Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
I moram reći da mi smrad od cigara počinje sve više smetati. Nisam ono da na prvu reagujem i da pravim neku frku, ali ako sam u nekoj prostoriji u kojoj se dumanja i nije neka posebna ventilacija u pitanju tad znam reagovati.
Ma ja te motane nisam nikad mogao... jednostavno su imale neki miris ili smrad kojeg nisam podnosio. Industrijski je meni vazda bio bolji.
Imali smo mi jednog kolegu na poslu... kad on uđe u kancelariju u kojoj se puši svi ostali istovremeno izađu van. On puši neki duhan to štipa za oči od smrada. Kao da neko skine šaht od kanalizacije i gurne ti glavu dole da udišeš. Al ne radi više dao je otkaz.
Masamune wrote: 21 Oct 2024, 12:42
I moram reći da mi smrad od cigara počinje sve više smetati. Nisam ono da na prvu reagujem i da pravim neku frku, ali ako sam u nekoj prostoriji u kojoj se dumanja i nije neka posebna ventilacija u pitanju tad znam reagovati.
Meni evo nakon 3+ godine nepušenja toliko smeta smrad cigare na drugima, ono hajd cigara kad se zapali ok je, ali onaj miris pušača ou
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Maja wrote: 20 Oct 2024, 13:15
Ne fali djeci nikotina nego valjda osjete stres majke. Al u svakom slucaju treba prestati i s cigarama i alkoholom u trudnoci
Ne osjete ni stres, nikotin ne radi ništa što bi uticalo na smanjenje stresa, naprotiv.
Olakšanje nakon cigare nije zato što je cigara smanjila stres, nego što te derala apstinencijska kriza pa si je podmirila.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Masamune wrote: 21 Oct 2024, 12:42
Meni evo nakon 3+ godine nepušenja toliko smeta smrad cigare na drugima, ono hajd cigara kad se zapali ok je, ali onaj miris pušača ou
Ili ono kad stoji dugo pepeljara sa pepelom unutra, pa onaj smrad od toga... fuj želudac mi se okrene
HAVANA wrote: 20 Oct 2024, 11:54
Reko mu je otprilike kao sa 30… to i mozes a sa 50 godina a pusis od 16 ni u ludilu tako.Sve se poremeti u organizmu.
Nisam doktor, al ovo nekako ne verujem
Mozda ga je „snaslo“ slucajno u isto vreme
Vjerujem i sama da je tako, razbolio bi se i da nije prestao pušiti
Moj svekar je prestao u 64.,a počeo pušiti nekad u osnovnoj školi
Nikad se ni na šta nije žalio nakon prestanka pušenja i njega uvijek ističem kao primjer, u tim godinama imati volju i uspjeti... može onda svako
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine donijela je odluku o povećanju akciza na cigarete i duhan, koja stupa na snagu danas, 1. januara 2025. godine.
Ova promjena znači da će potrošači u BiH morati izdvojiti više novca za ove proizvode.
Prema novoj odluci, minimalna akciza na cigarete bit će povećana s 173 KM na 179 KM po 1.000 komada, što će podići cijenu pakovanja od 20 cigareta s 3,46 KM na 3,58 KM.