carobnjak_iz_voza wrote:moram ja još nešto reći![]()
Svjedoci smo ovih dana o slučaju male Ajše i siguran sam da se mnogi upitali i povikali "o Bože zašto?!" a da li je ikome palo na pamet zbog čega se Ajši ne može (ali inšallah valjda ćemo skupiti dovoljno para )pomoći i zbog čega se ona zaista pati?!
Ko je napravio pravila po kojima roditelji od tog dijeteta moraju donijeti novac ili mu doktori neće pomoći?Ko je napravio pravila da bez obzira na težinu slučaja neće da je prime u najbližu bolnicu nego mora ići u svoj kanton?Zašto neko zaradjuje na tim apartima koji su potrebni teškim bolesnicima i zašto ti aparati toliko nenormalno skupo koštaju?Kako to da se baš nikom od doktora tamo vani nije srce smilovalo pa da kažu "hajde odvojit ćemo par sati svoga vremena za tu operaciju da pomognemo dijetetu"?Kako to....?
Da li je tu opet kriv Bog ili je kriva ljudska pohlepa za novcem i ljudska neosjetljivost za tudju patnju?
Pa zar nije pohlepa grijeh i zar nije biti milostiv i pomoći drugome dobro djelo?Kažu da bez patnje srca otvrdnu ,a Allah nas samo iskušava...
Ja ga ne bih nista pitao..samo bih se zahvalio sto sam sretan ovoliko i sto uzivam u normalnom zivotu...

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)