El. automobil: Baterija, punjenje, održavanje
Moderator: Krokodil Behko
- Kai
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 784 times
- Been thanked: 1741 times
- Status: Offline
Re: El. automobil: Baterija, punjenje, održavanje
Ovo sad katastrofa ispalo sa el autima a poslovnjacima još vise skočila cijena bar kod nas..
Vragolasto..

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39843 times
- Been thanked: 25832 times
- Status: Online

Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23358 times
- Been thanked: 23877 times
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23358 times
- Been thanked: 23877 times
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2614 times
- Been thanked: 21818 times
Sta su ovde pametnjakovici smislili,kad se ovo desi? Od juce zarobljeni sa djecom itd…Upalis grijanje jel? https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dram ... /241224073
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 45717 times
- Been thanked: 8182 times
HAVANA wrote: 24 Dec 2024, 13:19 Sta su ovde pametnjakovici smislili,kad se ovo desi? Od juce zarobljeni sa djecom itd…Upalis grijanje jel? https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dram ... /241224073
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Brcak
- Sitna buranija
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 34 times
Na Tesli mozes oko 100 sati koristit grijanje a da se ne maknes s mjesta.HAVANA wrote: 24 Dec 2024, 13:19 Sta su ovde pametnjakovici smislili,kad se ovo desi? Od juce zarobljeni sa djecom itd…Upalis grijanje jel? https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dram ... /241224073
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8550 times
- Been thanked: 5251 times
Možda ako si zaglavio u nekoj pustinji pa ti grijanje i ne treba.Brcak wrote: 25 Dec 2024, 20:36Na Tesli mozes oko 100 sati koristit grijanje a da se ne maknes s mjesta.HAVANA wrote: 24 Dec 2024, 13:19 Sta su ovde pametnjakovici smislili,kad se ovo desi? Od juce zarobljeni sa djecom itd…Upalis grijanje jel? https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dram ... /241224073
Na - 10 valja kubik bukovine stavit u gepek
The Dark Side Of The Forum...
- HAVANA
- Pituljica
Evo ti ga 5000 eura.Pa pali.Samo nema baterije…
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- HAVANA
- Pituljica
Ja ovo nikako ne kontam ove ljude sto podrzavaju ukidanje motora i sve na struju.Jel stvarno misli neko da je to moguce i izvodljivo.Ja ne vidim nacin osim da sta izmisle al kako im ide dabogda.Cirkus.Evo odo u belgiju u petak.Da idem ovakvim autom kada bi stigao i za koliko? I da sve prodje bez problema,zime,kolone itd Za koliko bi dosao,1800 kilometara?
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 554 times
- Been thanked: 812 times
Ma jos je progres u toku, citao sam da prvi vozovi su jos manje dobacivali prije kvara nego danasnji el automobili na jednom punjenju pa danas voz da moze do mjeseca bi dosao
Al prerano je ukidat naftu jer nije toliko to napredno jos, nezz sto to rade, kontam mozda je u pozadini pohlepa negdje samo ne znamo jos gdje
Al prerano je ukidat naftu jer nije toliko to napredno jos, nezz sto to rade, kontam mozda je u pozadini pohlepa negdje samo ne znamo jos gdje
- HAVANA
- Pituljica
Ne kontam eu.Ruse granu na kojoj sjede.Potop ce im bit ako ovo nastavi.Da ne govorim o prakticnosti,mogucnostima i najvecem hororu,putovanju.Belgijanaca sto znam da ih voze svi isto,jednom sam otiso s njim na odmor i nikad vise.A o kamionima itd da ne pricam…Moras konja za trku imat,imaju mudo.Nidokle.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1129 times
- Been thanked: 3499 times
Ma đe ćeš skontat, niko to ne konta, ali se iz nekog razloga fura ta priča. Zašto se fura, saznat ćemo kad to više ne bude važno.HAVANA wrote: 25 Dec 2024, 21:15 Ja ovo nikako ne kontam ove ljude sto podrzavaju ukidanje motora i sve na struju.Jel stvarno misli neko da je to moguce i izvodljivo.Ja ne vidim nacin osim da sta izmisle al kako im ide dabogda.Cirkus.Evo odo u belgiju u petak.Da idem ovakvim autom kada bi stigao i za koliko? I da sve prodje bez problema,zime,kolone itd Za koliko bi dosao,1800 kilometara?
Zamisli samo koliko je benzinaca i naftaša na cesti u ovom trenutku. Haj nek neko bar ofrljoke sav taj benzin i naftu pretvori u kilovate koje bismo morali iscrpiti iz električne mreže. Koje elektrane to mogu podmirit, naročito u toku zime kad ljudi žderu struju za grijanja, a automobile moraš punit mnogo češće nego ljeti.
Kad će doći dan da možemo toliko struje izdvojit za automobile? Ne zna to niko. Da ne pričamo o nedopustivo šagavom kapacitetu baterija koji u toku zime postaje čak i duplo šugaviji.
Piči ti tog benzinca ili dizelaša, a oni nek pričaju nailovoj materi.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Isto ti je ha gorivo spalio u motoru auta ha ga spalio nedje u elektrani 
Jedino ako misle da ce moc vjetrenjace i solarni paneli ispunit naglo povecanje potrebe za energijom i da ce mreza moc izdrzat
Jedino ako misle da ce moc vjetrenjace i solarni paneli ispunit naglo povecanje potrebe za energijom i da ce mreza moc izdrzat

- HAVANA
- Pituljica
Ma picim al ne kontam zasto ovo,sta ce bit?Ode sve u 3pm.Kome je ovo u interesu?Puse ga nevidjeno,sami sebi igranku napravili.Rasulo ce napravit od auto industrije eu…Zila kucavica jebo te,nosi nevjerovatnu kolicinu radnih mjesta itd A svaki dan tone li tone…Zatvori,otpusti itditd A svako bas svako je svjestan da je to sto kazes istina.Jednostavno nemoguce.I sa ogromnim napretkom i ne znam cim u tom segmentu da se desi,to nece moci ni za 50 godina,da sve predje na besumno govno sto te 200 kilometara vozi.Ja i da sjedem za volan sam bi blejo u one postotke.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Buducnost transporta ljudi je komunalni prevoz od tacke a do tacke b. Sela nece ni postojat kao sto sad postoje, sve ce se preselit u gradove. Vec i ide tim tempom u drzavama koje nisu bogate prirodnim resursima. Odrzavanje postojece infrastrukture je preskupo a tek koliko ce biti odrzavanje planirane 

- Brcak
- Sitna buranija
Nije ba to toliko strasno, barem ne ovdje u Americi. Nije cak ni u evropi sto se tice punjaca.
Doduse ja samo trgujem Teslama, ostali su najmanje deset godina iza. Ovi evropski electricari su tarabe.
Za Kineze Boga mi bum vidil.
Doduse ja samo trgujem Teslama, ostali su najmanje deset godina iza. Ovi evropski electricari su tarabe.
Za Kineze Boga mi bum vidil.
- Brcak
- Sitna buranija
Ne, govorim o slucaju sto je Havana postavio clanak.
2015 Tesla 85 kWh ispred kuce 3 dana grijanje do daske plus grijanje za sjedala.
Temperatura oko 30 farenhajta.
Jbg ko zaglavi u velikoj oluji onda nije dobro planirao putovanje.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20911 times
- Been thanked: 18854 times
Zato što su zeleni zombiji uradili svoje. Na vrlo agresivan način su gurali zelenu agendu, od toga su žestoko profitirali, tako da je mnogo čega odrađeno na sistemu ho ruk umjesto da je išlo smirenije i postepeno. A kako su uspjeli? Tako što su se infiltrirali kroz razne NGO i što su svijetu prodavali maglu da je to tako lako sa zelenom energijom i ostalim.HAVANA wrote: 25 Dec 2024, 21:15 Ja ovo nikako ne kontam ove ljude sto podrzavaju ukidanje motora i sve na struju.Jel stvarno misli neko da je to moguce i izvodljivo.Ja ne vidim nacin osim da sta izmisle al kako im ide dabogda.Cirkus.Evo odo u belgiju u petak.Da idem ovakvim autom kada bi stigao i za koliko? I da sve prodje bez problema,zime,kolone itd Za koliko bi dosao,1800 kilometara?
Treba tu još mnogo vremena, testiranja i svega ostalog da to pravo zaživi.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3840 times
- Been thanked: 2883 times
svi ti problemi su mala maca
problem je kad se auto udari,ode u hendek....ili ga treba skrutirat ...
kuku lelleee
problem je kad se auto udari,ode u hendek....ili ga treba skrutirat ...
kuku lelleee
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".