Međugorje

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Nekadašnja bunga-bunga cura postala isposnica u Međugorj

Post by navika »

Salahuddin wrote:
navika wrote:
Bravo. Bas znam nekoliko bivsih komunista, koji su se okrenuli vjeri, samo jedan od njih je u jednoj jako maloj partiji, ostali ne. Znam njihove motive jer smo pricali. Znaci, nije ih vodio interes, nego istinsko vjerovanje. Ali mnoge cujem kako im spocitavaju sto su bili komunisti. Znaci, to je grijeh koji se ne moze oprostiti? Pogotovo sto su neki od njih radili poslove za koje je bilo jednostavno obavezno clanstvo u partiji.
Vecina ljudi ce uraditi najbolje sto moze ovisno o svojoj razini svijesti i razumijevanja, pa i sudit ce na osnovu toga...A ta se razina pomjera, raste, i mi nikad ne znamo kad ce se i zbog cega necija unaprijediti te ce neko zbog toga na iste stvari poceti gledati na potpuno drugaciji nacin...zato necemo zamjeriti nikome :)
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

Slike su joj seksi (tijelo),ali u faci je Bozemeprosti baš ružna.
Znam da nema veze s temom.Samo zapažam :zubi

A te skokove iz krajnosti u krajnost ne volim.I Simona Antina je sad neka sveta tamo......... :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung »

malo svi karikiramo ovdje , zar ne? Apsolutno mi je svejedno sta je radila prije
Ne treba biti svejedeno, grijeh je sladak volimo ga ponavljati.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9589 times
Been thanked: 11339 times
Status: Online

Vatikan zabranjuje promociju Međugorja u svijetu

Post by Krokodil Behko »

Image
Međugorje - Kardinal Gerhard Muller, prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vjere, zabranio je „nastup“ Vicke Ivanković-Mijatović zakazan za 21. juni u italijanskoj Sestoli gdje je trebala govoriti o tzv. međugorskim ukazanjima, javlja N1, prenosi novinska agencija Patria.

Zabranu je izrekao i američki nadbiskup Robert Carlson, po zahtjevu iz Vatikana, koji je spriječio nastup još jednog “vidioca” Ivana Dragičevića, a koji je trebao govoriti u američkom St. Louisu.

Portal catholic.org nakon ovih zabrana navodi kako je moguće da je Sveta Stolica odlučila poduzeti konkretne poteze protiv Međugorja

N1 navodi kako je utemeljana i posebna vatikanska komisija koja je završila svoj posao i izvještaj predala Kongregaciji. Za sad nikakva nova službena odluka nije objavljena no zanimljivo je kako su vidioci aktivniji u posljednje vrijeme, ali samim time i Vatikan.

Iako je prošlo nekoliko godina od završetka izvještaja vatikanske komisije, čini se, barem su takve indikacije, da Sveta Stolica smatra kako navodna ukazanja nisu vrijedna vjerovanja.

Svaki nastup vidilac koji je bio zakazan u nekoj od župa širom svijeta otkazan je po naredbi Vatikana. Osim spomenuta dva, otkazan je nastup Ivana Dragičevića zakazan u crkvi u italijanskom Mestrinu.

Također, otkazan je i nastup Vicke Ivanković-Mijatović u Brazilu. Planirano je da Vicka svjedoči o “međugorskom fenomenu” u Sao Paolu.

S druge strane, stanovnici Međugorja se nadaju da će Vatikan u bliskoj budućnosti priznati ukazanja.

Mostarski Dnevni list je u avgustu 2014. godine objavio istraživanje dr. sci. Vencela Čuljka, ekonomiste, koji tvrdi da se od 1981. do 2013. godine u Međugorje slilo čak 2,85 milijardi eura, ali da je skoro 70 posto tog prihoda ostvaren nelegalnim putem, da je završio na crnom tržištu.

Dr. Čuljak je našao da je od navodnog ukazanja Gospe Međugorje posjetilo 28 miliona hodočasnika/turista, od čega 21 milion stranih i 7 miliona domaćih. Međugorje ostvaruje godišnje 90 miliona eura ukupnog prihoda i 1,9 miliona noćenja.

- Ukupni prihod destinacije vjerskog turizma u Međugorju u vremenu 1981-2013. iznosi 2,85 milijardi eura i 65 miliona ostvarenih noćenja - tvrdi dr. Čujak, ali iznosi i poražavajuće podatke koji govore da od ukupno ostvarenog prihoda (na bazi 43 eura po osobi) 32 posto je ostvareno legalnim i 68 posto nelegalnim putem.

Međugorje je u 2013. raspolagalo s 18.500 kreveta-ležaja, imalo je 4.600 stanovnika, te 1.500 zaposlenih osoba, od čega njih 58 posto nije prijavljeno, odnosno radi na crno, navodi Čuljak u istraživanju.

Dr. Čuljak, porijeklom Hercegovac koji živi i radi u Osijeku, na Fakultetu društvene znanosti u Međugorju uspješno je obranio doktorsku disertaciju pod naslovom "Fenomen Međugorje kao svjetski brend i top destinacija vjerskog turizma", prenosi NAP.

(Vijesti.ba/NAP)
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Vatikan zabranjuje promociju Međugorja u svijetu

Post by drugrankovic »

Pa i kreten zna da je to ubleha... a ovdje cjela rvatska letila tamo... to samo hrvat more vidjet ne mos to svaki smrtnik :valja
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

drugrankovic wrote:Pa i kreten zna da je to ubleha... a ovdje cjela rvatska letila tamo... to samo hrvat more vidjet ne mos to svaki smrtnik :valja
Leti Hrvatska vračarama više neg u Međugorje :djed ...a nismo ni mi Hrvati baš svi jednaki...i mene su kolegice poprijeko gledale kad sam rekla da Gospa nije mačka pa da se svaki dan ukazuje jednoj Vicki...Jesam izjavila da bih voljela otići u Međugorje da vidim je li istina ono što su mi pričale kolegice - kažu da osjete razliku...mir...ne znam je li autosugestija...možda...Voljela bih otići ali ne mogu ostaviti mamu a ona nije u s tanju ići...
Nikad se Gospa nikome nije ukazivala često...ima puno svjedočanstava...ne bih ja mudrovala ali vjerujem da će se poruke iz Fatime..ili Lurda obistiniti...
Jednom je jedan moj rođak lagao da je vidio i on Gospu...a onda ju je sanjao...Svima kojima je lagao išao je i redom se ispričavao...a za Vicku ne znam...to stvarno treba biti karakter i obraz ko đon pa tako lagati...Ništa ja ne tvrdim...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

Ode tezga. :D.
Image
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

String wrote:Ode tezga. :D.

:valja

as ti gospe :ha
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

Nikako da krenemo, uvijek se nadje neki kocnicar. De ljudi taman razradali posao, cak planiraju drzati Mo aerodrom otvorenim, a ovi hoce privrnuti pipu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jest ce se oni sekirati... Posao je razradjen, ponuda potražnja zadovoljena, a sto agencija za zaštitu konkurencije ima stav i misli ...Ebe se nas :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..ni drugovi milicioneri nisu uvjerili tada dicu da izmisljaju...a nije da nisu imali metode...danasko zeli virovat virovat ce ko ne zeli opet isto...ne vidim problem :cudi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Papa o Međugorju: Gospa ne šalje emisare, a vidioci nisu kršćanska vjera!
Image
Papa Franjo danas je ponovo govorio o ukazanjima u Međugorju kazavši da Gospa ne šalje emisare

Papa je prije dolaska u Sarajevo, u subotu 6. juna, nagovijestio da će odluku o Međugorju kao svetištu donijeti do kraja mjeseca.

I dok se ta odluka čeka, vrhovni poglavar Katoličke crkve kritikovao je vidioce iz Međugorja.

- Ma gdje su ti vidioci koji nam govore da će Djevica Marija poslati pismo u 16:00 sati poslijepodne. Ne može to tako. I još žive od toga. To nije kršćanska vjera. Posljednja božija riječ se zove Isus Krist i ništa više od toga - rekao je papa Franjo, prenosi La Repubblica.

Papa je govorio i o rezultatima istraživanja Komisije, koju je osnovala vatikanska Kongregacija za nauk vjere, a na preporuku pape Benedicta XVI.

- Kardinal Camillo Ruini (predsjedavajući komisije op.a.) mi je predao istraživanje nakon tri ili četiri godine. Uradili su dobar posao. Uskoro ćemo donijeti odluku - rekao je papa, prenosi vidiportal.
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

I ova kritika mu je ok!
ono sto rade vidioci je meni zivi uzas
Ali međugorje kao marijansko svetiste podrzavam!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Samo da se malo izdigne i eliminiraju ti koji tvrde da gospa izdaje građevinske dozvole. Podržavam sve, pa ako treba i pomoći. Naravno i porez da se tipla :D
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Njegov stav je cist :ok
Ipak dok ljudi osjete posebnu energiju tamo, sasvim je nebitno službeno priznanje.
Da li je to autosugestija ili nesto slično, ne znam :cudi
Porezi ce biti regulirani, kad budu u cijeloj državi. . Zasto bi Medjugorje bilo izuzetak :cudi
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

laganini wrote:..ni drugovi milicioneri nisu uvjerili tada dicu da izmisljaju...a nije da nisu imali metode...danasko zeli virovat virovat ce ko ne zeli opet isto...ne vidim problem :cudi
Istina...i fra Zovku se sudilo...to suđenje je zapravo nazvano suđenjem Bibiliji...a ne znam..opet mi je neshvatljivo da Vicka svaki damn razgovara s Gospom..to ne vjerujema...a i svejedno je ako se ljudi tako dobro osjećaju kad odu tamo....

Ma tako je naš pop uvjeravao ljude da naša voda iz bunara sa Šumanovaca uopće nije sveta ali ljudi su mnogi mislili da jest...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

storm wrote:Njegov stav je cist :ok
Ipak dok ljudi osjete posebnu energiju tamo, sasvim je nebitno službeno priznanje.
Porezi ce biti regulirani, kad budu u cijeloj državi. . Zasto bi Medjugorje bilo izuzetak :cudi

Zato što oni malo više pretjeruju. Eto, Vila čak i sanja poreznike.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Storm sto se tice poreza,,,najcesce se radi o naprijavljivanju gostiju,,,tko ce tu zavesti red?
hrvatska je daleko ispred pa muku muče. s tim godinama
ostale radnje placaju,,,,,naravno i tu ima svega,,,dok god mozes izbjeci platiti nesto,,,izbjegavas
ko i svugdje
ipak sva ta lova sa strane ostaje u bih,,,,ovako ili onako
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Krokodil Behko wrote:
storm wrote:Njegov stav je cist :ok

Zato što oni malo više pretjeruju. Eto, Vila čak i sanja poreznike.
Nista ti ne brini za vilu
danas mi je bila federalna
sve b.o.
ja placam sve sto moram,,,i poslujem u plusu!
usput kad smo vec na ovoj temi
eno se i poznati sarajevski stomatolog spustio do međugorja
zdravstveni turizam,,,dobra prilika
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ma znam... eto prvi ja, u životu, nisam u hr bio prijavljen :D.
Ali u toj masi na jadranu se izgubi....ovdje je baš presmiješno, da je tako mali kraj krcat gostima, a budu smiješne cifre prijavljene :oo
Post Reply

Return to “Religija”