Šta trenutno čitate?
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3550 times
- Been thanked: 2684 times
- Status: Offline
Re: Šta trenutno čitate?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4647 times
- Been thanked: 6191 times
Korače, jesi li čitao Petu goru?
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 7949 times
- Been thanked: 8238 times
Nisam, Coelha sam prestao citati nakon Alhemicara, Veronika je odlucila da umre i 11 minuta, ono dosta mi tri bile, tako da poslije nisam ni pomisljao da nesto uzmem
Pobjeci sad od svega zelim
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 10736 times
- Been thanked: 11108 times
ista stvar ....Koraci_u_noci wrote: ↑19 Nov 2024, 19:04 Nisam, Coelha sam prestao citati nakon Alhemicara, Veronika je odlucila da umre i 11 minuta, ono dosta mi tri bile, tako da poslije nisam ni pomisljao da nesto uzmem
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 10736 times
- Been thanked: 11108 times
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 7949 times
- Been thanked: 8238 times
Drago Hedl - Donjodravska obala
Odlicna i potresna prica o odrastanju u Osijeku poslije Drugog svjetskog rata. Ispricana iz perspektive djecaka, u nekim segmentima dosta podsjeca na sidranova djela o tom periodu. Nabavio sam i njen nastavak, Vrijeme seksa u doba nevinosti, pa cu i nju nekad uskoro
Odlicna i potresna prica o odrastanju u Osijeku poslije Drugog svjetskog rata. Ispricana iz perspektive djecaka, u nekim segmentima dosta podsjeca na sidranova djela o tom periodu. Nabavio sam i njen nastavak, Vrijeme seksa u doba nevinosti, pa cu i nju nekad uskoro
Last edited by Koraci_u_noci on 20 Nov 2024, 11:01, edited 2 times in total.
Pobjeci sad od svega zelim
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12555 times
- Been thanked: 8744 times
Hmm...
Nemam otklon prema KOelju, ali mislim da pamtim navise Alhemicara, bila sam mlada, i trebalo mi je nesto da me digne iz agonije u kojoj sam bila, valjda zato i pamtim tu knjizicu.
I neki dan skontah da sam svoj zivot vidjela u drugoj knjizi - Na obali rijeke Pjedre sjedila sam i plakala, ali sad se ne sjecam nicega, i pojma nemam zasto sam tako mislila moram je procitati opet
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
"Mansarda", Danilo Kis
A ne znam sta bih rekla... Nekakva mi "bunovna", ili mi se ne svidja njegov stil. Doduse, nikad ganisam cita,a ovo je prvi put, mozda i naviken.
Ali kad mi nesto ((neko) ne legne na prvu najradije bih sve bacila
Sreca nije velika knjiga.
A ne znam sta bih rekla... Nekakva mi "bunovna", ili mi se ne svidja njegov stil. Doduse, nikad ganisam cita,a ovo je prvi put, mozda i naviken.
Ali kad mi nesto ((neko) ne legne na prvu najradije bih sve bacila
Sreca nije velika knjiga.
- Zanki
- saudade / forumasica godine
- Has thanked: 23602 times
- Been thanked: 26912 times
Eeeee
Potsjetila me Julija, da jos prie neki dan sam htjela da ti preporucim ovu, svakako i petu goru.
Eo malo iscitaj komentare ispod pa vidi hoce li ti sist...
https://www.goodreads.com/book/show/142 ... n_and_Wept
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3691 times
- Been thanked: 4519 times
My library na Audible
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Zavrsila "Mansardu"...Ne znam sta bih rekla
MIslim da ne zelim vise citati Kisa...
MIslim da ne zelim vise citati Kisa...
- ironman
- sirius
- Has thanked: 19301 times
- Been thanked: 19891 times
- Zanki
- saudade / forumasica godine
- Has thanked: 23602 times
- Been thanked: 26912 times
Tocno se tako vidin u '25toj
Gradski prijevoz i knjiga do posla
Ovaj video je prekrasan
Gradski prijevoz i knjiga do posla
Ovaj video je prekrasan
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
- Has thanked: 932 times
- Been thanked: 6559 times
- Status: Online
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Nadjoh nesto od Jane Austen sto nisam citala "Spletkarica". I super mi je, jer je pisana u formi pisama i opisima desavanja u pismima Cool
- pizarro
- Forum [Bot]
- Has thanked: 5183 times
- Been thanked: 6374 times
-
- Na probnom
- Has thanked: 173 times
- Been thanked: 48 times
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Zavrsila "Spletkaricu", zanimljivo Ipak ni blizu "Persuasion" ili " Sense and Sensibility" ili "Pride and Prejudice"... Ili "Mansfield Park" ili...ili...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Samo da prijavim spacebound - pocela citati nesto od Stephen Kinga, procitala dvije stranice, i prestala. Meni su njegove knjige "unheimlich", ja to ne mogu citati. Mene njega strah pocela sam nekog ciku sad, nisam nikad citala nista, Harlan Coben, ali moram vidjeti kako se zove knjiga...cek... "Velika iluzija"
Maya Stern bivša je vojna pilotkinja čiji je muž Joe Burkett nedavno ubijen pred njezinim očima u Central Parku. Zbog ratnih trauma s Bliskog istoka, Maya pati od čestih noćnih mora, a Joeovo ubojstvo stvara od njezina života košmar. Prijateljica joj poklanja skrivenu kameru kako bi nadgledala dadilju koja brine o njezinoj dvogodišnjoj kćeri Lily. Pregledavajući snimku od prošloga dana, Maya ugleda na njoj svoga supruga Joea kako se igra s Lily. Kako je moguće da se mrtva osoba pojavljuje na snimci i je li Joe doista mrtav? Dok policija istražuje Joeovo ubojstvo, Maya pokušava otkriti je li na snimci stvarno Joe i kakve tajne skriva njegova bogata obitelj.
"Harlan Coben je jednostavno jedan od najvećih - uzmite bilo koji njegov triler i suočit ćete se s napetom i neočekivanom pričom prepunom obrata u kojoj kuca veliko srce."
Gillian Flynn
"Vrhunski majstor napetosti i zapleta ljubiteljima trilera podario je još jednu sočnu žanrovsku poslasticu. Sjajno!" Sunday Mirror
"Coben ponovno pogađa u središte. Ovaj roman ima majstorski zaplet, a rasplet će
iznenaditi čak i najpronicljivije čitatelje." Kirkus Reviews
Harlan Coben najprodavaniji je autor s ljestvica New York Timesa i jedan od vodećih svjetskih
romanopisaca. Dobitnik je nagrada za književnost Edgar, Shamus i Anthony, a njegovi romani
prodani su u više od 80 milijuna primjeraka i prevedeni na 46 jezika te su zauzeli sam vrh
ljestvice uspješnica diljem svijeta. Dosad je objavio 35 romana od kojih su mnogi adaptirani
u Netflixove serije. Prema romanu Velika iluzija Netflix je nedavno objavio seriju pod nazivom
Fool Me Once.
Nu, ima i serija, pa ako je neko gledao neka dojavi (necem gledat )
A prvi put ga citam Hajd, vjerujem da je dobar! Odnekle se mora poceti Joj, al sam skinula i Anu Karenjinu i Zlocin i kaznu Imam i Bracu Karamazove, Idiota, i jos neke klasike, koje nisam citala
Maya Stern bivša je vojna pilotkinja čiji je muž Joe Burkett nedavno ubijen pred njezinim očima u Central Parku. Zbog ratnih trauma s Bliskog istoka, Maya pati od čestih noćnih mora, a Joeovo ubojstvo stvara od njezina života košmar. Prijateljica joj poklanja skrivenu kameru kako bi nadgledala dadilju koja brine o njezinoj dvogodišnjoj kćeri Lily. Pregledavajući snimku od prošloga dana, Maya ugleda na njoj svoga supruga Joea kako se igra s Lily. Kako je moguće da se mrtva osoba pojavljuje na snimci i je li Joe doista mrtav? Dok policija istražuje Joeovo ubojstvo, Maya pokušava otkriti je li na snimci stvarno Joe i kakve tajne skriva njegova bogata obitelj.
"Harlan Coben je jednostavno jedan od najvećih - uzmite bilo koji njegov triler i suočit ćete se s napetom i neočekivanom pričom prepunom obrata u kojoj kuca veliko srce."
Gillian Flynn
"Vrhunski majstor napetosti i zapleta ljubiteljima trilera podario je još jednu sočnu žanrovsku poslasticu. Sjajno!" Sunday Mirror
"Coben ponovno pogađa u središte. Ovaj roman ima majstorski zaplet, a rasplet će
iznenaditi čak i najpronicljivije čitatelje." Kirkus Reviews
Harlan Coben najprodavaniji je autor s ljestvica New York Timesa i jedan od vodećih svjetskih
romanopisaca. Dobitnik je nagrada za književnost Edgar, Shamus i Anthony, a njegovi romani
prodani su u više od 80 milijuna primjeraka i prevedeni na 46 jezika te su zauzeli sam vrh
ljestvice uspješnica diljem svijeta. Dosad je objavio 35 romana od kojih su mnogi adaptirani
u Netflixove serije. Prema romanu Velika iluzija Netflix je nedavno objavio seriju pod nazivom
Fool Me Once.
Nu, ima i serija, pa ako je neko gledao neka dojavi (necem gledat )
A prvi put ga citam Hajd, vjerujem da je dobar! Odnekle se mora poceti Joj, al sam skinula i Anu Karenjinu i Zlocin i kaznu Imam i Bracu Karamazove, Idiota, i jos neke klasike, koje nisam citala