Masamune wrote: 10 Dec 2024, 09:47
Krokodil Behko wrote: 10 Dec 2024, 09:39
Izrael (očekivano) upada dublje u sirijski teritorij.
Žele omesti ujedinjavanje sirijskih frakcija. Njima tradicionalno igraju samo Kurdi, vole se međusobno i ovo može biti pokušaj fizičkog spajanja na terenu. Jedno je sasvim sigurno, možda su ovi iz Hezbolaha neki militanti, ali da su nacisti kao Izraelci, to nisu sigurno.
Varaju se svi koji misle da Izraelci na BI, gledaju u bilo koji narod kao sebi ravnopravan. Školski primjer fašizma.
Nemoj tako. Oni su jedina demokratija. Oni samo šire demokratiju i slobode na tom podneblju, a sve druge smatraju da ugrožavaju njihove demokratske vrijednosti i demokratiju u globalu.
To bar onaj prosječni američki jevrej misli kojeg dovuku da mu daju zemlju iliti setler
Oni su najgori. Oni herbicidima pršću palestinske maslinjake na zapadnoj obali, da bi ih otjerali.
Msm, tlo je tamo ionako polupustinjsko i kad unište te masline, tamo više nikad ništa neće narasti.
Hej, koji je to fanatizam. Napašću i tlo pretvoriti u pustinju, al ću otjerati neprijatelja svoje vjere, jer ja mislim da mi je on neprijatelj.
Dobro si napomenuo - "američki jevrej".
On ti veze s bogom i vjerom ima ko i ove naše instant vehabije u Bosni. Bio obični redneck, uplašio se nekih liberalnijih tokova, svakako je ništarija u životu, pa se prifatio lafo neke vjere.
Zar misliš da neko, ko je makar uspješan majstor nekog zanata u Americi, može napustiti zemlju snova i otići u neke bliskoistočne vukojebine, da bi tamo držao ovce i koze? U Izrael se doseljavaju najgluplji i najtuplji, otpadi i kriminalci