On je još svjež u braku, a isti mu je tek počeo.Nice wrote: 02 Oct 2024, 12:18 Znači, kad nije sve kako želite, budu problemi?
U čemu je razlikažene isto tako osjećaju i postupaju

Moderator: Krokodil Behko
On je još svjež u braku, a isti mu je tek počeo.Nice wrote: 02 Oct 2024, 12:18 Znači, kad nije sve kako želite, budu problemi?
po jutru se dan poznaje
Razlika je što, kad ste vi sretne i zadovoljne iz nekog razloga, nama to obično ne smeta i bude nam drago. Uostalom, i nama po defaultu bude bolje sa vama kad ste sretne i zadovoljneNice wrote: 02 Oct 2024, 12:18 Znači, kad nije sve kako želite, budu problemi?
Jes'to rekao svojoj ženi?Masamune wrote: 02 Oct 2024, 12:27Razlika je što, kad ste vi sretne i zadovoljne iz nekog razloga, nama to obično ne smeta i bude nam drago. Uostalom, i nama po defaultu bude bolje sa vama kad ste sretne i zadovoljneNice wrote: 02 Oct 2024, 12:18 Znači, kad nije sve kako želite, budu problemi?
Obrnuto bome mogu romane pisati. Kad smatrate da je vama nešto glupo, neproduktivno, kad to jednostavno ne razumijete, ne pokušavate razumiti zašto smo mi sretni zbog toga što radimo, a vama smeta, tad vrlo često reagujete. Teško je to zadržati u sebi. Stavljate sebe na prvo mjesto umjesto našeg zadovoljstva u tim trenucima
Znači ako je očišćen stan, napravljena kafa, veš odrađen, dijete namireno i sve ostalo i ja upalim playstation eto komentara kroz par minuta da bih mogao nešto "pametnije raditi". A kad se ona smije dok je na tiktoku i gleda gluposti ja se i njoj smijem i tim klipovima. Ne kažem mogla si nešto produktivnije raditi. Dupli standardi![]()
Davno jesam kad mi je smetalo. Prije je gore bilo.Venera wrote: 02 Oct 2024, 12:28Jes'to rekao svojoj ženi?Masamune wrote: 02 Oct 2024, 12:27
Razlika je što, kad ste vi sretne i zadovoljne iz nekog razloga, nama to obično ne smeta i bude nam drago. Uostalom, i nama po defaultu bude bolje sa vama kad ste sretne i zadovoljne
Obrnuto bome mogu romane pisati. Kad smatrate da je vama nešto glupo, neproduktivno, kad to jednostavno ne razumijete, ne pokušavate razumiti zašto smo mi sretni zbog toga što radimo, a vama smeta, tad vrlo često reagujete. Teško je to zadržati u sebi. Stavljate sebe na prvo mjesto umjesto našeg zadovoljstva u tim trenucima
Znači ako je očišćen stan, napravljena kafa, veš odrađen, dijete namireno i sve ostalo i ja upalim playstation eto komentara kroz par minuta da bih mogao nešto "pametnije raditi". A kad se ona smije dok je na tiktoku i gleda gluposti ja se i njoj smijem i tim klipovima. Ne kažem mogla si nešto produktivnije raditi. Dupli standardi![]()
![]()
Iskljuciš se k'o HAVANA i Fuddo
Ma ok, ali zabrana motora mi je blesava. Zabrane od strane muža ili žene su mi bljak potez.Nice wrote: 02 Oct 2024, 12:45 Dobro, to je njegov hobi, njemu je produktivan jer u njemu nalazi zadovoljstvo, opuštanje,....
Ih ja šta ću. Nek joj smeta ako hoćeNice wrote: 02 Oct 2024, 12:40 Kad želiš da radiš ono što te opušta, npr igrica ili šta drugo, igraj kad si sam jer ženi uvijek smeta, a možda nekad i ne kažemo ali gledaćemo ispod oka
Ili da i nju zainteresuješ, pa da igrate zajedno
To je tako
Pa ko to na forumu tokom radnog vremena ne uđe bar na 10-15 minuta? Većina to radi. Neko više neko manje.Venera wrote: 02 Oct 2024, 12:42Iskljuciš se k'o HAVANA i FuddoMasamune wrote: 02 Oct 2024, 12:29
Davno jesam kad mi je smetalo. Prije je gore bilo.
Sad mi je to šega kad bude povremeno. Samo se isključim![]()
Eto, fino ste se snašli da ne trpite.
Srećom forumaš tokom radnog vremena, pa nije gubljenje vremena.
Od toliko mogućih produktivnih hobija, vi igrate PlayStation
Definitivno ne podržavam ni njenu zabranu tebi za motor, jer da je ona ok sa tim, ne bi bilo glupih igrica. Nije pametno to popuštanje ni zabrane u braku.![]()
ZdenkaaaaNice wrote: 02 Oct 2024, 12:29 Šta da ti kažem, volim vidjeti svog muškarca da mu je uvijek zaposleno i tijelo i duh
To je za njegovo dobro![]()
Moze !
Meni je ova izjava potpuno nejasna.Masamune wrote: 02 Oct 2024, 13:49Ih ja šta ću. Nek joj smeta ako hoćeNice wrote: 02 Oct 2024, 12:40 Kad želiš da radiš ono što te opušta, npr igrica ili šta drugo, igraj kad si sam jer ženi uvijek smeta, a možda nekad i ne kažemo ali gledaćemo ispod oka
Ili da i nju zainteresuješ, pa da igrate zajedno
To je tako
Još samo da to počnem da krijem nakon toliko godina zajedničkog života. Šipak![]()
Playstation je samo jedan primjer... smeta njoj povremeno svašta nešto što smatra da je neproduktivno i slično, a ničim je to ne tangira.
Jednostavno imate tu potrebu da, kad se nešto ne radi o vama ili kad naša pažnja nije usmjerena isključivo na vas, već na nešto drugo što nam čini zadovoljstvo u datom momentu, da od toga jednostavno napravite problem. Iz ljubomore i dosade. I to je poenta cijele ove priče.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests