Ali su učitelji i roditelji bili strožiji, a danas djecu niko puno ne kontroliše, dosta toga im je volju, sve se toleriše i imamo to što imamo.
Moderator: Krokodil Behko
Mobitel ih čeka, prije ili poslije.Masamune wrote: 05 Dec 2024, 11:15 I opet pusti to dijete sutra kad odraste samo u EU snaći će se bolje nego mi.
Djeca sa 3 godine savladaju mobitele. Sad je tehnologija broj 1 i sve što je povezano s njom. To je i trend, najplaćenije i najprivlačnije i sve se prilagođava tome sve više.
Ne moraju više znati koji je glavni grad Brazila i više nije sramota ne znati to.
Naravno, osnove su bitne. Pisanje i slično zbog razvoja motorike, kao i u vezi ostalog.Laser wrote: 05 Dec 2024, 12:06Mobitel ih čeka, prije ili poslije.Masamune wrote: 05 Dec 2024, 11:15 I opet pusti to dijete sutra kad odraste samo u EU snaći će se bolje nego mi.
Djeca sa 3 godine savladaju mobitele. Sad je tehnologija broj 1 i sve što je povezano s njom. To je i trend, najplaćenije i najprivlačnije i sve se prilagođava tome sve više.
Ne moraju više znati koji je glavni grad Brazila i više nije sramota ne znati to.
Ali ne mogu propustiti olovku, tablicu množenja napamet i najnužniju lektiru.
Ako to propuste, dao si mobitel moronu.
AI su napravili oni ljudi koji dobro znaju matematiku bez kalkulatora, kompjutera, bez ičega. Znaju je onako samo sa olovkom.Masamune wrote: 05 Dec 2024, 12:13Naravno, osnove su bitne. Pisanje i slično zbog razvoja motorike, kao i u vezi ostalog.Laser wrote: 05 Dec 2024, 12:06
Mobitel ih čeka, prije ili poslije.
Ali ne mogu propustiti olovku, tablicu množenja napamet i najnužniju lektiru.
Ako to propuste, dao si mobitel moronu.
Ali svijet nepovratno ide u tom smjeru. AI i mašine će se sve više pitati do toga da će ljudi postati ovisnici o istim do krajnosti.
U ovom slučaju zeleni znači "ne brini, sve će to narod pozlatiti"ironman wrote: 05 Dec 2024, 11:56 Nikad nisam siguran sa tim zelenim.
Jel me zezas il nasmijavas![]()
Ovaj pak.
Krezo.
Zna se.
Zna se na šta sam mislio
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests