Papa Franjo

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: UŽIVO Sveti Otac u posjeti Sarajevu

Post by Biba »

Oko 70 - 80% biskupa jedva čeka novoga papu...zamjeraju mu veliku skromnost i preliberalne stavove...Poznanica je na internetu objavila pismo papi i sumna da je njegova skromnost iskrena...ona misli da on na taj način samo privlači pozornost...ali činjenica je da je on oduvijek takav... i da je Ratzinger nešto nju bio kritizirao...:ovaj ...malo sam se zamislila...prigovaraju mu biskupi što on navodno želi dozvoliti pričest rastavljenima i ponovo oženjenima..e ak on to stvarno misli..ima moj AFERIM :klanja..sve više mi se sviđa..a i ono o Stepincu...je pa dobro on to zapravo...želi dijalog a odlušit će ipak on :ok...a mislim i da bi se Stepinac rado odrekao svetosti za mir...
..a nek je i Vicku "okefo"...e meni se bome počeo sviđati...

Evo neke od poruka...šef napravio prezentaciju...fali mi jedna..

1.Daruj sebe drugima..
2. Idi smireno kroz život
3. Imaj zdrav osjećaj za slobondo vrijeme
4.Živi i pusti ruge da žive
5.Mladi moraju imati dostojanstven posao
6. Čuvaj i brini se za prirodu
7. Ne budi negativan
8. Poštuj pripadnike svih religija
9. Budi mirotvorac
... :ok
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Papa Franjo

Post by Biba »

Bešlagić i Bešlić su oduševljeni papom...Halid se našalio kad su ga pitali hoće li se što promijeniti s narodom poslije papine posjete..kaze on - Ma lako je s narodom, tesko s politicarima...radili su obojica na doceku...
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

ma lako je s politicarima, digli bi ruke oni da nema ovaca za shishanje ...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Kardinali se oštro bune protiv papinih želja da donese promjene...kažu da on gotovo potkopava temelje katolicizma...posebno jedan njemački...što se tiče razvoda i pričesti, papi :klanja...ama zadrti su oni tredicionalni...ne znam ... :ovaj
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko »

Papa Franjo: Svi svećenici trebaju dati oproštaj ženama koje su pobacile

RIM - Papa Franjo će dati dozvolu svim svećenicima da i službeno daju oproštaj ženama koje su izvršile pobačaj.

U pismu koje je danas Papa uputio predsjedniku Papinskog vijeća za promociju nove evangelizacije, Papa je napisao kako su se žene koje su prekinule trudnoću suočile s "egzistencijalnim i moralnim iskušenjem" te kako je "sreo mnogo žena koje u svojim srcima nose ožiljak takve očajničke i bolne odluke", javlja Fox News.

Oproštaj će moći biti udijeljen onima koje se iskreno u srcu kaju za njega, i to za vrijeme Jubileja milosti, od 8. decembra ove godine – kad će, na svetkovinu Bezgrešnoga začeća, Jubilej započeti do 20. novembra 2016. godine, kad će, na svetkovinu Krista kralja, Sveta godina biti završena.

(fena)
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Krokodil Behko wrote:Papa Franjo: Svi svećenici trebaju dati oproštaj ženama koje su pobacile

RIM - Papa Franjo će dati dozvolu svim svećenicima da i službeno daju oproštaj ženama koje su izvršile pobačaj.

U pismu koje je danas Papa uputio predsjedniku Papinskog vijeća za promociju nove evangelizacije, Papa je napisao kako su se žene koje su prekinule trudnoću suočile s "egzistencijalnim i moralnim iskušenjem" te kako je "sreo mnogo žena koje u svojim srcima nose ožiljak takve očajničke i bolne odluke", javlja Fox News.

Oproštaj će moći biti udijeljen onima koje se iskreno u srcu kaju za njega, i to za vrijeme Jubileja milosti, od 8. decembra ove godine – kad će, na svetkovinu Bezgrešnoga začeća, Jubilej započeti do 20. novembra 2016. godine, kad će, na svetkovinu Krista kralja, Sveta godina biti završena.

(fena)
Oproštaj nikada ne daje pop...pa ni papa :pusi
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Ma Papa je rock zvijezda prava. Napuni Kosevo sad pa sad. :cool
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Papa nedavno pobjego od tjelohranitelja da kupi naočale :ovaj :ok zanimljiv je ...al svašta se o njemu pisalo a i dalje se piše...
http://www.infozona.net/nesto-nam-sprem ... omoc-pape/
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Mislila sam da će netko osuti paljbu na mene zbog prethodnoga posta... papa Franjo je puno toga izjavio, ali puno toga su novinari krivo interpretirali...Ne mislim ja da je papa Franjo uradio ono što se njemu stavlja u usta :jok a ide se sve dotle da on surađuje s Crnim papom satanistom koji je glavni...piše se čak i to da on radi na rušenju katoličanstva i da je jedino rusko kršćanstvo izvorno...pa čak i da je komunizam imao istu zadaću...
Činjenica jest da je omražen među nekim biskupima koji ne žele uvesti nikakve promjene...i :ovaj ..E da, Nostradamus je prorekao da će papa biti napadnut u Beogradu...Vatikan zna za to...ne znam koliko se papa toga boji :pusi
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Salahuddin wrote:Papa Francis...koliko to god nekima smetalo, i nije bitno sta mislim ja ili neko drugi, on ipak zadire u neke osnovne principe krscanstva. Ja nisam mjerodavan da kazem koliko Papa ima prava da "reformise" katolicanstvo ali je cinjenica da on to radi. Da je dobar covjek, valjda je svima jasno. No, kada je u pitanju religija na cijem celu se nalazi, neki su potpuno otvoreno protiv "liberalizacije" koju Papa neskriveno uvodu u katolicanstvo. No, oni koji tu vjeru bolje poznaju, mogu reci da li je on u poziciji da dozvoljava neke stvari koje su bile zabranjene. U islamu je to jednostavnije jer se Kur'an smatra Bozijom Rijcju i nema toga poglavara ili skupa poglavara koji bi se usudili da pokusaju da zabrane nesto sto to Kur'an dozvoljava ili obrnuto. Zaista ne znam "dokle Papa smije ici".
Salahudine, nekada se samoubojice nisu smjele sahraniti u groblje nego izvan. Nije bilo oprosta.To nije nigdje u Bibliji zapisano.To su promijenili ..Papa radi na tome da se razvedeni smiju ispovijedati i peicestiti..sto je meni sasvim normalno. Nisu ava ta pravila zapisana u Bibliji nego su ih popovi izmislili..Evo malopeije cujem da ce se do crkvenog razvoda doci puno lakse...mislim da je ovaj papa pametan i u pravu ma koliko brundali proric njega...Pa u Bibliji ima prica da je upravo Isus prekrsio pravilo koje su svecenici bili uveli a ne bog :pusi ...kod katolika ce se popovi morat zeniti..morat ce im dozvoliti jer svecenika je jako malo a pedofilija je uzela maha...tosu sebi smjeli opeostiti...pa da, zato sto oni prave zakone :pusi Zivio papa Franjo :hoi ...teorije zavjere pisu da on radi protiv krscanstva...mislim da on radi najcovjecnije...to je samo moje misljenje...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14509 times
Been thanked: 10024 times

Umjesto s političarima, papa Franjo ručao s beskućnicima

Post by Julia-Klara »

Image
Nakon što je održao dojmljiv govor u američkom Kongresu, papa Franjo odbio je poziv svojih domaćina, najviših američkih dužnosnika, da ruča s njima. Umjesto toga, otišao je u jednu ubožnicu kako bi ondje blagoslovio obrok beskućnicima.
Blagoslivljajući im obrok, papa je beskućnicima rekao da je i Sin Božji znao što znači biti beskućnik i živjeti bez krova nad glavom.

I Isus je bio beskućnik

“Želim biti vrlo jasan. Mi ne možemo pronaći ikakvo socijalni ili morlano opravdanje za nedostatak doma. Znamo da je Isus želio pokazati solidarnost sa svakim čovjekom. Želio je svima pružiti svoje društvo, pomoć i ljubav. On se poistovjetio sa svima koji pate, koji plaču i trpe bilo kakvu nepravdu. On nam to jasno govori: Bio sam gladan, a vi ste mi dali hranu, bio sam žedan i dali ste mi da pijem, bio sam stranac, a vi ste me prihvatili”, kazao je papa beskućnicima.

Iznimna papina gesta

Prema Washington Postu, u glavnom gradu SAD živi 11.623 beskućnika, dok ih je diljem Amerike više od 570 tisuća.
Posjet beskućnicima u Washingtonu bila je izuzetno lijepa gesta poglavara Rimokatoličke crkve koji gdje god dođe pokazuje veliku poniznost prema ugroženima i potrebitima.

net.hr
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23945 times
Been thanked: 6246 times

Re: Umjesto s političarima, papa Franjo ručao s beskućnicima

Post by Veca »

:cvijece :ljub
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Bogohiliš svetog oca . :rumenko
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Pa ja sam to napisala vec na forumu. Papa je mudrica...zna dobro i ufino spustiti...mislim da ce jednako uciniti i s proglasenjem Stepinca svetim...on kobajagi pita za misljenje druge al radi po svom..
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23945 times
Been thanked: 6246 times

Post by Veca »

...moj haram!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Ajme gdje me nađe. :ha
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Fin gest. :aplauz
Samo sabura
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Papa je vec navukao na sebe mrznju mnogih biskupa ali mislim da se on samo nasmijesi na sve to..svoj coek..sa stavom...a tvrde da rusi katolicku crkvu tj. Njezine temelje
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Papa je zadnji preostali komunista u svijetu. :ooo
Ko Che :pusi :ok
Julia-Klara