ironman wrote: 10 Dec 2024, 19:05
General War wrote: 10 Dec 2024, 18:57
Ako je to tvoj odgovor na granice, je li trebaju i bosnjaci se vratiti na prostore danasnje srbije ciji su djedovi prijeklom odande pa se preselili u Bosnu nakon II sV rata a i zadnjeg rata? Zamisli kad bi svako tako trazio odakle mu je djed ili ko vec da se vrati odakle je dosao...to nigdje nema.
Sto se tice palestnskih arapa, itekako su tjerali toliko su tjerali da je "al-Husseini" imao lijepu saradnju sa Hitlerom, a i kod nas malo navracao...ja ne znam barem opste cinjenice kako se presucuju tj sto ti kazes zazmiri na oko i zacepi uho..nije bas tako jednostavno.
Sjecas se (ako se sjecas) pa kaze napad na BiH UN priznatu zemlju agresija...pa i Izrael je UN priznata zemlja...Palestinski arapi su rekli 1948 hvala netreba, ili sve ili nista...i eto...
Opet uprazno.
I opet po bosnjakistancima
koji su otjerani a ne otisli svojom voljom.
I nikoga nisu istjerali ovdje da bi zivjeli.
I samo zamotavas.
A znas da grijesis.
Da ne spominjem da BiH pokusavas strpat u isti kos sa necime sto 1948 nije postojalo.
Ali hajd usput malo bljucnut po bosnjakistancima..navikli su.
Nebulozu pokusaja da se arapi okrive jer eto nisu htjeli pristati na kolonizaciju...pa ja ne znam...blic il kako se zovd ono smece sto siuks citira cesto
Ti potvrdjujes nabojanim dole da nije uprazno
Hoces da kazes da su jevreji se naljutili ostavili sve pa otisli u pustinju?
Nisu ni jevreji nikoga istjerali, ili su istjerali otprilike ko ovdje...ti hajd sto neces se educirati za tamo, vec imas problem i za ovamo sta se dogadjalo u II s.r
Sta nije postojalo 1948? Izrael ili Bosna?
Nepokusavam nista ja upakovati vec ti dajem slikovit primjer kao predstavniku predpostavljam bosnjaka kako ti radi logika...ne mozes jednima ovako a sebi onako i pozivat se na pravdu.
Kakva kolonizacija, toliko arapskih zemalja okolo, a izrael ko dva Bosanska kantona, ne zam koliki ti zamisljas da je Izrael.