HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Post by JCR »

mrki62 wrote:
JCR wrote:Btw nijedna policija vise nema onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"
Evo ti njihova stranica pa se šetaj malo po njoj http://www.mup.vladars.net/

A ako nisi vidio policiju na entitetskim granicama, samo ti uzmi zastavu BiH i prošetaj iz Federacije u RS kakvih 100 metara i vidjet ćeš šta će se desiti.
Slažem se to da su različite oznake, ali grb Federacije je proglašen neustavnim kao i grb rs-a.
radeta62 wrote:JCR,Znas ti dobro sta je radjeno od strane bosnjaka a da srbe nisu ni pitali nema potrebe ja da to prezentujem.. ;)
Ne znam. Nemoj mi odgovarati "znaš ti dobro" nego mi konkretno reci šta je urađeno, a da krši Ustav
radeta62
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by radeta62 »

JCR wrote:
mrki62 wrote:
JCR wrote:Btw nijedna policija vise nema onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"

A ako nisi vidio policiju na entitetskim granicama, samo ti uzmi zastavu BiH i prošetaj iz Federacije u RS kakvih 100 metara i vidjet ćeš šta će se desiti.
Slažem se to da su različite oznake, ali grb Federacije je proglašen neustavnim kao i grb rs-a.
radeta62 wrote:JCR,Znas ti dobro sta je radjeno od strane bosnjaka a da srbe nisu ni pitali nema potrebe ja da to prezentujem.. ;)
Ne znam. Nemoj mi odgovarati "znaš ti dobro" nego mi konkretno reci šta je urađeno, a da krši Ustav
Evo pa citaj,samo jedan primer...http://www.politika.rs/rubrike/region/P ... ic.lt.html
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

TUĐMANOVA mezimica Nevenka zabila mu je, kad se tome najmanje nadao, nož u leđa udavši se, uoči mature, za Srbina iz Zemuna, Stevana Košutića, sina jugoslavenskoga diplomate Siniše Košutića. Otišla je od kuće i sa svojim mužem nastavila živjeti na teritoriju (Srbija) koji je Tuđman smatrao sve samo ne prijateljskim. Imala je tada nepunih 18 godina. Za Tuđmana je to bio pravi šok. Nevenku je, za razliku od svojih sinova, obožavao, pa je u njegovoj hipertrofiranoj ljubavi prema njoj bilo čak i nečeg posesivnog. Htio je upravljati njezinim životom. A ona mu je sada okrenula leđa i udala se za Srbina, upravo u trenutku kad je sve svoje intelektualne i duhovne kapacitete usmjerio prema jednom jedinom političkom cilju, a to je stvaranje samostalne države hrvatskoga naroda. Da je bilo što drugo učinila, sigurno ga ne bi toliko povrijedila kao udajom za Zemunca Stevana Košutića.(...)
Po kazivanjima rođaka i nekih prijatelja, Tuđman mjesecima, možda čak i godinama, nije htio razgovarati s Nevenkom. Što je još gore, u trenutku kad je doznao za njezin plan, ponio se prema njoj vrlo ružno. I, prije svega, vrlo grubo. Nasrnuo je fizički na nju. On se u nju toliko razočarao, da je se čak službeno odrekao.

a posle o tome kako je srbe u hrvatskoj čekao napredak! :djed
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR »

radeta62 wrote:
JCR wrote:
mrki62 wrote:
JCR wrote:Btw nijedna policija vise nea onakve oznake kao sto je mrki postavio jer ono desno vise nije grb fbih a lijevo vise nije grb "rs"

Evo pa citaj,samo jedan primer...http://www.politika.rs/rubrike/region/P ... ic.lt.html
U ovom primjeru ne mogu da nadjem nista sto krsi Ustav BiH osim nepriznavanja drzavnosti Republike BiH. Znas li kad je napisana Islamska deklaracija? Ona dvije veze sa Dejtonom nema.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4409 times
Been thanked: 3364 times

Post by Melek »

drugrankovic wrote:TUĐMANOVA mezimica Nevenka zabila mu je, kad se tome najmanje nadao, nož u leđa udavši se, uoči mature, za Srbina iz Zemuna, Stevana Košutića, sina jugoslavenskoga diplomate Siniše Košutića. Otišla je od kuće i sa svojim mužem nastavila živjeti na teritoriju (Srbija) koji je Tuđman smatrao sve samo ne prijateljskim. Imala je tada nepunih 18 godina. Za Tuđmana je to bio pravi šok. Nevenku je, za razliku od svojih sinova, obožavao, pa je u njegovoj hipertrofiranoj ljubavi prema njoj bilo čak i nečeg posesivnog. Htio je upravljati njezinim životom. A ona mu je sada okrenula leđa i udala se za Srbina, upravo u trenutku kad je sve svoje intelektualne i duhovne kapacitete usmjerio prema jednom jedinom političkom cilju, a to je stvaranje samostalne države hrvatskoga naroda. Da je bilo što drugo učinila, sigurno ga ne bi toliko povrijedila kao udajom za Zemunca Stevana Košutića.(...)
Po kazivanjima rođaka i nekih prijatelja, Tuđman mjesecima, možda čak i godinama, nije htio razgovarati s Nevenkom. Što je još gore, u trenutku kad je doznao za njezin plan, ponio se prema njoj vrlo ružno. I, prije svega, vrlo grubo. Nasrnuo je fizički na nju. On se u nju toliko razočarao, da je se čak službeno odrekao.

Opet vinklas stvari:

http://www.vecernji.hr/biografije/nevenka-tudman-608

A i taj Stevo je bio polovnjak, tetka mu je hrvatica. Premda i on ima karpatskih gena, nije da nema..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

drugrankovic wrote:TUĐMANOVA mezimica Nevenka zabila mu je, kad se tome najmanje nadao, nož u leđa udavši se, uoči mature, za Srbina iz Zemuna, Stevana Košutića, sina jugoslavenskoga diplomate Siniše Košutića. Otišla je od kuće i sa svojim mužem nastavila živjeti na teritoriju (Srbija) koji je Tuđman smatrao sve samo ne prijateljskim. Imala je tada nepunih 18 godina. Za Tuđmana je to bio pravi šok. Nevenku je, za razliku od svojih sinova, obožavao, pa je u njegovoj hipertrofiranoj ljubavi prema njoj bilo čak i nečeg posesivnog. Htio je upravljati njezinim životom. A ona mu je sada okrenula leđa i udala se za Srbina, upravo u trenutku kad je sve svoje intelektualne i duhovne kapacitete usmjerio prema jednom jedinom političkom cilju, a to je stvaranje samostalne države hrvatskoga naroda. Da je bilo što drugo učinila, sigurno ga ne bi toliko povrijedila kao udajom za Zemunca Stevana Košutića.(...)

..nama kod franje cile mile ispravila se ona a i unuk se odredio ispravno :haha
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

laganini wrote:

..nama kod franje cile mile ispravila se ona a i unuk se odredio ispravno :haha

znači kod tebe je ako ode za srbina pogrešila a ako se razvede ispravila? i ako te nazovem sad ustašetinom ti ćeš se vredjat? zašto, crte tipičnog ujkana poseduješ i zreo si za :puca
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times

Dražen Pehar: BH Hrvati moraju paktirati s Rusima

Post by Krokodil Behko »

Image
Međunarodne okolnosti, rat u Ukrajini, zaoštravanje odnosa Zapada i Rusije, pojačane aspiracije Rusije i Turske prema Balkanu, pojava Islamske države, nisu pogodne za pozitivne promijene u BiH, smatra prof. dr Dražen Pehar

On ne vjeruje da će doći do promijene izbornog zakona i ustavnih promijena, što je za Hrvate iznimno važno da bi sačuvali svoju konstitutivnost.

-Neće zato što to ne odgovara ni Srbima, a Bošnjacima pogotovo, koji su miljenici Amerikanca, jer im ovakvo stanje dominacije, koju su im SAD osigurale, nasilnom revizijom Daytonskog sporazuma, odgovara, kaže prof Pehar za Hrvatski Medijski Servis.

Dogodit će se, dodaje, nešto, što se naziva “zagušivanjem agende”. -Nametnut će se pitanja ekonomskih i socijalnih reformi kojima će se u drugi plan potisnuti za Hrvate bitna pitanja kao što su izmjena izbornih pravila i ustavna reforma, kaže prof. Pehar.

DF- patološki element

On predviđa da će se kriza u Federaciji biti permanenta, a generairat će je, po njegovom mišljenju, Demokratska fronta.

-Kada imate stranku u toj koaliciji, koja ne prihvaća ovakav institucionalni sklop, koja ne prihvaća Federaciju BiH, kao zajednicu Hrvata i Bošnjaka, onda imate jedan patološki element koji će stalno praviti probleme i izavati krize, ističe.

Prof. Pehar, u razgovoru za politički magazin “Argumenti” Hrvatskog Medijskog Servisa, kaže kako je međunarodna zajednica namjerno stvari postavila tako da se krize mogu generirati po potrebi, te da BiH, primjerice za Ameriku sama po sebi ne znači ništa, već da je samo sredstvo koje SAD koriste na međunarodnom planu, kako bi poslali neku simboličku poruku drugima.

BiH za SAD samo sredstvo

-Primjerice BiH je za Ameriku bila važna da se pokaže nemoć Europske unije, također u smislu pokazivanja moći, prodora i širenja NATO-a, što je od početka cilj SAD; da se uleti u taj prazni geopolitički prostor, u taj vakum koji je stvoren raspadom socijalističkog sutava i raspadom SFRJ, pojašnjava dr Pehar.

Za razliku od SAD, Rusija, po negovom mišljenju, od početka ima pozitivan i pravedan stav prema implementaciji Daytonskog sporazuma.

-Kad god je neki ruski veleposlanik ili ministar vanjskih poslova govorio o tome nije govorio o Bosancima, koji ne postoje, kao što govore Amerikanci, nego je govorio o konstitutivnim narodima, koji trebaju biti ravnopravni. Daytonski sporazum jeste sporazum između konstitutivnih naroda, Federacija jeste, također, sporazum konstitutivnih naroda- Bošnjaka i Hrvata. Dakle oni govore ono što je zapisano u Daytonskog sporazumu, kaže dr Pehar.

On podsjeća da su Amerikanci, preko viskog predstavnika, provodili reviziju Daytonskog sporazuma, tako da su, među ostalim osigurali institucionalne pretpostavke za dominaciju Bošnjaka u FBiH, preko nametnutih ustavnih amandamana i izmjenjenih pravila za izbor delegata u federalni dom naroda.

Rusija jedina stala na stranu bh Hrvata

-Kad je došlo do platformaškog državnog udara zasjedao je PIK. Jedina država od svih članica PIK-a koja je rekla ne slažemo se s tim je Ruska Federacija. Ona je time, jedina eksplicitno, stala na hrvatsku stanu. Nije Njemačka, nije Italija, kataolička zemlja, nije Austrija, čak ni Republika Hrvatska nije se posebno oglasila. Podsjetit ću vas da je nakon platformaškog udara tadašnjem hrvatskom veleposlaniku netko u usta u jednom mediju stavio sljedeće riječi: “Hrvatska osuđuje formiranje Platformaške vlade”. Dva dana nakon toga hrvatski veleposlanik je to demantirao, dakle, de facto rekao da Hrvatska nema nikakvu poziciju u odnosu na Platformaški državni udar, kojim su Hrvati kao konstitutivni narod izbačeni iz vlasti, kaže dr Pehar za HMS.

On ne misli da se bh Hrvati trebaju udvarati Rusima, ali ističe kako trebaju biti pragmatični i vidjeti kako se kroz savezništvo s Ruskom Federacijom, stvari mogu “pritisnuti na kojim razinama, kroz koje mehanizme”.

- BH Hrvati trebaju lobirati na međunarodnom planu za ostvarenje svojih pravednih političkih težnji i kroz institucionalne i kroz izvaninstitucionalne kanale. Njihovi politički predstavnici mogu u trebaju imati stalnu komunikaciju, primjerice s hrvatskim eurozastupnicima, ali i s drugim državama članicama Europske unije, kao što je Irska, koja je Hrvatima u BiH po mnogo čemu bliska. Trebaju definirati vanjskopolitički okvir, definirati što žele i sustavno na međunarodnom planu lobirati za ostvarenje svojih nacionalnih, političkih ciljeva. Hrvatski političari u BiH očekuju kako će Hrvatska po defaultu lobirati za njih u svijetu. Ma neće, ništa se samo od sebe ne daogađa. Onaj tko lobira za vas mora vidjeti i svoj interes u tome, vi mu morate objasniti što je njegov interes u tome da lobira za vas. Hrvati u BiH, dakle jedan cijeli narod je spao na psa koji bi volio da ima dobrog čuvara, a mi smo narod, moramo se ponašati kao ljudi, zaključuje dr. Pehar.

(hms.ba)
biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 48 times
Been thanked: 72 times

Re: Dražen Pehar: BH Hrvati moraju paktirati s Rusima

Post by biha »

Ah budale!
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

biha wrote:Ah budale!
Zasto?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

vila wrote:
Zasto?

Možda zato što ili je malo naglup ili priča priču za takve.
Neka bude ono što biti ne može.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:
vila wrote:
Zasto?

Po inteligenciji,asocira me da je iz Krehina Graca.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Krokodil Behko wrote:
vila wrote:
Zasto?

Zasto?
Ne obazirem se samo naslov teksta
nego i na sadrzaj istog!
sta to biti ne moze?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

vila wrote:
Krokodil Behko wrote:
vila wrote:
Zasto?

Zasto?
Ne obazirem se samo naslov teksta
nego i na sadrzaj istog!
sta to biti ne moze?

Mogu ti reći da sam se fino zabavio čitajući taj tekst.

"šta bi bilo, kad bi bilo" to bi mu bio naslov.
Pošto je tekst podugačak, a ti insistiraš na sadržini, pa ono, da ne bih fulio, hoće li ti biti teško, da mi odvadiš te bitnije citate, pa da znam na šta misliš?

Evo, ovo bi bilo na nivou retardiranog vrapca:
-Kad je došlo do platformaškog državnog udara zasjedao je PIK. Jedina država od svih članica PIK-a koja je rekla ne slažemo se s tim je Ruska Federacija. Ona je time, jedina eksplicitno, stala na hrvatsku stanu. Nije Njemačka, nije Italija, kataolička zemlja, nije Austrija, čak ni Republika Hrvatska nije se posebno oglasila.
Pa msm, s jedne strane sve pravne države a s druge strane, imperijalističko-mafijaško-oligarhistička tvorevina i lik vjeruje u dobre namjere istih.
Nema ovo što govorim neku direktnu vezu s njegovom temom ("platformaška vlada") nego govorim o principu. Ta vlada je prošlost, a on govori o budućnosti s Rusima, zar ne?

A zakleo bih se da se upravo sada ukrštaju koplja velikih sila na Balkanu i za mali dio jednog malog naroda, najpametnije bi bilo da sačeka pobjednika.

Ali ne, ne vjeruje on u ruske dobre namjere, nego vjeruje da će Rusi zaista nadjačati i EU i USA, pa otkinuti RS i eto zgodne prilike :ideja

Može li gluplje?
Reklo bi sa da ne može, jer BiH je jako daleko od ruskih mogućnosti u implementaciji takvih paklenih planova. Također, reklo bi se da NIKO od hrvatskih političara ni u BiH ni u HR, nikada neće (niti smije) zaigrati na rusku kartu, što je i logično, jer sve dok se Rusi petljaju u poslove ostalih zemalja s nekim ciljevima, USA/EU će zauzimati suprotna stanovišta, a čini mi se da je HR u EU, pa i u NATO, pa tako da .....ništa.
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Za sta ovaj skuplja poene? Za PIKa karticu?
Image
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

On ne vjeruje da će doći do promijene izbornog zakona i ustavnih promijena, što je za Hrvate iznimno važno da bi sačuvali svoju konstitutivnost.

-Neće zato što to ne odgovara ni Srbima, a Bošnjacima pogotovo, koji su miljenici Amerikanca, jer im ovakvo stanje dominacije, koju su im SAD osigurale, nasilnom revizijom Daytonskog sporazuma, odgovara, kaže prof Pehar za Hrvatski Medijski Servis.

Dogodit će se, dodaje, nešto, što se naziva “zagušivanjem agende”. -Nametnut će se pitanja ekonomskih i socijalnih reformi kojima će se u drugi plan potisnuti za Hrvate bitna pitanja kao što su izmjena izbornih pravila i ustavna reforma, kaže prof. Pehar.
poprilično točno
On predviđa da će se kriza u Federaciji biti permanenta, a generairat će je, po njegovom mišljenju, Demokratska fronta.

-Kada imate stranku u toj koaliciji, koja ne prihvaća ovakav institucionalni sklop, koja ne prihvaća Federaciju BiH, kao zajednicu Hrvata i Bošnjaka, onda imate jedan patološki element koji će stalno praviti probleme i izavati krize, ističe.

Prof. Pehar, u razgovoru za politički magazin “Argumenti” Hrvatskog Medijskog Servisa, kaže kako je međunarodna zajednica namjerno stvari postavila tako da se krize mogu generirati po potrebi, te da BiH, primjerice za Ameriku sama po sebi ne znači ništa, već da je samo sredstvo koje SAD koriste na međunarodnom planu, kako bi poslali neku simboličku poruku drugima.
itekako točno
BH Hrvati trebaju lobirati na međunarodnom planu za ostvarenje svojih pravednih političkih težnji i kroz institucionalne i kroz izvaninstitucionalne kanale. Njihovi politički predstavnici mogu u trebaju imati stalnu komunikaciju, primjerice s hrvatskim eurozastupnicima, ali i s drugim državama članicama Europske unije, kao što je Irska, koja je Hrvatima u BiH po mnogo čemu bliska. Trebaju definirati vanjskopolitički okvir, definirati što žele i sustavno na međunarodnom planu lobirati za ostvarenje svojih nacionalnih, političkih ciljeva. Hrvatski političari u BiH očekuju kako će Hrvatska po defaultu lobirati za njih u svijetu. Ma neće, ništa se samo od sebe ne daogađa. Onaj tko lobira za vas mora vidjeti i svoj interes u tome, vi mu morate objasniti što je njegov interes u tome da lobira za vas. Hrvati u BiH, dakle jedan cijeli narod je spao na psa koji bi volio da ima dobrog čuvara, a mi smo narod, moramo se ponašati kao ljudi, zaključuje dr. Pehar.
bolno točno

iskreno nisam se baš obazirala na ovaj naslov i priču o savezništvu sa rusijom jer je to u razini SF-a
koji su Hrvati u Bih faktor da bi mogli biti rusima strateški saveznici??
nekako imam dojam da je Pehar više htio staviti naglasak na lobiranje bez obzira radi li se i o Hrvatima mrskoj Rusiji(a mrska nam je jer je bratska sa srbima) ili o nekom trećem
Last edited by vila on 25 May 2015, 21:36, edited 1 time in total.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Krokodil Behko wrote:
Ali ne, ne vjeruje on u ruske dobre namjere, nego vjeruje da će Rusi zaista nadjačati i EU i USA, pa otkinuti RS i eto zgodne prilike :ideja

ne mislim da postoji itko sa bar malo inteligencije a da vjeruje u ovakav scenarij
Rusi nikad neće lobirati za otcjepljenje RS-a...
eventualno će iskoristiti ove zategnute odnose za rješavanje situacije u ukrajini..i to bi bilo to
na veliku žalost braće srba
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Pasaga wrote:
Krokodil Behko wrote:
vila wrote:
Zasto?

Po inteligenciji,asocira me da je iz Krehina Graca.
opet regionalni šovinizam :123
tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar »

vila wrote:
Krokodil Behko wrote:

ne mislim da postoji itko sa bar malo inteligencije a da vjeruje u ovakav scenarij
eventualno će iskoristiti ove zategnute odnose za rješavanje situacije u ukrajini..i to bi bilo to
Braće Srba? Koliko braće imaš? Ne znaš? Tata bio malo nestašan?
Na kraju će ispasti da ti je osim Drugrankovic-a čak i Kevin Costner brat. Zato jer je kevin a nije ćaletov već tatin. Tata je bio i malo više nestašan.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

tovar wrote:
vila wrote:
Krokodil Behko wrote:

Braće Srba? Koliko braće imaš? Ne znaš? Tata bio malo nestašan?
Na kraju će ispasti da ti je osim Drugrankovic-a čak i Kevin Costner brat. Zato jer je kevin a nije ćaletov već tatin. Tata je bio i malo više nestašan.
nestašni stvore
malo sam ironično ljubomorna na "veliku rusko srpsko bratsku ljubav"
Post Reply

Return to “Politika u BiH”