Nasilje u porodici
Moderator: spacebound
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1266 times
- Been thanked: 4264 times
- Status: Online
Re: Nasilje u porodici
Pise sad da je isla tamo na sud gdje vec, trazila advokata da joj oslobode muza i da povuce tuzbu 

Life's a game made for everyone and love is a prize
Skyfall is where we start
A thousand miles and poles apart
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3398 times
- Been thanked: 6288 times
Nije normalna..Ledena wrote: 12 Oct 2024, 22:25 Pise sad da je isla tamo na sud gdje vec, trazila advokata da joj oslobode muza i da povuce tuzbu![]()
niko tu nije kriv..
osim stvoritelja..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12085 times
- Been thanked: 12658 times
- Status: Offline
To je tako cestoLedena wrote: 12 Oct 2024, 22:25 Pise sad da je isla tamo na sud gdje vec, trazila advokata da joj oslobode muza i da povuce tuzbu![]()

- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1266 times
- Been thanked: 4264 times
Nek me osudi ko hoce, al te zene treba tuci kad su kobile.immuno wrote: 12 Oct 2024, 22:48To je tako cestoLedena wrote: 12 Oct 2024, 22:25 Pise sad da je isla tamo na sud gdje vec, trazila advokata da joj oslobode muza i da povuce tuzbu![]()
bezbroj puta se desilo dovedu zenu modru, krvari iz nosa ,usne isjecene ,lomovi , ovdje je zakon da ako nije dosla sa policijom odmah je pozivaju zbog prijave i podizanja optuznice ..u 80 % slucajeva ne zele cak sta vise brane ga .....
Cuj branit ga, pa sta je to u mozgu
Life's a game made for everyone and love is a prize
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1505 times
- Been thanked: 2827 times
Nema to veze sa ženom ili muškarcemimmuno wrote: 12 Oct 2024, 22:48To je tako cestoLedena wrote: 12 Oct 2024, 22:25 Pise sad da je isla tamo na sud gdje vec, trazila advokata da joj oslobode muza i da povuce tuzbu![]()
bezbroj puta se desilo dovedu zenu modru, krvari iz nosa ,usne isjecene ,lomovi , ovdje je zakon da ako nije dosla sa policijom odmah je pozivaju zbog prijave i podizanja optuznice ..u 80 % slucajeva ne zele cak sta vise brane ga .....
Ako nazovem policiju i oni obave uvidjaj i negiras to, onda Mozes platiti i kaznu
NPR komisija se povadja da komisijom ovi dodju na uvidjaj i ako utvrde da nema ničega plaća kaznu onaj ko je zvao zbog lažne objave
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 3985 times
- Been thanked: 1964 times
@ledena
Manipulatorska posla
A sigurno nema nikoga da je stavi u zastitu i otvori oci, oca, brata, sestru.
Tesko je to objasniti dok ti se to ne desi
Manipulatorska posla
A sigurno nema nikoga da je stavi u zastitu i otvori oci, oca, brata, sestru.
Tesko je to objasniti dok ti se to ne desi
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1505 times
- Been thanked: 2827 times
Ma voli ga zato, sigurno je on i posesivan, ljubomoran, odredjuje joj sa kim ce se družiti šta oblačiti i gdje izlaziti.
A nju to pali jer joj je zastitincki nastrojen u njenoj glavi
A nju to pali jer joj je zastitincki nastrojen u njenoj glavi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20489 times
- Been thanked: 18509 times
Zato što ne razumiješ kako do toga uopšte dođe. Nije to ni blizu jednostavno kako ti misliš.Ledena wrote: 12 Oct 2024, 23:26Nek me osudi ko hoce, al te zene treba tuci kad su kobile.immuno wrote: 12 Oct 2024, 22:48
To je tako cestobezbroj puta se desilo dovedu zenu modru, krvari iz nosa ,usne isjecene ,lomovi , ovdje je zakon da ako nije dosla sa policijom odmah je pozivaju zbog prijave i podizanja optuznice ..u 80 % slucajeva ne zele cak sta vise brane ga .....
To su obično žene koje su ubijene u pojam od dugoročnog i konstantnog psihičkog i fizičkog nasilja i koje su sebe izgubile. Koje sebe vide kao krivca u tome svemu bez obzira na sve, koje se plaše posljedica, koje bi prije da zaborave šta se desilo jer vole tu osobu i sve ostalo što dolazi sa time. Do te mjere da to ne vide kao bilo kakvo nasilje, već ono što zaslužuju i da muškarac ima pravo to raditi. Ima čitava psihologija o tome i razna literatura. Isto je ovo i u Americi i u Bosni i u Šri Lanki.
Last edited by Masamune on 12 Oct 2024, 23:43, edited 2 times in total.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
Upravo tako, cesto joj i sama mati otac kazu ti si kriva itd, ako njega izgubi ona misli propala jeMasamune wrote: 12 Oct 2024, 23:37Zato što ne razumiješ kako do toga uopšte dođe. Nije to ni blizu jednostavno kako ti misliš.Ledena wrote: 12 Oct 2024, 23:26
Nek me osudi ko hoce, al te zene treba tuci kad su kobile.
To su obično žene koje su ubijene u pojam od dugoročnog i konstantnog psihičkog i fizičkog nasilja i koje su sebe izgubile. Koje sebe vide kao krivca u tome svemu bez obzira na sve, koje se plaše posljedica, koje bi prije da zaborave šta se desilo jer vole tu osobu i sve ostalo što dolazi sa time. Do te mjere da to ne vide kao bilo kakvo nasilje, već ono što zaslužuju i da muškarac ima pravo to raditi. Ima čitava psihologija o tome i razna literatura. Isto je ovo i u Americi i u Bosni i u Šri Lanki.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3398 times
- Been thanked: 6288 times
Cuj, ako zena kaze, da oficir muskarac, koji odbije se rukovati sa zenom u pravu,
sta ocekivati od zene kad je muz prebije, nego da kaze, hocu jos, jer je to Bozija volja..
sta ocekivati od zene kad je muz prebije, nego da kaze, hocu jos, jer je to Bozija volja..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 8824 times
- Been thanked: 7645 times
Pogledala sam snimak i nije mi jasno kako je neka druga žena bila tu s njima i sve mirno posmatrala.
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma
- Has thanked: 3985 times
- Been thanked: 1964 times
Upravo ovo sto Masamune kaze. I to su uglavnom zene koje su sigurno puno bolje po karakteru nego nasilinik. One su dale nekome rijeci, potpisale papir, osjecaju odgovornost prema djeci, prijeteljima, roditeljima ako ih imaju itd itd.
Nije tako lako izaci iz toga i shvatiti da to nije njihova greska. Ali za to treba imati prave ljude kod sebe da ti kazu : halo ba sta se to desava nije to uredu. Malo zena ima takvu podrsku, prvo ne mogu je traziti kod prijatelja jer su i oni puni predrasuda i svako gleda svoja posla, roditelji su mozda nemoci da pomognu finansijski i emotivno itd
I na kraju takvoj zeni kad izadje iz tog zacaranog kruga, ako ikad izadje, trebaju godine i godine da se oporavi i poslozi svoj zivot kako treba. Neke mozda nikad to i ne dozive. Mislim na oporavak.
Nije tako lako izaci iz toga i shvatiti da to nije njihova greska. Ali za to treba imati prave ljude kod sebe da ti kazu : halo ba sta se to desava nije to uredu. Malo zena ima takvu podrsku, prvo ne mogu je traziti kod prijatelja jer su i oni puni predrasuda i svako gleda svoja posla, roditelji su mozda nemoci da pomognu finansijski i emotivno itd
I na kraju takvoj zeni kad izadje iz tog zacaranog kruga, ako ikad izadje, trebaju godine i godine da se oporavi i poslozi svoj zivot kako treba. Neke mozda nikad to i ne dozive. Mislim na oporavak.
Ja se uvijek puno smijem s tobom, to je čudo nevidjeno.
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6152 times
- Been thanked: 4203 times
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
Sta ce da i nju isuta,ovo se saceka i zviz.Zizi wrote: 13 Oct 2024, 00:13 Pogledala sam snimak i nije mi jasno kako je neka druga žena bila tu s njima i sve mirno posmatrala.
Ovaj je grad,mali za nas...
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
Ma il je strah il ce mu bit buduca.Bobi wrote: 12 Oct 2024, 21:07 Ležla dva sata onesvješčena a sta je ta druga ženska osoba radila, pregledao sam snimak, ta druga žena nije mrdnula guzicom sa kauča ?
Ovaj je grad,mali za nas...
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44539 times
- Been thanked: 7946 times
Pajdo najbitnije si masio a to je da je broj jedan izolacija od prijatelja i roditelja. Kad se zena izoluje onda se rade dalji koraciMasamune wrote: 12 Oct 2024, 23:37Zato što ne razumiješ kako do toga uopšte dođe. Nije to ni blizu jednostavno kako ti misliš.Ledena wrote: 12 Oct 2024, 23:26
Nek me osudi ko hoce, al te zene treba tuci kad su kobile.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Ma mogao sam duži post napisati i nabrojati još više, ali je bilo kasno pa sam skratio koliko sam mogao.ElTriconi wrote: 13 Oct 2024, 08:16Pajdo najbitnije si masio a to je da je broj jedan izolacija od prijatelja i roditelja. Kad se zena izoluje onda se rade dalji koraciMasamune wrote: 12 Oct 2024, 23:37
Zato što ne razumiješ kako do toga uopšte dođe. Nije to ni blizu jednostavno kako ti misliš.
To su obično žene koje su ubijene u pojam od dugoročnog i konstantnog psihičkog i fizičkog nasilja i koje su sebe izgubile. Koje sebe vide kao krivca u tome svemu bez obzira na sve, koje se plaše posljedica, koje bi prije da zaborave šta se desilo jer vole tu osobu i sve ostalo što dolazi sa time. Do te mjere da to ne vide kao bilo kakvo nasilje, već ono što zaslužuju i da muškarac ima pravo to raditi. Ima čitava psihologija o tome i razna literatura. Isto je ovo i u Americi i u Bosni i u Šri Lanki.![]()
I jeste, to je tačno i alarm kojeg treba prepoznati. A sve počinje teškim manipulacijama i lažima.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8960 times
- Been thanked: 10630 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12085 times
- Been thanked: 12658 times