Besplatni dobar AI softver.
Besplatni dobar AI softver.
Pošto se trenutno priča o AI softveru i ja većinom dobijam ponude da plaćam za njih (ko za aplikacije na pametnom telefonu ili programe koje se trebaju koristiti na laptopu) ali ne mislim to uraditi jer je za mene luksuz i htio bih saznati postoji li trenutno već besplatni dobar AI softver koji naprimjer već može služiti za zaradu novca ili neke druge svrhe koje olakšavaju život i ako da kako se oni zovu?
- ironman
- sirius
- Has thanked: 19301 times
- Been thanked: 19891 times
- Status: Offline
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 18600 times
- Been thanked: 17008 times
Re: Besplatni dobar AI softver.
Nećeš nigdje naći besplatan da je vrhunski.
ChatGPT 4.0 plati, poskidaj tutoriale i ostalo i počni vježbati, pa ćeš kasnije zarađivati.
ChatGPT 4.0 plati, poskidaj tutoriale i ostalo i počni vježbati, pa ćeš kasnije zarađivati.
Blento
Eshol
Alfi
Eshol
Alfi
- ironman
- sirius
- Has thanked: 19301 times
- Been thanked: 19891 times
Ma nisam znao gdje postavit ovaj fol pa zato.
Inace cim vidim besplatno odem dalje.
Inace cim vidim besplatno odem dalje.
dream of spring...
- HAVANA
- Forum [Bot]
- Has thanked: 2319 times
- Been thanked: 18850 times
- tuzlak1212
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 227 times
- Been thanked: 247 times
Za zaradjivat i za olaksat zivot su razliciti pojmovi
Za zarade najvise ljudi koriste OpenAI ili Claude apije jer su najjaci modeli, serveri i lepeza usluge na API-u, integrisani su u cloude services (AWS, Azure, i sl, mislim da ih je i Vercel poceo ubacivat) za jednostavniju upotrebu i kontrolu troskova. Vise preporucujem Claude jer mozes ici od min do max troskova i birat kakav model hoces za razliku od openai gdje placas sve koristio/ne koristio ti to, al sumnjam da mozes sve koristit odjednom. Samo kod Claude-a istrazit kako koji od njih rade i uce, tipa Sonnet je bolji na preciznosti AI podatka tamo na teskim pitanjima a Haiku na brzini odgovora, tj gdje su ocekivani jednostavni promptovi.
Za olaksan zivot imas upakovane Alexe i razna sranja koja vec dovoljno rade, mozes ako znas programirat od Raspbbery PI-a napravit cuda neka il instalirat neki free to use AI pa ocekuj da ne radi nekad al za tebe je briga te.
Za zarade najvise ljudi koriste OpenAI ili Claude apije jer su najjaci modeli, serveri i lepeza usluge na API-u, integrisani su u cloude services (AWS, Azure, i sl, mislim da ih je i Vercel poceo ubacivat) za jednostavniju upotrebu i kontrolu troskova. Vise preporucujem Claude jer mozes ici od min do max troskova i birat kakav model hoces za razliku od openai gdje placas sve koristio/ne koristio ti to, al sumnjam da mozes sve koristit odjednom. Samo kod Claude-a istrazit kako koji od njih rade i uce, tipa Sonnet je bolji na preciznosti AI podatka tamo na teskim pitanjima a Haiku na brzini odgovora, tj gdje su ocekivani jednostavni promptovi.
Za olaksan zivot imas upakovane Alexe i razna sranja koja vec dovoljno rade, mozes ako znas programirat od Raspbbery PI-a napravit cuda neka il instalirat neki free to use AI pa ocekuj da ne radi nekad al za tebe je briga te.