pa sto nisi napisala

Behko nisi mi lajka auDfid vidinKrokodil Behko wrote: 05 Sep 2024, 10:38 Rodri je bio ključan i u osvajanju premier lige i u osvajanju eura.
Zanki wrote: 05 Sep 2024, 10:46Behko nisi mi lajka auDfid vidinKrokodil Behko wrote: 05 Sep 2024, 10:38 Rodri je bio ključan i u osvajanju premier lige i u osvajanju eura.
Real Madrid je otkazao putovanje cijele svoje ekspedicije u Pariz na gala večer dodjele Zlatne lopte, uključujući i Viniciusa, što sugeriše da Brazilac nije dobitnik prestižne nagrade za najboljeg igrača svijeta.
Iako su ga Marca pa i brojni drugi mediji, još prije mjesec proglasili osvajačem Zlatne lopte desio se do sada nezapamćen preokret i sada je nogometaš Manchester Citya Rodri glavni favorit za prestižno prizanje.
Avion koji je rezervisao Real Madrid trebalo je da poleti sa aerodroma Adolfo Suarez de Barahas u 15 sati, ali je Real, s obzirom na informacije koje su dobili iz Pariza, otkazao put ekspedicije u kojoj je učestvovalo čak 50 ljudi.
Don Flo odlazi 2025/26.Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2024, 22:23 Ovi iz Madrida, prećerali su sve granice.
Iako je Ancelotti trener godine, a Real ekipa godine, pa i Mbappe dijeli nagradu za najboljeg strijelca s Kaneom, oni se nisu pojavili i bojkotuju.
Pa šta ako Vinicijus nije dobio? Nije je dobio ni Ribery u sezoni kad je s Bayernom osvojio sve moguće trofeje. Nekoliko godina kasnije, Flick uzeo 7 trofeja za godinu dana, pa nije postao trener godine. Čini mi se da su izabrali Kloppa i ispalo je da je jače osvojiti EPL nego bundesligu i LP skupa, plus razni kupovi u toj sezoni.
Ovo više nije sport, mislim da je jasno kako ovo Peres sve radi zbog biznisa i teži ka monopolisdtičkoj poziciji Reala na sve trefeje. Najbolje što bi moglo da se desi Madridu, da ove sezone ne osvoje ništa i da otjeraju Peresa, a ekipu vrate sportistima.
Sam Ribery je po mišljenju mnogih trebao osvojiti Zlatnu loptu 2013. godine kada je završio tek na trećem mjestu iza Cristiana Ronalda i Lionela Messija.
Ribery je te sezone u dresu Bayerna osvojio sve što se može osvojiti, postigao je 22 gola uz 18 asistencija te je dobio UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača u Evropi, no u poretku za Zlatnu loptu je završio na trećem mjestu.
Cristiano Ronaldo je osvojio 27.99 posto glasova, Lionel Messi 24.72, a Riberyu je pripalo "svega" 23.36 posto glasova.
"To je više od razočarenja, najveća nepravda moje karijere. Ne samo za mene nego za mnoge ljude. Bio sam na vrhuncu i završio treći. Ne zavidim Messiju i Ronaldu na dostignućima te godine. Kažem samo istinu", rekao je svojevremeno Ribery.
Ribery je karijeru počeo u Boulogneu, a igrao je još za omladince Lillea, Olympique Ales, Brest, Metz, Galatasaray, Marseille, Bayern te Fiorentinu i Salernitanu.
Za reprezentaciju Francuske je odigrao 81 utakmicu i postigao 16 pogodaka.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests