TUZLA

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 570 times
Been thanked: 843 times
Status: Offline

Re: TUZLA

Post by tuzlak1212 » 03 Nov 2024, 06:39

Vjera nije samo za dzamije i kuce, vjera je stil zivota i stil umiranja. To sto neko od citalaca nema stil umiranja uopste ne znaci da niko ne smije imati, a ovaj plakat opominje zene vjernice (i muskarce) da se podsjete svoje vjere i sudnjeg dana.
Nece komunjara govorit sta je vjersko oblacenje, vi u svoje redove a mi u svoje. I ako ce Tuzla propast radi jednog plakata onda je Tuzla jadan grad i treba da propadne.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47027 times
Been thanked: 8425 times

Post by ElTriconi » 03 Nov 2024, 06:43

amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 01:02 Sloboda govora i demokratija se upravo zloupotrebljava.
Neka se oblaci kako ko hoce(privatno) ali pozivati na oblacenje koje nije nama prilagodljivo nego nekome ko zivi u nekim ekstremnim podrucjima pa zbog sunca, vjetra, pijeska...treba da ima nesto na glavi.

Zasto se na plakatima ne poziva omladina da se skoluje, upisu fine fakultete, zasto se ne poziva na toleranciju, suzivot, zasto se na bilbordima ne propagira nesto pozitvno a ne retrogradno.

p.s. u Iranu nekada mini suknja a sada sve pokriveno. Pitate li se zasto? Zato sto je dosao neki manijak koji smatra da treba tako a prije kao nije trebalo. E to je zloupotreba vjere koju tumaci kako ko hoce i zato nam je tako kako jeste, nikako.

Suzivi ti sa srbima ako si frajer, pajel :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24140 times
Been thanked: 24602 times

Post by ironman » 03 Nov 2024, 10:16

Ama kakva glupa prica.
Pa,zesci je Seher sa svojim izborom politicara koji ih predstavljaju.
Plus.
U cemu je problem sa reklamama.
Durex postavi pano pise ybite se :D.
I svima smijesno i simpaticno.
Ovi reklamiraju svoje...pa neka ih.
Ko hoce nek cita ko nece ne mora.
Od komentara bolida sa fb pravi se prica koja ne postoji.
Tuzla je srce BiH.
Bila uvijek i ostace.
dream of spring...
sign of the times...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 03 Nov 2024, 12:34

ElTriconi wrote: 03 Nov 2024, 06:43
amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 01:02 Sloboda govora i demokratija se upravo zloupotrebljava.
Neka se oblaci kako ko hoce(privatno) ali pozivati na oblacenje koje nije nama prilagodljivo nego nekome ko zivi u nekim ekstremnim podrucjima pa zbog sunca, vjetra, pijeska...treba da ima nesto na glavi.

Zasto se na plakatima ne poziva omladina da se skoluje, upisu fine fakultete, zasto se ne poziva na toleranciju, suzivot, zasto se na bilbordima ne propagira nesto pozitvno a ne retrogradno.

p.s. u Iranu nekada mini suknja a sada sve pokriveno. Pitate li se zasto? Zato sto je dosao neki manijak koji smatra da treba tako a prije kao nije trebalo. E to je zloupotreba vjere koju tumaci kako ko hoce i zato nam je tako kako jeste, nikako.

Suzivi ti sa srbima ako si frajer, pajel :D.
Po kakvim rupama neki zive tito dragi, :kafa
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 03 Nov 2024, 12:36

tuzlak1212 wrote: 03 Nov 2024, 06:39 Vjera nije samo za dzamije i kuce, vjera je stil zivota i stil umiranja. To sto neko od citalaca nema stil umiranja uopste ne znaci da niko ne smije imati, a ovaj plakat opominje zene vjernice (i muskarce) da se podsjete svoje vjere i sudnjeg dana.
Nece komunjara govorit sta je vjersko oblacenje, vi u svoje redove a mi u svoje. I ako ce Tuzla propast radi jednog plakata onda je Tuzla jadan grad i treba da propadne.
Ne treba nikom ni smetat, sve sto je placeno i ne namece se drugima, ne treba nikoga biti briga...

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 03 Nov 2024, 13:04

Naseef Mushroom wrote: 03 Nov 2024, 00:37 A što smeta plakat?
Ko otkupi ima pravo da postavi šta god želi ukoliko nije govor mržnje.
Bilo to “Djed mraz djeli paketiće, Edin Džeko preporučuje Oazu, Aca Lukas vas poziva na svoj koncert”.
Komunjare izgleda još nisu skontale da nije više onaj sistem i da je danas demokratija i sloboda govora.
Meni licno nije problem takav plakat, ali tretirati zenu kao "proizvod ili usluga" shodno tvojoj usporedbi...trebaju se drugi pitati na koje se odnosi ovo.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times

Post by Bosnia_Nord » 03 Nov 2024, 15:59

amidza idriz wrote: 02 Nov 2024, 23:44 Hodze i jesu gospoda, skolovani i sirokih vidika za razliku od onih koji jos uvijek nose trofrtaljke i tumace vjeru.
Vjera i jeste za dzamije i kuce. To se odnosi na svaku vjeru.
Sto je vise u vjeri vise je primitivan izuzev casnih izuzetaka koji je ne zloupotrebljavaju nego je ''normalno'' donosi vjerniku.
Sta on ima da nekome savjetuje kako se treba oblaciti.
Zloupotrebljavaju djecu jer im serviraju vjeru precu od skole. Prvo skola pa sve ostalo(vjeronauka, sport...)

Kada vidim one nindje tacno mi dodje da to sve strgam. Hoce svaki qrac da vide a njih da se ne vidi. Onda shvatim da je to mozda modni trik ili neki fetish.
Prvo kao pohvališ hodže a onda poslije sve najgore o vjeri pa na kraju završiš sa fašističkim komentarom. Znam ja da vi komunjare volite da strgate islamsku odjeću. Krenete od nikaba, pa hidžab pa onda trgate i ostale stvari.

Ti voliš hodže samo zato što je veliki broj njih tiho po pitanjima koje jednako smatraju haramom kao i oni što ih ne voliš. Čim neki hodža počne malo više da se bori za vjeru ti bi njega rado na Goli otok. Odnosno dobri su dok šute i ne bore se za svoje vrijednosti.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2002 times
Been thanked: 990 times

Post by amidza idriz » 03 Nov 2024, 16:24

Maoca te zove iako i oni shvataju neke stvari da trebaju biti normalni i da se ne nose sandale u pola zime.
Marame se nose sa razlogom(kao i sve sto se desava), da se osoba zastiti od vremenskih nepogoda(sunce, pijesak i dr.).

Ostajem pri svom misljenju o nindjama.

p.S. sta vam to znaci ''komunjare'', uvreda ili diskvalifikacija sagovornika bez argumenata. Mogu misliti sta bi vi radili da vam se dopusti. Oh da, sjetih
se naprednog Afganistana.
Rodjen sam kao musliman. Nisam nesto ekstreman ali neke stvari iz islama postujem(kurban, vitre, dzenaza nekome...).
Vjerovatno da to vama nije dovoljno ali ja sam prioritete drugacije postavio od vas.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 03 Nov 2024, 17:29

amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 16:24 Maoca te zove iako i oni shvataju neke stvari da trebaju biti normalni i da se ne nose sandale u pola zime.
Marame se nose sa razlogom(kao i sve sto se desava), da se osoba zastiti od vremenskih nepogoda(sunce, pijesak i dr.).

p.S. sta vam to znaci ''komunjare'', uvreda ili diskvalifikacija sagovornika bez argumenata. Mogu misliti sta bi vi radili da vam se dopusti. Oh da, sjetih
Rodjen sam kao musliman. Nisam nesto ekstreman ali neke stvari iz islama postujem(kurban, vitre, dzenaza nekome...).
Vjerovatno da to vama nije dovoljno ali ja sam prioritete drugacije postavio od vas.
Stara taktika laganja oko propisa i nalaženja lažnog razloga za propis kako bi se on izbacio. Sekundu priča protiv vjere a vazi oko propisa i glumi teologa.

Da, "komunjara" je uvreda u 2024. "Komunjara" u smislu običnog čovjeka predstavlja zaostalu, izmanipulisanu osobu koja žali za Titom ne shvatajući da žali za svojom mladošću. Lagano izmanipulisanu da vjeruje da je Amerika drhtala od Jugoslavija i da je Jugoslavija bila neki klinac u svijetu a ustvari zadnja rupa na sviralu. Često se diči banalnim stvarima kao što je Titino pušenje cigare u Bijeloj kući (kada je otišao da moli za kredit koji će još više da ukopa već propalu državu). U smislu političara "komunjare" su pobornici jednog propalog i brutalnog sistema koji je odgovoran za ubistvo milione ljudi i koji je naravno propao. Komunjare su veliki pobornici zločinaca i genocidaša u svijetu kao što je Tito, Staljin, Mao Zedong, Che Guevara koji su odgovorni za ubistva desetina miliona ljudi itd.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 03 Nov 2024, 17:31

Zaboravio si Putina.
Oh wait :D.
dream of spring...
sign of the times...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3803 times
Been thanked: 3526 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Nov 2024, 18:09

General War wrote: 03 Nov 2024, 13:04
Naseef Mushroom wrote: 03 Nov 2024, 00:37 A što smeta plakat?
Ko otkupi ima pravo da postavi šta god želi ukoliko nije govor mržnje.
Bilo to “Djed mraz djeli paketiće, Edin Džeko preporučuje Oazu, Aca Lukas vas poziva na svoj koncert”.
Komunjare izgleda još nisu skontale da nije više onaj sistem i da je danas demokratija i sloboda govora.
Meni licno nije problem takav plakat, ali tretirati zenu kao "proizvod ili usluga" shodno tvojoj usporedbi...trebaju se drugi pitati na koje se odnosi ovo.
Malo se namjerno praviš mutav da bi spinovao :oo

Poenta je, plati plakat i objavi (skoro) šta hoćeš.

Mogao je biti moj primjer i “Knjiga je moć, sport umjesto droge, poštujte roditelje”.
Ko želi takvu poruku neka otkupi bilbord, ovi su ga otkupili i objavili ovo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 03 Nov 2024, 18:15

Ili moj natpis ,taj gore.
Sa reklame za Durex.
:ooo
dream of spring...
sign of the times...

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 03 Nov 2024, 18:45

Naseef Mushroom wrote: 03 Nov 2024, 18:09
Ko želi takvu poruku neka otkupi bilbord, ovi su ga otkupili i objavili ovo.
To si u pravu s'tim sto bih ja ipak uveo pravilo ''sta se sve moze javno oglasavati'' pa bih pitao razne autoritete da li se nesto javno moze objaviti.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 03 Nov 2024, 18:48

Bosnia_Nord wrote: 03 Nov 2024, 17:29
amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 16:24 Maoca te zove iako i oni shvataju neke stvari da trebaju biti normalni i da se ne nose sandale u pola zime.

Stara taktika laganja oko propisa i nalaženja lažnog razloga za propis kako bi se on izbacio. Sekundu priča protiv vjere a vazi oko propisa i glumi teologa.

Da, "komunjara" je uvreda u 2024. "Komunjara" u smislu običnog čovjeka predstavlja zaostalu, izmanipulisanu osobu koja žali za Titom ne shvatajući da žali za svojom mladošću. Lagano izmanipulisanu da vjeruje da je Amerika drhtala od Jugoslavija i da je Jugoslavija bila neki klinac u svijetu a ustvari zadnja rupa na sviralu. Često se diči banalnim stvarima kao što je Titino pušenje cigare u Bijeloj kući (kada je otišao da moli za kredit koji će još više da ukopa već propalu državu). U smislu političara "komunjare" su pobornici jednog propalog i brutalnog sistema koji je odgovoran za ubistvo milione ljudi i koji je naravno propao. Komunjare su veliki pobornici zločinaca i genocidaša u svijetu kao što je Tito, Staljin, Mao Zedong, Che Guevara koji su odgovorni za ubistva desetina miliona ljudi itd.
:D.
Hoooj
Pa eto, imal ko iz tvog miljea da ga mozes poredit sa Titom da je nesto uradio...ja koliko vidim tvoji "moderni"ili su izopsteni iz svjeta ili ih ganjaju po pustinji sa dronovima ili se medjusobno zavratove....

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 03 Nov 2024, 19:49

amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 18:45 To si u pravu s'tim sto bih ja ipak uveo pravilo ''sta se sve moze javno oglasavati'' pa bih pitao razne autoritete da li se nesto javno moze objaviti.
Pa postoji već, ne možeš sigurno staviti golu sliku ili šta slično. A što se tiče dalje provjere, šta ćeš ovo ti je demokratija. U Sarajevu sam vidio reklama jedna pored druge, jedna veganska a druga promoviše prodaju mesa.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 03 Nov 2024, 20:03

Bosnia_Nord wrote: 03 Nov 2024, 19:49
amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 18:45 To si u pravu s'tim sto bih ja ipak uveo pravilo ''sta se sve moze javno oglasavati'' pa bih pitao razne autoritete da li se nesto javno moze objaviti.
Pa postoji već, ne možeš sigurno staviti golu sliku ili šta slično. A što se tiče dalje provjere, šta ćeš ovo ti je demokratija. U Sarajevu sam vidio reklama jedna pored druge, jedna veganska a druga promoviše prodaju mesa.
Pa sto se onda ljutis na moj komentar(da prezirem nindje) kada je demokratija i pravo na misljenje.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 03 Nov 2024, 20:16

amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 20:03
Bosnia_Nord wrote: 03 Nov 2024, 19:49

Pa sto se onda ljutis na moj komentar(da prezirem nindje) kada je demokratija i pravo na misljenje.
Pa i moja ljutnja je demokratija i pravo na mišljenje.

Problem je što si ti rekao da bi strgao to sa njih, to je već druga priča.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 03 Nov 2024, 21:47

To bih rado uradio. Niti je u duhu vjere(jer bi nosio svako) niti je u duhu nase kulture, mjesta zivljenja, nacina oblacenja, obicaja...nego uvezen obicaj, nesto kao skotska suknja.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 03 Nov 2024, 22:15

amidza idriz wrote: 03 Nov 2024, 21:47 To bih rado uradio. Niti je u duhu vjere(jer bi nosio svako) niti je u duhu nase kulture, mjesta zivljenja, nacina oblacenja, obicaja...nego uvezen obicaj, nesto kao skotska suknja.
Ne kontam ovaj argument "jer bi nosio svako".
Pa 500 godina se nosilo, do dolaska komunjara na ovim prostorima. Stotine slika iz svakog dijela BiH gdje su žene u tome.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1587 times
Been thanked: 2961 times

Post by Mutevelija » 03 Nov 2024, 22:17

Feminizam uništava Bošnjake.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav