Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 141 times
Been thanked: 106 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by rocko » 28 Nov 2024, 14:35

HAVANA wrote: 27 Nov 2024, 19:01 Suti i slusaj generala IMG_0572.jpeg
Kakav ba general on u cetnicima nije od pjesaka strelca dalje odbacio , mora zivjet okruze bosnjacima pa svrsava na izraelsko ubijamje Muslimana.

Pa sanja da je cica udarile mu one silne hemikalije u glavu sto je udiso dok je ribo hale PO bazama

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 328 times

Post by harlekin » 05 Dec 2024, 07:38

"Amnesty International optužio je Izrael za genocid nad Palestincima u Pojasu Gaze u izvješću objavljenom u četvrtak, rekavši da je izraelska vojska namjerno počinila ratne zločine"
Vidis ti to,i sad ljudi koji podrzavaju odgovorne za ovo seru po drugima,dijele titule prorusa i pricaju kako nije fer napadat slabije.
Usranom krpom se pokrit i biti tiho.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 19317 times
Been thanked: 17519 times

Post by Masamune » 05 Dec 2024, 07:46

Tebe prozivaju jer si galamdžija i misliš da si bolji od drugih sa takvim avatarom i slično, da ti je više stalo i slično, a nije. Prdnuo si u fenjer kao i svi mi jer ne možemo ni 0,01% uticati na taj konflikt.

Ne proziva te raja jer govoriš neistine. Ono tamo jeste genocid.

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 94 times
Been thanked: 127 times

Post by General War » 05 Dec 2024, 13:16

Amnesty international je validan za genocid ko i udruzenje poljoprivrednika gornje Maoce,privatna humanitarna agencija ..koja inace se ne bavi politikom tj ne bira strane, al et..
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 05 Dec 2024, 13:38

Nije genocid ni političko pitanje, već prije svega pravno. Kad već eksperti UN-a i specijalni komiteti ukazuju na to onda to nije zajebancija. Nije ni iz Amnesty-a neko tek tako rekao, već ima izvještaj od 300 stranica. Stručni tim koji je na tome radio mjesecima.

Eto, slušaćemo šta iz Bibijevog kabineta kažu ili Bidenovog. To je sigurno relevantnije.

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by General War » 05 Dec 2024, 15:31

Ma jasta nego je, prije svega ako je pravno moras obadvije strane saslusat za argumente a to se radi na sudu...a ne putem novinara i aktivista...a evo de pronadji sta ta ista organizacija kaze za napad hamasa i kako tretiraju otete izraelske gradjane.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 05 Dec 2024, 15:42

Jarane, njihova reakcija je prerasla u genocid. Davno je prestala biti umjerena i slično.
Uostalom, odgovorni su i za uslove u tom regionu i prije nego što je Hamas izletio i učinio to što je učinio. To ne znači da Hamas također nije odgovoran za svoj dio.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 664 times
Been thanked: 476 times

Post by amidza idriz » 05 Dec 2024, 15:47

Terorizam je terorizam i treba da bude osudjen bilo gdje ALI pod plastom terorizma i ganjanja terorista ubijeno je 45000 osoba mahom zena i djece. Porusena su mnoga naselja i gradovi, porusene su bolnice i skole...unistena je sva infrastruktura da se prezivjeli nemaju gdje vratiti.
Sve to ALI pokrenuti odmah organizacije da naseljavaju ta podrucja i da se Palestinci nemaju gdje vratiti je cisti GENOCID i to Jevreji ne kriju,svoje namjere.
Kakav Hamas i taoci, to su samo povodi etnickog ciscenja i genocida.

Nadjose li biolosko oruzje u Iraku a sravnili su ga sa zemljom.
Sta bi sa AlQaidom, pozatvarase na hiljane neduznih osoba(kao taoce na Guantanamo), porusise Afganistan i sta su postigli time.

Nije dovoljno samo reci ta i ta organizacija proglasava se teroristickom i onda su ti odrijesene ruke da cinis sta hoces do genocida.

Najveca teroristicka organizacija je upravo ova sto terorise Palestince vec decenijama.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by General War » 05 Dec 2024, 16:01

Masamune wrote: 05 Dec 2024, 15:42 Jarane, njihova reakcija je prerasla u genocid. Davno je prestala biti umjerena i slično.
Uostalom, odgovorni su i za uslove u tom regionu i prije nego što je Hamas izletio i učinio to što je učinio. To ne znači da Hamas također nije odgovoran za svoj dio.
Sve je to meni jasno kako gledas, ali ovo nije "reakcija", jer imaju determinisanog neprijatelja i imaju jasan cilj za oslobadjanje talaca...da je Hamas polozio oruzje i oslobodio taoce, a izrael nastavio e onda bi mogli o tome pricati...organizacija koja se bavi monitoringom krsenja ljudskih prava nije nasla za shodno da napise jednu rijec o izraelskim drzavljanima koje drze kao taoce van Izraela je jasna poruka...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 9718 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2024, 20:40

General War wrote: 02 Aug 2024, 01:44
-Turska je opasnija za buducnost turske nego izraela
-Tenk Altay koji proizvode ima problem sa motorom i transmisijom koje su kupovali od njemaca, a posto su pod sankcijama, ne znam kako su to rijesili sa koreancima ciji je i koncept tenka...a nije davno bilo kada su turci bili dobar prijatelj izraela, pa se moze opet desiti slicno ko i sa bosnom.

E što se tiče Altaya, čini se da su testni primjerci prošli i iza nove godine počinje serijska proizvodnja, doduše onako kako si i naveo, u suradnji s Korejcima, ali svakako su mnogo uspješniji od Rusa i njihovog neslavnog lansiranja Armate

https://nationalinterest.org/blog/buzz/ ... ank-211329

https://armyrecognition.com/news/army-n ... e_vignette

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by General War » 09 Dec 2024, 22:51

Krokodil Behko wrote: 09 Dec 2024, 20:40
General War wrote: 02 Aug 2024, 01:44
-Turska je opasnija za buducnost turske nego izraela
-Tenk Altay koji proizvode ima problem sa motorom i transmisijom koje su kupovali od njemaca, a posto su pod sankcijama, ne znam kako su to rijesili sa koreancima ciji je i koncept tenka...a nije davno bilo kada su turci bili dobar prijatelj izraela, pa se moze opet desiti slicno ko i sa bosnom.

E što se tiče Altaya, čini se da su testni primjerci prošli i iza nove godine počinje serijska proizvodnja, doduše onako kako si i naveo, u suradnji s Korejcima, ali svakako su mnogo uspješniji od Rusa i njihovog neslavnog lansiranja Armate

Znam, malo na zor je zavrsen tenk, jer njemci cvrsto se drze sankcija. Motor ostaje problem jer koreanci ne daju tehnologiju za proizvodnju motora u Turskoj vec izvoze gotove, problem je cini mi se sto je slican motor ili isti instaliran na korejskog crnog pantera koji je laksi od Altaya pa su nesto turci prckali po motoru nebi li mu dodali jos vise konjskih snaga, koliko ce bit uspjesan vidit ce se jer turcima treba masa novih tenkova a ima potencijala jer turska namjenska industija je sve jaca i teholoskoi napredinija...nevezano za temu ali meni se narocito svidila turska verzija M60 Sabra (posto i mi takve imamo) sto ih je radila sa Izraelom a i turci su ubacili dosta svojih sistema kasnije koji bi bili ko mina za BiH (modifikovani M60 na standard Sabra) ali nam treba barem 120 komada da budemo mirni.
Sto se tice Armate, ja sam se svadjao vec po svim vojnim forumima sa tezom da je ruska tehnologija sranje od aviona, PVO do armate, i dok nije puklo u Ukraini ispalo je da sam u ipak pravu, jer je teza drugih bila da rusi izvoze oslabljene verzije a rusi imaju bolje...imaju qurac.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2024, 23:31

General War wrote: 09 Dec 2024, 22:51
Krokodil Behko wrote: 09 Dec 2024, 20:40

Znam, malo na zor je zavrsen tenk, jer njemci cvrsto se drze sankcija. Motor ostaje problem jer koreanci ne daju tehnologiju za proizvodnju motora u Turskoj vec izvoze gotove, problem je cini mi se sto je slican motor ili isti instaliran na korejskog crnog pantera koji je laksi od Altaya pa su nesto turci prckali po motoru nebi li mu dodali jos vise konjskih snaga, koliko ce bit uspjesan vidit ce se jer turcima treba masa novih tenkova a ima potencijala jer turska namjenska industija je sve jaca i teholoskoi napredinija...nevezano za temu ali meni se narocito svidila turska verzija M60 Sabra (posto i mi takve imamo) sto ih je radila sa Izraelom a i turci su ubacili dosta svojih sistema kasnije koji bi bili ko mina za BiH (modifikovani M60 na standard Sabra) ali nam treba barem 120 komada da budemo mirni.
Sto se tice Armate, ja sam se svadjao vec po svim vojnim forumima sa tezom da je ruska tehnologija sranje od aviona, PVO do armate, i dok nije puklo u Ukraini ispalo je da sam u ipak pravu, jer je teza drugih bila da rusi izvoze oslabljene verzije a rusi imaju bolje...imaju qurac.

Pa eto, uglavnom si sve rekao.
Mislim da su Turci to oko motora, riješili "na mišiće", pošto im je namjenska industrija sad jaka.
Obzirom na vijest da za par mjeseci počinje serijska proizvodnja, trebalo bi da je riješeno, ali vidjećemo oko jeseni iduće godine.

Što se tiče ruske proizvodnje, njihovo je oružje vjerovatno na pola od onoga kako se hvale i propagiraju.
Ako ne znaju tenk napraviti, nešto što goni po zemlji, kako se pouzdati u njihove avione i rakete?
Sila su bili kao SSSR, ali sad su daleko ispod po kvalitetu. Eno, Indija, Japan, Amerika, šalju svoje lendere na mjesec ko s poslom, a ruski se srušio.

A u vezi Izraela, Visoka je ovo politika. Izraelci tvrde da su šiiti problem. E pa eto, sad su eliminisani. Sad će Turci tražiti kontrauslugu od Arapa, a Rusi od Turaka.
Turska će pozicija jačati, jer nije daleko dan kad će Evropljani reći "sad možemo i kopnom transportirati gas od Katara od naših zemalja. Ionako je sagrađen kroz cijelu Arabiju sve do Sirije. Turska već ima gustu mrežu tih cijevi i pitanje je šta Rusi misle o tome. Ovo Erdogana stavlja u dobru poziciju, da traži svašta i od Evropljana i od Rusa i od Arapa. Neće se tu Izrael ništa pitati, kad Evropi zatreba jeftinija energija, lako će ga pomesti u stranu. Pitanje je i šta će Trump i njegova milijarderska raja misliti o tome, jer će taj gas biti jeftiniji od njihovog.

Mene ako pitaš, Rusima će biti rečeno "ostavljamo vam te baze do isteka ugovora i ne petljajte se dalje.
Izrael neće biti bitan, a Trump ionako prijeti obustavom izvoza energenata, pa tako da se ni on neće mnogo buniti. Ovo je još samo do opredjeljenja sirijskog naroda. Valjda shvate da im je ot čista para i da su Rusi i ruski uticaj priče za malu djecu.

Iran je ovo učinio iz strateških razloga. Ne bi se puno kačili sad, žele dovršiti tu atomsku bombu i vjerovatno će je napraviti. Nisu htjeli riskirati s nestabilnim Trumpom potencijalni američki zračni napad.

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by General War » 09 Dec 2024, 23:48

Krokodil Behko wrote: 09 Dec 2024, 23:31
General War wrote: 09 Dec 2024, 22:51

Mislim da su Turci to oko motora, riješili "na mišiće", pošto im je namjenska industrija sad jaka.
Obzirom na vijest da za par mjeseci počinje serijska proizvodnja, trebalo bi da je riješeno, ali vidjećemo oko jeseni iduće godine.

Što se tiče ruske proizvodnje, njihovo je oružje vjerovatno na pola od onoga kako se hvale i propagiraju.
Ako ne znaju tenk napraviti, nešto što goni po zemlji, kako se pouzdati u njihove avione i rakete?
Sila su bili kao SSSR, ali sad su daleko ispod po kvalitetu. Eno, Indija, Japan, Amerika, šalju svoje lendere na mjesec ko s poslom, a ruski se srušio.

A u vezi Izraela, Visoka je ovo politika. Izraelci tvrde da su šiiti problem. E pa eto, sad su eliminisani. Sad će Turci tražiti kontrauslugu od Arapa, a Rusi od Turaka.
Turska će pozicija jačati, jer nije daleko dan kad će Evropljani reći "sad možemo i kopnom transportirati gas od Katara od naših zemalja. Ionako je sagrađen kroz cijelu Arabiju sve do Sirije. Turska već ima gustu mrežu tih cijevi i pitanje je šta Rusi misle o tome. Ovo Erdogana stavlja u dobru poziciju, da traži svašta i od Evropljana i od Rusa i od Arapa. Neće se tu Izrael ništa pitati, kad Evropi zatreba jeftinija energija, lako će ga pomesti u stranu. Pitanje je i šta će Trump i njegova milijarderska raja misliti o tome, jer će taj gas biti jeftiniji od njihovog.

Mene ako pitaš, Rusima će biti rečeno "ostavljamo vam te baze do isteka ugovora i ne petljajte se dalje.
Izrael neće biti bitan, a Trump ionako prijeti obustavom izvoza energenata, pa tako da se ni on neće mnogo buniti. Ovo je još samo do opredjeljenja sirijskog naroda. Valjda shvate da im je ot čista para i da su Rusi i ruski uticaj priče za malu djecu.

Iran je ovo učinio iz strateških razloga. Ne bi se puno kačili sad, žele dovršiti tu atomsku bombu i vjerovatno će je napraviti. Nisu htjeli riskirati s nestabilnim Trumpom potencijalni američki zračni napad.
-Sto se tice Rusa...najopasniji neprijatelj je onaj koji nema sta vise izgubiti, rusi se furaju da su neka sila...nesto ce im morati udobrovoljiti, pa i za gasovode i naftovode.
-Turska ima znacajno stratesko mjesto na mapi, ascare vrata izmedju azije i evrope...sto opet ne znaci da Erdogan ne moze biti smjenjen milom ili silom, posebno otvorenom saradnjom od Irana do Hamasa sto naravno smeta Izraelu a samim tim i USA...niti turci vole nestabilnu Liru i ekonomiju.
- Sto se tice gasa, da te podsjetim da Trump hoce americki gas da dovuce u evropu a ne Kataru otvarati vrata za trziste na koje je on bacio oko jos proslog mandata...vidit cemo za to.
-Izrael je uvjek bitan

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 664 times
Been thanked: 476 times

Post by amidza idriz » 09 Dec 2024, 23:55

Aktivna uloga Washingtona
SAD kreću u uništavanje hemijskog oružja u Siriji, ne žele da "padne u ruke teroristima"
Ko ste vi?
Ko vam daje za pravo da rovasite po necijoj zemlji? Slijedi Irak.
Ko vam daje za pravo da nekoga stavljate na listu teroristickih organizacija i koji su vam kriteriji(osim licnih interesa)?

Ova organizacija koja je vec bila na spisku teroristickih odradila je prljav posao za Ameriku i izrael i sada ih skidaju sa popisa teroristickih.
Posto su sve stavili pod neku kontrolu ulijecu IDF i Amerikanci da vam ostave samo cakije da se mozete braniti.

Koga zmija dva puta ujede iz iste rupe ne zasluzuje pomoc.

p.s. dovoljno je nekoga staviti na neki svoj spisak i ruke su ti otvorene za njihovo unistenje a to sto teroristi ruse citave gradove i ubijaju zene i djecu, ruse bolnice i skole, ubijaju pacijente u bolnici, pucaju u djecu...i na kraju naseljavaju njihovo podrucje po vama ima opravdanje. FUJ.

Nikome vise nista ne vjerujem.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 328 times

Post by harlekin » 10 Dec 2024, 00:13

Masamune wrote: 05 Dec 2024, 07:46 Tebe prozivaju jer si galamdžija i misliš da si bolji od drugih sa takvim avatarom i slično, da ti je više stalo i slično, a nije. Prdnuo si u fenjer kao i svi mi jer ne možemo ni 0,01% uticati na taj konflikt.

Ne proziva te raja jer govoriš neistine. Ono tamo jeste genocid.
Ma ajd :hm
Ne radi se o tom je vise stalo,manje ili nikako.Radi se o dvolicnosti.Ljudi bez ikakvog karaktera.
Ljudi u jednom postu uzdizu zapad u nebo,u drugom cvile o njegovim zlocinima.Dno dna,nema tu price je li stalo do neceg ili ne.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Dec 2024, 00:21

General War wrote: 09 Dec 2024, 23:48
Krokodil Behko wrote: 09 Dec 2024, 23:31

-Sto se tice Rusa...najopasniji neprijatelj je onaj koji nema sta vise izgubiti, rusi se furaju da su neka sila...nesto ce im morati udobrovoljiti, pa i za gasovode i naftovode.
-Turska ima znacajno stratesko mjesto na mapi, ascare vrata izmedju azije i evrope...sto opet ne znaci da Erdogan ne moze biti smjenjen milom ili silom, posebno otvorenom saradnjom od Irana do Hamasa sto naravno smeta Izraelu a samim tim i USA...niti turci vole nestabilnu Liru i ekonomiju.
- Sto se tice gasa, da te podsjetim da Trump hoce americki gas da dovuce u evropu a ne Kataru otvarati vrata za trziste na koje je on bacio oko jos proslog mandata...vidit cemo za to.
-Izrael je uvjek bitan

Vidjećemo za Trumpa, jasno se sjećam da je prijetio Evropi obustavom izvoza gasa.
Sigurno ih je htio ucijeniti oko novih trgovinskih sporazuma i ovo sad sa Sirijom ga razoružava. Vidjećemo kako će se stvari odvijati, ali znaj da postoji neka tačka na kojoj će čak i Trump shvatiti, kako je oblje obezbjediti jeftiniji gas za Evropu, nego da slabi, jer ako slabi slabije će kupovati američku robu, prvenstveno oružje

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by General War » 10 Dec 2024, 00:32

Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2024, 00:21
General War wrote: 09 Dec 2024, 23:48
-Izrael je uvjek bitan

Vidjećemo za Trumpa, jasno se sjećam da je prijetio Evropi obustavom izvoza gasa.
Sigurno ih je htio ucijeniti oko novih trgovinskih sporazuma i ovo sad sa Sirijom ga razoružava. Vidjećemo kako će se stvari odvijati, ali znaj da postoji neka tačka na kojoj će čak i Trump shvatiti, kako je oblje obezbjediti jeftiniji gas za Evropu, nego da slabi, jer ako slabi slabije će kupovati američku robu, prvenstveno oružje
Donald Trump donosi dosta stvari koje nisu u domenu ocekivane politike, a time masu nepoznanica kako ce se ponasati sto stvara dosta nervoze u dosadanji svjetski poredak...nista ne treba iznenaditi.
Ja licno mislim da ce se stvari prije u Siriji iskomplikovati nego smiriti...i naravno nije sve oko gasa i energije u evropi, on potencira izolacionizam dobio je glasove oko toga mada ne shvata da ekonomija i skrivanje u svojoj sobi nece donjeti dodatne pare americi a na stranu da je to prenapuhano, jer se stalno govori americkoj javnosti koliko amerika da a ne koliko uzme.
A bogami ne treba Iskljuciti da u Iranu se nesto ne dogodi za njegovog mandata, Izrael kivan, nece dozvoliti A bombu iranu to sam siguran... Hutijanci jos na cekanju sta ce sa njima dogoditi...smanjuje se krug oko irana neocekivano brzo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2389 times
Been thanked: 19449 times

Post by HAVANA » 10 Dec 2024, 08:52

I sta sad?Ovi idu dje im je qrcu cejf izgleda? https://www.klix.ba/vijesti/svijet/arap ... /241210015
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 8762 times
Been thanked: 14549 times

Post by spacebound » 10 Dec 2024, 09:01

Oni mogu sve. Jadne zrtve. Moraju se branit. U Siriji. Inace ce ih istrijebit. Cek, sad ce to ovaj general objasnit. Sve ce ti bit jasno.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

General War
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by General War » 10 Dec 2024, 09:18

spacebound wrote: 10 Dec 2024, 09:01 Oni mogu sve. Jadne zrtve. Moraju se branit. U Siriji. Inace ce ih istrijebit. Cek, sad ce to ovaj general objasnit. Sve ce ti bit jasno.
...kad se vjecito ugrozeni hezbollah, IGRC setkao sirijom nije bilo dreke i skake i nisam trebao nista da objasnjavam...al evo ima logike da cekaju kod kuce da Alqaida i ISIL nauci vozit tenkove i avione i da se docepa hemije pa ce onda oni...samo totalni glupan vodi ratove u svom.dvoristu

Post Reply

Return to “Svijet”