Može li debelo biti lijepo? (FOTO)
Re: Ona je boginja u svom vlastitom tijelu
..kaze filozof....
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
- Status: Offline
Ovo baš nije isto, jer nije da možeš utjecati na vlastitu seksualnu orijentaciju, ali itekako možeš utjecati na svoju kilažu, koliko ćeš jesti i koliko ćeš vježbati.Maja wrote:
Kao da ce neko odluciti da predje u pedere ako vidi
gej paradu ili ce mrsava cura poceti da se prejeda ako vidi ovu odozgo.
Djevojke kao ova iz uvodnog posta promoviraju prežderavanje, izostanak ikakve tjelovježbe i nezdravo stanje koje se zove pretilost. S druge strane negdje se promovira pretjerana mršavost kao nešto izuzetno poželjno, što je opet isto sranje kao ovo.
A ljudi, pogotovo mladi ljudi, su dosta podložni medijima i onome što vide, koliko samo djevojaka ima nezdrav stav prema vlastitom tijelu i misle da su debele jer im stomak nije zalijepljen za kralježnicu kao nekom fotošopiranom modelu. A onda se pojave ovakvi biseri koji bi htjeli da je druga, jednako nezdrava krajnost, poželjna i lijepa. Prosječnoj ženi se lakše poistovjetit s ovom debelom i ne vježbat i jest smeće. A svatko bi trebao težit tome da jede što zdravije moguće i kreće se koliko god može.
I ja bi cijeli dan sjedila i jela krafne, ali neću, jer to nije zdravo. I ne podržavam da mi netko kaže da je to nešto poželjno.
Ne bih htjela da jednog dana mom djetetu netko govori kako je ok imati 40 kila viška i ne moć vidjet vlastita stopala od trbušine, jer nije.
Kao što ne želim da mu netko gura niz grlo drogu, cigarete i alkohol.
I smiješno je uopće govoriti o zavirivanju u život osobe koja svoj život okolini servira na pladnju.
Pretilost je jedna od vodećih bolesti današnjeg svijeta,a pogotovo je zabrinjavajuća pretilost kod djece koja je iz dana u dan sve više prisutna.
Ne radi se ovdje o nikakvoj estetici, i tome je li nešto lijepo ili ne, nego o jednom jako nezdravom stanju koje se želi promovirati kao poželjno, lijepo.
I onda je problem kad netko kaže da je to sranje.
E pa sranje je, djevojka umjesto da vodi internet ratove nek se digne sa svoje debele guzice i počne vježbat, dok još ima vremena da joj se tijelo i organizam vrati u normalu.
somehow I manage
....najgore je sto vlastitu pretilost zele opravdat nekakvim liberalnim stavom...sto madam kaze ja u pedeset i nekoj tri puta dnevno stanem ba vagu...najlakse se natrpat pizom i slicnom hranom...i jos ako su genetske ljencine..a vecina jesu...
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Baš sam gledala danas jednu emisiju gdje pretilima pomažu da smršave i promijene život...jer to za pretile mršavljenje upravo i znači - promjena života. Jer sa 50 kila viška život ti je u velikoj mjeri time obilježen i pod utjecajem toga.
Ja ne osuđujem takve osobe, dapače, meni je uglavnom tih ljudi žao, jer je to bolest, i većina njih se prejeda zato jer imaju nekih emocionalnih problema, proživljenih trauma i slično, i stvarno je teško gledati osobu koja se je dovela u to stanje jer nema nikakve kontrole ne samo nad onim što jede, nego nad svojim životom općenito.
I takvim osobama bi bližnji trebali biti podrška u tome da smršave, ukazati im da imaju problem i pomoći im da se toga riješe. A ne ih tapšati po ramenu i govoriti im da je ok što su pretili dok god se oni dobro osjećaju u svom tijelu.
Nećeš ni alkoholičaru stisnut ruku i platit mu turu.
A ova djevojka bi upravo htjela da ju svi virtualno tapšaju po ramenu, a kad joj netko da reality check i kaže da bi trebala misliti na svoje zdravlje, onda se ona vrijeđa, a osobe koje ju kritiziraju su babaroge. Ma kako da ne.
Ja ne osuđujem takve osobe, dapače, meni je uglavnom tih ljudi žao, jer je to bolest, i većina njih se prejeda zato jer imaju nekih emocionalnih problema, proživljenih trauma i slično, i stvarno je teško gledati osobu koja se je dovela u to stanje jer nema nikakve kontrole ne samo nad onim što jede, nego nad svojim životom općenito.
I takvim osobama bi bližnji trebali biti podrška u tome da smršave, ukazati im da imaju problem i pomoći im da se toga riješe. A ne ih tapšati po ramenu i govoriti im da je ok što su pretili dok god se oni dobro osjećaju u svom tijelu.
A ova djevojka bi upravo htjela da ju svi virtualno tapšaju po ramenu, a kad joj netko da reality check i kaže da bi trebala misliti na svoje zdravlje, onda se ona vrijeđa, a osobe koje ju kritiziraju su babaroge. Ma kako da ne.
somehow I manage
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Bas to, zeli virt. srecu.gospođa Brams wrote: A ova djevojka bi upravo htjela da ju svi virtualno tapšaju po ramenu, a kad joj netko da reality check i kaže da bi trebala misliti na svoje zdravlje, onda se ona vrijeđa, a osobe koje ju kritiziraju su babaroge. Ma kako da ne.
A mogla se sexat ko insan, izrodit nemiranu djecu, skakat za njima, trci za ovim, onim...
Bas si iz onog sistema, sta ako nece da se dize.. sta ako zeli bit debela djevojka... gdje si procitala da se ona zali na svoje kg.. i da pokusava smrsavit...gospođa Brams wrote: E pa sranje je, djevojka umjesto da vodi internet ratove nek se digne sa svoje debele guzice i počne vježbat, dok još ima vremena da joj se tijelo i organizam vrati u normalu.
Samo me nervirate... Sad, nakon ovih postova o njoj ja cu biti na ravnoj nuli u njenim ocima
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ako želi bit debela djevojka za sebe, nek bude, ako svoje stanje promovira po internetu kao poželjno i lijepo, onda ja imam pravo izraziti mišljenje o tome.rima wrote:Bas si iz onog sistema, sta ako nece da se dize.. sta ako zeli bit debela djevojka... gdje si procitala da se ona zali na svoje kg.. i da pokusava smrsavit...gospođa Brams wrote: E pa sranje je, djevojka umjesto da vodi internet ratove nek se digne sa svoje debele guzice i počne vježbat, dok još ima vremena da joj se tijelo i organizam vrati u normalu.
Samo me nervirate... Sad, nakon ovih postova o njoj ja cu biti na ravnoj nuli u njenim ocima
Mislim, boli me briga za mog pretilog susjeda Peru koji ima toliku trbušinu da je svoj kurac zadnji put vjerojatno vidio za vrijeme prve Jugoslavije, ali da mi Pero počne po ulici promovirat pretilost onda bi mu lijepo rekla svoje mišljenje.
A vi možete bit politički korektni koliko god želite.
somehow I manage
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Smeta nam i Donna Ares.. Otkud joj pravo da pjeva dok umire? 
Msm, brabonjajte vi koliko želite, ali cura ima pravo biti debela i tri tone.
To je njen život, njen blog, njene slike, sve njeno.
Čujem da su u nekim zemljama, već zabranjene premršave manekenke.
Što li, pitam se? Čega je više u medijima, vijesti o atrofiranim curama, jer su htjele biti vitke ili možda vijesti o debelim curama, jer su htjele biti debele? Naravno da je ono prvo. Sliku ste vidjeli. To je postavljeni standard. To nije žensko.
Taj se standard, kako mi se čini, neće održati u narednih nekoliko godina. Svijet je pokrenut.
Msm, brabonjajte vi koliko želite, ali cura ima pravo biti debela i tri tone.
To je njen život, njen blog, njene slike, sve njeno.
Čujem da su u nekim zemljama, već zabranjene premršave manekenke.
Što li, pitam se? Čega je više u medijima, vijesti o atrofiranim curama, jer su htjele biti vitke ili možda vijesti o debelim curama, jer su htjele biti debele? Naravno da je ono prvo. Sliku ste vidjeli. To je postavljeni standard. To nije žensko.
Taj se standard, kako mi se čini, neće održati u narednih nekoliko godina. Svijet je pokrenut.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Nemoj tako, mora neko biti i mrsav.Krokodil Behko wrote:Ovo nije prva vijest na tu temu. Svijdelo se to nekima ili ne, bucke su digle vugla i ponosno se slikaju. Bar su ljepše od ovog strašila na slici
Kome je bog dao da bude takav kakav jeste, nek takav i bude. Ok, malo neke razumne brige o zdravlju, izgledu i težini ali svi ekstremni oblici promjena tjelesne težine su ipak ekstremni i nisu zdravi.
Zdravo je biti mršav ako je neko prirodno takav. Npr ja
Mogu ja i bildati i pojesti pečenog vola, ali kad stanem na vagu, opet će biti oko 73-76 kg.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Brams malo me čudi što ovako razmišljaš jer inače imaš tolerancije prema svemu.
I ti koji su rođeni debeli mogu smršati ali to je borba koja traje čitav život.
Možda cura jednostavno ne želi gladovati čitav život, brojati kalorije i provesti trećinu života na sobnom biciklu. Možda između toga i debljine bira debljinu. Nije možda nego jest. I kad je već odlučila ostati debela čitav život bolje je za nju što se takva prihvatila i što voli samu sebe nego da pada u depresiju.
Zašto si tako sigurna? Jedna stvar je kad u jednoj fazi života nakupiš kilograme npr u trudnoći pa se lakše vratiti na prvobitno stanje a druga stvar je kad se rodiš ko bucmasta beba i ostaneš takav čitav život.Ovo baš nije isto, jer nije da možeš utjecati na vlastitu seksualnu orijentaciju, ali itekako možeš utjecati na svoju kilažu, koliko ćeš jesti i koliko ćeš vježbati.
I ti koji su rođeni debeli mogu smršati ali to je borba koja traje čitav život.
Možda cura jednostavno ne želi gladovati čitav život, brojati kalorije i provesti trećinu života na sobnom biciklu. Možda između toga i debljine bira debljinu. Nije možda nego jest. I kad je već odlučila ostati debela čitav život bolje je za nju što se takva prihvatila i što voli samu sebe nego da pada u depresiju.
...jedno je bit deblji..a drugo ovo sto smo vidili...
Oblinama svaka cast samo bojim se da su njene izmakle kontroli
I obicno to nije ni urodjena stvar vec posljedica nezdravog nacina zivota...Naravno nije zasluzila vrijedjanje ali bilo bi previse ocekivat divljenje 
Ali ovakve dame su doslovce i bile Boginje od kamenog doba pa sve do šezdesetih godina prošlog stoljeća kad je engleska manekenka "Twiggy" u javnosti popularizirala mršavost. Još i danas možete čuti ljude u "zlatnim godinama" kako zanovijetaju mršavim osobama da su anoreksične, slabokrvne, vidno boležljive... Ne tako davno, praktički do jučer su ovakve, ugodno popunjene dame, bile oličenje plodnosti jer se smatralo da će zbog širokih bokova moći puno rađati a da ni ne osjeti, kao da prdne, zbog krupnih grudi moći dojiti čak i susjedovu djecu a krupnoća ja bila sinonim za snagu i izdržljivost za rad u polju pa su takve dame bile uspoređivane sa današnjim traktorom John Dere 8530. Uvjeren sam kako se i mnogi današnji muškarci "pale" na ovako ugodno popunjene dame a možda bi se koji od njih i javio na ovoj temi da se neki forumaši ne natječu ovdje tko će dalje pljunuti. Tko voli nek izvoli. Siguran sam da ste skoro svi bili u blizini ovakvih i sličnih dama na nekoj plaži nekad i negdje baš kao i ja ali ja ovakve ljepotice doživljavam podjednako baš kao i sve druge ljepotice koje nisu moje prve dame i ne pada mi na pamet da privatno a kamo li javno komentiram njihov izgled osim da su barem vjerojatno ako ne i sasvim sigurno u nečemu prekrasne kao i sve druge dame. Da se volimo, meni bi ova dama bila najsavršenije biće a ovako mi je samo lijepa na svoj način. Za mene je to ipak jedna dama u prvom redu. Njena javna obnaženost me ne smeta ništa više od ostalih dama koje se ovako javno eksponiraju.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5261 times
- Been thanked: 7455 times
Gest ove djevojke dodje mi nekako poput onog koji mi prenesu ljudi/zene koje trce uz cestu.
Sugerisu : volim svoje tijelo i do zdravlja mi je ali mi je jos draze gusiti se prasinom.
Svi me moraju vidjeti i primjetiti , svi trebaju znati koliko se volim.
Egzibicionizam.
Ovako servirane njene debljine porucuju : jedite i gutajte koliko vam je volja jer uvijek ce se naci ona/j
koji ce vam aplaudirati za ono sto vas jednog dana moze i ubiti.
Isto tako svakodnevne anoreksicne figure koje nas okruzuju.. imaju svoju tezinu.
Pitam se da li bi doista osoba koja voli i postuje svoje tijelo sepurila isto na slican nacin ?
Ne vjerujem.
Sugerisu : volim svoje tijelo i do zdravlja mi je ali mi je jos draze gusiti se prasinom.
Svi me moraju vidjeti i primjetiti , svi trebaju znati koliko se volim.
Egzibicionizam.
Ovako servirane njene debljine porucuju : jedite i gutajte koliko vam je volja jer uvijek ce se naci ona/j
koji ce vam aplaudirati za ono sto vas jednog dana moze i ubiti.
Isto tako svakodnevne anoreksicne figure koje nas okruzuju.. imaju svoju tezinu.
Pitam se da li bi doista osoba koja voli i postuje svoje tijelo sepurila isto na slican nacin ?
Ne vjerujem.
Svijest ima sidrište.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Apsolutno mi se yebe da li neko ima 46 ili 246 kila.Ako je hodanje po kuci u gacama jedino sto znas,za mene si tuka i kapak.
Znaci nisam dvolicna da jednima pljescem,a drugima osporavam to pravo,samo zato jer im vage razlicito pokazuju.
To je zanimanje koje niko ne bi savjetovao kcerci,ma koliko se palamudilo o toleranciji.
Druga tema govori onoj izvjesnoj Sashi,kako li vec,koju je yebavalo milion ljudi,doslovce "ljudi" pisali i srali na nju,yebavala se sa zivotinjama i sad slijedi carobna rijec:tolerancija.mahnes ljudima nosom ispred nje i svi potrce biti tolerantni.Postovati,uvazavati,prihvatati.Ja vas pitam:koga?
Kad iz prikrajka pogledam vidim da nam je kompletna slika o pravim vrijednostima totalno otisla u qurac,i to u toj mjeri da uopće ne znamo sta bulaznimo vise.
Ne mogu uopce da se sjetim kad je zadnji put neko napisao ili rekao jedno slovo pozitive ili hvale o zeni koja uzgaja paprike pa presjeda neke 3-4 autobuske stanice da stigne do pijace da ih proda pa kupi djeci knjige.Yebes nju.Uopce nije kul pricati o paprikama,svasta.
Kod nas jedna zena svaki dan slozi 10 paleta drva.To joj je norma.Dodje u sabah,trpa palete ko masina,nevjerovatno,i ode kuci u aksam.
Jao kakve sam se sve gluposti nacitala na portalima,ama niko da slova napise o toj zeni.(Maltene u komsiluku joj urednik jednog portala).
Zasto?Jer ona ne zivi od lajkova.Yebenih,pos*anih,lajkova(od same mi se rijeci povraca).
A ko ne zivi od lajkova,nije u trendu,a ako nisi u trendu nisi ni zanimljiv.
Ne mora samo te zene,uzela sam bezze primjer.Kad ste zadnji put kupili novine/otvorli portal a da ste procitali nesto o Bosnjackom institutu ili Ekonomskom institutu u Sarajevu?
Lani je dobio sredstva od svjestske banke za jedan projekat,ja ne upratih retka.
I onda dodje neko od urednika (u ovom slucaju Maja),i kaze:"znas vi vodite brigu o nekim ljudima i zavirujete u njihove zivote"?
Molim? Mi zavirujemo ili oni bombarduju drustvene mreze,lijepe slike,guraju,izazivaju,posto-poto pokusavaju privuci paznju.
Urednici se upecaju,pa kako nas generalno smatraju retardima koje strahovito zanima ko je kome sinoc utjero u nekom rijalitiju,siluju nas ovime s*anjem.
Doslovce,siluju,bombarduju.I vi se predate.Otvarate sta ima.Sta se nudi.Ponekad prezriv komentar dam opcenito ali onda iskacu komentari tipa:"ljubomorna si...netolerantna si....".e da me yebes ne znam kako da se ponasam........
Sama sam otvarala temu protiv ovakvog s*anja u medijima(eto moze se i naci negdje)s pocetka mog forumasenja tu......a sad kad je balkon otvorio istu,nisam vise ni ucestvovala.........nema svrhe....
Nisu nam bolje ni komsije.Necete naci nista o Rudzer Boskovicu,ali cete zato naci 4281 clanak na osvrt o Nivesinoj knjizi u kojoj ona detaljo opisuje kako su je ljudi razvlacili ko zvaku.Valjda ce sinovima u amanet ostaviti.
I kad udjes na temu cisto da pljunes,kazu"aha,ti si ljubomorna"........jest,kako ste me skuzili...........ono,sanjam o tome da sam jeftina kurva ali nikako da uspijem,tesko je uspjeti u tome...........
I sad ovo nesto popularno,bucke se skidaju.Koga briga koliko kila imas?Haj fati se metle i ocisti nesto,prodaji na tezgi,konobari,studiraj,dobij desetku,ucini oca ponosnim.Nemojte samo okolo hodati u gacama ebo vas obraz i ocekivati aplauze.Zasto?"zato sto sam ja sebe prihvatila"...........
.pa sta mene briga,nisi izmislila lijek za rak,tvoje su kile imala ih viska ili manjka,nema ti druge nego prihvatiti ih.........zar je ovo postalo vrijedno ovacija i lajkova?Jesmo li dotle dosli?
Znaci nisam dvolicna da jednima pljescem,a drugima osporavam to pravo,samo zato jer im vage razlicito pokazuju.
To je zanimanje koje niko ne bi savjetovao kcerci,ma koliko se palamudilo o toleranciji.
Druga tema govori onoj izvjesnoj Sashi,kako li vec,koju je yebavalo milion ljudi,doslovce "ljudi" pisali i srali na nju,yebavala se sa zivotinjama i sad slijedi carobna rijec:tolerancija.mahnes ljudima nosom ispred nje i svi potrce biti tolerantni.Postovati,uvazavati,prihvatati.Ja vas pitam:koga?
Kad iz prikrajka pogledam vidim da nam je kompletna slika o pravim vrijednostima totalno otisla u qurac,i to u toj mjeri da uopće ne znamo sta bulaznimo vise.
Ne mogu uopce da se sjetim kad je zadnji put neko napisao ili rekao jedno slovo pozitive ili hvale o zeni koja uzgaja paprike pa presjeda neke 3-4 autobuske stanice da stigne do pijace da ih proda pa kupi djeci knjige.Yebes nju.Uopce nije kul pricati o paprikama,svasta.
Kod nas jedna zena svaki dan slozi 10 paleta drva.To joj je norma.Dodje u sabah,trpa palete ko masina,nevjerovatno,i ode kuci u aksam.
Jao kakve sam se sve gluposti nacitala na portalima,ama niko da slova napise o toj zeni.(Maltene u komsiluku joj urednik jednog portala).
Zasto?Jer ona ne zivi od lajkova.Yebenih,pos*anih,lajkova(od same mi se rijeci povraca).
A ko ne zivi od lajkova,nije u trendu,a ako nisi u trendu nisi ni zanimljiv.
Ne mora samo te zene,uzela sam bezze primjer.Kad ste zadnji put kupili novine/otvorli portal a da ste procitali nesto o Bosnjackom institutu ili Ekonomskom institutu u Sarajevu?
Lani je dobio sredstva od svjestske banke za jedan projekat,ja ne upratih retka.
I onda dodje neko od urednika (u ovom slucaju Maja),i kaze:"znas vi vodite brigu o nekim ljudima i zavirujete u njihove zivote"?
Molim? Mi zavirujemo ili oni bombarduju drustvene mreze,lijepe slike,guraju,izazivaju,posto-poto pokusavaju privuci paznju.
Urednici se upecaju,pa kako nas generalno smatraju retardima koje strahovito zanima ko je kome sinoc utjero u nekom rijalitiju,siluju nas ovime s*anjem.
Doslovce,siluju,bombarduju.I vi se predate.Otvarate sta ima.Sta se nudi.Ponekad prezriv komentar dam opcenito ali onda iskacu komentari tipa:"ljubomorna si...netolerantna si....".e da me yebes ne znam kako da se ponasam........
Sama sam otvarala temu protiv ovakvog s*anja u medijima(eto moze se i naci negdje)s pocetka mog forumasenja tu......a sad kad je balkon otvorio istu,nisam vise ni ucestvovala.........nema svrhe....
Nisu nam bolje ni komsije.Necete naci nista o Rudzer Boskovicu,ali cete zato naci 4281 clanak na osvrt o Nivesinoj knjizi u kojoj ona detaljo opisuje kako su je ljudi razvlacili ko zvaku.Valjda ce sinovima u amanet ostaviti.
I kad udjes na temu cisto da pljunes,kazu"aha,ti si ljubomorna"........jest,kako ste me skuzili...........ono,sanjam o tome da sam jeftina kurva ali nikako da uspijem,tesko je uspjeti u tome...........
I sad ovo nesto popularno,bucke se skidaju.Koga briga koliko kila imas?Haj fati se metle i ocisti nesto,prodaji na tezgi,konobari,studiraj,dobij desetku,ucini oca ponosnim.Nemojte samo okolo hodati u gacama ebo vas obraz i ocekivati aplauze.Zasto?"zato sto sam ja sebe prihvatila"...........
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
da se neka mrsavica slika i hoda u donjem rublju...dali bi tada ovoliko komentarisali...ili bi balili 
samo sto ne shvataju pojedini da se bali i na deblje zene
jer su i one lijepe
i naravno izgleda da je normalno ako neka "zgodna" djevojka od 50 kg hoda po kuci u donjem rublju, ali ako neka djevojka malo punija to isto radi, onda to treba da se komantarise na dugo i siroko
a kako bi bilo da komentarisemo one mrsave da su anorexicne i sl

samo sto ne shvataju pojedini da se bali i na deblje zene
jer su i one lijepei naravno izgleda da je normalno ako neka "zgodna" djevojka od 50 kg hoda po kuci u donjem rublju, ali ako neka djevojka malo punija to isto radi, onda to treba da se komantarise na dugo i siroko
a kako bi bilo da komentarisemo one mrsave da su anorexicne i sl
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
.....boldiraj moj dio u kome kazem išta iole priblizno tome........
.........
taj drugi dio niko ne osporava,vrlo mi je poznato da postoje stranice sa bucama,za ljubitelje buca.......a njih ima mnogo.......ali to uopce nije bit i ne znam uopce kako se doslo do toga i zasto se uhvatilo za to i baca nam se u glavu uporno.........
taj drugi dio niko ne osporava,vrlo mi je poznato da postoje stranice sa bucama,za ljubitelje buca.......a njih ima mnogo.......ali to uopce nije bit i ne znam uopce kako se doslo do toga i zasto se uhvatilo za to i baca nam se u glavu uporno.........
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4125 times
- Been thanked: 3097 times
Na temi se nije desla kritika, nego pljuvacina. Kao ona je 'jadna' samim tim sto ima viska kg, i kao takvu je se moze nazvati nista manje nego 'glupom krmacom'. Od strane osobe koja ima unuke ali jos nije spoznala niti osnovne stvari u zivotu. Nista, prazan skup. Ili je licemjerno sazaljevati. Jer cime si ti zaduzila svijet (ili bilo ko ko je vrijedja) da nju zalis, a cim je zalis smatras se boljom od nje? Po cemu se ti istices? Koji su tvoji kvaliteti?gospođa Brams wrote:Baš sam gledala danas jednu emisiju gdje pretilima pomažu da smršave i promijene život...jer to za pretile mršavljenje upravo i znači - promjena života. Jer sa 50 kila viška život ti je u velikoj mjeri time obilježen i pod utjecajem toga.
U cemu si bolja - sto si se vise objektificirala mozda - zivis u kalupu za koji tebe pripremilo drustvo i tapse te po ramenu, samu sebe tapses po ramenu, i drzis govor kao da se tu skupljaju osobe sa posebnim potrebama.
Je li ides ulicom i sazaljevas ruzne, one sa skoliozom kicme, one sa krivim nogama, neobicnim oblikom glave, velikim nosom, celave, blablabla. Jer jos nisam vidjela osobu koja nema manu, a vidjela sam mnoge koji se nazivaju lijepima.
Behko je dao izvrstan komentar - zalis li i Donnu Ares (google je tvoj prijatelj), izgubila je kosu od kemoterapije, karcinom joj je u zadnjem stadiju - a ona malogradjanima stane na binu i pjeva!?! Zamisli kako malogradjani povracaju po coskovima, jer treba staviti u kalup svaku osobu da bi bila prihvatljiva prosjecnim umovima.
I odkud ta neutaziva potreba za patroniziranjem - pripisivanjem emocionalnih poteskoca i trauma djevojci koja je izuzetno hrabra (jer je svijet pun osoba slicnih tebi kojima ne treba puno da nekome popuju o ovme ili onome, dakle nicim nisi odmakla od prosjeka od kojeg bi da oskocis), stala je i rekla: Ovo sam ja, i divna sam!
I jeste divna. Ne umisljaj si da svi vidimo sve robotiziranim ocima kojima upravlajuju mediji i oblikuju ih u ono sto zele date sezone. Ona je izuzetna samim tim sto nije predvidljivo dosadna (pa ni u fizickom aspektu). Imam prijateljicu koja je san svakog muskica na forumima i u RL. Savrsenstvo fizickih oblika i proporcija. I nije losa u biti, ali je prazna. Prazna je jer je opterecena. Opterecena je jer je zrtva (diktata medija i zelje da se u svakom trenutku dopadne svakom muskarcu). Ponekad je vidim kako flerta i sa zenama, ukljucujuci mene. Ona toga nije svjesna, to joj je toliko preslo u modus operandi da to vise i ne primjecuje. Nju treba zaliti, a takvih je mnogo vise nego ovakvih kao ova cura.
Ova cura za razliku od tih miliona zrtava koje se krecu svijetom u zelji da budu prihvacene po svaku cijenu - od mass-operacija noseva do presmjesnih silikona i milion drugih zahvata u potrazi nedostiznog ideala fizickog izgleda, - je individua. Samim tim sto se suprotstavila cijeloj globalnoj masineriji koja zene upucuje na odredjeni 'prihvatljivi' izgled. Or else. Sto se dalo vidjeti i na temi.
Njoj respect sto je zagrebala roznjace i umove (i one koji se vole nazivati osobama koje posjeduju um), a 'savrsenima' daleko kuca od moje.
F. that bull****.
p.s. Danas razbijamo predrasude uzgred; igrom slucaja nazalost poznajem poprilican broj istraumatiziranih ljudi, i za tvoju informaciju njihova tjelesna tezina nije u korelaciji sa njihovim traumama.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
..evo da utvrdim još jedno i da mi je rođeno dijete nazva bi je glupom krmačom...nisam to reka zbog tezine jer svatko od nas je takav kakav je nego zbog prezentiranja sebe kao takve je pomanjkanje dobrog ukusa...sad ako tebe piče kompleksi zbog težine tvoj problem ne moraš to spuštat na osobnu razinu...i stalno me čačkaš a moliš da ti se ne obraćam
i sjeti se da postoje djete.. 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41494 times
- Been thanked: 28285 times
Meni je fina
u pupak
Postoje ljudi koji te zaborave