Ma nema on problem s drugacijima nego oni imaju problem,ako je vjerovat onoj knjizi sto Poslanik objavio.ironman wrote: 30 Nov 2024, 11:31 Bog je jedan za sve.
I Bog nema problem sa drugacijima.
Taj problem ima ljudska vrsta.
Ma kazem nit je tvoje nit moje sudit sad za zivota.harlekin wrote: 30 Nov 2024, 12:20Ma nema on problem s drugacijima nego oni imaju problem,ako je vjerovat onoj knjizi sto Poslanik objavio.ironman wrote: 30 Nov 2024, 11:31 Bog je jedan za sve.
I Bog nema problem sa drugacijima.
Taj problem ima ljudska vrsta.
Cak se i vatrica neka spominje za te drugacije,a i ove recimo ispravne zove robovima koji mu sluze,i slijede pokorno pravila.
To sad sto ljudi malo to prilagodjavaju sebi i smatraju se upucenijim u te stvari od Poslanika je drugi par opanaka,dosta vrelih opanaka.
Zapravo jest i moje i tvoje.ironman wrote: 30 Nov 2024, 13:27Ma kazem nit je tvoje nit moje sudit sad za zivota.harlekin wrote: 30 Nov 2024, 12:20
Ma nema on problem s drugacijima nego oni imaju problem,ako je vjerovat onoj knjizi sto Poslanik objavio.
Cak se i vatrica neka spominje za te drugacije,a i ove recimo ispravne zove robovima koji mu sluze,i slijede pokorno pravila.
To sad sto ljudi malo to prilagodjavaju sebi i smatraju se upucenijim u te stvari od Poslanika je drugi par opanaka,dosta vrelih opanaka.
Kad dodjemo gdje nam bude mjesto ima ko ce .
Okrenes glavu i svoj pos'o.
Ako mozes olaksat onda to ucini a otezat...ma ybno je i bez tog dovoljno.
Ima šehadet jezika i šehadet srca, šehadet jezika je da samo riječima, a šehadet srca je popraćen i djelima.
Ma nije Bog bice, nemojmo ga spustati na materijalne nam grane. On je iznad bica. To jedno, drugo - pomalo mi bas ono boomerski da se on obrati samo jednom beduinu pa da nam on (i to njepismen) dalje prenosi. Ono, wtf.. Kamo mobili, broadcast i te stvari. Pa i ja bi bolje prenio, uz duzno postovanjeMasamune wrote: 30 Nov 2024, 17:05 Ako je Bog svemoguće biće, a jeste bar ovaj abrahamski, onda se može obratiti bilo kojoj osobi kojoj želi.
Neki od onih kojima se obraćao i koji su to tvrdili su priznati kao njegovi sljedbenici na Zemlji. Ovo je samo vezano za naslov, jer tekst govori o nečemu drugom.
A zašto moraju biti takva biti ekstremna poređenja da bi se opravdale ove nakaze?Julia-Klara wrote: 29 Nov 2024, 13:13 Svi vjernici pricaju s bogom, zar ne?
Da je bogdom vise Boza Vreca a manje Putina, Netanjahua, Dodika, Izetbegovica, Covica, trojkastih, nakrivonasadjenih, i svih onih koji nam remete svaki mir :med
Pa kad bi "zatucani" prestali osuđivati, vrijeđati i sve ostalo ovakve poput Bože ne bi ni bilo reakcija s druge strane koje tebi i mnogim drugima smetaju. Ili bi bilo značajno manje.harlekin wrote: 30 Nov 2024, 22:57 A zasto ljudi ovako "posebni" nebi sebi stvorili neke nove "posebne" stvari
Stvori si religiju po ukusu,stvori si rod koji ti odgovara,zajednicu za "posebne".
Pusti zatucane da zive kako oce a ti zivi kako oces (to i je prica tih spodoba) samo sto oni se guraju u nacin zivota i vrijednosti drugih jer svoj nemaju.
Muskarac si a cura si nekom niste isti jbg,veliki musliman a sinonim si pogresnog u Islamu,napravi si neki novi islam,nazoves ga vutra chat i sve ok.
Ove spodobe jbene ne postuju nist i nikog ali ocekuju da njih netko postuje,ovako se moze proglasit i nobelovcem,jbes pravila neka i nacin bitno da se lik osjeca tako.
E samo mi ti trebaoMasamune wrote: 01 Dec 2024, 11:33Pa kad bi "zatucani" prestali osuđivati, vrijeđati i sve ostalo ovakve poput Bože ne bi ni bilo reakcija s druge strane koje tebi i mnogim drugima smetaju. Ili bi bilo značajno manje.harlekin wrote: 30 Nov 2024, 22:57 A zasto ljudi ovako "posebni" nebi sebi stvorili neke nove "posebne" stvari
Stvori si religiju po ukusu,stvori si rod koji ti odgovara,zajednicu za "posebne".
Pusti zatucane da zive kako oce a ti zivi kako oces (to i je prica tih spodoba) samo sto oni se guraju u nacin zivota i vrijednosti drugih jer svoj nemaju.
Muskarac si a cura si nekom niste isti jbg,veliki musliman a sinonim si pogresnog u Islamu,napravi si neki novi islam,nazoves ga vutra chat i sve ok.
Ove spodobe jbene ne postuju nist i nikog ali ocekuju da njih netko postuje,ovako se moze proglasit i nobelovcem,jbes pravila neka i nacin bitno da se lik osjeca tako.
Akcija povlači za sobom reakciju. Ja čak kao ateista sam znao dobijati razne komentare bez da sam ja prvi nešto isprovocirao. A onda se zajebu... podcijene znanje s druge strane.
Vrlo često sam ja ispadao osoba koja zna mnogo više o Islamu i drugim religijama od ljudi s druge strane koji su sebe smatrali muslimanima i kršćanima, pa im je bila još veća muka kad sam im ukazivao na njihove vlastite greške kao vjernici.
Ovo je 2008. godina... prije ovih prvih parada u sred Sarajeva koje su i snajperisti nadgledali. Nemate se pravo ljutiti kad vam ovakvi koji su dobili boksere u glavu kažu da ste zatucani.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests