Bogati vs siromašni - Ko je saosjecajniji?
Moderator: Krokodil Behko
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Ne znam da li je pravedno
Kod nas u Bosni svi šute .
Šute vladajuće strukture,vjerske ustanove i svi koji su bliže podobnoj vlasti . Na sve zatvaramo oči i trpimo razna "stanja" u posljednje vrijeme . Možda će podobni će reći da grješim i iznjeti razne kontra argumente .
Možda ste u toku i recite mi zašto stranci moraju otkriti sveštenika ili Hodžu pedofila?. Zar nije mogla nešto posumnjati vjerska zajednica i građani oko njega te otkriti njegove sklonosti ? Jok zar bi sveštenik ili Hodža mogao tako nešto učiniti. Većina će reći da su to pojedinci i ponoviti onu narodnu "U svakom žitu ima kukolja" .
Mislim da smo na Balkanu u biti veoma slabo samosvjesni i samokrični a poznato nam je da smo mi Bosni smo imali par Hodža pedofila koji su dobili samo uslovne kazne i premješteni u druge Džemate .
Navešću primjere guranja pod tepih u BIH : Vjera je Tabu tema i otvoreno područje za razne malvertzacije . Ako pričaš o problemima u istoj oblasti izložen si stubu srama i narodni si neprijatelj.
Dalji primjer je školstvo. Ono je zatvoreno u svoje Nacionalne sfere i tri Nacionalna programa i ko ga dirne ne daj bože on je narodni neprijatelj i izdajica . Jebeš kvalitet bitno je da se djete naprimjer odgaja Bošnjački pardon Muslimanski dalje se ne vidi od nosa .
Druge primjere kao korupciju ,nezaposlenost krađe privrede i ostalu malverzaciju neću navoditi . Sve je OK.
O takvim i raznim drugim stvarima koje se guraju pod tepih kod nas u Bosni a mislim da ni zemlje u okruženju nisu ništa dalje odmakle mogao bih pisati dugo i naširoko.
Edo majka bio u pravu u ovim stihovima ; SAMO VEZE ŠTETE I ILEGALANA DJELA DA NAM DJECA BUDU DEBELA" .
Šute vladajuće strukture,vjerske ustanove i svi koji su bliže podobnoj vlasti . Na sve zatvaramo oči i trpimo razna "stanja" u posljednje vrijeme . Možda će podobni će reći da grješim i iznjeti razne kontra argumente .
Možda ste u toku i recite mi zašto stranci moraju otkriti sveštenika ili Hodžu pedofila?. Zar nije mogla nešto posumnjati vjerska zajednica i građani oko njega te otkriti njegove sklonosti ? Jok zar bi sveštenik ili Hodža mogao tako nešto učiniti. Većina će reći da su to pojedinci i ponoviti onu narodnu "U svakom žitu ima kukolja" .
Mislim da smo na Balkanu u biti veoma slabo samosvjesni i samokrični a poznato nam je da smo mi Bosni smo imali par Hodža pedofila koji su dobili samo uslovne kazne i premješteni u druge Džemate .
Navešću primjere guranja pod tepih u BIH : Vjera je Tabu tema i otvoreno područje za razne malvertzacije . Ako pričaš o problemima u istoj oblasti izložen si stubu srama i narodni si neprijatelj.
Dalji primjer je školstvo. Ono je zatvoreno u svoje Nacionalne sfere i tri Nacionalna programa i ko ga dirne ne daj bože on je narodni neprijatelj i izdajica . Jebeš kvalitet bitno je da se djete naprimjer odgaja Bošnjački pardon Muslimanski dalje se ne vidi od nosa .
Druge primjere kao korupciju ,nezaposlenost krađe privrede i ostalu malverzaciju neću navoditi . Sve je OK.
O takvim i raznim drugim stvarima koje se guraju pod tepih kod nas u Bosni a mislim da ni zemlje u okruženju nisu ništa dalje odmakle mogao bih pisati dugo i naširoko.
Edo majka bio u pravu u ovim stihovima ; SAMO VEZE ŠTETE I ILEGALANA DJELA DA NAM DJECA BUDU DEBELA" .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Re: "Nisu vam bogataši krivi što ste siromašni"
Usisavas lovu sa svih strana, stelis poslove, snizavas satnicu,... na kraju kazes"Siromašni sasvim sigurno nisu siromašni zato što su bogataši bogati", napisao je Buffett, koji je prema procjenama težak 71,3 milijarde američkih dolara.
Ne ide mi se u detalje.
[ytube][/ytube]
Re: "Nisu vam bogataši krivi što ste siromašni"
Nismo mi ni rekli da su nam krivi bogatasi, krivi su nam politicari. Sto bi rekao Mrki, kriv je Alija 
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Re: Ne znam da li je pravedno
UN-a: Broj gladnih u svijetu premašuje bilijun i zbog ekonomske krize
Kombinacija hrane i ekonomska kriza uzrokovala je broj gladnih u svijetu premašuje bilijun. U odnosu na prošlu godinu broj je porastao za 100 milijuna do 1,02 milijarde, rekao je za hranu i poljoprivredu Organizacija UN-a specijaliziranih agencija. To je najgori rekord u četrdeset godina. Gotovo sve gladne živi u zemljama u razvoju.
Jedan od milijarde i dvadeset milijuna. Tako mnogi ljudi diljem svijeta pate od kronične neishranjenosti. Većina, 642 milijuna, većinom u Aziji i Pacifiku.
U sub-saharskoj Africi 265 milijuna gladnih ljudi u Latinskoj Americi i Karibima, 53 milijuna kuna. Na Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi 42 milijuna. "Samo" petnaest milijuna gladnih ljudi koji žive u razvijenim zemljama, navodi se u izvješću.
Od prošle godine povećan zastrašujuće sto milijuna gladan, a ravnoteža je najgore od globalne krize hrane u posljednjih 70 godina.
Više zastrašujuće sušno Niger gladi. Hrana ima milijune
Više od polovice 12,5 milijuna ljudi u Nigeru glad prijete, upozoravaju humanitarne agencije. Kriviti siromašnih žetvi uzrokovanih sušom. Niger prema UN doživljava najgore krize hrane u svojoj povijesti.
Pate od nedostatka hrane, oko sedam milijuna ljudi - 400.000 od njih su djeca koja su bila čak i pet godina, alarmantan britanske humanitarne organizacije Oxfam i Save the Children, s hitnu pomoć im je potrebno oko dva milijuna ljudi.
Situacija se pogoršava svaki dan, ali je već dosegla razmjere krize veći nego tijekom suhe sezone u 2005. Pitali su za deset milijuna dolara (207 milijuna) u pomoć pogođenim područjima.
Prema direktor UN-u Nigeru, aktualna kriza je najgore još uvijek u povijesti zemlje. No, Ujedinjeni narodi trenutačno ima samo polovicu sredstava potrebnih za otklanjanje posljedica suše i osigurati dovoljno hrane.
Hrana kriza izbila u Nigeru zbog nedostatka kiše, a time i slaba žetva prošle godine. Situacija je pogoršana raste cijena hrane, mnogi ljudi i nema novca da čak i vrlo osnovne namirnice kao što su žitarice, rekao je BBC na svojoj web stranici koja će se iduće žetve u rujnu.
Glad ubija dijete svakih pet sekundi. Svjetski čelnici ne mare
Summit o sigurnosti hrane, u organizaciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu, koji je održan u krajnjoj ravnodušnost svjetskih političara i donio malo napretka u borbi protiv gladi, koja je svoj glavni cilj. Međutim, u svijetu umire zbog pothranjenosti svakih pet sekundi, jedno dijete, više od 17.000 dana, a ukupno 6 milijuna eura godišnje.
Na primjer, lideri ekonomski moćnih zemalja, tzv G8, ali njegove riječi čuo. Summitu nije stigao. "To je razočaravajuće da čelnici najvećih i najbogatijih zemalja dođe", kazao je Gawain Kripke od britanske ljubavi Oxfam. "Bez njih, to je vrlo teško zamisliti kako svijet papstvo s tim izazovima." Od 192 šefova država i vlada ih u konačnici pokazao manje od trećine, pa čak i mnogim zemljama šalju ministri poljoprivrede umjesto lidera.
http://www.hr.amazinghope.net/
Kombinacija hrane i ekonomska kriza uzrokovala je broj gladnih u svijetu premašuje bilijun. U odnosu na prošlu godinu broj je porastao za 100 milijuna do 1,02 milijarde, rekao je za hranu i poljoprivredu Organizacija UN-a specijaliziranih agencija. To je najgori rekord u četrdeset godina. Gotovo sve gladne živi u zemljama u razvoju.
Jedan od milijarde i dvadeset milijuna. Tako mnogi ljudi diljem svijeta pate od kronične neishranjenosti. Većina, 642 milijuna, većinom u Aziji i Pacifiku.
U sub-saharskoj Africi 265 milijuna gladnih ljudi u Latinskoj Americi i Karibima, 53 milijuna kuna. Na Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi 42 milijuna. "Samo" petnaest milijuna gladnih ljudi koji žive u razvijenim zemljama, navodi se u izvješću.
Od prošle godine povećan zastrašujuće sto milijuna gladan, a ravnoteža je najgore od globalne krize hrane u posljednjih 70 godina.
Više zastrašujuće sušno Niger gladi. Hrana ima milijune
Više od polovice 12,5 milijuna ljudi u Nigeru glad prijete, upozoravaju humanitarne agencije. Kriviti siromašnih žetvi uzrokovanih sušom. Niger prema UN doživljava najgore krize hrane u svojoj povijesti.
Pate od nedostatka hrane, oko sedam milijuna ljudi - 400.000 od njih su djeca koja su bila čak i pet godina, alarmantan britanske humanitarne organizacije Oxfam i Save the Children, s hitnu pomoć im je potrebno oko dva milijuna ljudi.
Situacija se pogoršava svaki dan, ali je već dosegla razmjere krize veći nego tijekom suhe sezone u 2005. Pitali su za deset milijuna dolara (207 milijuna) u pomoć pogođenim područjima.
Prema direktor UN-u Nigeru, aktualna kriza je najgore još uvijek u povijesti zemlje. No, Ujedinjeni narodi trenutačno ima samo polovicu sredstava potrebnih za otklanjanje posljedica suše i osigurati dovoljno hrane.
Hrana kriza izbila u Nigeru zbog nedostatka kiše, a time i slaba žetva prošle godine. Situacija je pogoršana raste cijena hrane, mnogi ljudi i nema novca da čak i vrlo osnovne namirnice kao što su žitarice, rekao je BBC na svojoj web stranici koja će se iduće žetve u rujnu.
Glad ubija dijete svakih pet sekundi. Svjetski čelnici ne mare
Summit o sigurnosti hrane, u organizaciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu, koji je održan u krajnjoj ravnodušnost svjetskih političara i donio malo napretka u borbi protiv gladi, koja je svoj glavni cilj. Međutim, u svijetu umire zbog pothranjenosti svakih pet sekundi, jedno dijete, više od 17.000 dana, a ukupno 6 milijuna eura godišnje.
Na primjer, lideri ekonomski moćnih zemalja, tzv G8, ali njegove riječi čuo. Summitu nije stigao. "To je razočaravajuće da čelnici najvećih i najbogatijih zemalja dođe", kazao je Gawain Kripke od britanske ljubavi Oxfam. "Bez njih, to je vrlo teško zamisliti kako svijet papstvo s tim izazovima." Od 192 šefova država i vlada ih u konačnici pokazao manje od trećine, pa čak i mnogim zemljama šalju ministri poljoprivrede umjesto lidera.
http://www.hr.amazinghope.net/
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Milijarder upozorava: Spremite se za ustanak osiromašenih

"Mi ne možemo imati svijet u kojem 0.1 posto od 0.1 posto uzima sva dobra," rekao je Rupert čije bogatstvo Bloomberg procjenjuje na 7.5 milijardi dolara. "To nije fer i nije održivo".
Osnivač Richemonta, u čijem je carstvu 20 poznatih luksuznih marki uključujući Vacheron Constantin i Montblanc, vjeruje da će razvoj tehnologije dovesti do masovnih otpuštanja radnika i da će bogataši početi skrivati svoju imovinu.
"Kako će se društvo nositi sa strukturnom nezaposlenošću i zavišću, mržnjom i socijalnim davanjima?," upitao je milijarder na konferenciji Financial Timesa u Monaku. "Mi uništavamo srednju klasu i na ovom stupnju to direktno utječe na nas. To je nepošteno i to me noću drži budnim".
Rupert, propali student čiji je otac zaradio bogatstvo osnivanjem i prodajom duhanske tvrtke, često kritizira društvena kretanja i nudi pesimistična gledišta na ekonomiju zbog čega je dobio nadimak "medvjed". On sebe naziva "reformiranom prostitutkom" jer je dobar dio karijere proveo kao investicijski bankar. Milijarder je 2008. godine rekao da će se kolateralna šteta uzrokovana "financijskom krizom" osjećati godinama.
"Mi hrlimo prema golemim društvenim promjenama, priviknite se na to i budite pripremljeni," kaže.
(index.hr)
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6631 times
Re: Milijarder upozorava: Spremite se za ustanak osiromašeni
...ih,otkad ja to cekam...treba vas sve pojest,mater vam ebem!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Ovo ti je kontra vijest od one jutros....kad robovi polude jednom....ali nece nikad na pravu adresu 
Hoce...ali pobiti se međusobno....
Hoce...ali pobiti se međusobno....
Habibti, ya nour el - ain... 
- Konsultant
- Legenda foruma

daleko je jos do toga. jos roblje dobiva hranu + bonus.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Neće biti ustanka siromašnih nego će doći do rasvjetljenja siromašnih.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Spas od smaka svijeta ali samo za bogataše!

Naime, Robert Vicino u njemačkom selu Rothensteinu otvorio je bunker u koji će u slučaju smaka svijeta ulaziti samo najbogatiji.

Vicino je izvršni direktor Vivosa, tvrtke koja stoji iza ovog projekta koji će u slučaju nužde ponuditi spas milijunašima.
Svaka obitelj u kompleksu (inače, radi se o preuređenom starom ruskom bunkeru iz doba Hladnog rata) imat će vlastiti stan koji mogu dizajnirati prema vlastitim specifikacijama. Mogu dodati bazen, kino ili luksuznu kupaonicu, a imat će i pristup bolnici, restoranima, pekari, vinskom podrumu ili čak televizijskom centru.
Iako nije poznato koliko jedan takav stan košta, možemo biti siguran da će apokalipsu u raskoši dočekati samo oni s najdubljim džepom.
"Ponosni smo na ovaj epski projekt koji smo predstavili u ovim sve opasnijim vremenima", rekao je Vicino za Forbes.
Inače, ovo nije prvi bunker za paranoičnog Vicina koji je već izgradio jedan u Indiani. Naime, bogatog graditelja bunkera na ovaj je projekt potaknula "moćna poruka" koju je primio još tijekom osamdesetih.
Ne zna odakle je poruka stigla, ali znao je da mora stvoriti sklonište za tisuće ljudi - očito najbogatijih.
"Očito je da živimo u opasnim vremenima, a oni koji nisu informirani nikad neće vidjeti prijetnje koje su očite. Ne možemo predvidjeti, ali možemo se pripremiti", zaključio je Vicino.
[vimeo][/vimeo]
Re: Spas od smaka svijeta ali samo za bogataše!
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Rockefeller wrote:Neće biti ustanka siromašnih nego će doći do rasvjetljenja siromašnih.
A nece dontoga jos doci al nije nindaleko...ravnoteza sse mora kad tad uspostaviti...sedam debelimsedam mrsavi...ma ne znam, od pamtivijeka bogati imaju i zene i blaga...shebat ce nas pametni...
Jesu li nase guzonje od politicara obezbjedile sebi po jedan stan?

- Konsultant
- Legenda foruma

Konsultant wrote:samo nek foruma bude, nama dosta.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
gdje se uplaćuje? 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Bla wrote:gdje se uplaćuje?
..z atebe i mene bi bilo besplatno...dovoljno bilo samo da se izujemo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Bogataš objasnio zbog čega ste siromašni!

- Dajte im besplatno, misle da je to zamka. Recite im da je to mala investicija, oni će reći da ne mogu mnogo da zarade. Dajte im prijedlog da ulože mnogo, oni će reći da nemaju novca. Predložite im da probaju nove stvari, žalit će se da nemaju nikakvog iskustva. Recite im da je to što rade tradicionalan posao, oni će reći da je teško raditi ga. Ako im kažete da je to što rade novi poslovni model, oni će reći da je to MLM marketing (način distribucije u kojem firma prodaje svoje proizvode putem samostalnih distributera krajnjim kupcima) – rekao je jedan od najbogatijih ljudi u Kini i dodao:
- Ako im pak, predložite da otvore prodavnicu, oni će se žaliti da nemaju slobode. Kada im predložite da pokrenu novi posao, reći će vam da nisu dovoljno stručni.
Ma je također rekao da siromašni ljudi vole da za sve pitaju “Google”, da slušaju prijatelje koji su beznadežni kao i oni. Oni misle više od univerzitetskog profesora, a rade manje od slijepog čovjeka, prenose agencije Jackovo mišljenje.
- Samo ih pitajte, šta rade i neće moći da vam odgovore – rekao je on.
Na kraju je iznio svoj zaključak:
- Umjesto da vaše srce kuca brže, zašto jednostavno ne djelujete brže malo? Umjesto da samo razmišljate o nečemu, zašto ne učinite nešto povodom toga? Siromašni ljudi propadaju zbog jednog zajedničkog ponašanja. Njihov cijeli život je u čekanju!
(avaz)
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times