Vojska BiH

Moderator: Krokodil Behko

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3830 times
Been thanked: 3537 times
Status: Offline

Re: Austrijski mediji: Oficir iz BiH izazvao skandal, odbio se rukovati s ministricom "iz vjerskih razloga"

Post by Naseef Mushroom » 07 Oct 2024, 18:27

bosnjakinja wrote: 07 Oct 2024, 18:25
Naseef Mushroom wrote: 07 Oct 2024, 17:49
Napisao sam odmah kada je Schmidt nametnuo zakone i ignorisao volju jednog naroda, da će to pokrenuti domino efekat.
Naravno neće niko postati vehabija, kako ste nas ionako uvijek gledali i što bi željeli da to postanemo, ali će mnogi plakati za onom Bosnom i Hercegovinom koja je postojala prije Schmidtovog nametanja.
Evo gdje taj protest?
Ljudi ne izlaze na proteste zbog problema kojih smo itekako svjesni da postoje, pa ne možemo reći da nema tih problema, samo zato jer nema protesta.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22575 times
Been thanked: 5990 times

Re: Austrijski mediji: Oficir iz BiH izazvao skandal, odbio se rukovati s ministricom "iz vjerskih razloga"

Post by Veca » 07 Oct 2024, 22:41

ironman wrote: 07 Oct 2024, 18:25 Ama iz aviona se to vidi.
Reko bih nabijem ih naq.
Al necu.

nista ti ne fali Veneru nabit, sto :D
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Bego
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 239 times
Been thanked: 1564 times

Post by Bego » 07 Oct 2024, 22:54

Bolje ga staviti u utičnicu.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 07 Oct 2024, 23:05

Ka d ti meni kazes da sam budala...
ja cu ti dokazati da mogu biti i veca budala nego sto ti mislis.. :123
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1341 times
Been thanked: 1601 times

Post by Sioux » 08 Oct 2024, 21:06

Venera wrote: 07 Oct 2024, 17:41 Preimenujte forum u bošnjakistan vehabistan forum. :mah
Ostani, zvaćemo vatikanske križarske armije da nas brane :place
Pogled Joca Vujičića

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4266 times
Been thanked: 3182 times

Post by Melek » 08 Oct 2024, 21:12

U sta da onda preimenujemo sve one "hzhb-krstarica" forume, ti jarca :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9281 times
Been thanked: 11036 times

Post by Krokodil Behko » 10 Oct 2024, 18:02

Venera wrote: 07 Oct 2024, 17:00
Bošnjaci se ozbiljno povehabili, uključujući i mnoge na forumu, koji nisu ovako pisali.

Još samo detalj, ako se iko promijenio u nastupu, onda si to ti.
Zanimljivo, promjena koresponira s upošljenjem u državnoj agenciji, u kojoj je direktor (i to doživotni) Čovićev zet. Takođe, u toj državnoj agenciji, tu i tamo je uposlen poneki Bošnjak, u rangu portira Šemse, a brižljivo se krije od javnosti nacionalna struktura zaposlenih u agenciji.

I sad bih ja trebao vjerovati, kako si ti odjednom i na pravdi boga, postala žrtva zlih Bošnjakistanaca

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Oct 2024, 18:06

Ono kad neko totalno izvana dođe u BiH, među Bošnjake, mlati izdašnu državnu platu od poreza koje u ovoj državi, plaćaju uglavnom Bošnjaci (ostali su skoro pa kolektivno kriminalci) i onda kaže kako su se Bošnjaci povehabili. Pa jememu mater, naravno da će se narod dići protiv aparthejda, jer može na državne jasle svako, pa kad nestane Hrvata, onda će ih uvoziti sa strane, a Bošnjaci ako zapale šišu, nek znaju da ćemo ih optužiti za podršku Hamasu i ostalim p**kama materinama

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 10 Oct 2024, 18:16

Britanci imaju neko ostrvo negdje u nedodjiji,vukojebini,na njemu zive neki TAMILI...
Citam neki dan ...
Neka je frka tamo,svo stanovnistvo mora napustit taj mali otok.
Ovi su im predlozili da ih prebace na Balkan,tacnije u BH.
To govori i previse o njihovoj ozbiljnosti i pogleda na BH.
Pa ako se dole pocmu pojavljivat neke neobicne face,to je to.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 6618 times

Post by Matan » 10 Oct 2024, 19:00

Pasaga wrote: 10 Oct 2024, 18:16 Britanci imaju neko ostrvo negdje u nedodjiji,vukojebini,na njemu zive neki TAMILI...
Citam neki dan ...
Neka je frka tamo,svo stanovnistvo mora napustit taj mali otok.
Ovi su im predlozili da ih prebace na Balkan,tacnije u BH.
To govori i previse o njihovoj ozbiljnosti i pogleda na BH.
Pa ako se dole pocmu pojavljivat neke neobicne face,to je to.
U Rumuniju.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 12 Oct 2024, 22:34

NASTAVAK SAGE O OFICIRU KOJI SE ODBIO RUKOVATI SA AUSTRIJSKOM MINISTRICOM: Šta nam je rekao Helez, austrijski gradonačelnik zatražio ispitivanja "skandala"

Kako je nedavno u razgovoru za "Slobodnu Bosnu" potvrdio Helez, uputio je pismo ministrici odbrane Austrije Claudiji Tanner u kojem izražava žaljenje zbog postupka kadeta Oružanih snaga BiH tokom održane ceremonije u Bečkom Novom Mestu.

Image

Slučaj kada je oficir iz BiH na svečanosti prijema novih oficira u austrijske oružane snage na Terezijanskoj vojnoj akademiji odbio da se rukuje s ministricom odbrane Austrije zato što je žena, odnosno zato što nije u skladu s njegovom vjerom, izazvao je burne reakcije javnosti.

Od ministra odbrane BiH Zukana Heleza tražilo se da odbije potpisati ugovor o prijemu u vojnu službu kadeta zbog ovog incidenta, a njegov zamjenik Aleksandar Goganović čak ga je optuživao da je ugovor potpisan u tajnosti.

Kako je nedavno u razgovoru za "Slobodnu Bosnu" potvrdio Helez, uputio je pismo ministrici odbrane Austrije Claudiji Tanner u kojem izražava žaljenje zbog postupka kadeta Oružanih snaga BiH tokom održane ceremonije u Bečkom Novom Mestu.

Helez je za "SB" rekao kako je i o ovom slučaju razgovarao sa reisul-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem koji je rekao kakvo ovakvo ponašanje kadeta nije u skladu s našom tradicijom.

"Imao je na to pravo, ali po meni svako čija se vjerska ubjeđenja kose sa propisima koji su na snazi i pravilima ponašanja ne treba da se prijave u Oružane snage BiH", rekao je Helez za "SB".

Dodao je i kako će se odlučiti o daljnjem postupanju prema vojniku nakon što bude provedena unutrašnja istraga.

S Helezom smo prokomentirali i kako bi to poslalo lošu poruku s obzirom na to da već 10 godina traje bitka pripadnice OS BiH Emele Mujanović da nosi hidžab na radnom mjestu.

Slučaj će vjerovatno završiti i na Evropskom sudu za ljudska prava, no Mujanović institucije naše zemlje još to nisu odobrile.

"Našao sam rješenje za Emelu i za sad sam zadovoljan", rekao je Helez za "SB".

Sada reagirao austrijski političar

Kako prenose austrijski mediji, Klaus Schneeberger, austrijski političar iz redova ÖVP-a, uputio je otvoreno pismo bh. udruženju „Kulturverein bosnische Muslime Austria“ u kojem je iznio svoj stav, ali i zatraži dodatna pojašnjenja u vezi ovog svojevrsnog skandala.

S obzirom na to da se sve desilo u vojnoj akademiji koja se nalazi u Wiener Neudstadtu čiji je gradonačelnik upravo Schneeberger, on je odlučio da i javno iznese svoje protivljenje takvom ponašanju i osudi ga.

“Jedna stvar je sigurna: apsolutno je neprihvatljivo odbijanje rukovanja sa ženom iz vjerskih razloga! Takođe, neprihvatljivo je takav čin pravdati vjerskim razlozima”, napisao je Schneeberger.

On je dodao da od uglednih udruženja u Austriji dobije jasan signal te želi dodatna pojašnjenja:

“Samim time, od vas želim dodatna pojašnjenja, ali i da vaše udruženje pošalje jasan signal tolerancije i integracije u Wiener Neudstadtu Vi ste ti koji morate da budete primjer drugima i to i pokažete”, napisao je Schneeberger.

Podsjećamo, zbog odbijanja rukovanja sa ministricom, pozivajući se na svoja vjerska uvjerenja “koja mu ne dozvoljavaju da se rukuje s ženama”. Kao posljedica njegovog postupka, vojnik je odmah isključen iz ostatka ceremonije, a nije mu uručen ni tradicionalni akademijski prsten, što je potvrdilo Ministarstvo odbrane Austrije.

Austrijski mediji su prenijeli tada da je zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić bio unaprijed obaviješten o tome da se oficir neće rukovati s ministricom. Iz tog razloga, vojnik nije ni bio pozvan na binu. Tanner je izrazila nezadovoljstvo ovim incidentom, a Galić se kasnije izvinio u ime Bosne i Hercegovine.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9298 times
Been thanked: 8047 times

Post by Zizi » 13 Oct 2024, 00:23

Koji šupljator :D.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 13 Oct 2024, 15:54

Helez je u pravu ,takvi neka se ne prijavljuju u OS

i toj Emeli isto nije mjesto u OS,evo trebalo ju je pitati ksko bi se ona postavila da joj muskarac pruzi ruku? ili da mora u sklopu posla sa muskim spolom provesti odredjen peirod itd

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 19 Oct 2024, 10:19

Krokodil Behko wrote: 10 Oct 2024, 18:02
Venera wrote: 07 Oct 2024, 17:00
Bošnjaci se ozbiljno povehabili, uključujući i mnoge na forumu, koji nisu ovako pisali.

Zanimljivo, promjena koresponira s upošljenjem u državnoj agenciji, u kojoj je direktor (i to doživotni) Čovićev zet. Takođe, u toj državnoj agenciji, tu i tamo je uposlen poneki Bošnjak, u rangu portira Šemse, a brižljivo se krije od javnosti nacionalna struktura zaposlenih u agenciji.

I sad bih ja trebao vjerovati, kako si ti odjednom i na pravdi boga, postala žrtva zlih Bošnjakistanaca
Ja imam nula radnih dana u BiH. :cvijece
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 19 Oct 2024, 10:36

Venera wrote: 19 Oct 2024, 10:19
Krokodil Behko wrote: 10 Oct 2024, 18:02

Sama si pisala, da radiš tu.
Nemoj da ja sad rovim

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21327 times
Been thanked: 19288 times
Status: Online

Post by Masamune » 19 Oct 2024, 10:38

Čuj povehabili.

Sestro, ljudima je licemjerja većih sila od Balkana preko glave, kao i domaćih koji ih vode.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 19 Oct 2024, 11:07

Krokodil Behko wrote: 19 Oct 2024, 10:36
Venera wrote: 19 Oct 2024, 10:19

Sama si pisala, da radiš tu.
Nemoj da ja sad rovim
Sigurno je sljakala na crno :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 20 Oct 2024, 19:06

bosnjakinja wrote: 13 Oct 2024, 15:54 Helez je u pravu ,takvi neka se ne prijavljuju u OS

i toj Emeli isto nije mjesto u OS,evo trebalo ju je pitati ksko bi se ona postavila da joj muskarac pruzi ruku? ili da mora u sklopu posla sa muskim spolom provesti odredjen peirod itd
Zanimljivo je kako odmah ljudi poznaju i priznaju sva ona pravila Islama koja su do jučer bila "vehabijska izmišljotina koja nema veze sa islamom".

Pisao sam o tome, nešto slično kada je Kuduzović rekao da je zabranjeno muslimanu da bude na javnoj plaži koliko god on bio obučen u skladu sa Islamom, ljudi ga ismijavali iako isti stav ima IZ (dovoljno govori o tim ljudima jer se izjašnjavaju muslimanima).

Kasnije kada je djevojka izbačena sa Panonike, ljudi pišu "ionako joj nije mjesto među tu kao muslimanki da se tu nalazi", "nije joj po vjeri da bude tu". Lagano pravila ode od nečeg što nema veze sa Islamom do regularnog Islamskog pravila zavisno kako kome odgovara.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 20 Oct 2024, 22:49

Bosnia_Nord wrote: 20 Oct 2024, 19:06
bosnjakinja wrote: 13 Oct 2024, 15:54 Helez je u pravu ,takvi neka se ne prijavljuju u OS

Zanimljivo je kako odmah ljudi poznaju i priznaju sva ona pravila Islama koja su do jučer bila "vehabijska izmišljotina koja nema veze sa islamom".

Pisao sam o tome, nešto slično kada je Kuduzović rekao da je zabranjeno muslimanu da bude na javnoj plaži koliko god on bio obučen u skladu sa Islamom, ljudi ga ismijavali iako isti stav ima IZ (dovoljno govori o tim ljudima jer se izjašnjavaju muslimanima).

Kasnije kada je djevojka izbačena sa Panonike, ljudi pišu "ionako joj nije mjesto među tu kao muslimanki da se tu nalazi", "nije joj po vjeri da bude tu". Lagano pravila ode od nečeg što nema veze sa Islamom do regularnog Islamskog pravila zavisno kako kome odgovara.
Pa zato sto tzv vjernici misle da je islam svedski sto, i onda im narod vraca istom mjerom

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7533 times
Been thanked: 17634 times

Post by Maja » 20 Oct 2024, 23:33

I ministrica vise zaboravila a bosnjakinja se i sad sekira

Post Reply

Return to “Vojska, vojna tehnologija, bitke i strategije”