storm wrote:Ma moram pustati... Svaki mi skolski bus staje
Brada je ukras muškoga lica
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9830 times
- Been thanked: 11575 times
- Status: Offline
Re: Brada je ukras muškoga lica
Brada na licu prljavija od WC šolje
Istraživanja mikrobiologa pokazala su da bradata lica zbog velikog broja bakterija koje brada sakuplja znaju biti prljavija od WC šolje.
Kako navode mikrobiolozi, bakterije na bradi mogu izazvati neugodan miris i okus što je posebno problematično kod ljubljenja.
Doktor iz kompanije Wuest Diagnostic koji istražuje kvalitetu zdravlja i higijene, John Globic, uzeo je brisove brada u potrazi za bakterijama, te otkrio da su neke brade imale normalnu razinu bakterija, dok su druge bile toliko prljave da su se moglo uporediti s WC šoljama.
Da su se takvi rezultati pojavili u ispitivanju vodovoda, cijeli vodovodni sistem bio bi zatvoren zbog dezinfekcije.
Globic tvrdi da je rješenje za prljavu bradu pranje ruku i brade.
"Trudite se da što manje rukama dirate bradu. Većina bakterija dolazi preko ruku", savjetuje Globic.
Istraživanja mikrobiologa pokazala su da bradata lica zbog velikog broja bakterija koje brada sakuplja znaju biti prljavija od WC šolje.
Kako navode mikrobiolozi, bakterije na bradi mogu izazvati neugodan miris i okus što je posebno problematično kod ljubljenja.
Doktor iz kompanije Wuest Diagnostic koji istražuje kvalitetu zdravlja i higijene, John Globic, uzeo je brisove brada u potrazi za bakterijama, te otkrio da su neke brade imale normalnu razinu bakterija, dok su druge bile toliko prljave da su se moglo uporediti s WC šoljama.
Da su se takvi rezultati pojavili u ispitivanju vodovoda, cijeli vodovodni sistem bio bi zatvoren zbog dezinfekcije.
Globic tvrdi da je rješenje za prljavu bradu pranje ruku i brade.
"Trudite se da što manje rukama dirate bradu. Većina bakterija dolazi preko ruku", savjetuje Globic.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Ja kak'a mi je ova trodnevna bradica, braćo mila, tačno sam se nanovo zaljubio u sebe. 
Samo sabura
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14581 times
- Been thanked: 10063 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14581 times
- Been thanked: 10063 times
Neznam sta tolko vidite u tim bradama. Ljudi je nekad imali i imaju je i sad. Sve su to šmekeri neki. Pravi muškarci su čelavi i bez brade kao u vojsci !
Tko ti je kriv, što ti ružno stoji 
nek' si nam rekao...
Habibti, ya nour el - ain... 
..hvalatiticha wrote:trodnevna brada cini muskarca, onak,bas sexy
Question everything.
...stalno na granici prekršaja i crvenog kartonaSalahuddin wrote:Ja kazem stalno, ovo sam ja, u mladjoj verziji. Ovakvi "klizeci" su toliko tipicni za mene prije nekih...podavno.rethna wrote:..hvalatiticha wrote:trodnevna brada cini muskarca, onak,bas sexy
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Prepoznajem li te 
Preduga brada(nije od 3 dana) i nisi celav
Preduga brada(nije od 3 dana) i nisi celav
Question everything.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Uvijek sam znao.titicha wrote:trodnevna brada cini muskarca, onak,bas sexy
Samo sabura
Ne kazu vise cao nego kako siSalahuddin wrote:storm wrote:Ma moram pustati... Svaki mi skolski bus staje![]()
Ja cim sam shvatio da me vecina djevojaka pocela persirati, tamo negdje prije 5-6 godina, odlucio sam da nema vise svrhe prikrivati se, pa tako poceh i bradu nositi.
Question everything.
Jos ako primjete da si se malo zagledio...odma se dosaptavaju...aa sto onaj cica gleda...Salahuddin wrote:rethna wrote:Ne kazu vise cao nego kako siSalahuddin wrote:storm wrote:Ma moram pustati... Svaki mi skolski bus staje![]()
Ja cim sam shvatio da me vecina djevojaka pocela persirati, tamo negdje prije 5-6 godina, odlucio sam da nema vise svrhe prikrivati se, pa tako poceh i bradu nositi.![]()
Bas tako...I to sa nekim stidom, ono kao pred mudrim, starijim gospodinom.
Question everything.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times