TENIS

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times
Status: Offline

Re: TENIS

18 May 2015, 13:13

Ako ove godine s ovakvom formom i s onakvom formom Nadala ne osvoji RG-neka se penzioniše. :kafa
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9710 times
Been thanked: 11446 times
Status: Online

27 May 2015, 22:47

Znači Džumhur je elimirao Baghadatisa ili kako se već zove.
Prošao je u treći krug i to mu je do sada najveći usdjeh.

Ali avaj, sljedeći protivnik mu je Roger Federer. :zid
Istina je da je Federer odigrao svoje najbolje mećeve, ali istina je i to, da Džumhur do svojih najboljih mečeva, još uvijek nije došao. To bi bilo to, kako mi se čini.

U svakom slučaju, nije ni ovako loše, jer je karijera ionako pred njim, a mlatnuo je sad u Parizu 85.000 eura, kako Avaz tvrdi.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

28 May 2015, 01:39

Vrhunski :ok sljedeće je samo bonus :oo
nigdje ne mogu iskopati u koliko sati se igra sutra :cudi official site RG je banana teška :bua

Image

Bh. teniser u trećem kolu
Džumhur: Federer mi je čestitao danas nakon pobjede

Piše: E. Škorić

Roger Federer čestitao je Damiru Džumhuru na današnjoj pobjedi nad Marcosom Baghdatisom.

Džumhur je s 3:1 bio bolji od iskusnog Kipranina, pa u petak igra treće kolo Roland Garrosa protiv Rogera Federera, svog idola.

Atmosfera je danas zaista bila sjajna?

“Da, atmosfera je uistinu bila sjajna i to mi se sviđa. Slična stvar je bila i u Australiji prošle godine, gdje sam također došao do trećeg kola. Dakle, obožavam dobru amosferu, gledfatelje i stvarno sam uživao u meču”.

Kako si vidio današnji meč?

“Mislim da sam igrao dobro. Nije najbolje što mogu, ali definitivno je ovo bio jako težak meč. Znao sam da ću imati svoju priliku i uradio sam sve da je iskoristim. Sveukupno, mislim da sam bio dobar. Od sredine prvog seta igrao sam jako dobor. Nakon pauze, osvojio sam šest vezanih gemova. U trećem setu nisam bio najbolji i Baghdatis je to uspio da iskoristi. U četvrtom setu sam pokušao da igram agresivno i to sam uradio. Brejk kod 3:2 je bio odlučujući. Sretan sam što sam prošao u treće kolo”.

Naredni protivnik je Roger Federer.

“Roger je vjerovatno najveći igrač ikad u tenisu i stvarno se radujem što ću igrati protiv njega. To je san svakog igrača, pogotovo nas mladih i eto meni se ostvario”.

Nije lako igrati tenis i biti iz Bosne i Hercegovine, jedne manje zemlje?

“Sretan sam da sam igrač koji dolazi iz male zemlje. Moja zemlja je prošla teške trenutke i drago mi je što mogu da je predstavljam na velikim turnirima. U BiH je puno talenata, ali nažalost sport u BiH nije bitan mnogima, zanemaren je. Zato mnogi veliki talenti idu iz BiH. Ivan Dodig i Marin Čilić su iz Bosne, a igraju za Hrvatsku i to su samo dva primjera. Postoji još puno takvih”.

Opet o Rogeru. Pratio si njegove igre?

“Rogera sam pratio od malih nogu, navijao sam za njega u polufinalu jednog Wimbledona i od tada je moj idol. Imao sam 10 ili 11 godina tada, a sada imam priliku da igram s njim”.

Je li teže doći do TOP 100 ako dolaziš iz BiH?

“Mislim da jest. Zapravo, definitivno. Nemate pravu podršku. Sve morate sami proći. Ja sam imao roditelje iza sebe i oni su uradili sve da bih danas bio. Ali nema podrške iz Federacije, nema sponzora. Srećom, uspio sam i bez toga”.

Otac ti je puno pomogao?

“Moj otac je moj prvi trener. On je uz pomoć mog drugog trenera, Alberta Castellanija, uspio da me izgradi kao igrača”.

Jeste li ikada razgovarali s Federerom?

“Jesam, jednom u Australiji prošle godine. I ne mnogo. Vidio sam ga prije današnjeg meča. Poželjeli smo sreću jedan drugom i čestitao mi je na ovoj pobjedi. Nadam se sada da ću više s njim razgovarati”.

Otkrio je Džumhur i da je sa 14 godina mogao igrati za Hrvatsku.

“Kad sam bio mlađi, imao sam ponudu iz Hrvatske. Nisam išao tamo jer smo ja i moji roditelji vjerovali da će se situacija popraviti u BiH. Počeo sam da nastupam pod bh. zastavom i onda su nestale dileme. Volim da igram za svoju zemlju. Ne bih mogao da igram za neku drugu”, kazao je Džumhur.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9710 times
Been thanked: 11446 times
Status: Online

28 May 2015, 09:54

Na Rezultati.com, piše da se igra u 11h.
Taman dok se probudim, postavim par vijesti i pregledam forum. :D
Ali nema podrške iz Federacije, nema sponzora. Srećom, uspio sam i bez toga”.
Etro, zaradio je sad fino i može mu to biti pomoć u ovoj godini, da se promovira i unaprijedi treninge.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 May 2015, 21:28

I hrvatski mladi lav odlično gura :ok

Image

Uspjeh karijere: Borna Ćorić izbacio Robreda nakon četiri sata borbe
Ćorić - Robredo 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4
Ćorić u 1/16 finala Roland Garrosa
Piše: G.I./Hina

Foto: Hina

BORNA ĆORIĆ ostvario je najveći Grand Slam uspjeh u karijeri! Sa 3:2 u setovima nakon gotovo četiri sata igre izbacio je Tommyja Robreda i prošao u 1/16 finala.

Hrvatski tenisač slavio je sa 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4 u svom prvom nastupu na drugom "grand slam" turniru sezone nakon tri sata i 47 minuta.

Ćorić je protiv iskusnog suparnika, koji je tijekom karijere bio i među 10 najboljih igrača na ATP ljestvici, te pet puta bio u četvrtfinalu Roland Garrosa, odigrao odličan meč, a u samoj je završnici pokazao iznimnu zrelost.

Nakon što je nizom vlastitih pogrešaka izgubio servis u sedmoj igri petog seta Ćorić stigao na rub poraza, uslijedila su tri njegova odlična gema tijekom kojih je dva puta oduzeo servis Robredu i po prvi put u karijeri stigao do 3. kola na nekom "grand slam" turniru. Ćorić je u toj završnici sjajno čitao servise Robreda, te nekoliko puta izravno poentirao reternom.

Prvi je set protekao u izjednačenoj igri, do rezultata 4-4 niti jedan igrač nije zaprijetio suparniku "breakom", a tada je Ćorić oduzeo servis Robredu, no u sljedećoj igri, kada je servirao za set, nije uspio zadržati svoj početni udarac iako je stigao do jedne set-lopte. Ipak, odmah potom Robredo je s četiri pogreške forhendom "donirao" gem Ćoriću i ponudio mu drugu priliku da zaključi prvi set svojim servisom, a mladi Zagrepčanin ju je i iskoristio.

Ključni gem u drugom setu dogodio se kod rezultata 2:1 za Robreda kada je Španjolac oduzeo servis Ćoriću, a to je bio ujedno i jedini "break" u toj dionici igre.

I treći je set loše započeo za Ćorića koji je izgubio prva dva gema, ali potom je uslijedila njegova serija od sedam uzastopnih osvojnenih igra s kojima je dobio treći set sa 6:2 i poveo u četvrtom sa 1:0.

Imao će Ćorić i dvije "break-lopte" za osmi gem u nizu, ali Robredo je ipak uspio zaustaviti nalet našeg igrača. Kod rezultata 4:4 Ćorić je pokleknuo na svom početnom udarcu, što je Robredu bilo dovoljno za poravnanje na 2:2 u setovima.

Ipak, u petom setu Ćorić je bio uspješniji, a prije opisane završnice on je uspio spasiti i četiri "break-lopte" u prvoj igri petog seta, te jednu u petoj.

U 3. kolu Ćorić će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Amerikanca Jacka Socka i Španjolca Pabla Carrena Buste.

Ranije u četvrtak plasman u 3. kolo Roland Garrosa izborio je i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je u dvoboju 2. kola pobijedio Talijana Andreu Arnaboldija 7-6 (3), 6-1, 6-1. On će u 3. kolu igrati protiv Argentinca Leonarda Mayera.

laganini
Spamer
Spamer

28 May 2015, 21:45

..broj jedan u sljedeci pet godina :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 May 2015, 09:58

Očekivano ispadanje...a jučer je i Sock izbacio Ćorića...

Image

Zahvalio se svma na podršci
Džumhur: Zadovoljan sam, ovo je veliko iskustvo za mene

Piše: V. Vukmirović

Najbolji bh. teniser je porazom od Rogera Federera završio svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu.

"Iza mene je jedna zaista dobra sedmica. Igrao sam u 3. kolu Roland Garrosa i moram biti zadovoljan. Susreo sam se sa Rogerom Federerom na centralnom terenu i mislim da sam danas pokazao da mogu igrati i protiv najboljih", rekao je Džumhur i dodao:

"Federer je bio na visokom nivou. Odigrao je vrhunski, a kada je u takvoj formi, onda je izuzetno teško. Nije bilo lako igrati ali mislim da sam pružio dobar otpor. Općenito mogu biti zadovoljan sa tri meča koja sam odigrao na turniru".

Damir se zahvalio svima na podršci i istakao kako želi odigrati još mnogo ovakvih mečeva poput današnjeg.

"Ovo je veliko iskustvo za mene. Mečevi poput ovog i služe za to, a nadam se da će ih biti još mnogo. Hvala svima koji su me podržavali, roditeljima, prijateljma i navijačima koji su došli u Pariz da me gledaju. Poseban pozdrav šaljem navijačima Željezničara i Sarajeva koji su bili uz mene. Nadam se da su uživali u meču", zaključio je naš teniser.

A fedex kaže :oo

"Nisam poznavao Džumhura ranije, ali prikupio sam dosta informacija o njemu. Moram priznati da je veoma brz, kada sam pronašao ritam nije bilo problema. Ipak, morao sam dokazati da sam favorit", izjavio je Roger Federer nakon pobjede.

Naš teniser danas je pružio odličnu partiju, a dokaz tome je i aplauz kojeg je zaradio od Švicarca tijekom jednog poena.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

03 Jun 2015, 23:03

Image
Đoković pregazio Nadala u najvažnijem četvrtfinalu Roland Garrosa u povijesti!
Roland Garros, četvrtfinale:
Đoković - Nadal 7:5, 6:3, 6:1

Piše: A.Ha.

NOVAK ĐOKOVIĆ sa 7:5, 6:3, 6:1 pobijedio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Đoković, najbolji tenisač svijeta, prvi put u karijeri je slavio protiv Nadala na pariškoj zemlji. U prethodnih šest međusobnih susreta na Roland Garrosu, Đoković je osvojio tek četiri seta, ali je ovaj put u meč, koji je repriza prošlogodišnjeg finala, ušao kao favorit.

I dok Nadal, kralj zemlje, ne pamti lošiju sezonu na svojoj omiljenoj podlozi (osvojen tek Buenos Aires), Đoković je do četvrtinala vezao 14 pobjeda na zemlji, uključujući i slavlje nad Španjolcem u Monte Carlu, a u 2015. godini su ga pobijedili tek Ivo Karlović i Roger Federer.

Četvrtfinalni meč je srpski tenisač započeo kao iz snova, te je nakon 20 minuta igre imao prednost od 4:0, ali tada se Nadal probudio i vratio do 4:4. Pri vodstvu Đokovića 5:4, Nadal je spasio tri set-lopte, a potom je u dvanaestom gemu Novak izborio još tri set-lopte. Prve dvije je Španjolac spasio, ali ne i treću. Bio je to početak kraja za Nadala u ovom meču.

Od rezultata 3:3 u drugom setu, Đoković je sjajnom ofenzivnom igrom i iz bekenda i iz forhenda vezao čak sedam gemova, te je osvojio drugi set i u trećem odjurio na nedostižnih 4:0.

U šestom gemu trećeg seta Đoković je izborio tri vezane meč-lopte, a iskoristio je odmah prvu dvostrukom pogreškom Španjolca, kojem je ovo tek drugi poraz na Roland Garrosu. Ranije je deveterostrukog osvajača, koji će od ponedjeljka biti tek deseti tenisač svijeta, pobijedio jedino Robin Soderling, 2009. godine.

Đoković je dominirao u izmjenama s osnovne crte, bolje se snalazio sa skraćenim lopticama i na mreži, a puno mu je pomogao i bolji servis od Nadalovog budući da je osvojio 76 posto poena nakon ubačenog prvog servisa. Na kraju je, iako je bio favorit, srpski tenisač slavio lakše od očekivanog u finalu prije finala.

Đoković finale lovi preko Murraya

Đoković će u polufinalu igrati protiv Andyja Murraya koji je s 3:1 u setovima slavio protiv Davida Ferera. Srpski tenisač u Parizu lovi jedinu Grand Slam titulu koja mu nedostaje. Potrebne su mu još dvije pobjede da se pridruži Andreu Agassiju, Federeru i Nadalu, jedinim tenisačima u Open eri koji su slavili na svim Grand Slam turnirima.

U drugom polufinalu sastaju se Jo-Wilfried Tsonga i Stanislas Wawrinka.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 4527 times
Been thanked: 4196 times

04 Jun 2015, 01:15

Placi, Nadale. Placi. :oo
Obozavam Noleta! :D
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

04 Jun 2015, 17:33

placi Bastijane placi......obozavam Anu :rumenko

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

07 Jun 2015, 23:05

A nakon što je on održao kratak govor, spiker je kratko najavio da će nagradu primiti i Đoković, no...

Tada se desilo nešto čudesno.

Aplauz je počeo. I trajao. I trajao.

I trajao.

Trajao je skoro dva minuta.

Novaku su zbog toga najpre zasuzile oči. A kada aplauz nije jenjavao, suza je bilo baš mnogo, pa ih više nije ni skrivao. Emocije su učinile svoje, i ona čuvena misao "tako blizu, a tako daleko".
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

07 Jun 2015, 23:10

:sok WAAW WAWRINKA :lupa

Image

Wawrinka pokorio Pariz: "Meč života! Teško je vjerovati da se ovo dogodilo"
Stanislas Wawrinka osvojio je Roland Garros pobjedom 3:1 u setovima protiv Novaka Đokovića
Piše: A.Ha.

STANISLAS WAWRINKA osvojio je Roland Garros pobjedom 3:1 u setovima protiv Novaka Đokovića.

"Jako mi je teško povjerovati da se ovo konačno dogodilo", rekao je švicarski tenisač, kojem je ovo drugi Grand Slam naslov u karijeri.

"Bio je to meč mog života. Ipak, svaka čast Novaku, bio je veliki izazov igrati protiv njega. Ovo je za mene poseban trenutak. Hvala mom treneru Magnusu Normanu, ovo je njegova pobjeda koliko i moja."

Đoković je porazom u finalu Roland Garrosa, jedinog velikog turnira čiji mu trofej nedostaje, ostao na osam Grand Slam titula.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

08 Jun 2015, 02:06

Rankovicu ,kako ne vidi ovu temu :hihi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 Jun 2015, 08:23

Vidi, vidi... Samo se pravi :123

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

19 Jun 2015, 21:52

Ivo Karlović, div sa Šalate :aplauzz

Image

IVO KARLOVIĆ u četvrtfinalu Hallea postavio je rekord po broju asova u mečevima na dva dobivena seta.

Div sa Šalate protiv Tomaša Berdycha odservirao je 45 asova, čime je nadmašio dosadašnji rekord od 44 asa kojeg je držao s Markom Philippoussisom.

"Uživam biti najbolji u nečemu, pa tako i u ovom slučaju. Jako mi je drago zbog rekorda. Moje ime će zauvijek ostati zapisano u povijesti", rekao je Karlović, čije su bombe izludile češkog tenisača kojeg je pobijedio s 2:1 u setovima.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Jun 2015, 17:03

FEDERER - DŽUMHUR 6:1 ;6:3; 6:3
Sramota!

laganini
Spamer
Spamer

30 Jun 2015, 20:13

..ne pretjeruj...kad roger bude ima 40 vidice on ..:hihi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

30 Jun 2015, 20:26

KOMESAR wrote:FEDERER - DŽUMHUR 6:1 ;6:3; 6:3
Sramota!

ma nije sramota...kakva sramota izgubiti od Federera...to je realan odnos snaga...da je bio netko drugi u pitanju,ajd,ajde...ali Federer,taj djedica se još uvijek dobro drži...pogotovo na travi..
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Jun 2015, 20:32

Slučajni prolaznik wrote:
KOMESAR wrote:FEDERER - DŽUMHUR 6:1 ;6:3; 6:3
Sramota!

ma nije sramota...kakva sramota izgubiti od Federera...to je realan odnos snaga...da je bio netko drugi u pitanju,ajd,ajde...ali Federer,taj djedica se još uvijek dobro drži...pogotovo na travi..
Čemu onda treniranje ako nisi sposoban pobijediti najbolje?

Slučajni prolaznik
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

30 Jun 2015, 20:42

al nije ista klasa,nije na istoj razini ko Švicarac,a uz to ovaj iskusniji i ima puno više utakmica u nogama,hrpu osvojenih turnira,jedan je od najboljih ili možemo reći i najbolji tenisač svih vremena i sad ići uspoređivati njega i Džumhura,očekivati od Džumhura nešto više od ovog....to je nerealno...

ako ništa barem se dobro držao u drugom i trećem setu...da je uzeo set to bi bila puna šake brade što se kaže...a ne treba ga kriviti ni ovako..
Osmijeh ne treba biti blistav,ali mora biti iskren :)

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”