Zbog uspjeha koje je ostvario, Wall Street Journal ga vidi kao potencijalnog Erdoganovog nasljednika na čelu Turske od 2028. godine. Kako navode mediji, meteorski uspjeh kompanije u velikoj mjeri se oslanjao na odnos s Erdoganom tako da još nije izašao iz njegove sjene.
Jednom prilikom Selçuk je izjavio da mu nije namjera ulaziti u politiku i postati predsjednik već voditi zrakoplovnu industriju, ali „ako borba za nacionalnu tehnologiju to bude zahtijevala, naravno da me neće biti strah odustati (i preuzeti funkciju)“.
Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 8957 times
- Been thanked: 7723 times
- Status: Offline
Re: Turska
Lik je i Erdoganov zet. Oženjen je sa njegovom kćerkom od 2016. godine.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Do sad se turska delegacija susretala sa SDA-ovcima,cak i ako SDA nije vlast,a evo sad zet se susreo s Konakovicem':Zizi wrote: 04 Aug 2024, 23:59 Lik je i Erdoganov zet. Oženjen je sa njegovom kćerkom od 2016. godine.
Zbog uspjeha koje je ostvario, Wall Street Journal ga vidi kao potencijalnog Erdoganovog nasljednika na čelu Turske od 2028. godine. Kako navode mediji, meteorski uspjeh kompanije u velikoj mjeri se oslanjao na odnos s Erdoganom tako da još nije izašao iz njegove sjene.
Jednom prilikom Selçuk je izjavio da mu nije namjera ulaziti u politiku i postati predsjednik već voditi zrakoplovnu industriju, ali „ako borba za nacionalnu tehnologiju to bude zahtijevala, naravno da me neće biti strah odustati (i preuzeti funkciju)“.

mislim svakako je ovo ponizenje za Konakovica,slikaje se sa igrackom a srbima milione,ali eto neka SDA-ovci vide da cak i igracke ne idu njima

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9090 times
- Been thanked: 10783 times
bosnjakinja wrote: 06 Aug 2024, 15:50Do sad se turska delegacija susretala sa SDA-ovcima,cak i ako SDA nije vlast,a evo sad zet se susreo s Konakovicem':Zizi wrote: 04 Aug 2024, 23:59 Lik je i Erdoganov zet. Oženjen je sa njegovom kćerkom od 2016. godine.
mislim svakako je ovo ponizenje za Konakovica,slikaje se sa igrackom a srbima milione,ali eto neka SDA-ovci vide da cak i igracke ne idu njima![]()
Ono stručna za diplomatije i visoke politike?
Sasvim slučajno, tvorac turskih dronova dođe u Sarajevo i sasvim slučajno donese maketu.
Oni kojima je poruka poslata, razumjeli su, al za tebe nisam siguran.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
pa eto prosvijetli me?Krokodil Behko wrote: 06 Aug 2024, 15:56bosnjakinja wrote: 06 Aug 2024, 15:50
Do sad se turska delegacija susretala sa SDA-ovcima,cak i ako SDA nije vlast,a evo sad zet se susreo s Konakovicem':
mislim svakako je ovo ponizenje za Konakovica,slikaje se sa igrackom a srbima milione,ali eto neka SDA-ovci vide da cak i igracke ne idu njima![]()
Sasvim slučajno, tvorac turskih dronova dođe u Sarajevo i sasvim slučajno donese maketu.
a i cudno da Bakir tu na slici nije ,jer znamo da je turska za SDA i da se s njima sastaje njihova svaka delegacija i ako odavno vlast nisu
- insomnia
- Rđav kurac
Vako je onomad i Alek dobio diplomatsku poruku visoke politike

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22130 times
- Been thanked: 9500 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
bosnjakinja wrote: 06 Aug 2024, 16:07pa eto prosvijetli me?Krokodil Behko wrote: 06 Aug 2024, 15:56
a i cudno da Bakir tu na slici nije ,jer znamo da je turska za SDA i da se s njima sastaje njihova svaka delegacija i ako odavno vlast nisu
Dosadna si. Razguli.
Drži se pričaonice.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 8957 times
- Been thanked: 7723 times
Zeta pripremaju da naslijedi Erdogana, tako da što Behko napisa, nije u vezi ove posjete ništa slučajno.bosnjakinja wrote: 06 Aug 2024, 15:50Do sad se turska delegacija susretala sa SDA-ovcima,cak i ako SDA nije vlast,a evo sad zet se susreo s Konakovicem':Zizi wrote: 04 Aug 2024, 23:59 Lik je i Erdoganov zet. Oženjen je sa njegovom kćerkom od 2016. godine.
A sa Bakirom su se vjerovatno susreli privatno, povezani su na drugi način, jer je Erdogan bio kum njegovoj kćerki.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Nadam se da je to prijateljstvo uspijesnje od kcerkinog brakaZizi wrote: 06 Aug 2024, 19:48Zeta pripremaju da naslijedi Erdogana, tako da što Behko napisa, nije u vezi ove posjete ništa slučajno.bosnjakinja wrote: 06 Aug 2024, 15:50
Do sad se turska delegacija susretala sa SDA-ovcima,cak i ako SDA nije vlast,a evo sad zet se susreo s Konakovicem':
A sa Bakirom su se vjerovatno susreli privatno, povezani su na drugi način, jer je Erdogan bio kum njegovoj kćerki.
erdoganova stranka gubi i nije vise vodeca pitanje je kako ce proci kad erdo ode
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
A opet ti?
Ja mislio da nije bio državnu udar. General se kune, samo što nije počelo.
Tri dana obilazim portale i nestrpljivo čitam vijesti
Ja mislio da nije bio državnu udar. General se kune, samo što nije počelo.
Tri dana obilazim portale i nestrpljivo čitam vijesti
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3559 times
- Been thanked: 6511 times
- Status: Online
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- insomnia
- Rđav kurac
Ma preseravanje
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23283 times
- Been thanked: 23826 times
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21437 times
- Been thanked: 5791 times
da potvrdi, da smo mu ostavljeni u amanet.
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1125 times
- Been thanked: 3482 times
Ćutim da je bilo teških tema.
Kako god, iz Tayipovog saopštenja ne čitam nikakvu euforiju kakva se ranijih godina mogla čitati. Aleksandar je ranije bio brat, sad je samo prijatelj.
Nisam upratio saopštenje bivšeg brata Aleksandra. Ako je bio snishodljiv i ako je govorio u superlativima, hiperbolama i tome slično, onda je nešto morao peglat sa Tayipom.
Ako je bio odmjeren kao Tayip ili ako se kurčio, onda uskoro prestaje "zlatno doba odnosa", a dolazi srebrno doba, možda čak i bronzano.
Ne znam da li je kliksov novinar poredao tačke o kojima je razgovarano onim redom kako ih Je Tayip iznio dok se obraćao. Ako jest, prve dvije tačke (Kosovo, Bosna) nikako nisu bile ugodne.Erdogan: Mislim da će Srbija igrati konstruktivnu ulogu kada je riječ o BiH, to je ranjiva zemlja
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, da su razmijenili mišljenja i očekivanja u vezi s regionalnom saradnjom.
"Još jednom smo naglasili značaj mira i stabilnosti na Balkanu, a u tom kontekstu je od velike važnosti zadržati hladnu glavu kada je riječ o tenzijama između Kosova i Srbije. Također smo potvrdili našu odlučnost da sačuvamo stabilnost u BiH. Ona je politički veoma ranjiva i to je činjenica koju treba uzeti u obzir i promijeniti što prije. Mislim da će Srbija igrati konstruktivnu ulogu, što sam više puta naglasio", rekao je Erdogan.
Erdogan je dodao da je cilj njegove posjete da se, nakon dvije godine, ponovo ojačaju odnosi između zemalja.
"Želio bih da se zahvalim predsjedniku Vučiću i mom prijatelju u svoje i ime moje delegacije. Intenzivno smo radili na jačanju prijateljstva, a prije četvrte sjednice Visokog savjeta i bilateralnih sastanaka, naša razmjena je otvorila put za budućnost odnosa i pokazuje da postoji veliki prostor za napredak. Potpisali smo nekoliko sporazuma koji će dodatno ojačati naše ugovorne obaveze. Fokusirali smo se na Balkan, Ukrajinu i razmijenili stavove o nekoliko važnih tema", izjavio je Erdogan.
"Zlatno doba odnosa"
Govoreći o odnosima sa Srbijom, Erdogan je istakao da se može reći da je ovo "zlatno doba" bilateralnih veza.
"Radimo na tome da putovanja između dvije zemlje budu moguća samo putem ličnih karata, što bi značajno povećalo broj turista", kazao je.
Također je govorio o turskim investicijama u Srbiji, kao i građevinskim projektima, naglasivši da sve to doprinosi srbijanskoj privredi.
"Vučić nikada nije umanjio podršku našim investitorima i ima veliku ulogu u održavanju ove pozitivne klime za ulaganja", rekao je Erdogan a prenosi Euronews.
Kada je riječ o sukobima u svijetu, Erdogan je ponovio podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, ističući napore usmjerene ka postizanju mira.
"Što se tiče situacije u Gazi i palestinskih teritorija, i to su bile teme o kojima smo razgovarali. Zaista je krajnje vrijeme da se zaustave izraelski napadi koji uništavaju dostojanstvo čovječanstva", rekao je turski predsjednik.
"Želio bih još jednom zahvaliti svim našim prijateljima, a posebno Vučiću na velikodušnosti i gostoprimstvu. Tokom bilateralnih razgovora fokusirali smo se na političke, ekonomske, turističke i obrambene teme, te na saradnju u svim ovim oblastima. Naši napori su zasnovani na scenariju u kojem su obje strane pobjednici, i nadamo se da će odluke koje smo donijeli biti plodonosne", zaključio je Erdogan.
Kako god, iz Tayipovog saopštenja ne čitam nikakvu euforiju kakva se ranijih godina mogla čitati. Aleksandar je ranije bio brat, sad je samo prijatelj.

Nisam upratio saopštenje bivšeg brata Aleksandra. Ako je bio snishodljiv i ako je govorio u superlativima, hiperbolama i tome slično, onda je nešto morao peglat sa Tayipom.
Ako je bio odmjeren kao Tayip ili ako se kurčio, onda uskoro prestaje "zlatno doba odnosa", a dolazi srebrno doba, možda čak i bronzano.

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20889 times
- Been thanked: 18831 times
Sad ako ćemo realno, kad Turska nije mrdnula prstom devedesetih Erdogan je kritikovao Tursku što ništa ne poduzima po pitanju Bosne.
Mislim da njemu iskreno jeste stalo onako sa ljudske strane, ali je i političar kao i drugi pa i on gleda interese prije svega. Otuda i mnogo veća ulaganja u privredu Srbije u zadnje vrijeme.
Mislim da njemu iskreno jeste stalo onako sa ljudske strane, ali je i političar kao i drugi pa i on gleda interese prije svega. Otuda i mnogo veća ulaganja u privredu Srbije u zadnje vrijeme.