Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times
Status: Offline

Re: Sirija

Post by harlekin » 13 Dec 2024, 21:44

Ja ne mogu povjerovat u ovo sve,ispada da se cijelo sve vrtilo oko interesa :sok
Sravnit zemlju citavu da bi netko izborio se svoje interese,ne to je nemoguce :mrgud
Ja vjerujem da se radilo o brizi za ljude,njihovim pravima,slobodi,to sto ih puno otislo na drugi svijet je zapravo pozitivna stvar jer lakse je usrecit manji broj ljudi.
A smijesi im se zbilja blistava buducnost,ak se zbilja potrude mozda dostignu Irak ili Libiju,vid tamo bericeta i rahatluka :julia

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2660 times
Been thanked: 22329 times

Post by HAVANA » 13 Dec 2024, 21:55

Vi skroz zaboravili na ukrajinu i izrael.Sad vam zadalo da se sekirate oko sirije.Ko rijesicete nesta? :hm
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3867 times
Been thanked: 2909 times

Post by Pasaga » 13 Dec 2024, 21:59

harlekin wrote: 13 Dec 2024, 21:44 Ja ne mogu povjerovat u ovo sve,ispada da se cijelo sve vrtilo oko interesa :sok
Sravnit zemlju citavu da bi netko izborio se svoje interese,ne to je nemoguce :mrgud
Ja vjerujem da se radilo o brizi za ljude,njihovim pravima,slobodi,to sto ih puno otislo na drugi svijet je zapravo pozitivna stvar jer lakse je usrecit manji broj ljudi.
A smijesi im se zbilja blistava buducnost,ak se zbilja potrude mozda dostignu Irak ili Libiju,vid tamo bericeta i rahatluka :julia
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/39 ... iranu.html

:D.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2633 times
Been thanked: 8093 times

Post by Duminjo » 13 Dec 2024, 22:37

General War wrote: 13 Dec 2024, 21:34
Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 21:30

Samo hocu da kazem kako nije nista poslozeno, kako ti rece.

Pao rezim, svi hoce dio kolaca a ameri drze glavni komad :ooo

A i ovo bombardovanje Izraela (naruceno od amerikanaca) kazuje sve osim da je poslozeno.
Pa nisu dzaba ginuli da puste sve niz vodu i da se nista ne desi.
Nema potrebe da se ponavljam sta je poslozeno...
Jbg, ti zelis da vjerujes...ok
Zavisi izgleda kako posmatramo "poslozeno stanje".

Ako vlastito stanovnistvo sa vlastitoga teritorija vlastite drzave moraš iseljavati jer im komšije bacaju mombe oko kuca, meni to nije poslozeno pa makar njihovi tenkovi izbili na iracku granicu.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 14 Dec 2024, 00:40

Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 22:37
General War wrote: 13 Dec 2024, 21:34
Nema potrebe da se ponavljam sta je poslozeno...
Jbg, ti zelis da vjerujes...ok

Ako vlastito stanovnistvo sa vlastitoga teritorija vlastite drzave moraš iseljavati jer im komšije bacaju mombe oko kuca, meni to nije poslozeno pa makar njihovi tenkovi izbili na iracku granicu.
...naravno, jer primjecujem da setas a znam da ti je na umu palestina...pisi propalo, ili se nadaj tj. vjeruj da na ovaj nacin mogu ista dobit, ako je ko sad poslozen to su palestinci
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 14 Dec 2024, 01:08

General War wrote: 14 Dec 2024, 00:40
Duminjo wrote: 13 Dec 2024, 22:37

...naravno, jer primjecujem da setas a znam da ti je na umu palestina...pisi propalo, ili se nadaj tj. vjeruj da na ovaj nacin mogu ista dobit, ako je ko sad poslozen to su palestinci
Opet gledas u neke kašike i glumiš vidovnjaka.
Uopste nisam nigdje spomenuo Palestinu. Ni na temi o Palestini ne znam da sam ikad ucestvovao osim da sam neki post slucajno napisao bezveze.

Sto se slaganja tice, priroda to najbolje poslozi. Ne mogu oni nikada njih ubiti koliko se njih moze roditi. Svi znamo trendove. Svi znamo i kako ih uništavaju pa od male šake Hamasa, stvorili su bukvalno od svakoga drugog palestinca teroristu. Nikada, u toj tvojoj poslozenoj drzavi, nece biti normalnog zivota.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 14 Dec 2024, 07:34

Ljudi iz nekog cudnog razloga ne vole bas previse kad im pobijes roditelje,djecu,bracu ili prijatelje,porusis domove,to je dosta bitna sitnica koju ovi veliki igraci nekako ne ubacuju u svoje planove.
Mozes ih zvat teroristina,fanaticima ili kako te volja,ali mira nece bit,90% ovih sranja na tom podrucju ide na racun zapada na celu s najkvalitnijim teroristom izraelom,a racun se kad tad placa.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9317 times
Been thanked: 11075 times

Post by Krokodil Behko » 14 Dec 2024, 10:29

Dešava se ono o čemu sam govorio.
Iransko-ruska preslagivanmja u regiji vs američko-izraelska, a najjača i ujedno najnormalnija država se ne pita. Pošto nije bilo održivo, sad su pustili i Turke, al da ne diraju naciste. Vidjećemo koliko će dugo to trajati.

Tu je i pitanje Kurda, koji su pod američkom zaštitom, mada su sve njihove frakcije terorističke organizacije, uključujući tu i neke koje je i sama Amerika proglasila takvima. E YPG nije. Jednostavno je, PKK promijeni ime i više nisu teroristi nego borci protiv džihadizma. Znači, možda jesi terorista, a možda i nisi, sve zavisi s kim si se zakačio.

S jedne strane, Palestinci imaju skloljen i potpisan sporazum o dvije države,ali ih tamane i obmanjuju već decenijama. S druge strane, Kurdi nemaju nikakav sporazum ni sa kim, žive u deset država, ali sad se ističu kobiva neka njihova prava.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 14 Dec 2024, 19:46

Duminjo wrote: 14 Dec 2024, 01:08
General War wrote: 14 Dec 2024, 00:40
Uopste nisam nigdje spomenuo Palestinu. Ni na temi o Palestini ne znam da sam ikad ucestvovao osim da sam neki post slucajno napisao bezveze.

Sto se slaganja tice, priroda to najbolje poslozi. Ne mogu oni nikada njih ubiti koliko se njih moze roditi. Svi znamo trendove. Svi znamo i kako ih uništavaju pa od male šake Hamasa, stvorili su bukvalno od svakoga drugog palestinca teroristu. Nikada, u toj tvojoj poslozenoj drzavi, nece biti normalnog zivota.
Nemam sta gledat u kasike, citam sta pises i izvodim zakljucke...i evo to opet jasno napises.
Dovoljno si star da znas da lav voli kad ima puno divljaci, lakse do hrane dodje....takva je priroda nisam je ja pisao, i fatah je prije hamasa isto ovako, pa sad ovi...i rezultat?kad zivis pored budale, tesko da ces zivit opusten...sve ima svoju cjenu.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 14 Dec 2024, 22:45

Krokodil Behko wrote: 14 Dec 2024, 10:29 Dešava se ono o čemu sam govorio.
Iransko-ruska preslagivanmja u regiji vs američko-izraelska, a najjača i ujedno najnormalnija država se ne pita. Pošto nije bilo održivo, sad su pustili i Turke, al da ne diraju naciste. Vidjećemo koliko će dugo to trajati.

Tu je i pitanje Kurda, koji su pod američkom zaštitom, mada su sve njihove frakcije terorističke organizacije, uključujući tu i neke koje je i sama Amerika proglasila takvima. E YPG nije. Jednostavno je, PKK promijeni ime i više nisu teroristi nego borci protiv džihadizma. Znači, možda jesi terorista, a možda i nisi, sve zavisi s kim si se zakačio.

S jedne strane, Palestinci imaju skloljen i potpisan sporazum o dvije države,ali ih tamane i obmanjuju već decenijama. S druge strane, Kurdi nemaju nikakav sporazum ni sa kim, žive u deset država, ali sad se ističu kobiva neka njihova prava.
...prvi put cujem, kad je ovo potpisano?
...i ovo drugo potpuno neTocno, kurdi imaju autonomiju izglasanu od UNa u iraku, u Siriji jedini koji su stali na crtu ISILu dok su se drugi tamanili izmedju sebe, i ostavili ih na cjedilu da se sami snalaze (pa je onda dosla USA)...i btw Iracki kurdi a i vecinom sirijski nece da imaju nisat sa PKK, i prilicno dobro saradjuju sa turcima, a ni turci njih ne diraju...jedino pravo sto traze je da ih se ostavi na miru, nikakvu drzavu ne zagovaraju

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Dec 2024, 22:55

General War wrote: 14 Dec 2024, 22:45
Krokodil Behko wrote: 14 Dec 2024, 10:29 Dešava se ono o čemu sam govorio.

Ne pravi se budala

https://www.aljazeera.com/news/2023/9/1 ... lestinians

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 597 times
Been thanked: 885 times

Post by tuzlak1212 » 14 Dec 2024, 23:09

Trump ce ovo sve da smiri, samo se treba strpit do Januara/Februara, Bidenova ekipa hoce da iza sebe ostavi sto vise nerijesivih ratova i frontova al nece nista zauvijek, Trump ce samo reci dosta je i sve ce prestat

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 15 Dec 2024, 00:07

Krokodil Behko wrote: 14 Dec 2024, 22:55
General War wrote: 14 Dec 2024, 22:45

Ne pravi se budala

Pa citas li ti sta postavljas, i ako citas da li razumijes?

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 15 Dec 2024, 02:13

General War wrote: 14 Dec 2024, 19:46
Duminjo wrote: 14 Dec 2024, 01:08

Nemam sta gledat u kasike, citam sta pises i izvodim zakljucke...i evo to opet jasno napises.
Dovoljno si star da znas da lav voli kad ima puno divljaci, lakse do hrane dodje....takva je priroda nisam je ja pisao, i fatah je prije hamasa isto ovako, pa sad ovi...i rezultat?kad zivis pored budale, tesko da ces zivit opusten...sve ima svoju cjenu.
Da bogdo gledaš u kašike, mozda bi nešto i pogodio.
Nameces bezveze pricu koja uopste nije tema.

Bio sam jasan. Ako u Siriji zavladaju proameri, izrael je odradio maestralno. Ako zavladaju bilo koji drugi, koji nece priznati izrael, izrael je dobio kurac u celo makar svaki kvadratni metar Sirije zapalili.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 15 Dec 2024, 09:20

General War wrote: 15 Dec 2024, 00:07
Krokodil Behko wrote: 14 Dec 2024, 22:55

Ne pravi se budala

Čitam, naravno da čitam. Time su otvoreni pregovori prema osnutku palestinske države, a koje je Izrael u srpskom maniru izigrao prvom prilikom i bacio pod noge.

Lijepo od tebe, što se protiviš i tomu, kak obismo zaključili da se protiviš činjenici da Palestinci postoje.

Toliku pristrasnost je nemoguće ozbiljnije razmatrati, jer je sveprisutna, kao i uživanje u zbog počinjenih zločina, cjelogodišnje obeščovječavanje svih tamošnjih naroda, u korist sirotih izraelićana, itd

Msm izvini, zaključak je da ti je neka njihova pičke dala. Ne znam šta bi drugo moglo biti :cudi

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 15 Dec 2024, 09:56

Ovo izrael ispade lav :ha
Odkad to lavovi ko zadnje pizde se skrivaju iza drugi i cvile cim zagusti.
Bem ti 24h dnevno nosaci aviona i sve vojne baze u pripravnosti da cuvaju guzu mocnog lava dok se sepuri uokolo.
Pizdurine kakve svijet vidio nije a ne lavovi bgt :kafa

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4284 times
Been thanked: 3196 times

Post by Melek » 15 Dec 2024, 10:20

Pa nikad oni nisu bili neki tamo superborci, istorijski gledano. Dok su u slabijoj poziciji odmah se postave na “izvolte”. Zato ih je nacist i uspio onako serijski na dugme potamaniti. Izuzetno rijetki su tu bili pokusaji otpora. Da sad ne spominjem armagedonske bježanije sa bliskog istoka u antička doba. Ovo Amerika ratuje, ne oni.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 15 Dec 2024, 14:05

Duminjo wrote: 15 Dec 2024, 02:13
General War wrote: 14 Dec 2024, 19:46
Da bogdo gledaš u kašike, mozda bi nešto i pogodio.
Nameces bezveze pricu koja uopste nije tema.

Bio sam jasan. Ako u Siriji zavladaju proameri, izrael je odradio maestralno. Ako zavladaju bilo koji drugi, koji nece priznati izrael, izrael je dobio kurac u celo makar svaki kvadratni metar Sirije zapalili.
Haj dobro, ali cini mi se da se trebas usaglasit onda sa sobom sta ti je onda poenta jer zaboli Izrael puno ko je vodio i ko ce vodit siriju, za Asadovog vakta uzeli Golan za ove strucnjake uzeli malo vise ko tampon zonu a za ostalo nek se djeca igraju medju sobom dok im ne dojadi.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 15 Dec 2024, 14:16

Krokodil Behko wrote: 15 Dec 2024, 09:20
General War wrote: 15 Dec 2024, 00:07

Čitam, naravno da čitam. Time su otvoreni pregovori prema osnutku palestinske države, a koje je Izrael u srpskom maniru izigrao prvom prilikom i bacio pod noge.

Lijepo od tebe, što se protiviš i tomu, kak obismo zaključili da se protiviš činjenici da Palestinci postoje.

Toliku pristrasnost je nemoguće ozbiljnije razmatrati, jer je sveprisutna, kao i uživanje u zbog počinjenih zločina, cjelogodišnje obeščovječavanje svih tamošnjih naroda, u korist sirotih izraelićana, itd

Msm izvini, zaključak je da ti je neka njihova pičke dala. Ne znam šta bi drugo moglo biti :cudi
Onda ne izmisljaj gluposti i ne imputiraj meni da se pravim blesav
Palestinci postoje onioliko koliko hoce da postoje svih ovih godina, ne protivim se ja nicemu al pusti mi tih hinjaka.
...Nisam jos spao na to da princpe prodam za picku, vidi to ti sa sobom sta te sprecava da objektivno sagledas ocigledne stvari i ne vodis se duplim standardima...ili mi daj primjer gdje ja grijesim..."Oslo" ti je pogresan pokusaj.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24446 times
Been thanked: 24945 times

Post by ironman » 15 Dec 2024, 14:18

Jel ti sebe cujes?
Postoje koliko hoce da postoje.
Jesul nasa braca i sestre u Srebrenici isto postojali onoliko koliko su htjeli.
Bgm uzasno ti je to.
dream of spring...

Post Reply

Return to “Svijet”