Bosna u ocima Srba - srpski ugao

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Dodik: Termin "bosanski Srbi" za nas je jako uvredljiv

Post by drugrankovic » 19 May 2015, 19:53

krokodil ne zanosi se...

tema je bosanski srbi , da tu nema niceg uvredljivog... ko jebe brava neslanog iy banja luke...

a sad da nestanu oda hrvati i srbi i budu svi bosanci kolko do juche, oraju nestat i oni treci, bosnjaci koji su si prilepili to i ako dr\ava nije boshnja, al nea veye sad su u modi neke nove istorije, samo kako bi prigrabili i oni sebi nayiv nacije, jer i musliman nije bilo dovoljno, to je kao vjerski samo...

ne treba ici u to, korak unazad, jos je svjeze a podjele i te kako duboke, no to nije prepreka noralno suživotu, eno švajcarske...

uzite primjer brčkog, to treba na vas ostale primjenit, uz storogocu, pa nek neko pisne...

držimo se teme, a to je da je glupan nebitan...

meni to jedan narod, a kako će se zvat zabole me... njihovo pravo... država im je jedna pa nek se sjutra zovu i indijci jebe mi se...

moraju skupa htjeli ili ne stoga pamet u glavu
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Flos
Na probnom
Na probnom

Post by Flos » 19 May 2015, 20:00

Krokodil Behko wrote:Aha, znači ti si žensko?
Nadam se da nije nešto uvredljivo. :D
Neka te ništa ne iznenadi :rol Možda se poslije i predomislim :ooo
Ceterum censeo RS esse delendam

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10022 times
Been thanked: 11909 times

Post by Krokodil Behko » 19 May 2015, 20:22

vila wrote:ajd krokodilče ne budali...

čuj netko nam priznaje ili oduzima to pravo?
pa nismo u komunizmu?
ili?
sad sam zbunjena...
a što se tiče prvog djela posta
pa da u pravu si
evo danas sam se baš zabrinula...bosanski hrvati...bosanski katolici
di sam ja u toj priči? :valja

Ma malo sam se i zezao. Mislio sam na taj neki žargon po medijima i u narodu, ono kad im nešto ne štima, raspale na način da taj nije njihov, ili bar jednim dijelom njihov. Toga ima svugdje, pa i ovdje. Glavni su krivci Sandžaklije, Podrinjci, Krajišnici, Alnabci....?

Ne, ti nisi Bosanka, a nećeš nikada ni biti. Ako će te šta utješiti, tvoj identitet (vjerski/nacionalni/regionalni) ne smeta mi ni sekunde, sve dok se može raditi i planirati da nam svima bude bolje, a kao što sam već i govrio, tu bi mi sa raznim kulturološkim i historijskim vezama s drugim narodima, trebali biti u prednosti, a ne da nam to bude mana.

drugrankovic wrote:krokodil ne zanosi se...

tema je bosanski srbi , da tu nema niceg uvredljivog... ko jebe brava neslanog iy banja luke...

a sad da nestanu oda hrvati i srbi i budu svi bosanci kolko do juche, oraju nestat i oni treci, bosnjaci koji su si prilepili to i ako dr\ava nije boshnja, al nea veye sad su u modi neke nove istorije, samo kako bi prigrabili i oni sebi nayiv nacije, jer i musliman nije bilo dovoljno, to je kao vjerski samo...

ne treba ici u to, korak unazad, jos je svjeze a podjele i te kako duboke, no to nije prepreka noralno suživotu, eno švajcarske...

uzite primjer brčkog, to treba na vas ostale primjenit, uz storogocu, pa nek neko pisne...

držimo se teme, a to je da je glupan nebitan...

meni to jedan narod, a kako će se zvat zabole me... njihovo pravo... država im je jedna pa nek se sjutra zovu i indijci jebe mi se...

moraju skupa htjeli ili ne stoga pamet u glavu

A kako se ja zanosim? :D
Pa ja fino rekoh, da smo mi za one u Srbiji svi Bosanci, pa tek onda ta neka druga podjela, a za koju smo i sami zaslužni, svako na svoj način, gledano kroz historiju.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 19 May 2015, 20:25

..većina bošnjaka su yugoslaveni :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 19 May 2015, 20:48

laganini wrote:
rethna wrote:
Mala_Mu wrote:Nervira i mene to, al u smislu sto se moramo dijeli na Srbe' Hrvate, Muslimane..

Bosanci brate mili :djed
Pravoslavce,katolike,muslimane.

Svi navedeni iznad koji su rodjeni u Bosni su bosanci jer religija ne odredjuje nacionalnost. Postoje samo bosanci razlicitih vjeroispovijesti. :cudi
..koji si ti mozak pa nisu muslimani pravoslavci i katolici po naciji..jel tfiba nacrtat.. :place
Pa koji si ti mozak? :sok Tebi treba crtati :cudi jer vidim nisi uspio skontati sta sam napisao iako je vrlo jednostavno :grana
Question everything.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 May 2015, 20:51

..a u hercegovini hercegovci :ok :hihi

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Post by fruit » 19 May 2015, 21:30

Kad bude novi popis neka se izjaane kao romi ili nekako drugacije.
Potpuno ih razumijem stvarno je neugodno danas bitu Srbin pa jos Bosanski.
Ja to nebi mogao nikad.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 19 May 2015, 22:05

dobro dojadiste mi, aj sad mir, bud te i sijuks jebe se svjetu...

svi nazad svoji zivotima, ima on dosta problema i bez gluposti...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 21 May 2015, 15:29

Drzavljani BiH su Bosnjaci katolicke, muslimanske ili pravoslavne vjeroispovijesti. :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 21 May 2015, 15:32

..evo sad ce to stavit na sljedeci popis stanovnistva :888 :haha

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 21 May 2015, 17:37

Termin bosanski srbi se mora koristiti,ne moze se reci samo srbi jer to podrazumijeva prave srbe,u srbiji.
Naravno da je strani predstavnik koristio taj izraz jer je pismeniji od dodika.
Sto nije tesko biti,jelte :kafa

@saro,nesto si pobrkala.Nije ti ovo drzava u kojoj se ne smijes izjasnjavati kako zelis,slobodno se upisi ko romkinja.Neko te slago da ne smijes :zubi Znaci nikom nista nije nametnuto. :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 21 May 2015, 18:14

..eto covik ne smi ni misljenje iznit :hm

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Tomislav Nikolić dolazi u Sarajevo

Post by Krokodil Behko » 12 Jun 2015, 10:05

Image
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić boravit će 16. juna u prvoj zvaničnoj posjeti Sarajevu, odakle će istog dana produžiti u Banju Luku u zvaničnu posjetu Republici Srpskoj.

Kako su za list "Danas" rekli sagovornici iz njegovog kabineta, plan je da Nikolić provede cijeli dan u Sarajevu da bi se uveče uputio u Banju Luku, gdje će ga dočekati Milorad Dodik. Nikolić će tamo prespavati, a sutradan će njih dvojica održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema riječima sagovornika pomenutog lista, plan Nikolićeve posjete glavnom gradu BiH dogovoren je sa domaćinima, a osim zvaničnih susreta sa članovima Predsjedništva BiH, Nikolić će prošetati i Baščaršijom.

- U Sarajevu će se predsjednik Srbije vidjeti sa svim članovima Predsjedništva BiH zajedno, neće biti pojedinačnih sastanaka. Također, predviđen je susret sa predsjednikom parlamenta - ističu sagovornici ovog lista.

Prema njihovim riječima, Nikolić će prošetati Baščaršijom i cijeli dan provesti u Sarajevu.

- Do uveče će Nikolić biti u Sarajevu, pa će prenoćiti u Banjoj Luci. Dan kasnije, odnosno 17. juna ujutru predsjednik Srbije imat će sastanak sa Dodikom, nakon čega će se oni obratiti medijima. Nikolić se u Beograd vraća oko ručka - zaključuju sagovornici lista "Danas" u kabinetu predsjednika Srbije.

Pretpostavlja se da je Nikolić posljednji put boravio u Sarajevu tokom rata u BiH, u svojstvu potpredsjednika Srpske radikalne stranke, kada je nosio titulu četničkog vojvode. Postoje brojni tekstovi i videozapisi na internetu o njegovom prisustvu na brdima oko Sarajeva dok su srpske snage granatirale i držale taj grad pod opsadom pune četiri godine.

Prije tačno godinu dana, 10. juna 2014. godine, Nikolić je odbio poziv zvaničnika BiH da otputuje u Sarajevo na obilježavanje početka Prvog svjetskog rata. On je to učinio jer, kako je tada naveo, "ne može da ide tamo gdje će neko da optuži njegov narod".

Nikolić je, naime, odbio da ode u Sarajevo jer se svečanost održavala ispred obnovljene Vijećnice, koja je zapaljena 1992., a gdje piše: "Na ovom su mjestu srpski zločinci u noći 25/26. 8. 1992. godine zapalili Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine. U plamenu je nestalo više od dva miliona knjiga, časopisa i dokumenata. Ne zaboravite, pamtite i opominjite!".

Podsjetimo, Nikolić je odbio poziv za učešće na komemoraciji u Potočarima, 11. jula. Sagovornici lista "Danas" sa Andrićevog vijenca kao razlog za odbijanje učešća u obilježavanju dvadeset godina od genocida u Srebrenici naveli su navodno odbijanje Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH, da zajedno sa Nikolićem obiđe i srpske i bošnjačke grobove u BiH.

Imajući u vidu da nosi teret aktivnog političara i nacionaliste tokom rata devedesetih, mnogi su ovaj potez predsjednika Nikolića kritikovali i osudili.
Također, činjenica je da će Nikolić biti jedini predsjednik iz regiona koji neće prisustvovati obilježavanju dvadeset godina od srebreničkog genocida, jer su poziv prihvatili i predsjednici Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Umjesto Nikolića, očekuje se da će u Srebrenicu otići premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je nedavno rekao da još razmišlja na koji način da uzme učešće u tom događaju, a da to ne bude "gluma".

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25336 times
Been thanked: 6637 times

Re: Tomislav Nikolić dolazi u Sarajevo

Post by Veca » 12 Jun 2015, 13:14

...a sto ce,vala!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny » 12 Jun 2015, 13:53

zasto da ne,,misljenja sam da treba poceti utabavati staze saradnje i dobrosusjedskih odnosa,prvenstveno iz ekonomskih razloga,ali se drzim gore napisanog "ne zaboravite,,pamtite i opominjite"

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Jun 2015, 17:16

I tako eto. Ipak ne dolazi, a razlog je predstava sa Naserovim hapšenjem.
U političkom smislu, veoma glup potez Izetbegovića. Nikolić može ako hoće i da se preseli u SA, ali istinu o ratu u BiH i Srebrenici, ne bi mogao promijeniti, o čemu svjedoči i taj prijedlog Rezolucije.

Mislim dasam došao do tačke, kad mogu preći preko nekih djelimično trivijalnih stvari, samo da bi se napravili neki pomaci. Usput, kad će uhapsiti Nasera zbog mafijašluka? On je sada možda i glavni mafijaš u SA, nakon smrti Ćele jednog, Ćele drugog, te hapšenja Keljmendija, Turkovića, Niske i ostalih. Ostali su još samo on i Fahro, od stare garde. Eee i drže se skupa. Avaz raspalio oko Naera, ko da je Fahrin rođeni brat u pitanju. Joo oko mene sve patrijote u pm :sok

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 15 Jun 2015, 20:33

Krokodil Behko wrote:I tako eto. Ipak ne dolazi, a razlog je predstava sa Naserovim hapšenjem.
U političkom smislu, veoma glup potez Izetbegovića. Nikolić može ako hoće i da se preseli u SA, ali istinu o ratu u BiH i Srebrenici, ne bi mogao promijeniti, o čemu svjedoči i taj prijedlog Rezolucije.

Mislim dasam došao do tačke, kad mogu preći preko nekih djelimično trivijalnih stvari, samo da bi se napravili neki pomaci. Usput, kad će uhapsiti Nasera zbog mafijašluka? On je sada možda i glavni mafijaš u SA, nakon smrti Ćele jednog, Ćele drugog, te hapšenja Keljmendija, Turkovića, Niske i ostalih. Ostali su još samo on i Fahro, od stare garde. Eee i drže se skupa. Avaz raspalio oko Naera, ko da je Fahrin rođeni brat u pitanju. Joo oko mene sve patrijote u pm :sok

istinu o ratu u BiH i Srebrenici

nije srebrenica istina o cjelom ratu... upravo zbog te propagande koju i sad predstavljas se i vodi rasprava... niko nije glup...

zeli se time bacit prasina u oci... trt milojka...

istina o ratu?

ma daj molim te...

pomaci se mogu napraviti, reci, da ok priznali smo to je genocid ali to sto u pozadini planirate nece proci, RS nema opasnost s tim a ako su vase namjere te i takve znajte da na kraju tog vaseg licemjernog puta postoji i odgovor druge strane...

e a sad zasto se tu konacno ne stavi tacka i lepo odgovori to je pitanje kurvanjske politike...

u krvavoj prici opet bi narod izvukao najteze gubitke...

glupost, i ovo oko nasera... oslobodice ga, aman ljudi ajde naprjed... u oci im kazesh shta imash pa nek oni drobe o toj istini o cjelom ratu koju pokusavaju srebrenicom navuc daje to sve tako i drugdje bilo...

jasno je da muslimani ne daju paznju srpskim hiljadama zrtava oko srebrenice , a srbi ce i dalje da to posticu, ispadajuci ravdanjem genocida...

jebe se njima za nase zrtve... necemo se ugledat na njih, necemo pravdat srebrenicu jer tako nijesmo pomogli nasim zrtvama i njenim potomcima...

rezolucija ok, srpska ostaje, dejton ostaje, usudite ga se promjenut i pozvace se srbija na o da je zastitni dejtona i bice svima dobro? ne, gospodo glupa s jedne idruge strane, bice rata!

zla, nedace po sirotinju koja bi da zivi normalno...

samo konkretnim stavom se dolazi do rjesenja a ne mucenjem... jel mogla rvatska da upadne u bosnu 1992 u martu aprilu, to nije agresija ? pa i poslije 1995 ... jos su na njivoim emsijima raspravljali ko je kriv za gubitke hrvatskih polozaja u bosni... gdje je ucestvovala vojska rvatske, a komentarisali su njeni generali tadasnji... rvatska vojska u bosni? i to je normalno jel...

tolko o agresiji i realnoj istini... dakle, konkreno reci:

srebrenica je genocid a to nije ceo rat i istina o ratu... ako rezolucijom zelite ma kako naskoditi rs i njenom postojanju, znajte to proc nece... menjanje dejtona je put u zlo...

pa ajmo bit budale ajmo se klat...

a ne tu iskicu, kakicu?

icu u sarajevo, necu ici?

ama idi konju i reci lijepo u oci sta serendas...

jebo nasera, pushtaj ga iz zatvora, i posle op vidji pao na bananu? :ha

kakve gluposti u vuijek isto ...

a istinao ratu ? krokodil nije srebrenicaceo rat... :jok

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 16 Jun 2015, 01:04

Krokodil Behko wrote:I tako eto. Ipak ne dolazi, a razlog je predstava sa Naserovim hapšenjem.
I dolaskom i nedolaskom doprinosi nicemu korisnom po BiH.
Usiljenosti i namasnicu upakovanih lazi niko nije zeljan.
Izetbegovica smislit' ne mogu, no, ovaj put njegov prijedlog smatram osnovanim.
Naser Oric ili bilo ko drugi sa bajne "crvene"(?) liste, uhapsen i pored potpisanog dogovora, vezanog za optuzene za ratni zlocin izmedju Srbije i BiH ... pa hallo?
I u tako osjetljivoj situaciji jednom Nikolicu prostrijeti crveni tepih, docekati ga u glavnom gradu BiH, kao sto se docekuju prijatelji, a nakon svega - ma hajdee ...

Pitanje za "Milion Eura" - Zasto Nikolic ne dolazi?
evo jos jedno - Zasto je Izetbegovic dao prijedlog da ne dolazi?
E sad necu ni kako ja hocu

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 16 Jun 2015, 05:56

IM_ex wrote:
I dolaskom i nedolaskom doprinosi nicemu korisnom po BiH.
Usiljenosti i namasnicu upakovanih lazi niko nije zeljan.
Izetbegovica smislit' ne mogu, no, ovaj put njegov prijedlog smatram osnovanim.
Naser Oric ili bilo ko drugi sa bajne "crvene"(?) liste, uhapsen i pored potpisanog dogovora, vezanog za optuzene za ratni zlocin izmedju Srbije i BiH ... pa hallo?
I u tako osjetljivoj situaciji jednom Nikolicu prostrijeti crveni tepih, docekati ga u glavnom gradu BiH, kao sto se docekuju prijatelji, a nakon svega - ma hajdee ...

Pitanje za "Milion Eura" - Zasto Nikolic ne dolazi?
evo jos jedno - Zasto je Izetbegovic dao prijedlog da ne dolazi?
IM_EX.....bravo...... :djed
Prekinut sve diplomatske odnose,na svim nivoima.....
Ambasadora povuc,njihovog deportovat....pod hitno....
Bez obzira o kakvoj se optuzbi radi,osnovanoj ili ne.
Ta garnitura vlasti,nikad nece poceti gradit dobrosudsjedske odnose.
U tom slucaju,svi njihovi vec pusteni imaju 1001 jedan razlog da opet budu ponovo uhapseni.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 16 Jun 2015, 07:54

"dorosusjedski odnosi" ?

jes iz sarajeva pucaju od zelje za tim

licjemerje

treba bit otvoren i konkretno rješavati stvar, a ne da se obe strane trude da im sto manje udje a da ...

ovim prijedlogom o ambasadorima što ne smiju ni pomislit, ide se u pm

Post Reply

Return to “Politika u BiH”