Rusija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: NATO snage opkoljavaju Rusiju
..je..nesto ko i srbija... 
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Pitanje je dali ju je uništio ili ju je natjerao da bude još jača?laganini wrote:...jedan hladni rat je unistio sssr sad moze li se rusija dalje raskomadat...moze..
Rusija ima jadnu privredu bez plina i nafte..... i to im je sad pod sankcijama....Vladimir RUS wrote:Pitanje je dali ju je uništio ili ju je natjerao da bude još jača?
Država ima samo unutar svojih granica bar 5 potencijalnih kriznih žarišta ....
Jedna autokratska država, koja će se krvavo razletjeti ovaj put ako ovaj bude i dalje tvrdoglav..... obračunava s neistomišljenicima, poput staljina
Habibti, ya nour el - ain... 
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Bez plina, nafte, aviona, helikoptera, automobila, kamiona, raketnih sistema, aluminijumskih kombinata, oružja, čelika, bakra, zlata, srebra, hemijske industrije. Da jadni Rusi, nemaju ništa. Samo piju vodku i bore sa medvjedima.storm wrote:Rusija ima jadnu privredu bez plina i nafte..... i to im je sad pod sankcijama....Vladimir RUS wrote:Pitanje je dali ju je uništio ili ju je natjerao da bude još jača?
Država ima samo unutar svojih granica bar 5 potencijalnih kriznih žarišta ....
Jedna autokratska država, koja će se krvavo razletjeti ovaj put ako ovaj bude i dalje tvrdoglav..... obračunava s neistomišljenicima, poput staljina
Pod sankcijama zapada i Amerike. Baš ih je to dotuklo. Sad neće imati gdje izvoziti ono što ni prije nisu itzvozili u ogromnojmjeri na tim tržištima. Da, nenadoknadiv gubitak, a samo jedna Kina kao dvije Evrope, a jedna Indija kao 3 Amerike.
Precijenili su se Amerikanci. Postali su nebitni. I sad im to i Rusi pokazuju, pošto su to prijethodno upravo Indijci i Kinezi pokazali. I ne samo oni, već i Brazilci, Argentinci i druge nacije. Amerika i EU puno rizikuju sa ovim ratom, mnogo više nego Rusija. Osim toga, nije ovo doba u kome jedni imaju sve, a svi drugi nemaju ništa. Davno su prošla ta vremena jer danas prosječnan Kinez nosi sve ono što nose zapadnjaci. Ovo je era kapitalizma u kojoj svi pobjeđuju Ameriku njenim oružijem. Svijet se promjenio na štetu zapada, a u korist zemalja sa velikim brojem resurasa, velikim brojem stanovnika i najvećim brojem stanovnika koji pričaju engleski jezik. Decenijama su zapadnjaci učili druge, sad je došlo vrijeme da se vrate dugovi iz prošlosti.
Danas, najveće englesko govorno područje je Indija.
Rusija ima 5 kriznih žarišta, a u Americi svaki kutak Amerike je potencijalno krizno žarište. Ako ne zbog islamskih terorista, onda zbog ekoloških terorista, rasista, antisemita, fašista, ludaka opsjednutih oružijem, uličnih gangstera, raznih etničkih mafija, bukvalno sve što muči bilo koji kutak zemlje, to se reflektuje i na najglobalističkiju zemlju - SAD. Globalizam je postao oružije koje se okrenulo protiv svoga gazde.
Autokratska država? Naljutićeš Amerikance i većinu evropskih zemalja. U Americi rasizam je pobijeđen samo deklarativno i legislativno, dok u Evropi još samo kukasti krst fali pa da se vratimo na 30-e godine 20-g vijeka jer jedni maltretiraju Rome, drugi grade utvrde protiv crnaca i muslimana koje su upravo ti isti unesrećili podržavajući terorističke elemente u afro-azijskom svijetu. Da ne pominjem krizu koja Amerika trese još od 2007 godine, a Evropu od 2008 godine i to žestoko, a posljednjih koju godinu toliko da je evro "izblijedio", neki najavljuju istupanje iz EU, drugi svakog časa samo što nisu bankrotirali i zvanično, drugi su prezaduženi i sa nikakvim ekonomskim rastom. Jednom riječju, ko je to zapravo u većoj nevolji i to već duži niz godina, ne godinu ili dvije.
...vlado ako se za ikoga ne triba brinut to su ameri....
Čekaj zar ti zbilja misliš, da rusi mogu prodavati sve to po cijeni, koju postižu u Europi 
Ne volim ni amere, ali su za ruse mila majka.....
A centar moći je ionako na trećoj strani
Vidjeli bi zabave da su rusi kojim slučajem jaki poput usa ( kako su bili 1980).... davno bi svijet bio u plamenu....
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Nekada su prodavali energente Evropi ispod cijene, a sad to rade Kinezima.storm wrote:Čekaj zar ti zbilja misliš, da rusi mogu prodavati sve to po cijeni, koju postižu u Europi
Dali se išta promijenilo? Ako izuzmemo boju kože mušterije, nije.
Dali je sada čak veće tržište za plasman ruske robe,? Neuporedivo je veće tržište.
Ko je tu na gubitku? Rusija ili Evropa koja nije više prioritet za ruski gas, a adekvantnu zamjenu za isti nemaju i neće je imati u narednih najmanje nekoliko godina, a do tada Evropska roba će postati nekonkurentna u svjetskim okvirima, ako već nije pošto nekada je evropa proizvodila sve, a danas "samo" hranu, industrijske mašine i automobile. Šta bi sa konzumerskom elektronikom po kojoj je Evropa, a naročito Njemačka bila poznata? Nema je, sve je propalo, a ono malo što je ostalo otišlo je u Kinu i Tursku. Evropa je postala najnebitnija tačka na svijetu. Jedino Afrika je nebitnija od Evrope.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Neće oni propasti dok je Indusa, crnaca i jeftine radne snage iz drugih zemalja svijeta.laganini wrote:...vlado ako se za ikoga ne triba brinut to su ameri....
Last edited by Vladimir RUS on 23 Jun 2015, 20:44, edited 2 times in total.
Zato primjećujem buseve iz Berlina, Pariza, Amsterdama, Beča itd sa emigrantima za Rostov, St Peterburg, Čeljabinsk i slične metropole 
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 375 times
nije kulturno i lijepo neku naciju poredit s amerima to je uvreda covjecanstvu 
i nikak mi ne ide u glavu kako itko moze nest dobro vidjet u americi
olicenje prava i demokratije vele,pa samo ja imam televizor izgleda
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Amerika više nije u stanju ni samu sebe unutar svojih vlastitih granica da zaštiti, a kamoli da napadne nekog vani. Prošla su "zlatna vremena" kada je Amerika mogla da napadne i mimo rezolucije UN-a. Sad su došla vremena kada svi imaju ono što Amerika ima.storm wrote:Vidjeli bi zabave da su rusi kojim slučajem jaki poput usa ( kako su bili 1980).... davno bi svijet bio u plamenu....
Meni su ameri šljam. . Samo želim reci da bi rusi bili isti ako ne i gori, samo da su jaki poput ovih.
De vlado pusti price i senzacije.. Popricaj malo s ljudima koji zive tamo.
Kazem ja Internet je zlo.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Ima i toga.storm wrote:Zato primjećujem buseve iz Berlina, Pariza, Amsterdama, Beča itd sa emigrantima za Rostov, St Peterburg, Čeljabinsk i slične metropole
Mnogi u Višegradu, Zvorniku, Bijeljini i drugim opštinama u BiH koje gravitiraju ka Srbiji idu u Rusiju da rade na građevini jer je Rusija danas jedno ogromno gradilište. U Sočiju je je bio jedan ogroman broj ljudi sa ovih područja angažovan na gradnji objekata za potrebe Zimskih Olimpijskih Igara u ruskom ljetovalištu Sočiju. To je samo jedan segment priče. Najveće gradilište je Moskva koja je veća od tog "tvog" Beča koliko hoćeš. Čak 10 puta više ima stanovnika Moskva nego tamo neki Beč.
..maknes se deset kilometara od moskve vec se vidi prava rusija...rus mi to reka nije bio vlado 
Daj Vlado budi ozbiljan..... najveće zasluge za to ima bezvizni režim 
btw... radio je kod mene čovjek koji je učestvovao u gradnji kompleksa za olimpijadu u sočiju
Ne pretjeruj....znam da si rusofil po defautu, znam otprilike kakvo je stanje i na zapadu, ali kažem, ne pretjeruj
btw... radio je kod mene čovjek koji je učestvovao u gradnji kompleksa za olimpijadu u sočiju
Ne pretjeruj....znam da si rusofil po defautu, znam otprilike kakvo je stanje i na zapadu, ali kažem, ne pretjeruj
...a gospe ti valjali tebi iko osim tite..jeba te u guzicu..harlekin wrote:nije kulturno i lijepo neku naciju poredit s amerima to je uvreda covjecanstvu
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

I ja zazirem od svega što je veće od mene jer jednostavno me je strah biti pored nečega ili nekoga ko baca veću sijenku od mene pošto nebih mogao kontrolisati situaciju u slučaju da dođe do nekakve nevolje ili čega već. To se može nazvati prirodnim strahom. To imam i ja, kao i, pretpostavljam, većina ljudske populacije, ali to mi ne muti razum i ne tjera me da o jednima mislim da su bogovi, a o drugim da imam drugačiju sliku nego što jeste. "Prirodno" je i za jedne i za druge da su "zlo" jer je riječ o velikim zemljama, a velike zemlje veliki problemi. Znali bi i mi "mali" šta to znači kada bi bili "veliki", ali pošto smo mali takvi su nam i problemi, barem trebalo bi tako da bude.storm wrote:Meni su ameri šljam. . Samo želim reci da bi rusi bili isti ako ne i gori, samo da su jaki poput ovih.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)