Paprike nemam tu na slikama al su i one velike, za branje
Ljestvice grozdju sam sama skovala
I gladiole cvjetaju.
Moderator: Krokodil Behko

...obecava mnogo.....Krokodil Behko wrote:Jel to Navika naučila da okrene slike?
Mislim da će ipak postati dobar baštovan

Pasaga wrote:...obecava mnogo.....Krokodil Behko wrote:Jel to Navika naučila da okrene slike?
Moj rodjak je nesto tako uradio. Samo ipak nije dvije sadnice stavljao u istu rupu, vec napravi dvije rupa izmedju kojih je razmak bio otprilike jednu stopu i kad porastu za vezanje tad kolac stavlja izmedju njih i oba veza za isti. A za sljedece dvije sadnice mora pravit razmak od 3-4 stope.Bla wrote:Pa u našim baštama.
Kopala se duguljasta rupa pa se dva struka stavljala jedan nasuprot drugom u vodoravnom položaju pa se onda tako zagrnu tako da dobar dio stabla ostane pod zemljom koje poslije pusti korjenje i tako bude dosta jača biljka. Valjda zbog uštede na kolcima. jer su se 2 paradajza vezala za jedan.
Krokodil Behko wrote:Pasaga wrote:...obecava mnogo.....Krokodil Behko wrote:Jel to Navika naučila da okrene slike?
Ma jok. Ja mislim da ona uzgaja samo tu jednu stabljiku, ono čisto za fejsa

navika wrote:Moj rodjak je nesto tako uradio. Samo ipak nije dvije sadnice stavljao u istu rupu, vec napravi dvije rupa izmedju kojih je razmak bio otprilike jednu stopu i kad porastu za vezanje tad kolac stavlja izmedju njih i oba veza za isti. A za sljedece dvije sadnice mora pravit razmak od 3-4 stope.Bla wrote:Pa u našim baštama.
Kopala se duguljasta rupa pa se dva struka stavljala jedan nasuprot drugom u vodoravnom položaju pa se onda tako zagrnu tako da dobar dio stabla ostane pod zemljom koje poslije pusti korjenje i tako bude dosta jača biljka. Valjda zbog uštede na kolcima. jer su se 2 paradajza vezala za jedan.
Mene su kocevi izasli skoro $100. Prvo sam kupila premalene, ustari nisam ocekivala da ce paradajz izrasti toliko visoko, zatim sam morala kupiti druge pa ih zakivat za one prve
I sad imam nekoliko sadnica paradajza koji je izrasto i preko tog, visociji od mene
Sljedece cu god, ako Bog da, i ja gledati da prodjem malo jeftinije pa cu ici ovom tehnikom mog rodjaka.
Behko, nemam zaista pojma sta se desilo sa slikama ali odjednom su pocele izlazit isprano, iznenadile su me, prijatno

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest