storm wrote:Reprezentativac bih istetovirao RS
Ognjen Vranješ, reprezentativac Bosne i Hercegovine u fudbalu, na okupljanju Zmajeva na Ilidži, pohvalio se kolegama novom tetovažom.
On je, naime, na bicepsu istetovirao granice bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.
Nije poznato da li se njegovim kolegama tetovaža dopala, a jedan od naših najboljih defanzivaca iznenada je postao viralni hit. Komentari na društvenim mrežama su različiti: nekima se tetovaža sviđa, dok drugi ne dijele njihovo mišljenje.
cuo sam za ovo, moze se svakako komentarisati ali u sustini RS je sastavni deo BiH tako da nije stavio tudju drzavu
neki mu zamjeraju zasto igra za bosnu i u turskoj? za novac kao i drugi u turskoj, a bosna je i rs ...
ovaj za bosnu kao i mnogi hrvati igra jer u srbiji il hrvatskoj nema šansu, na zalost tako je i ne samo za bosnu vec onda igraju za crnu goru ...
da smo sfrj i da neko ima istetovirano crnu goru, hrvatsku, bosnu ne bi to bilo tako strasno, svoj kraj je istetovirao...
da su tu sad neki nacionalni simboli, na primjer srbije pa da se uzme za prigovor... no ...
dobro, jes malo nezgodno, ali aj ga izbaci iz tima zbog toga? negativna poruka... jer ipak je RS sastavni deo BiH ...
dok nema obelezja draze, kokarde... onda se ne moze nesto prebaciti... jel rs sastavni deo bosne? jes... dakle nece mu moci trener to zamjeriti a ako ga odstrani zbog pritiska javnosti iz djelafederacije onda ce samo biti autogol... srbe će potpuno izgubiti u toje reprezentaciji a konj dodik ce dobiti na popularnosti i eto prilike za diskriminaciju i bla bla bla
ako zasluzuje igrom i zalaganjem, ovo ne sme biti razlog odstranjivanja
nije stavio tudje obelezje vec ono sto jeste deo Bosne , to pod jedan , a sad ko kolko voli tudji entitet to je vec druga stvar...
dovoljno je sto tu bosnu i sve reprezentacije kontrolise sarajevo , samim tim bošnjaci, ko da su samo oni bosna... medijska hajka na vranješa zbog tetovaze entiteta u bosni, nije nista što dobrom doprinosi...u drugu ruku bosnu svakako cine igraci iz oba entiteta, i ste strane gledajuci... bolje smanjiti hajku, jer se razlike time produbljuju...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”