Koje pitanje biste postavili Bogu?

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times
Status: Offline

Re: Koje pitanje biste postavili Bogu?

Post by String »

carobnjak_iz_voza wrote:moram ja još nešto reći :oo
Svjedoci smo ovih dana o slučaju male Ajše i siguran sam da se mnogi upitali i povikali "o Bože zašto?!" a da li je ikome palo na pamet zbog čega se Ajši ne može (ali inšallah valjda ćemo skupiti dovoljno para )pomoći i zbog čega se ona zaista pati?!
Ko je napravio pravila po kojima roditelji od tog dijeteta moraju donijeti novac ili mu doktori neće pomoći?Ko je napravio pravila da bez obzira na težinu slučaja neće da je prime u najbližu bolnicu nego mora ići u svoj kanton?Zašto neko zaradjuje na tim apartima koji su potrebni teškim bolesnicima i zašto ti aparati toliko nenormalno skupo koštaju?Kako to da se baš nikom od doktora tamo vani nije srce smilovalo pa da kažu "hajde odvojit ćemo par sati svoga vremena za tu operaciju da pomognemo dijetetu"?Kako to....?
Da li je tu opet kriv Bog ili je kriva ljudska pohlepa za novcem i ljudska neosjetljivost za tudju patnju?
Pa zar nije pohlepa grijeh i zar nije biti milostiv i pomoći drugome dobro djelo?Kažu da bez patnje srca otvrdnu ,a Allah nas samo iskušava...
:ruke :ok

Ja ga ne bih nista pitao..samo bih se zahvalio sto sam sretan ovoliko i sto uzivam u normalnom zivotu...
Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote: Ko je napravio pravila po kojima roditelji od tog dijeteta moraju donijeti novac ili mu doktori neće pomoći?Ko je napravio pravila da bez obzira na težinu slučaja neće da je prime u najbližu bolnicu nego mora ići u svoj kanton?Zašto neko zaradjuje na tim apartima koji su potrebni teškim bolesnicima i zašto ti aparati toliko nenormalno skupo koštaju?Kako to da se baš nikom od doktora tamo vani nije srce smilovalo pa da kažu "hajde odvojit ćemo par sati svoga vremena za tu operaciju da pomognemo dijetetu"?Kako to....?
Bez namjere za energicne diskusije,samo konstatujem,da je u socijalizmu,zdravstveni sistem bio puno bolji.. Vjerujem da i sam shvatas,da oni koji su izmislili ta pravila,nikako ne mogu biti muslimani!!!!!
Da... u pravu si... Pohlepa.. ljudska pohlepa..
Covjek je toliko nesavrsen da se saplete o jednu jedinu kovanicu jedne jedine konvertibilne marke.. Dalek je put od njihovog razmisljanja do univerzalnog shvatanja stvaraoca kosmosa i gospodara svih sijetova.. i nama poznatih i nepoznatih.. amin..
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Bez namjere za energicne diskusije,samo konstatujem,da je u socijalizmu,zdravstveni sistem bio puno bolji.. Vjerujem da i sam shvatas,da oni koji su izmislili ta pravila,nikako ne mogu biti muslimani!!!!!
Slažem se da je zdravstveni sustav u socijalizmu bio bolji jer se nije vodio kao profitna organizacija,odnosno država je pokrivala troškove teških operacija i izdvajala više za socijalne slučajeve. Medjutim nemoj zaboraviti da je to isto uvedeno 14vijekova prije u islamu i do dan danas muslimani izdvajaju svake godine i porez na luksuz-zekat i sadakatul vitre koji se daje siromašnim i nemoćnim.U to vrijeme pa sve do pojave socijalističkih ideja (ne komunističkih),znači skoro 13vjekova svijet nije poznavao slično državno uredjenje sa većom socijalnom osjetljivošću.
Ne kažem da su socijalisti to prepisali već kažem to što kažem i u svakom slučaju se možemo složiti da profitabilno zdravstvo nije "zdravo" ali takav je kapitalizam ,novac je No1 ,a onda daaaaaaleko ispod je sve drugo.
Covjek je toliko nesavrsen da se saplete o jednu jedinu kovanicu jedne jedine konvertibilne marke.. Dalek je put od njihovog razmisljanja do univerzalnog shvatanja stvaraoca kosmosa i gospodara svih sijetova.. i nama poznatih i nepoznatih.. amin..
Kad shvatimo da smo ništa,nula,ništica "0" ,a da je Milostivi No1 i da smo tu samo iz milosti Njegove ,onda će nam On dati da se pridružimo Njemu ,pa ćemo stati kao nula u redu iza Njega i svaka nova nula će postati "neko i nešto" i time veličati Stvoritelja kao br 1. Ovako 100000000000000000... ,ne zato što jedinica treba nulu da bi postala nešto već zato što nula treba jedinicu ;)
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
vučica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by vučica »

Zašto je zivot ponekad tako nepravedan????? :hm
***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***
...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Zasto me merlinka ne voli :tuga
merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 9 times

Post by merylin »

Krokodil Behko wrote:Zasto me merlinka ne voli :tuga

:tjesi :pusa
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
sancho_no1
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sancho_no1 »

sta ima ? ;)
Tamo gdje svi misle isto, niko ne misli mnogo!!!
Benny_Lfc
Na probnom
Na probnom

Post by Benny_Lfc »

Gdje je bio kad se desavaju grozote, u Africi malo malo pa genocid, pa sta je radio dok su ubijana djeca u Srebrenici?
You´ll Never Walk Alone
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Benny_Lfc wrote:Gdje je bio kad se desavaju grozote, u Africi malo malo pa genocid, pa sta je radio dok su ubijana djeca u Srebrenici?
Ne može ateista postavljati pitanje Bogu ,to nema smisla :zubi
Porta
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Porta »

Ja uvijek mislio da Bog postavlja pitanja a mi odgovaramo, kad eto ga đavle moze i obrnuto izgleda, mi postavljamo Bog odgovara??? Hehehe
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1368 times
Been thanked: 4692 times

Post by Ledena »

I ja kao string nebi nista pitala,, i ja bi se zahvalila na zivotu, krovom nad glavom, hranom..
Jer gledajuci beskucnike, napustenu djecu, ja sam presretna jer mi je dao ovo,. Neko nije bio te srece..
Zato ako vam se desi nesto lose, nikad ne pitajte zasto? jer sve ima svoje zato, i kad god ti nesto uzme, dat ce ti duplo vise,
samo treba imat strpljenja i vjere..
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!
Benny_Lfc
Na probnom
Na probnom

Post by Benny_Lfc »

carobnjak_iz_voza wrote:
Benny_Lfc wrote:Gdje je bio kad se desavaju grozote, u Africi malo malo pa genocid, pa sta je radio dok su ubijana djeca u Srebrenici?
Tema posta je bila "Koje pitanje...", sto naravno hipotetski uzima u obzir da bogo postoji. Pa isto tako ja postavljam tom bogi hipotetsko pitanje koju tekmu je gledao dok su se djeca masakrirala po Srebrenici.
You´ll Never Walk Alone
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Bice kazna i za one koji nisu vjerovali u Njega..
Budi ekser!
Benny_Lfc
Na probnom
Na probnom

Post by Benny_Lfc »

Hoce. Sigurna smrt. Muhahaha :D
You´ll Never Walk Alone
smak
Na probnom
Na probnom

Post by smak »

gde si bre drug,,,,aj stavi po kafu
Većinu vrlo važnih stvari u životu postigli su ljudi koji su se nastavili truditi i onda kad se činilo da više nema nade.
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

Benny_Lfc wrote:Hoce. Sigurna smrt. Muhahaha :D

Smrt nije nikakva kazna.. smrt je sastavni dio zivota, kroz koji ce proci i oni koji vjeruju, tako da nemoj mijesat smrt
sa kaznom.. pa se ti smij....
Budi ekser!
Benny_Lfc
Na probnom
Na probnom

Post by Benny_Lfc »

Ledena wrote:
Benny_Lfc wrote:Hoce. Sigurna smrt. Muhahaha :D

Smrt nije nikakva kazna.. smrt je sastavni dio zivota, kroz koji ce proci i oni koji vjeruju, tako da nemoj mijesat smrt
sa kaznom.. pa se ti smij....
To je bila shala, ali hajd objasni vjerniku sta je sprdancija na religiozni racun. :zid
You´ll Never Walk Alone
Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:

Post by Ledena »

nisam ja sad onaj zatucani vjernik.. ja samo vjerujem, al prihvatam i tudja misljenja..
ok sala,, uredu je onda.. :ruke
Budi ekser!
Benny_Lfc
Na probnom
Na probnom

Post by Benny_Lfc »

Ma naravno, popusicemo lulu mira (samo da ne bude neka jaka...nepusac sam :bua ). :respekt
You´ll Never Walk Alone
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Benny_Lfc wrote:
carobnjak_iz_voza wrote:
Tema posta je bila "Koje pitanje...", sto naravno hipotetski uzima u obzir da bogo postoji. Pa isto tako ja postavljam tom bogi hipotetsko pitanje koju tekmu je gledao dok su se djeca masakrirala po Srebrenici.
hipotetski ili ne ti ne vjeruješ u Boga i samim tim ne vjeruješ u Njegove objave pa je malo čudno postavljati i hipotetsko pitanje za nešto u šta si siguran da ne postoji ....ili nisi?
Ako si siguran znači ti i ne očekuješ odgovor,zar ne?
Hajd da ja tebe pitam nešto .Ateisti kažu "mi vjerujemo u sebe ,u čovjeka,u moral bez Boga"......ok poštujem ali odgovori mi gdje je bio taj čovjek i njegov moral kad su ubijana ta djeca i jeli Bog ili ljudi ubijali tu djecu?
Imam još jedno podpitanje hehe .Zašto ljudi imaju želju za apsolutnom pravdom i da li je ona ikad postojala ?
Post Reply

Return to “Religija”