Iza rezolucije o Srebrenici, koja bi na predlog Velike Britanije trebalo da se nađe pred Savetom bezbednosti UN, stoji Sanela Diana Dženkins (42), rođena u Sarajevu kao Sanela Ćatić, danas najuticajniji lobista Bošnjaka u svetu.
Ova poslovna žena, sa rezidencijom u Malibuu na Floridi, ali i stanovima u Londonu i Los Anđelesu, koju zovu najbogatijom Bosankom na svetu, do bogatstva je stigla posle razvoda od škotskog bankara Rodžera Dženkinsa, s kojim je u braku bila 12 godina. Iz tog braka izašla je "bogatija" za
190 miliona evra, čime je ušla u krug 500 najbogatijih osoba u Velikoj Britaniji.
- kako narod naziva one koje udju bose u brak sa matorcem izuzetno debelog računa a izadju posle razvoda sa 190 miliona? čestitom i primjernom?
Zaradjeno na vagini
U znak sećanja na svog mlađeg brata Irnisa, koji je poginuo pred sam kraj rata u jednom selu u istočnoj Bosni, a koga su, kako navodi na svom zvaničnom sajtu, "ubile srpske snage", osnovala je Fondaciju "Sanela Diana Dženkins", koja pomaže bolesne, izbeglice i povratnike, a na Univerzitetu UKLA u Los Anđelesu otvorila je "Kliniku za ljudska prava", s ciljem da "svi zločinci izađu pred lice pravde".
Više puta je jasno iznosila svoj stav o Srebrenici ističući da joj je "važno da se nikad ne zaboravi šta se dogodilo u BiH, kao i ko je odgovoran za to".
- Moramo stalno podsećati svet na genocid u BiH. To nije više subjektivno mišljenje bh patriota, nego su svetski relevantne institucije potvrdile da se desio genocid, ko ga je napravio i nad kim je napravljen. Parlamenti mnogih zemalja sveta su usvojile rezoluciju o Srebrenici. Srebrenica je svetska sramota, kao i teški zločini i etničko čišćenje širom BiH od strane istih onih koji su napravili genocid. Zasad je genocid potvrđen samo u Srebrenici,
što ne znači da neće biti potvrđen i na drugim mestima gde su vršeni stravični zločini, ubijana deca i starci i silovane žene. Naše je da ne damo da se zaboravi i da pošaljemo poruku svima da se nikad niko nama više ne može igrati - isticala je Dženkinsova.
- bošnjačka verzija, i cilj srebrenice
sve ostalo puj pike ne vazi bez obzira na činjenice, dokaze... samo ponavljaj i vici :sebrenica,srebrenica, srebrenica a potom generalizuj sve i kompletiraj...
široj javnosti je postala poznata tek kada je finansijski učestvovala, sa čak 200.000 funti, u puštanju na slobodu člana Ratnog predsedništva BiH Ejupa Ganića koji je uhapšen 2010. u Londonu. To isto ponovila je i u slučaju generala Armije BiH Jovana Divjaka, koji je priveden godinu kasnije u Beču.
POZNATA je i po dovođenju Anđeline Džoli u Sarajevo, ali i
izmeni scenarija za njen film "U zemlji krvi i meda", koji je u srpskim medijima ocenjen kao izrazito antisrpski. Dovodi se u vezu i sa vlasništvom u sarajevskoj televizijskoj kući TV1.
otud i rezolucija, takva kakva je

35 puta genocid a pro forme tri put pomirenje...
nije se sanela progurala sa samo ovim shkotom... kakav zivot takva i politika, kurvanjska
cilj bošnjaka je aposlutno jasan, a americka strategija je da stvar postaje velika samo kad je velika... fucka se njima na ono "ni po babu ni po stricevima" ...
drug ranko na ovo veli, nema problema, stalno pominjanje srpske kao "šumske" i genocidne odavno je vodila ka ovome... i planu da se potom samo bosnjacki narod proglasi neduzhnim i zrtvom a srbi jedini krivci... a potom rs ukine...
nego ranko bi reko da ova tzv "diana" tj sanela
IMA VECA USTA OD MONIKE LEVINSKI zar ne
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”