Vojska BiH

Moderator: Krokodil Behko

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3186 times
Status: Offline

Re: Austrijski mediji: Oficir iz BiH izazvao skandal, odbio se rukovati s ministricom "iz vjerskih razloga"

05 Oct 2024, 16:58

Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:00
Melek wrote: 04 Oct 2024, 19:31

Pa ne znam bas. Jedan oficir mora uvijek da bude spreman da se zrtvuje zarad drzave, naroda, nacije.. To mu je i zakletva.
Ovako pokazuje da ima slabe tacke protiv kojih ne moze a to onda znaci slabosti koje se lako mogu iskoristiti u eventualnoj kriznoj situaciji.
Jako je bitno rukuje li se neko ili ne i inace je oficirov glavni zadatak da se rukuje. De bolan MelekU.
Da je neki vojnik trazio da ga oslovljavaju sa shemale they/them svi bi potrcali da ispostuju njegova ljuCka prava i potrebu da se opredjeljuje na taj nacin. Je li nesto vezano za islam, to je grozno, uzasno, nazadno. Kao da je lik nerukovanjem iskazao nepostovanje prema ministrici. A ustvari je obrnuto.
Sve si u pravu i ja to vrlo dobro znam. Ali u ovo danasnje doba kad je islamofobija legitimisana ko "dobar dan" i u evropi i u usa itd, ovo nam najmanje treba i samo nam steti. Ne pomaze vec odmaze. Daje vjetar u krila i smitu i lajcaku i plenkovicu da izguraju sovinizam koji su zapoceli. To me frustrira, zato sam ovu temu i otvorio. Demonstriro je svoja ljudska prava, aferim, ali je isto tako naudio BiH zbog ovog sta sam naveo. To mu je manji aferim.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Re: Austrijski mediji: Oficir iz BiH izazvao skandal, odbio se rukovati s ministricom "iz vjerskih razloga"

05 Oct 2024, 17:03

Aman zaman

1.BIH je sekularna zemlja s 3 religije(i ateiste)
2.ako mu je vjera broj 1 to znaci da ima masa nekih pravila koje on mora ispostovati radi vjere, pa gdje mu je prioritet? Drzava ili vjera?
3.Kako bi se npr postavio da mora s zenom neke vjezbe da radi?

Na kraju onaj Helez fino rece :

"Ja ovim putem apelujem na sve koji imaju vjerska uvjerenja koja se kose s praksama, zakonima i Ustavom BiH, da se ne prijavljuju u Oružane snage. Ima drugih poslova koje mogu raditi, a ja ovdje ne mogu raditi kontra zakona i Ustava", kaže Helez

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

05 Oct 2024, 18:56

Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2024, 14:07
Venera wrote: 05 Oct 2024, 12:07 Iako je poslao pismo, sa druge strane Helez je, navodno, u strogoj tajnosti potpisao ugovor sa kadetom Fukeljom u utorak te je on zvanično od prvog oktobra oficir u Oružanim snagama BiH u početnom činu potporučnika.

Fukelja nije do sada bio pripadnik Oružanih snaga. Princip je takav da Ministarstvo odbrane potpisuje ugovor o školovanju sa odabranim kandidatima i oni tada imaju status kadeta. Tek kada završe školovanje onda se sa njima potpisuje ugovor o prijemu u profesionalnu vojnu službu te tada postaje pripadnik Oružanih snaga. Ugovor se potpisuje sa Ministarstvom odbrane jer je on poslodavac – navodi izvor iz resora odbrane.

Ni muftija nije pomogao
Izvor iz resora odbrane navodi da je čak i vojni muftija u Vojsci Austrije pokušao ubijediti Benjamina Fukelju da se rukuje sa prvom ženom ministarstva odbrane Austrije te da je to u skladu sa islamom. Međutim, ni to nije promijenilo njegova ubjeđenja da to nije ispravno.

Da li srpska. Info ima bujnu maštu ili Bošnjakistanci seru po svom narodu lažima! :hm

Šta je mašta, a šta laž? Ništa te nisam razumio?

Da li je trebao tako postupiti? Nije!
Da li treba praviti dramo oko ovoga? Naravno da ne treba!

S druge strane, Izraelci s kikama na glavi i ludačkim šeširima, prakticiraju mnogo radikalnije stvari. Plus što upadaju u palestinske posjede, ruše i pale, pršću masline herbicidima, sve sami silovatelj i pedofil, al kritičari ovog vojnika ih zdušno brane i usput jedu govna.
Ovo postaje vehabijski forum, bošnjakistan forum!
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

05 Oct 2024, 19:01

Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:09 Jeste normalno mi je Havana, isto ko sto je tebi normalno da jedes svinjetinu.

I jos nesto da kazem pa da zavrsim. Nemam se kad natezati s vama.
Stav islamske zajednice je da se ne inzistira na rukovanju tj dodirivanju ruku i lica suprotnog spola, znaci da prvi ne pruzas ruku ali ako zena prva tebi pruzi da mozes prihvatiti.
On je mogao prihvatiti ali i nije jer....Muhamed alejhiselam se nije rukovao sa zenama.
Tako da unaprijed sprijecim izjave da "to nije nas islam".
Jeste li vi muslimani ili muhamedanci?
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

05 Oct 2024, 19:14

Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:01
Matan wrote: 05 Oct 2024, 13:58 Meni nije jasno da ti kao zena, koja je obrazovana i zivi u Evropi to odobravas...
koji paradoksi..
Kakve veze to ima. On nije time vrijedjao zenski rod u smislu da zena nije vrijedna da se rukuje s njom.
Ovo je meni najjača stvar što ljudi misle da se rukovovanje odbija jer se drugi spol smatra manje vrijednim. I još veća mi je podvala kada kažu da se muškarac ne smije rukovati sa ženom a pri tom ne žele dodati ni da se žena ne smije rukovati sa muškarcem. I ženi je obaveza odbiti ruku kao i muškarcu.

Znam ih dosta koji se ne rukuju, nikada ne pokažu nekulturu drugom spolu. Uglavnom uz osmijeh to odrade i na lijep način objasne.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2647 times
Been thanked: 22230 times
Status: Online

05 Oct 2024, 19:29

Konstantno pricate o islamu itd a u biti ovo se sve svodi na drustveno uredjenje.Kakva je ovo drzava?Jel sekularna?Sta i kakvu zelite? Po ovome kakva je i kakvu su nam pricali da pravimo ovo se ne smije desiti i tome nije mjesto tu.Jer zakon tako kaze.Sankcionisi i cao.Il mijenjajte ako mozete i zelite drugacije uredjenje ,drzavu i zakone.One nake mutetove kalifate kako li.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3833 times
Been thanked: 3540 times

05 Oct 2024, 20:09

Kalifat

Image
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Oct 2024, 20:11

Venera wrote: 05 Oct 2024, 18:56
Krokodil Behko wrote: 05 Oct 2024, 14:07

Šta je mašta, a šta laž? Ništa te nisam razumio?

Da li je trebao tako postupiti? Nije!
Da li treba praviti dramo oko ovoga? Naravno da ne treba!

S druge strane, Izraelci s kikama na glavi i ludačkim šeširima, prakticiraju mnogo radikalnije stvari. Plus što upadaju u palestinske posjede, ruše i pale, pršću masline herbicidima, sve sami silovatelj i pedofil, al kritičari ovog vojnika ih zdušno brane i usput jedu govna.
Forumi su samo ogledalo društva :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

05 Oct 2024, 20:27

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 20:11
Venera wrote: 05 Oct 2024, 18:56

Pa dobro i bocinja ima svoj forum

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Oct 2024, 20:28

bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 20:27
Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 20:11
Pa dobro i bocinja ima svoj forum
Svi smo mi Bočinja :oo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3186 times

05 Oct 2024, 20:49

Venera wrote: 05 Oct 2024, 19:01
Maja wrote: 05 Oct 2024, 14:09 Jeste normalno mi je Havana, isto ko sto je tebi normalno da jedes svinjetinu.

I jos nesto da kazem pa da zavrsim. Nemam se kad natezati s vama.
Stav islamske zajednice je da se ne inzistira na rukovanju tj dodirivanju ruku i lica suprotnog spola, znaci da prvi ne pruzas ruku ali ako zena prva tebi pruzi da mozes prihvatiti.
On je mogao prihvatiti ali i nije jer....Muhamed alejhiselam se nije rukovao sa zenama.
Tako da unaprijed sprijecim izjave da "to nije nas islam".
A vi? Jeste li kriscani ili inkvizicija? Ovaj posljednji nam rat upucuje bas na ovo drugo. A i postratni period slavljenja krstaskih ratnih zlocina. Ako cemo pravo. Zato manje seri na osnovu ove jedne teme o jednom priglupom oficiru, ne treba sad on da ti bude argument da bojis ljude kako ti se cefne.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6619 times

05 Oct 2024, 20:56

Melek wrote: 05 Oct 2024, 20:49
Venera wrote: 05 Oct 2024, 19:01

A vi? Jeste li kriscani ili inkvizicija? Ovaj posljednji nam rat upucuje bas na ovo drugo. A i postratni period slavljenja krstaskih ratnih zlocina. Ako cemo pravo. Zato manje seri na osnovu ove jedne teme o jednom priglupom oficiru, ne treba sad on da ti bude argument da bojis ljude kako ti se cefne.
Sta se palis..
jedno su par forumasa, drugo je jedan narod..
isto je to, da mene ne moze niko ubjediti da su svi Srbi cetnici..
ili Hrvati ustase..a ponajmanje Bosnjaci nekakvi islamisti..
u svakom narodu postoje budale..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

05 Oct 2024, 21:16

bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 17:03 Na kraju onaj Helez fino rece :

"Ja ovim putem apelujem na sve koji imaju vjerska uvjerenja koja se kose s praksama, zakonima i Ustavom BiH, da se ne prijavljuju u Oružane snage. Ima drugih poslova koje mogu raditi, a ja ovdje ne mogu raditi kontra zakona i Ustava", kaže Helez
Znači ni svoju ženu ne može zaposliti. Žena mu nosi hidžab i on uredno zadužen za OS koji ne dozvoljava hidžab. Umjesto da je radi žene automatski sišao sa mjesta ministra jer ne želi da učestvuje u tome ako već ne može ništa uraditi.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

05 Oct 2024, 21:25

Bosnia_Nord wrote: 05 Oct 2024, 21:16
bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 17:03 Na kraju onaj Helez fino rece :

Znači ni svoju ženu ne može zaposliti. Žena mu nosi hidžab i on uredno zadužen za OS koji ne dozvoljava hidžab. Umjesto da je radi žene automatski sišao sa mjesta ministra jer ne želi da učestvuje u tome ako već ne može ništa uraditi.
Cuj radi zene da mjenja ustav drzave i sve, zena je domacica i bavi se svojim poslom.Nije tamo gdje ne treba biti

Drzava broj 1 vjera privatna stvar(eno bakiru je zena bila broj. 1 pa usmrtio vam stranku sda)
👍

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1600 times
Been thanked: 2992 times

06 Oct 2024, 00:34

bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 10:51
Mutevelija wrote: 05 Oct 2024, 10:28

Hilafet kad dodje želi, ne bilo kakav serijat.
ne osjecam cak ni potrebu da argumentiram oko ovoga, ovo ne zeli ni 5%

Svoj to put
Samo se prirpemamo :jutarnja
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

06 Oct 2024, 02:41

bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 21:25 Cuj radi zene da mjenja ustav drzave i sve, zena je domacica i bavi se svojim poslom.Nije tamo gdje ne treba biti

Drzava broj 1 vjera privatna stvar(eno bakiru je zena bila broj. 1 pa usmrtio vam stranku sda)
👍
Ne mijenja radi svoje žene nego radi hiljadu drugih žena koje bi možda da budu u OS svoje države ali ne mogu radi marame na glavi u državi gdje se preko 50% stanovništva izjašnjava muslimanima. Islamofobični zakon u državi u kojoj je najviše poginulo muslimana da bi uopšte država postojala, pa onda i te OS pa onda i taj sud koji joj je zabranio.

Pogotovo što žene u hidžabu su normala u vojsci u Americi i Velikoj Britaniji (ti reče da Bosna treba da gleda Zapad, pa eto onda gledaj sad).

Čuj domaćica je i nije tamo gdje ne treba biti, a prije par godina kad nije nosila hidžab onda bi i mogla biti tamo?

Vjera je ili broj 1 ili i nisi u vjeri, makar po pitanju islama. I ne znam šta ti znači to "privatna stvar", vama je to postalo uzrečica za sve život. To isto kao da ja kažem nekom veganu da kada dođe na posao da jede meso a da ko kuće ne jede jer je to privatna stvar.

I da, radi žene je trebao da dadne ostavku. Zamisli da neki Jevrej bude direktor nečega gdje je zabranjeno Jevrejskim ženama da se zaposle. Ali eto bitno je imati taj komplex koji muslimani imaju u BiH.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7564 times
Been thanked: 17700 times

06 Oct 2024, 04:05

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 20:09 Kalifat

Image
:D.

Jel to ni ti ne mozes zaspati od smisljanja kako da od BiH napravimo kalifat

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7564 times
Been thanked: 17700 times

06 Oct 2024, 04:11

Bosnia_Nord wrote: 06 Oct 2024, 02:41
bosnjakinja wrote: 05 Oct 2024, 21:25 Cuj radi zene da mjenja ustav drzave i sve, zena je domacica i bavi se svojim poslom.Nije tamo gdje ne treba biti

👍
Ne mijenja radi svoje žene nego radi hiljadu drugih žena koje bi možda da budu u OS svoje države ali ne mogu radi marame na glavi u državi gdje se preko 50% stanovništva izjašnjava muslimanima. Islamofobični zakon u državi u kojoj je najviše poginulo muslimana da bi uopšte država postojala, pa onda i te OS pa onda i taj sud koji joj je zabranio.

Pogotovo što žene u hidžabu su normala u vojsci u Americi i Velikoj Britaniji (ti reče da Bosna treba da gleda Zapad, pa eto onda gledaj sad).

Čuj domaćica je i nije tamo gdje ne treba biti, a prije par godina kad nije nosila hidžab onda bi i mogla biti tamo?

Vjera je ili broj 1 ili i nisi u vjeri, makar po pitanju islama. I ne znam šta ti znači to "privatna stvar", vama je to postalo uzrečica za sve život. To isto kao da ja kažem nekom veganu da kada dođe na posao da jede meso a da ko kuće ne jede jer je to privatna stvar.

I da, radi žene je trebao da dadne ostavku. Zamisli da neki Jevrej bude direktor nečega gdje je zabranjeno Jevrejskim ženama da se zaposle. Ali eto bitno je imati taj komplex koji muslimani imaju u BiH.
✅

HAVANA
Pituljica
Pituljica

06 Oct 2024, 07:43

Vidis kako ste u tim stvarima detaljni i to sve podrzite a druge stvari nikad ne spominjete,to vas ne zulja a znate meni rec sto se petljam ako me ne interesuje.Mada ja podrzavam zenu sa hidzabom na radnom mjestu.Sa maramom,ono preko lica naravno ne.Jer je suludo i otezava identifikaciju itd Dok mi ovaj s rukovanjem smeta,debil.Ne brine vas sto drzavljanin ove zemlje moze biti samo ono sto velicanstvena trojka zeli i ostali.Ostali u svojoj zemlji BiH.Bosanac i hercegovac jok.Sta cemo sa ostalim kad recimo moja zena ili cerka,sestra,drugarica trazi posao.Na jako mnogo mjesta uslov je da si pripadnik velicanstvene trojke,ostale ko jebe.Itditd

HAVANA
Pituljica
Pituljica

06 Oct 2024, 08:15

Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2024, 20:09 Kalifat

Image
Ma ja al je caco vizionar kako ti rece.

Image

Post Reply

Return to “Vojska, vojna tehnologija, bitke i strategije”