Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times
Status: Offline

Re: ICC otpočinje istragu izraelskih ratnih zločina

Post by Pasaga »

Salahuddin wrote:Zanimljivo ce biti gledati nastojanje Suda da odrzi dignitet dok u isto vrijeme znaju da Izrael jednostavno ne moze pociniti ratne zlocine...
Oni su namakli sebi omcu oko vrata.....
tu ce i okoncati....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by tovar »

Isfrustrirani holokaustom u drugom svjetskom ratu, svoje zločine pravdaju zločinom počinjenim nad njima. Pa, stoga, nije slučajno što su se okomili na prve nedužne, najslabije u svom okruženju. Baš kao što je skoro svaki pedofil bio seksualno zlostavljan u mladosti, pa za drugo ni ne zna nego zlostavljati djecu. Ali ... sam Hitler je u svojoj knjizi Mein Kampf (za koju osobno smatram da je puka bolesna teroristička propaganda i ništa drugo), ustvrdio da bi židovi, ukoliko bi dobili vlastitu državu, drugi dan zaratili sa svim susjedima. Knjigu je Hitler napisao prije pokušaja istrebljenja židova. Bio je u pravu a sasvim sigurno nije bio vidovit. Nasilje rađa nasilje. Sada su Palestinci na redu a ja ih se ne bojim jer nemam razloga za to.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Salahuddin wrote:Zanimljivo ce biti gledati nastojanje Suda da odrzi dignitet dok u isto vrijeme znaju da Izrael jednostavno ne moze pociniti ratne zlocine...
Kad se političari dogovore, onda logika gubi svoj smisao a to ima da vidiš u primjeru BiH.
Milošojć kao umro, Šešelj oslobođen,Karadžiću sude toliko godina i iznose tobože neke dokaze a svi znamo da se na osnovu žrtava kao dokaza može donijeti presuda u roku jednog mjeseca.
Mladić također i sad se očekuju neka čuda po pitanju Izraela.
Može, zašto da ne al je sve pitanje Palestinskih vrlih političara.
Nadam se da makar oni neće biti fukare,kao ovi iz BiH.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Salahuddin wrote:
mrki62 wrote:
Kad se političari dogovore, onda logika gubi svoj smisao a to ima da vidiš u primjeru BiH.
Milošojć kao umro, Šešelj oslobođen,Karadžiću sude toliko godina i iznose tobože neke dokaze a svi znamo da se na osnovu žrtava kao dokaza može donijeti presuda u roku jednog mjeseca.
Mladić također i sad se očekuju neka čuda po pitanju Izraela.
Može, zašto da ne al je sve pitanje Palestinskih vrlih političara.
Nadam se da makar oni neće biti fukare,kao ovi iz BiH.
Kavih ba Palestinaca. Od njih ne zavisi ama bas nista. Ne ocekuju se cuda, ne znam sto si mene citirao. Ja i mislim da cuda nece biti, kako se moze zakljuciti na sto sam mislio. Ali de, sve ces ti t nekako Arafatu da suknes. :kafa
Citirao sam te, da se nadovežem u vezi suda kojeg si pomenu.
Arafata nema al to još ne znači kako on ne snosi odgovornost u vezi Palestine a bio je njihov uvoženi "palestinac" koji to i nije bio pa ti kontaj ko je bio :pusi
Dalje, pomenuo sam ti i situaciju u vezi BiH a to će se tako zrcaliti i u vezi Palestine i Izraela kao što je bilo u vezi BiH koja je tobože tužila Srbiju i na sud umjesto odvjetničkog tima su poslali jednog jedinog odvjetnika Softića sa jasnim cilje a to je da se pomogne Srbiji u branjenju.
Ko se još sjeća ko je u ime BiH tužio Srbiju ?
Pa kad je već bila tužba, uvažena "vlast" je kao morala ići na taj sud i poslali su jednog jedinog odvjetnika i uz njega tada važnog "Bošnjaka - masona" Cerića i epilog je poznat ,......... Srbija nije kriva i Bošnjački političari su med i mlijeko :bua
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9704 times
Been thanked: 11439 times

Re: Izrael uskoro pred sudom za ratne zločine

Post by Krokodil Behko »

Netanyahu pokrenuo medijsku ofanzivu protiv ICC-a

JERUSALEM - Izraelski premijer Benjamin Netenyahu odlučio je pokrenuti medijsku ofanzivu protiv Međunarodnog krivičnog suda (ICC) i tužiteljice Fatou Bensouda, piše Anadolu Agency (AA). Izraelske novine "Haaretz" danas su, pozivajući se na izvore iz ureda izraelskog premijera, ...

... objavile kako je Netenyahu donio pomenutu odluku nakon što je tužiteljica Bendouda najavila kako je sud otvorio preliminarnu istragu o "situaciji u Palestini" nakon što je palestinska vlada optužila Izrael za zatne zločine protiv naroda Palestine.

Ova odluka izraleskog premijera, kako se navodi u novinama, uslijedila je uprkos odluci Ministarstva vanjskih poslova da se ICC i tužiteljica Bensouda ne napadaju direktno. Bensouda je, sa druge strane, kazala kako će istragu provoditi "uz potpunu nezavisnost i nepristrasnost".

Palestinska vlada je 2. januara ove godine pristupila Rimskom statutu, osnivačkom ugovoru Suda, a Haški sud je prihvatio da otvori preliminarnu istragu o navodnim ratnim zločinima počinjenim od ljeta 2014. godine na "okupiranoj palestinskoj teritoriji, uključujuči istočni Jerusalem."

Povodom ove odluke Suda, američki State Department u petak je izrazio protivljenje odluci tužiteljstva ICC-a. Izraelski ministar odbrane Moshe Ya'alon također je kritikovao odluku ICC-a nazvavši je "licemjernom."

(Anadolija)
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..po meni očekivana reakcija :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Nešto sam pisao al neću se ponavljati a neki su začuđeni.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Izrael

Post by Krokodil Behko »

Jel može neko da mi razbistri, da li ja ovdje čitam o židovima koji su zapravo crnci i diskriminirani su upravo u Izraelu? Pa oni su stvarno čudan svijet :ha

"Izrael na rubu građanskog rata"

Predsjedavajući Knesseta (izraelskog parlamenta) Yuli Edelstein je izjavio da su aktualni antirasni prosvijedi Židova iz Etiopije “tužni dio izraelske povijesti“ i upozorio da bi nastavak prosvijeda i eskalacija nemira mogli uvesti Izrael u stanje građanskog rata.

Edelstein je u obraćanju Knessetu povodom otvaranja ljetne sezone rada izrazio suosjećanje s nezadovoljstvom i patnjama izraelskih državljana porijeklom iz Etiopije i pozvao sve strane na suzdržanost i solidarnost.

“Moramo povlačiti oprezne poteze kako ne bi dozvolili eskalaciju nemira i uvođenje zemlje u građanski rat. Izrael je postao primjer zemlje u kojoj se doseljenici lako adaptiraju u zajednicu. Dajte da to i nastavimo tako“, kazao je Edelstein.

Izraelski državljani porijeklom iz Etiopije, kojih u Izraelu ima oko 135.000, nezadovoljni su odnosom vlasti prema njima i tvrde da su žrtve diskriminacije, rasizma i siromaštva. Radi se o doseljenicima koji žive uglavnom u siromašnim krajevima zemlje, a svoje nezadovoljstvo već nekoliko dana iskazuju i na prosvijedima u nekoliko gradova.

Objavljivanje video snimka na kojem izraelski policajci premlaćuju izraelskog vojnika porijeklom iz Etiopije bili su povod za masovne prosvijede etiopskih Židova u nedjelju u Tel Avivu. Izraelska policija je intervenirala, a u nastalim neredima je ozlijeđeno 46 osoba, među kojima 23 policajaca. Privedeno je 26 prosvijednika.

Slični prosvijedi su u četvrtak održani i u Jerusalemu, kada je nekoliko tisuća etiopskih Židova protestiralo, a izraelske snage sigurnosti intervenirale. Ozlijeđeno je 12 prosvijednika i dva policajca.

[ytube][/ytube]
laganini
Spamer
Spamer

Re: Izrael

Post by laganini »

..niko nije imun na to :jok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Obama: Izrael nije posvećen miru

Post by storm »

Netanjahu postavlja previše uslova
Obama: Izrael nije posvećen miru

Image

Američki predsjednik Barak Obama rekao je da je izjava izraelskog premijera Benjamina Netanjahua prije izbora u martu ove godine potvrdila uvjerenje međunarodne zajednice da Izrael nije posvećen miru.

Netanjahu je u martu tokom predizborne kampanje isključio uspostavljanje palestinske države, nakon čega je Obama rekao da će Vašington razmotriti politiku prema Izraelu.

Netanjahu je kasnije povukao te komentare, rekavši da je posvećen formiranju palestinske države pod određenim uslovima.

Međutim, u izjavi za izraelski televizijski "Kanal dva", Obama je danas rekao da je izjava Netanjahua bila "prilično nedvosmislena".

Američki predsjednik je dodao da je zabrinut što se Izrael rukovodi "politikom koja je motivisana isključivo strahom", a što stoji na putu miru, prenio je AP.

Prema njegovim riječima, Netanjahu postavlja previše uslova da je nerealno očekivati njihovo ispunjenje u bliskoj budućnosti.

- Izrael u cijelosti time gubi kredibilitet - rekao je Obama.

Autor: Srna
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/180903/obama- ... htjm9.dpuf
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Obama: Izrael nije posvećen miru

Post by storm »

Usput je donešeno i ovo...
Američki Senat usvojio je u jučer reformu kojom se smanjuju ovlasti obavještajne agencije NSA, posebno kada se radi o masovnom telefonskom prisluškivanju koje je odobreno nakon napada 11. septembra. Reforma pod imenom USA Freedom Act ima za cilj ograničiti program prikupljanja podataka iz telefonskih poziva - sat, trajanje, telefonski broj - što je najkritiziranija metoda nadzora uvedena u okviru Patriot Acta. Reforma je već ranije usvojena u Predstavničkom domu, tako da sada još slijedi potpis predsjednika Baracka Obame. USA Freedom Act velika je pobjeda Obame koji je pozdravio usvajanje reforme, ocjenjujući da tekst štiti i slobode pojedinaca i nacionalnu sigurnost. - Sretan sam što je Senat u završnici usvojio USA Freedom Act - poručio je Obama s Twittera, potvrđujući da će potpisati tekst. Novim pravilima predviđa se da se sakupljanje podataka prebaci na telekomunikacijske kompanije, a vlasti će imati u njih pristup samo po odluci suda. Osim toga, NSA dobiva ovlasti pronaći "usamljene vukove" i staviti ih pod nadzor, prenosi Hina. Usvajanje ovog zakona prva je velika reforma američke obavještajne prakse otkad je zviždač Edward Snowden prije dvije godine predočio javnosti tajne dokumente koji su pokazali postojanje velikog broja tajnih projekata nadzora. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/180905/senat- ... yZUWE.dpuf
Jesu li to samo nove predstave za mase američke administracije :misli
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23900 times
Been thanked: 6243 times

Post by Veca »

...iz supljeg u prazno!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

da cifut odresi kesu :cudi
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

koja providnost ... :grana
Question everything.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ma masonska posla... eto koju i njima kao da prebace...

jes, providno...

palestino izdrzi, bices slobodna i priznata, i ponosna...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

:kafa
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Klasični rasizam na djelu

Post by Krokodil Behko »

NAPALI POSADU AVIONA: Ne želimo da nas Česi voze, plašimo ih se

Image

Putnici na letu iz Tel Aviva za Pariz napali su jučer posadu aviona češke kompanije Travel Servis, koja ih je trebala prevesti do glavnog grada Francuske. Putnici su tražili drugi avion i drugu aviokompaniju, naglašavajući kako se plaše letjeti sa Česima ili bilo kojom kompanijom koja nije izraelska, piše Ynetnews.

Let češkog aviona imao je mješovitu posadu, češke pilote i stjuardese te dva izraelska stjuarda, a posadu je unajmila izraelska aviokompanija Arkija.

Na aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu putnici su započeli svađu, psujući i napadajući češke stjuardese te inzistirajući na tome da ih preuzme neka izraelska kompanija.

Nezadovoljne putnike primirila je izraelska policija, ali dio njih odbio je letjeti češkim avionom.

(avaz)
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23900 times
Been thanked: 6243 times

Re: Klasični rasizam na djelu

Post by Veca »

...e jesu se pohasili! :roll
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

hehe u čemu je problem....kupi si kartu za drugi let i uživaj :mah
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14460 times
Been thanked: 10004 times

Post by Julia-Klara »

juce sam ovo citala...
radi se o tome da je njihova kompanija predala ovaj let Cesima, znaci cisto legalno, kooperacija i ta sranja, i onda ti se nadju uvrijedjeni i seru po avionu ... svima prebacuju nacionalizam, fasizam i antisemitizam, a vidi njih...strasno!

pjeske bi oni meni isli :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Post Reply

Return to “Svijet”