Koji je moto? Da nije ne daj Bože Rocky Horror Picture Show.
TUZLA
Moderator: Krokodil Behko
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3858 times
- Been thanked: 3563 times
- Status: Online
Re: TUZLA
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14228 times
- Been thanked: 9829 times
- Status: Offline
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24364 times
- Been thanked: 24874 times
Nakon godinu i po dana u kojima klinicki centar nije imao aparat za tretman onkoloskih pacijenata napokon je dogovorena nabavka.
Pacijenti su na tretman morali ici u Mostar ili Zenicu.
dream of spring...
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21447 times
- Been thanked: 19435 times
Bezbeli nisu imali u planu prošle godine pa se to odužilo.ironman wrote: 09 Sep 2024, 14:44 Nakon godinu i po dana u kojima klinicki centar nije imao aparat za tretman onkoloskih pacijenata napokon je dogovorena nabavka.
Ako nemaš stavku u Planu nabavki ne možeš ga ni nabaviti...
Ili je predmet visio na Uredu za razmatranje žalbi pa se to oteglo, pa rečeno da ponište postupak, pa opet pokrenu itd.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 24364 times
- Been thanked: 24874 times
Pisao sam o tome davno.Masamune wrote: 09 Sep 2024, 15:43Bezbeli nisu imali u planu prošle godine pa se to odužilo.ironman wrote: 09 Sep 2024, 14:44 Nakon godinu i po dana u kojima klinicki centar nije imao aparat za tretman onkoloskih pacijenata napokon je dogovorena nabavka.
Ako nemaš stavku u Planu nabavki ne možeš ga ni nabaviti...
Ili je predmet visio na Uredu za razmatranje žalbi pa se to oteglo, pa rečeno da ponište postupak, pa opet pokrenu itd.
Jedna firma iz Sa je srusila sva tri prethodna konkursa za nabvku.
I sad na ovaj se nije prijavila.
Nevjerovatno ali eto..
Oni kojima je lijecenje potrebmo znaju kroz sta su prolazili putujuci u Mostar ili Zenicu.
dream of spring...
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1605 times
- Been thanked: 3013 times
Ja neki dan idem prema gradini i one druge semafore čekam kad ce da skrene lijevo kad ono krizni tok napravili .
Sjebo se nije mi jasno kad su stigli , ukinuli semafore ondje druge na Brcanskoj Malti.
Sjebo se nije mi jasno kad su stigli , ukinuli semafore ondje druge na Brcanskoj Malti.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
Nisu ga dugo radili jer nisu ni morali. Samo su trake označili, zatvorili one treće trake, malo negdje proširili i to je to.Mutevelija wrote: 18 Sep 2024, 15:13 Ja neki dan idem prema gradini i one druge semafore čekam kad ce da skrene lijevo kad ono krizni tok napravili .
Da hoće ukinuti onaj semafor u Slavinovićima. Nema goreg semafora u gradu... tranzit samo tu, a on kad se upali budu čitave kolone od tržnog centra.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1605 times
- Been thanked: 3013 times
Bilo je bas zeznuto das zmigavac I hoćeš lijevo onaj te moze sto ide pravo pokupiti.Masamune wrote: 18 Sep 2024, 15:39Nisu ga dugo radili jer nisu ni morali. Samo su trake označili, zatvorili one treće trake, malo negdje proširili i to je to.Mutevelija wrote: 18 Sep 2024, 15:13 Ja neki dan idem prema gradini i one druge semafore čekam kad ce da skrene lijevo kad ono krizni tok napravili .
Da hoće ukinuti onaj semafor u Slavinovićima. Nema goreg semafora u gradu... tranzit samo tu, a on kad se upali budu čitave kolone od tržnog centra.
Ali haj to a sta ako tako čekas i naidze ih vise neka kolona, i pojavi ti se crveno iza tebe a ne vidis ga jer si prošao zeleno već?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
aman ja sam ovo igrao prije 20 i kusur godina... gledali smo i onaj crtani svi mi u razredu
zar je ovo još uvijek aktivno

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47967 times
- Been thanked: 8569 times
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
A dobro brte nemoj tako ipak je to hobi

Nama nekima vikali da smo luzeri jer smo na odmorima igrali te karte, a nama bilo 14 15 godina i manje. Šta bi tek za ove govorili. Ljudi i kosu izgubili ušli u godine, oženili se, imaju djecu, ali karte su tu još uvijek

Prepoznao sam jednog lika tu ima troje djece

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Ja sam to igro u osnovnoj, drugi il treci razred bio. Znao najbolje engleski i bio sam glavni prevodiocMasamune wrote: 25 Oct 2024, 17:15A dobro brte nemoj tako ipak je to hobi
Nama nekima vikali da smo luzeri jer smo na odmorima igrali te karte, a nama bilo 14 15 godina i manje. Šta bi tek za ove govorili. Ljudi i kosu izgubili ušli u godine, oženili se, imaju djecu, ali karte su tu još uvijek
Prepoznao sam jednog lika tu ima troje djece![]()

Sta sam sve izmisljo ocam, kutariso se na vrjeme. Htjeli me jednom udarat jer sam stalno pobjedjivo

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Jel otaj sto vice mijesta tuzli hvo komandir? 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao

- Masamune
- DeLorean
- Mood:
I ti plakati su teško preseravanje. Nema šta ko ženama suflirati i pametovati, već ako se same u tome prepoznaju tad trebaju.
A zna se koja raja iste postavlja... vazda su to paradžematlije bar u Tuzli. Nijednom hodži IZ tako nešto ne bi palo na pamet jer su oni ipak gospoda spram kratkopantolaša.
A zna se koja raja iste postavlja... vazda su to paradžematlije bar u Tuzli. Nijednom hodži IZ tako nešto ne bi palo na pamet jer su oni ipak gospoda spram kratkopantolaša.
- Bosnia_Nord
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 219 times
Pa i ne pametuje plakat, samo olakšava ženama muslimanka da se lakše prepoznaju u tome.Masamune wrote: 02 Nov 2024, 11:33 I ti plakati su teško preseravanje. Nema šta ko ženama suflirati i pametovati, već ako se same u tome prepoznaju tad trebaju.
Pa normalno da su za tebe hodža gospoda (i za mene su često) jer tebi kao ateisti više odgovaraju. Više odgovaraju komunjarskom 'vjera samo u džamijama'.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 990 times
Hodze i jesu gospoda, skolovani i sirokih vidika za razliku od onih koji jos uvijek nose trofrtaljke i tumace vjeru.
Vjera i jeste za dzamije i kuce. To se odnosi na svaku vjeru.
Sto je vise u vjeri vise je primitivan izuzev casnih izuzetaka koji je ne zloupotrebljavaju nego je ''normalno'' donosi vjerniku.
Sta on ima da nekome savjetuje kako se treba oblaciti.
Zloupotrebljavaju djecu jer im serviraju vjeru precu od skole. Prvo skola pa sve ostalo(vjeronauka, sport...)
Kada vidim one nindje tacno mi dodje da to sve strgam. Hoce svaki qrac da vide a njih da se ne vidi. Onda shvatim da je to mozda modni trik ili neki fetish.
Vjera i jeste za dzamije i kuce. To se odnosi na svaku vjeru.
Sto je vise u vjeri vise je primitivan izuzev casnih izuzetaka koji je ne zloupotrebljavaju nego je ''normalno'' donosi vjerniku.
Sta on ima da nekome savjetuje kako se treba oblaciti.
Zloupotrebljavaju djecu jer im serviraju vjeru precu od skole. Prvo skola pa sve ostalo(vjeronauka, sport...)
Kada vidim one nindje tacno mi dodje da to sve strgam. Hoce svaki qrac da vide a njih da se ne vidi. Onda shvatim da je to mozda modni trik ili neki fetish.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
A što smeta plakat?
Ko otkupi ima pravo da postavi šta god želi ukoliko nije govor mržnje.
Bilo to “Djed mraz djeli paketiće, Edin Džeko preporučuje Oazu, Aca Lukas vas poziva na svoj koncert”.
Komunjare izgleda još nisu skontale da nije više onaj sistem i da je danas demokratija i sloboda govora.
Ko otkupi ima pravo da postavi šta god želi ukoliko nije govor mržnje.
Bilo to “Djed mraz djeli paketiće, Edin Džeko preporučuje Oazu, Aca Lukas vas poziva na svoj koncert”.
Komunjare izgleda još nisu skontale da nije više onaj sistem i da je danas demokratija i sloboda govora.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2002 times
- Been thanked: 990 times
Sloboda govora i demokratija se upravo zloupotrebljava.
Neka se oblaci kako ko hoce(privatno) ali pozivati na oblacenje koje nije nama prilagodljivo nego nekome ko zivi u nekim ekstremnim podrucjima pa zbog sunca, vjetra, pijeska...treba da ima nesto na glavi.
Zasto se na plakatima ne poziva omladina da se skoluje, upisu fine fakultete, zasto se ne poziva na toleranciju, suzivot, zasto se na bilbordima ne propagira nesto pozitvno a ne retrogradno.
p.s. u Iranu nekada mini suknja a sada sve pokriveno. Pitate li se zasto? Zato sto je dosao neki manijak koji smatra da treba tako a prije kao nije trebalo. E to je zloupotreba vjere koju tumaci kako ko hoce i zato nam je tako kako jeste, nikako.
Neka se oblaci kako ko hoce(privatno) ali pozivati na oblacenje koje nije nama prilagodljivo nego nekome ko zivi u nekim ekstremnim podrucjima pa zbog sunca, vjetra, pijeska...treba da ima nesto na glavi.
Zasto se na plakatima ne poziva omladina da se skoluje, upisu fine fakultete, zasto se ne poziva na toleranciju, suzivot, zasto se na bilbordima ne propagira nesto pozitvno a ne retrogradno.
p.s. u Iranu nekada mini suknja a sada sve pokriveno. Pitate li se zasto? Zato sto je dosao neki manijak koji smatra da treba tako a prije kao nije trebalo. E to je zloupotreba vjere koju tumaci kako ko hoce i zato nam je tako kako jeste, nikako.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Gdje je tu zloupotreba? Ovo je bukvalno sloboda govora i demokratija.amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 01:02 Sloboda govora i demokratija se upravo zloupotrebljava.
Želiš poruku i školovanju? Jednostavno, plati prostor i objavi. Uostalom, ovo uopšte ne negira da se ne treba školovati.