Desnica u Hrvatskoj

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Ruža Tomašić: Mnogi će Srbi morati u Srbiju

14 May 2015, 21:05

Eh, evo nadjoh Ruzu, izbrisah svoj post da ipak ne dupliram.Sigurna sam da Ruza ne mrzi Srbe postene ljude.Mozda je mislila na ovakve kakav je moj rodjak.Njegova je mama Srpkinja a otac Hrvat.Medjutim, njemu su se cak i Srbi cudilo koliko je on veliki Srbin.Djecu je za vrijeme rata poslao u Beograd kobajagi bojali se ustasa a njegova zena vikala i hebala majku ustasku...Ama imaju kucu u Beogradu, sklonili djecu ak bude rat a ona je dolazila nama pred kucu i prijetila sa za koga je iz nase familije pripremljen pendrek..je pa da mlati :oklagija ...ali prevarili su se...vojska ovam nije dosla....A poslije?... Pisala sam kak je nas grobar dobio mirovinu.Lezao je u Vrapču zdrav zdravcat...glumio bolesnika....a lezao je i moj rodjak...eto tak je njemu hrvatska mirovina dobra i varao je ...na prijevaru uzeo ustaske pare a i dalje nam svima hebe mater ustasku...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10054 times
Been thanked: 11929 times

Rusija udarila na "fašističku" Hrvatsku

08 Jun 2015, 17:34

Image
Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije u povodu obilježavanja 70. godišnjice pobjede nad fašizmom izradilo je opsežan dokument nazvan: “Neonacizam - opasna prijetnja ljudskim pravima, demokraciji i vladavini prava“ u kojem se oštro kritizira jačanje desnih i nacionalističkih političkih pokreta u Europi i zamjera europskim vlastima nevoljkost da pojačaju represivne metode prema takvim pokretima. Posebna pozornost usmjerena je na zemlje istočne Europe u kojima je prisutan otpor širenju ruskog utjecaja na kontinentu - Ukrajini, Poljskoj i baltičkim zemljama - ali su analizirane i druge europske zemlje među kojima i Hrvatska, piše Slobodna Dalmacija .

Problemi pri zapošljavanju Srba
Rusi tako Hrvate između ostaloga prozivaju zbog nepostojanja zakona kojim bi se kažnjavao povijesni revizionizam, te navode kako je “agresivni nacionalizam, etnička i vjerska netolerancija usmjerena prvenstveno protiv najveće manjinske skupine Srba čiji se broj od 1991. smanjio za dvije trećine”. Pozivajući se na podatke aktivista za ljudska prava, tvrde kako je u posljednjih 19 godina oko 30.000 Srba u Hrvatskoj prešlo na drugu vjeru, odnosno prihvatilo katoličanstvo.
-
Stručnjaci kažu da je glavni razlog za to želja roditelja da spriječe maltretiranje djece u školi na osnovi njihova etničkog ili vjerskog podrijetla - navodi se u dokumentu.

Ruski analitičari ističu i da se Srbi u Hrvatskoj suočavaju s ozbiljnim administrativnim i drugim preprekama u pronalasku posla i povratu imovinskih prava. Nabrajaju se također pojedinačni slučajevi ksenofobnog vandalizma prema pravoslavnim grobljima te skidanje ćiriličnih ploča, uništavanje spomen-ploča za žrtve ustaškog logora Jadovno na otoku Pagu te oskvrnjivanje židovskoga groblja iz XVI. stoljeća u Splitu. Slavoniju, sjevernu Dalmaciju i Zapadni Srijem u ovoj se analizi locira kao područja u kojima su posebno pojačani hrvatski nacionalistički osjećaji. Među radikalnim i ekstremističkim organizacijama u Hrvatskoj apostrofiraju udrugu hrvatskih nacionalista koja se odvojila od Hrvatske čiste stranke prava te Hrvatski nacionalni front koji zahtijeva od Vlade da zabrani crvenu zvijezdu kao simbol partizana i Titova doba, navodi Slobodna Dalmacija.

Na kraju izvješća pohvaljuje se nedavno osnivanje Antifašističke lige, a u afirmativnom kontekstu se navodi i činjenica da je bivši predsjednik države Ivo Josipović izrazio volju da sudjeluje u aktivnostima ove organizacije. Napominju i kako je Josipović upozorio na uznemirujuće trendove jačanja neofašizma i neonacizma u Hrvatskoj pred kojima ne bi trebalo zatvarati oči.

Etnički motivirano nasilje u porastu
Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava manjina zastupnik Furio Radin tvrdi kako nikad nije čuo za podatak da je 30.000 Srba prešlo na katoličanstvo. “Mislim da se radi neosnovanim brojkama jer bismo se inače time odavno ozbiljnije pozabavili”, napominje Radin.

Iako je i on jedan od potpisnika nedavne Deklaracije protiv nesnošljivosti i etnocentrizma u Hrvatskoj, koja upozorava na eskalaciju netolerancije i diskriminacije prema svima koji su drukčiji od većine u hrvatskom društvu, Radin uvjerava da se Hrvatsku ne može prozivati za neonacizam.

- Imamo mi tu sporadičnog koketiranja s ustaštvom, stadionskog nacionalizma, ali generalne ocjene ruskog MVP-a ne stoje – ocjena je zastupnika talijanske manjine.

Neki od slučajeva koje navodi rusko veleposlanstvo nalaze se i u opsežnoj studiji “Nasilje i nesnošljivost prema Srbima u 2014.”, koju je izradila članica Srpskog narodnog vijeća i žnovinarka Tamara Opačić. Potaknuti povećanjem broja slučajeva etnički motiviranog nasilja i govora mržnje usmjerenog prema Srbima i njihovim institucijama u Hrvatskoj, Srpsko narodno vijeće i Klub zastupnika SDSS-a u Saboru počeo je 2013. godine evidentiranje i praćenje takvih slučajeva.

- Klub SDSS-a zabilježio je lani 82 slučaja etnički motiviranog nasilja, nesnošljivosti i govora mržnje protiv Srba, što je porast u odnosu na godinu ranije – ističe Opačić. Za to su krivi izbori - smatra naša sugovornica - jer desnica, predvođena HDZ-om, kao glavni politički kapital za povratak na vlast koristi nacionalističku retoriku koja podrazumijeva antisrpsku histeriju.

Pod povećalom i Thompson
Rusi u svojem izvješću iznose ocjenu i o tome kako nepostojanje zakona protiv povijesnog revizionizma i negiranje ratnih zločina omogućava hrvatskim estradnim zvijezdama da propagiraju ustaštvo. Ističu primjer pjevača Marka Perkovića Thompsona koji u svojim pjesmama propagira ustašku ideologiju te navode njegovo pjevanje “Jasenovca i Gradiške Stare”, pjesme u kojoj se veličaju ustaški pokolji.

(jutarnji.hr)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Rusija udarila na "fašističku" Hrvatsku

08 Jun 2015, 17:51

Ima toga sigurno... I zbilja ne treba zatvarati oči!
Ali treba i reči, da se i svi hrvatski srbi ne ponašaju kao da im je Hrvatska domovina pa neke reakcije upravo sami izazovu... Srbovanje po mjestima gdje su većina, a sa druge strane ne fali sličnih idiota i eto idile...
Proslava maturskog u novoj gradisci... 2015 ;)
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10054 times
Been thanked: 11929 times

08 Jun 2015, 17:54

Naoružana nejač :valja

SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Jun 2015, 17:56

storm wrote:Ima toga sigurno... I zbilja ne treba zatvarati oči!
Ali treba i reči, da se i svi hrvatski srbi ne ponašaju kao da im je Hrvatska domovina pa neke reakcije upravo sami izazovu... Srbovanje po mjestima gdje su većina, a sa druge strane ne fali sličnih idiota i eto idile...
Proslava maturskog u novoj gradisci... 2015 ;)

kako je meni ovo ruzno
pa djecu uce da mrze.............:(
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

08 Jun 2015, 18:01

uce,uce.. i toga ima svuda,na cijelom nam Balkanu...

Rekoh ja bomba jedino rijesenje :D.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

08 Jun 2015, 18:02

hahaha Rusija udarila na fašističku Hrvatsku. A Rusi zatvaraju oči od srpskog neonacizma i od Dražine rehabilitacije.
De Putine začepi gubicu !! Ameri vas mogu raskomadati kad god hoće.

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

08 Jun 2015, 18:04

Da li?
Question everything.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 07:52

srecko ubaci slicicu ovih krkana u gradisi i op la - sve se preokrene, zaboravi i smetne tema...

taktika od jasenovca...

uh ti prokleti, odvratni i prljavi srbi , stvarno su stoka... :zubi

ne treba nama putin za ove konstatacije.

znamo mi to i bez njega.

ivo nije moro da mjenja vjeru da bi se lakse osjecao medju vrsnjacima, jedini je isao u razredu na katolicku vjeronauku, uz dvije muslimanke koje su odabrale gradjansko vaspitanje...

mater mu je pomalo zatucana i imala je ispada... no to stvar ne mjenja, ranko je otvoren prema njemu i bice... ako bi ranko gledo kolko mu pobise rvati? ne bi ivo ulicom koraknuo da se ne strecne a kamoli kod ranka mezetio...

srecko sledeci put pokusaj na neke nezgodne tekstove da iskuliras...

PROBAJ DA SRANJA NE OPRAVDAVAS :pusa

time ne postajes bolji :jok
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 08:02

Podrinjac wrote:hahaha Rusija udarila na fašističku Hrvatsku. A Rusi zatvaraju oči od srpskog neonacizma i od Dražine rehabilitacije.

djete uspori malo sa tim komadanjem...

jeste ruzhno rehabilitovati krvnika koji se najvishe krvi napio srpskom rodu

ALI NECE TI PROCI TITOISTICKO SRANJE DA STIM POKUSAVAS IZRAVNATI SRPSKI NAROD U ZLOCINIMA I KLANJIMA U II sv ratu sa USTASAMA i njegovim "cvjecem"

jer u tom cvjecu su bili tvoji uglavnom, cirka 97 %...

ovaj rehabilitovani kurvin sin, nama je krvnik veci no ikom... a ti student aj pobi ove cinjenice ako ichim imash?!?!

dotle, rekoh ne zaleci se s otrcanom titoistickom simetrijom zlocina
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jun 2015, 08:08

Jesi ti mene pročitao?
Vrati se na uvodne rečenice!
Ništa ne opravdavam samo treba i situaciju poznati. . Tebi još uvijek samo Jasenovac leluja pred ocima, te bi tebi bilo dobro da iskuliraš ;)
Da sam kao ti, u svakom mom postu vrištao bi i o Bleiburgu, golom otoku i mnogim masakrima ali neke stvari odvajam... Dok tebi svaki komentar zavrsi u istom tonu. . Tko o propagandi onda?
Vidi , ja jako dobro znam, da nije ugodno biti danas srbin u hrvatskoj (oke znam ih i masu koji sasvim dobro participiraju u društvu jer su gle cuda prihvatili državu kao svoju, ali to tebe ne zanima, naravno)
Ali oni koji i dalje žive u RSK na teritoriju republike hrvatske, ničim me ne mogu senzibilizirati ni oni ni njihovi problemi...
Otprilike isti bi odgovor imao i za pripadnike moje etničke skupine u bih, koji još uvijek zive u herceg Bosni... Sve drugo bi bilo licemjerno s moje strane... Kontas :oo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jun 2015, 08:11

drugrankovic wrote:
Podrinjac wrote:hahaha Rusija udarila na fašističku Hrvatsku. A Rusi zatvaraju oči od srpskog neonacizma i od Dražine rehabilitacije.

ALI NECE TI PROCI TITOISTICKO SRANJE DA STIM POKUSAVAS IZRAVNATI SRPSKI NAROD U ZLOCINIMA I KLANJIMA U II sv ratu sa USTASAMA i njegovim "cvjecem"

ovaj rehabilitovani kurvin sin, nama je krvnik veci no ikom... a ti student aj pobi ove cinjenice ako ichim imash?!?!

Je.. Savršeno ste prikazali simetriju zločina 91-95 :ok
Sram te bilo da imas ovdje obraza srati :bua

SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 08:37

kako vam ne dodija??? :cudi
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.

SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 08:47

:pusa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 08:57

SaraSara wrote:kako vam ne dodija??? :cudi

i ja ga to pitam ???

tema je jedna...

on odma udari po starom hrvatskom obicaju , sa slikom ona dva mala krkana

i op la odosmo u drugom smjeru...

i kad mu kazes nemoj sranja oprvdavati , time ti neces biti boljo ko covjek...

on onda izgubi razum i pocne psovat...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 09:00

storm wrote:
drugrankovic wrote:

Je.. Savršeno ste prikazali simetriju zločina 91-95 :ok
Sram te bilo da imas ovdje obraza srati :bua

:ha

vidis saro, opet psuje :cudi

nemosh sa njim, u njemu chuchi to...

rodjen u bosnu, zhivi u jodl drzhavu, a ovamo???

kocka je kocka

genetika je chudo :zubi

SaraSara
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 09:49

rankovicu ...bolje je ponekad cutiti.............:)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jun 2015, 10:43

Vidim da si na aparatima, samo uvrede sipaju iz tebe.. Pa te necu vise ponizavati :kafa

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

09 Jun 2015, 10:47

neces cenzura , i ne mozesh ti mene ponizhavat

reko sam ti odrasti, ali nije to sam do odrastanja...

ja sebe ne pravdam, ali mani i ti srat o toboz mojim uvredama

.
Last edited by Krokodil Behko on 09 Jun 2015, 10:51, edited 1 time in total.
Reason: brisana uvreda

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

09 Jun 2015, 10:48

Prijavljen si... Ajde odmori malo :sjedi

Post Reply

Return to “EX YU”