Božo Vrećo

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53171 times
Been thanked: 9440 times
Status: Offline

Re: Božo Vrećo razgovarao s bogom

Post by ElTriconi »

Pasaga wrote: 30 Nov 2024, 11:59 on samo jos nije pricao sa konjima ...
i to ce uskoro
:haha

Image
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

ironman wrote: 30 Nov 2024, 11:31 Bog je jedan za sve.
I Bog nema problem sa drugacijima.
Taj problem ima ljudska vrsta.
Ma nema on problem s drugacijima nego oni imaju problem,ako je vjerovat onoj knjizi sto Poslanik objavio.
Cak se i vatrica neka spominje za te drugacije,a i ove recimo ispravne zove robovima koji mu sluze,i slijede pokorno pravila.
To sad sto ljudi malo to prilagodjavaju sebi i smatraju se upucenijim u te stvari od Poslanika je drugi par opanaka,dosta vrelih opanaka.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman »

harlekin wrote: 30 Nov 2024, 12:20
ironman wrote: 30 Nov 2024, 11:31 Bog je jedan za sve.
I Bog nema problem sa drugacijima.
Taj problem ima ljudska vrsta.
Ma nema on problem s drugacijima nego oni imaju problem,ako je vjerovat onoj knjizi sto Poslanik objavio.
Cak se i vatrica neka spominje za te drugacije,a i ove recimo ispravne zove robovima koji mu sluze,i slijede pokorno pravila.
To sad sto ljudi malo to prilagodjavaju sebi i smatraju se upucenijim u te stvari od Poslanika je drugi par opanaka,dosta vrelih opanaka.
Ma kazem nit je tvoje nit moje sudit sad za zivota.
Kad dodjemo gdje nam bude mjesto ima ko ce .
Okrenes glavu i svoj pos'o.
Ako mozes olaksat onda to ucini a otezat...ma ybno je i bez tog dovoljno.
dream of spring...
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

ironman wrote: 30 Nov 2024, 13:27
harlekin wrote: 30 Nov 2024, 12:20
Ma kazem nit je tvoje nit moje sudit sad za zivota.
Kad dodjemo gdje nam bude mjesto ima ko ce .
Okrenes glavu i svoj pos'o.
Ako mozes olaksat onda to ucini a otezat...ma ybno je i bez tog dovoljno.
Zapravo jest i moje i tvoje.
Imas duznost prema Bogu,Islamu i Poslaniku kao musliman za zivota.
Gledat izvrtanje,prilagodjavanje ili izmisljanje nije opcija.Crte su jasno povucene.
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman »

Ne slazem se.
To sto negdje postoje ljudi koji zive zivot drugacije me nicim ne obavezuje.
Potenciranje toga...nema tu nikakva dobra.
Kazem ti,zivis zivot i pustis druge da zive.
To je ybn nacin i tezak,znam.
Ali nije nemoguc.
dream of spring...
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Take što u bulju il što daju u bulju Gospodar neće ni pogledat. S kojim je on bogom razgovaro, pitaj boga.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6958 times
Been thanked: 4932 times

Post by Anestzijaaa »

Hoce bog da mu ponese ovih dzizda
End after ol jo maj wondervol
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1663 times
Been thanked: 3156 times

Post by Mutevelija »

Image
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22488 times
Been thanked: 20610 times

Post by Masamune »

Ako je Bog svemoguće biće, a jeste bar ovaj abrahamski, onda se može obratiti bilo kojoj osobi kojoj želi.

Neki od onih kojima se obraćao i koji su to tvrdili su priznati kao njegovi sljedbenici na Zemlji. Ovo je samo vezano za naslov, jer tekst govori o nečemu drugom.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9866 times
Been thanked: 11658 times

Post by Krokodil Behko »

Mutevelija wrote: 30 Nov 2024, 16:19 Image

Kad bi Božo izgovorio šehadet, bil ga prizno za muslimana?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1663 times
Been thanked: 3156 times

Post by Mutevelija »

Krokodil Behko wrote: 30 Nov 2024, 17:30
Mutevelija wrote: 30 Nov 2024, 16:19 Image

Kad bi Božo izgovorio šehadet, bil ga prizno za muslimana?
Ima šehadet jezika i šehadet srca, šehadet jezika je da samo riječima, a šehadet srca je popraćen i djelima.

Obnoviti Behko pod hitno imanske i islamske šarte, mekteb.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

Masamune wrote: 30 Nov 2024, 17:05 Ako je Bog svemoguće biće, a jeste bar ovaj abrahamski, onda se može obratiti bilo kojoj osobi kojoj želi.

Neki od onih kojima se obraćao i koji su to tvrdili su priznati kao njegovi sljedbenici na Zemlji. Ovo je samo vezano za naslov, jer tekst govori o nečemu drugom.
Ma nije Bog bice, nemojmo ga spustati na materijalne nam grane. On je iznad bica. To jedno, drugo - pomalo mi bas ono boomerski da se on obrati samo jednom beduinu pa da nam on (i to njepismen) dalje prenosi. Ono, wtf.. Kamo mobili, broadcast i te stvari. Pa i ja bi bolje prenio, uz duzno postovanje :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Julia-Klara wrote: 29 Nov 2024, 13:13 Svi vjernici pricaju s bogom, zar ne?

Da je bogdom vise Boza Vreca a manje Putina, Netanjahua, Dodika, Izetbegovica, Covica, trojkastih, nakrivonasadjenih, i svih onih koji nam remete svaki mir :med
A zašto moraju biti takva biti ekstremna poređenja da bi se opravdale ove nakaze?
Može sada neki muškarac izaći na trg, obići haljinu i da ima u javnosti seks sa tri crnca dok drugi uriniraju po njemu, opet će biti bolji od Putina i Netanyahua.

Zašto ne može biti poređenje Lana Pudar, Avdo Huseinović, Seid Memić Vajta, Paddy Ashdown ili Božo Vrećo?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24566 times
Been thanked: 6394 times

Post by Veca »

Bozo, svako dobro.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

A zasto ljudi ovako "posebni" nebi sebi stvorili neke nove "posebne" stvari :hm
Stvori si religiju po ukusu,stvori si rod koji ti odgovara,zajednicu za "posebne".
Pusti zatucane da zive kako oce a ti zivi kako oces (to i je prica tih spodoba) samo sto oni se guraju u nacin zivota i vrijednosti drugih jer svoj nemaju.
Muskarac si a cura si nekom niste isti jbg,veliki musliman a sinonim si pogresnog u Islamu,napravi si neki novi islam,nazoves ga vutra chat i sve ok.
Ove spodobe jbene ne postuju nist i nikog ali ocekuju da njih netko postuje,ovako se moze proglasit i nobelovcem,jbes pravila neka i nacin bitno da se lik osjeca tako.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24566 times
Been thanked: 6394 times

Post by Veca »

idi spavaj :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 272 times
Been thanked: 482 times

Post by Remzudin »

razgovarao s bogom !

:D. :haha
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22488 times
Been thanked: 20610 times

Post by Masamune »

harlekin wrote: 30 Nov 2024, 22:57 A zasto ljudi ovako "posebni" nebi sebi stvorili neke nove "posebne" stvari :hm
Stvori si religiju po ukusu,stvori si rod koji ti odgovara,zajednicu za "posebne".
Pusti zatucane da zive kako oce a ti zivi kako oces (to i je prica tih spodoba) samo sto oni se guraju u nacin zivota i vrijednosti drugih jer svoj nemaju.
Muskarac si a cura si nekom niste isti jbg,veliki musliman a sinonim si pogresnog u Islamu,napravi si neki novi islam,nazoves ga vutra chat i sve ok.
Ove spodobe jbene ne postuju nist i nikog ali ocekuju da njih netko postuje,ovako se moze proglasit i nobelovcem,jbes pravila neka i nacin bitno da se lik osjeca tako.
Pa kad bi "zatucani" prestali osuđivati, vrijeđati i sve ostalo ovakve poput Bože ne bi ni bilo reakcija s druge strane koje tebi i mnogim drugima smetaju. Ili bi bilo značajno manje.
Akcija povlači za sobom reakciju. Ja čak kao ateista sam znao dobijati razne komentare bez da sam ja prvi nešto isprovocirao. A onda se zajebu... podcijene znanje s druge strane.
Vrlo često sam ja ispadao osoba koja zna mnogo više o Islamu i drugim religijama od ljudi s druge strane koji su sebe smatrali muslimanima i kršćanima, pa im je bila još veća muka kad sam im ukazivao na njihove vlastite greške kao vjernici.

Ovo je 2008. godina... prije ovih prvih parada u sred Sarajeva koje su i snajperisti nadgledali. Nemate se pravo ljutiti kad vam ovakvi koji su dobili boksere u glavu kažu da ste zatucani.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2874 times
Been thanked: 23799 times
Status: Online

Post by HAVANA »

Nek mu je bog na pomoci.Sretno mu bilo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin »

Masamune wrote: 01 Dec 2024, 11:33
harlekin wrote: 30 Nov 2024, 22:57 A zasto ljudi ovako "posebni" nebi sebi stvorili neke nove "posebne" stvari :hm
Pa kad bi "zatucani" prestali osuđivati, vrijeđati i sve ostalo ovakve poput Bože ne bi ni bilo reakcija s druge strane koje tebi i mnogim drugima smetaju. Ili bi bilo značajno manje.
Akcija povlači za sobom reakciju. Ja čak kao ateista sam znao dobijati razne komentare bez da sam ja prvi nešto isprovocirao. A onda se zajebu... podcijene znanje s druge strane.
Vrlo često sam ja ispadao osoba koja zna mnogo više o Islamu i drugim religijama od ljudi s druge strane koji su sebe smatrali muslimanima i kršćanima, pa im je bila još veća muka kad sam im ukazivao na njihove vlastite greške kao vjernici.

Ovo je 2008. godina... prije ovih prvih parada u sred Sarajeva koje su i snajperisti nadgledali. Nemate se pravo ljutiti kad vam ovakvi koji su dobili boksere u glavu kažu da ste zatucani.
E samo mi ti trebao :123
Ateista,Božo Vrećo i jos vam fali Sandra Afrika pa da objasnite ljudima Islam i inace sve u zivotu.
Ko vic neki jbt.
Post Reply

Return to “Muzika”