto se tice prve recenice, da nikad nece prihvatiti BiH, postavio bih pitanje jedno: zasto Bosna mora da opstane a jugoslavija nije morala?
:obrve

potpuno jasno

sad ce neko odgovori u toj jugoslaviji srbi bi bili primat i imali svoj protektorat... bla bla bla... isto i sada... tzv BiH je u stvari muslimanija, sto se u startu odbilo... Bošnjaci a ne bosanci tj muslimani sebi daju za pravo da su oni samo predstavnici bosne, a u stvari islama na ovim prostorima... tako i naziv armija BiH je nista drugo no muslimanska arija, u ocima srba i hrvata...
i zovite vi to tako da to kao lepse zvuci u ocima svjeta ali svako normalan to karakterise kao muslimanska armija, ili armija jednog djela naroda a ne cjelovita kako joj naziv predstavlja...

dakle u bosni su i srbi, od davnina i tako ce biti...

oni su svoju vojsku nazvali po svom narodu, hrvati takodje, samo ste vi ostali da nazivate toboz armija BiH sto je svakome obicno licemerstvo... armija muslimana to je ona...

agresor? i ta prica vam je suplja... hrvati rat u bosni vide ko domovinski, srbi ko odbranbeni, a vi ko agresiju... agresiju na bosnu? tako sto s neko suprostavio vama? pa i hrvati su se sa vama klali i to opako u krvavim pirovima zar ne...

uglavnom, ranko nije za cjepanje bosne i proglasenje nezavisne srpske, zbog ira na tim prostorima... to da bude jasno... ali od bosnje nema selameta jer on i dalje truca istu pricu... genocidna tvorevina... jel? zbog genocida ili zlocina na jedn mjestu, sve je sad genocidna tvorevina' cjeo rat genocidan? a uslimansko sranje sve palo u vodu?

pa ne bi osude genocida prije u istoriji jer da je bilo imali biste vi opaki nadimak za sva vremena... tako se svi popisavaju na II sv rat i na genocid nad srbima... proslost trebao staviti proslosti, ali ne, bosnjo je tu da trubi genocid pa genocid dok god je ziv da bi kako tako jednog dana ostvario svoj naum...

od toga nema napred vec samo unazad...

kad odustanu od te ublehe (kako su oni Bosna a ne jedan dio bosne tj muslimanski) moze da se razgovara...

najbolje rjesenje je upravo sadasnje, entiteti, svako svoje, sa svojom vlascu i sudovima unutar... pa ako se neko opaeti jednog dana, moze da se prica o povjerenju i nekim bolji vidovima saradnje, opstanka, zajednice...

srbi, hrvati, bosnjaci - to je cinjenica, a sto ovi imaju svoje maticne drzave pored a turska daleko (manimo se prica kako turska nema veze s vama) je realnost...

znam dje vas svrbi i razumjem vas...

nisam vam neprijatelj

samo ukazujem na jedno, mante se ubleha o genocidashima, o baljezgarijama... i osvjeta na dobro ne vodi... narod koji je najvise stradao u 20 vjeku j upravo srpski narod... genocid i zulum u oba svtska rata nad njim su omalovazeni... a cinili su ih upravo hrvati i muslimani...

kome osvjeta dobro donese? mladicu manitom, je donjela naziv genocidash...

dakle, nishta srbrenica nije manje bitna od mnogih nesretnih klanica srpskih u bbosnit tokom deveedesetih a kamoli ono od prije...

ako ostavimo proslosti, kako pametan covjek poput na primjer klare ijos ponekih ovdje kaze, mozemo imati lijepu buducnost... od proslosti se ne zivi, a osvjeta je stop buducnosti...

tebe podrinjac potpuno podrzavam u stavovima da znas...

a sto sse ovih tice oni su idioti radikalni i to nijesu dobri i pravi muslimani... oni su vas uprljali i tokom devedesetih, a sada ce biti najveca opsanost vama jer ko n podje s njima oda je nevjernik i prema njima su i gori... to tako ide, prvo kod sbe zavladaju terorom...

kao srece da bude kako ranko zeli...

ali tesko uvjek ce neki vehabija zaasrat... ili neki banjalucki krkan kao pravoslavna armija kad su s rusima u crnoj gori isli na svoj narod vredjajuci na utakmici...

pobjedimo ih kao ljudi :djed

i n birni mi dobro razlikujemo vehabije od ostalih... zbog tog i ne osudjujemo sve muslimane za ovaj napad... oni ce i vama doc glave a nikad se resit necete dok je izetbegovica...

to su njegovi saborci...

nego kako sam ti i reko u srpskoj je pocelo ceshljanje i sa srpske teritorije ce oni biti utamanjeni do poslednjeg...

problem je sto ce prelazit iz federacije jer je prolaz bez ikakve kontrole... no ako federacija ne krene protiv njih i oni nastave biti problem srbima i ostalim ne muslimanima, onda to moze dovest do rampi i pregleda lica prilikom ulaska jer nece srbi zivjet u strahu da ne smeju djecu u skolu poslat...

moracete ih se rjesit, htjlei ne htjeli...

u srpskoj oni nece vise imat svoje utociste... ubrzo ce biti razbucani totalno...

dakle u bosni je bio gradjanski rat, koji svako naziva po svome, ali je gradjanski...

da ne bi ponovo doslo do toga, gradjani moraju biti pametni
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

drugrankovic wrote:zasto Bosna mora da opstane a jugoslavija nije morala?
Zato što je Bosna država, a uvijek je to i bila. Kao takva, odlučila je (pored ostalih) Da Jugoslavija može postojati kao zajednica država, a to znači da Jugoslavija, nikad nije ni bila država. NIKAD.

dakle u bosni su i srbi, od davnina i tako ce biti...

Najjače je kad neko nešto ne zna a piše. Možeš li mi približiti malko, taj pojam "davnine"
drugrankovic wrote: to je isto ko i desetine hiljada vehabija ?
Eo, pokušavam se prisjetiti, kad sam zadnji put, vidio nekog od tih desetina hiljada vehabija :misli Ženu u burci, nisam vidio bar pola godine, a možda i više. Sasvim sigurno, na ovoj opštini ih ima par.

Tu u blizini, živi neki vehabija-šminker. Ima bradu ali oblači markirane bermude i sandale. Možda je i gay, pa sad ne znam da li je vehabija :hm
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

odgovor 1 drzava koja je potpuno ista jugoslaviji, zajednica naroda, i ok nek ostane ovakva kakva je ne sjeta nam, sa vama necemo dok ste ovakvi kakav si... to sto ti oces okaci macku o rep jer nijesi ti muslimanu jedini narod u bosni... ti si boshnjak, samim tim si bosanac kolko i srbin i hrvat nista vishe nishta manje a to shto svojatash da su muslimani bosanci najprviji bla bla bla

odgovor dva

prije turcizma
eto ti objasnjen pojam

kako god, jednom ste pokusali da srba nema 1914, pushagija
1941 pushagija
1992 pushagija

nemoj da bude cetvrti put, budimo ljudi, zivimo ovako, bolje i tako neg nikako... uostalom siguran sam da ljudi mogu da saradjuju a da cemo se ikada sjediniti iskreno, ne vjerujem, pa toliko puta se krvilo... budimo zadovoljni mirom, i saradnjom... ipak su tu prevelike podjele unutrašnje koje nijesam ja izmislio i naturio...

nece krst i polumjesec nikad iskreno bit potpuno sjedinjeni jer religije su jedna drugoj sustinski problem... uostalom vehabije su zlo i radikalni islamisti u evropi najvece uporiste imaju u bosni... evo opt nas ubijaju, napadajuci nam i policiju kao jedinu oruzanu silu i sami tim j to i napad na rs...

nema tu zajednistva potpunog, al ovo sto imate cjenite jel i ovo je dobro... nece srbin da mu musliman komanduje, jer vidimo sta ga ceka

kapish?

non kapisko?

zaboli me :zubi

cuj ti molim te, oce turcin da na silu padnesh po njegovo... dzaba mu ti govorish prodji me se... oce zulum turcin pa to ti je

:cudi
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

Bosnjaci bi kalifat ali malo morgen nece proci. :dole
Post Reply

Return to “Politika u BiH”